Potatoes

Auala e taulimaina ai meaola faalafua

Ole fuainumera o meaola faalafua ma faamai o le pateta e tutusa ma lona lauiloa. E sili atu ma le tasi le faʻatoaga o le faʻatoʻaga e tatau ona mafaufau i ituaiga eseese o mea e faaleagaina i aʻa ma e maua ai le tele o tupe gau i le seleselega ona o latou. O ai e ai le pateta, pe faapefea ona taulimaina iniseti leaga ma faaauau pea ona taofia a latou osofaʻiga - faitau atili i le tusiga.

E te iloa? O le tele o ituaiga o pateta i le lalolagi, La Bonnotte e sili ona taua, o lona atunuʻu o le motu o Noirmoutier. O le fualaau sili lea ona taugata tele. O se kilokalama o sea ituaiga meaai o le a tauina ai oe i le afa afe o tau.

Colorado beetle

Afai e te le faia fua, ona mafai lea e nei vailaʻau faʻamalosi ona faamamaina i latou lava e faʻaumatia tubers ma luga. Colorado, poʻo, pei ona taʻua i latou, o pateta pateta e taʻitaʻia le lisi o meaola sili ona matautia i luga o le togalaau ona o latou manaʻoga ma le gafatia e faʻatupulaʻia televave. E matua faigata lava, latou te fetaui i tulaga eseese o fesuiaiga ma vailaau oona, lea latou te togafitia le togalaau i le tele o taimi i le tausaga. E le gata i lea, o nei iniseti e suʻeina meaʻai e mafai ona foia le tele o mamao, tumau i le mafiafia o mata ma faaputuputu i le eleele i le eria lava e tasi.

I le loloto o le afa mita, pe a feaveaʻi pusi, o loʻo maua ai ni lagona lelei mo i latou i le tau malulu. O le ufiufi o le kiona e le mafai ai ona faʻavevela, faʻafefe mafanafana, ma le palapala e le malolo i lena tulaga. O le mea lea, pe a amata ona mafanafana le eleele i le tautotogo, ona ala mai ai lea o iniseti ma oso i luga. Faatasi ai ma le amataina o le vevela ma piuga muamua o le pateta i vao, o le taimi o le toe gaosia e amata.

E mafai ona e vaʻai i ni fuamoa samasama samasama i luga o le laʻau, lea o le a aliali mai ai ni mea papaʻe lanu maseʻeseʻe pe a mavae sina taimi puupuu.

E te iloa? O le fafine o le falala o le Colorado e lafu pe tusa ma le 4 selau fuamoa i aso uma.

Aua e te faʻatali seʻia oʻo lava ina oʻo mai uma fuifui o nei parasi i luga o lau. E talafeagai le faia o mea e tusa lava pe totoina fua o aʻa. O le mea lea, o togafiti e togafitia i fualaau faasaina, "Tyrant", "Maxim" ma na o le tanumia i le eleele.

O sea faiga ua faia ina ia mautinoa ai le totoina lelei o laau toto.

E le gata i lea, a o tuputupu aʻe le pateta, o le a sili atu ona faigata le tau i beet beet potato, talu ai o nei iniseti e tele taimi o le toʻa, e moni uma i le taumalulu ma le taumafanafana. O nisi tagata matutua e mafai ona faʻaaluina e tusa ma le tolu tausaga i le eleele. Ina ia mafai ona puipuia le fua o le seleselega, e tatau i tagata e ona vaega laiti ona aoina mai ma le lima ia augatupulaga fou o ni anufe leaga.

I le tele o togalaau umukuka, o le numera o meaola faalafua o le a faaititia e ala i le totoina o pateta ma ia sauniuniga: Aktellik, Iskra, Karbofos, Bitoksibatsillin, Prestige, Aktara

Mo i latou e fefefe i le faʻaaogaina o vailaau e tineia ai manu faalafua, o loʻo maua ai se vaifofo faʻaleagaina, e pei ole Bowerin. Faatasi ai ma nai osofaiga laiti o meaola faalafua, e mafai ona e faaaogaina togafitiga faa-tagata mo beet beet.

Toeitiiti lava o suʻe uma e avanoa mo tagata uma e ona fale ma e leai se afaina. O nisi oi latou na ofoina atu e togafitia se moega pateta ma le pefu laupapa.

O isi fautuaina oe e saunia se vaifofo pipisi mai le calendula, o lona manogi e matua le lelei mo iniseti ua taʻua. E faavae i luga o nei talitonuga, taumafai e totoina lenei togafitiga o fualaau faasaina i le va o laina o pateta.

E le gata i lea, e taua le tuuina atu o le faamuamua i togafitiga faapea: "Moli", "Temp", "Dilor", "Marshal", "Colorado", "Sumicidin", "Tsimbush", "Volaton", "Novador".

E taua! O le veleina vave o le palapala, faʻaleleia o le eleele ma le tumutumu o pateta fesoasoani e faʻaitiitia ai le faitau aofaʻi o beet beet ma isi iniseti leaga.

Moto Potato

O nei moth e le mautonu e iai ni apaau eleelea, e pei o Colorado beetles, na o mai i la tatou latitudes mai Amerika. E ui lava i lo latou fetuunaiga i le mafanafana o le tau, i le taimi nei e leai lava se nofoaga e totoe i le kelope o le a latou le nonofo ai moli pateta. O pepe laiti e ola i nai aso, ma pule e tuʻuina atu augatupulaga e tolu i lenei vaitau. I fale teu oloa tapuni ma luga o mea taufaatoaga, e le mafai ona puipuia le fausiaina o pepe, aua o nei nofoaga e le mafai ona gafatia e tagata taufaasese o loo fafagaina nei iniseti.

O le tulaga ese o nei iniseti - meaola faalafua a le pateni o lo latou vaega o tufatufaina ua faatapulaa i le faaitiitia o le vevela i le taumalulu i le 4 tikeri i lalo o le zero.

Ma afai e le iloa e le mole le ala e tau ai le taumalulu i luga o le auala, e fesoasoani le fai togalaau ia te ia i lenei mea, e faʻafeiloaʻi ai aʻa i totonu o le pateta e fufulu i totonu o le pulou.

E faigata ona matau le fuaina o fuamoa - e matua laiti lava e le mafai ona vaʻaia i latou mai i le vavalalata. O le taua tele o nei mamanu i luga o laau olaola e faʻaalia mai i le mama ma le ola ola, lea e iu lava ina oti.

O le mafuaʻaga o lenei mea o loʻo taoto ai i laupepa ogaoga le pala, o fuaitau o loʻo faia i totonu, o le mole e pipii i luga ma ona otaota.

O se taunuuga, o le lelei ma le tele o le seleselega ua matua faʻaititia, o faʻafitauli pipisi e le talafeagai mo le faʻatau ma le faʻatau atu, ma o loʻo ola vaivai le vao.

E taua! E mafai ona puipuia paluga mai moths, e manaʻomia ai ituaiga o ituaiga e amata mai i le gaoioiga a caterpillars ma butterflies.

Atiae le tele o vailaau e tineia ai fualaau faasaina, faapea foi ma le tetee atu i nei meaola faalafua.

O sauniuniga o meaola e aoga i vaega tetele o le pateta: Entobacterin, Dendrobacillin, na faavae i luga o le faavae o Bacillus thuringiensis. O le methyl bromide, lea ua fautuaina e fufuluina fua o seleselega, ua faamaonia foi ia lava. Aua nei galo e uiga i le totōina lelei ma le tausiga lelei o laau totō. Muamua, o fualaau maloloina e faʻalauteleina le tele e mafai ai pe a totoina, ma o vao e masani ona vela ma spud. Ma le isi, e le afaina le mafanafana o mea totō i le 40 tikeri. O lea togafitiga o le a le aʻafiaina ai le germination, ae faʻamaeʻaina ai aʻa. O nisi tagata e ona fanua i le tau faasaga i miti pateta e maua ai ni mailei faapitoa, ae o lenei metotia e aoga tele i nai moega laiti ma sina maʻi. Faatasi ai ma le faamoemoega puipuia, ia taumafai e palu le vai toto i le fua faatatau o le 45 g i le 5 l vai.

E te iloa? Ina ia taofi le osofaʻiga o moa i le lalolagi, ua faʻalauiloa mai ile puipuiga ile tele o atunuu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Iukureini o loʻo i ai le faʻatagaina o le luʻu o pateta i luga o le teritori o le setete e tagata fai pisinisi tumaoti. I totonu o Ausetalia, i le mea na aʻafia ai le folasia o meaola leaga, ua kukaina ma faʻapalapalaina uma faʻamaʻi mai i iniseti. Ua aʻoaʻoina e le aufaifaatoaga Aferika le faʻaaogaina o vaʻa a le lotoifale e pulea ai iniseti.

Medvedka

Faatasi ai ma meaola faalafua e lamatia i pateta, Medvedka e le maualalo ifo i tulaga tulaga ese. I tagata o le iniseti e masani ona taʻua o le "mole-kirikiti", lea e faamatalaina e ala i lona gafatia ona vave alu i lalo o le eleele, aʻo aveeseina ni leo faapitoa.

O le meaola e fiafia e fafaga i fatu pateta, faʻamaʻi ai ni pu tetele i totonu ia i latou, lea e aʻafia ai totogo ma seleselega. E le gata i lea, e le mafai e le pest toleni le paolo i luga o lona fale, aua o lenei mea e masani ona faaleagaina ai le vao atoa. I moega ma se toʻatele o tagata, e mafai e le urosa ona faʻaumatia atoa le luluina. Ina ia faasaoina fua, tatou te manaʻomia ni fuataga lelei. E amata ona fautuaina e le au fai togalaau faʻamaʻi ma le vaʻai filifilia lelei mo pateta. O le iniseti e le fiafia i le paʻu. O le mea lea, e tatau ona totoina i le va o laina ma le itu o le 'upega tafaʻilagi.

E le gata i lea, o le osofaiga a Medvedok e taofi fuamoa, sasaa i le suauu. I le taimi o lona 'ai, o le auala o le anufe o le a taofia e se vaega o le suauu, ma o le taunuuga lea o le a oti ai. E mafai foi ona e faia se pusi faapitoa o vaega tutusa o saito muamua, kuka ma karite, 25 g o "Metaphos". I le aotelega, o le kulimi falaoa e tatau ona mamafa le afa kilokalama.

E faaopoopo se sipuniti o le suauu sulu i totonu ma faataatia i tafatafa ane o paʻu i le vaiaso ao lei totoina fatu. O lea ituaiga paluga e salalau solo i le va o laina i le vaitaimi o le faʻafuaseʻi. I le isi itu, o mailei mai ipu tioata e faʻaaogaina i totonu o le eleele e talafeagai. O nisi tagata fai togalaau o le afa e tumu i pia.

I le taimi o le tautoulu, o le anufe e tosina atu i totonu o lua vai ua tumu i otaota. Mo le taumalulu, e vave lava ona lafi Medvedka i le mafanafana, ma o le amataga o le malulu o le tau, o mea o loʻo i totonu o le malolo ua salalau solo i totonu o le togalaau, ma faʻaalia ai le tele o vaega i le oti.

E taua! Medvedka fefefe i fanua ua faʻamaʻaina i le moa. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e sasaa ai se vaega o soʻo se nofoaga faʻatasi ma se concentrated concentrated o le 2 kilokalama o le manure ma le 10 lita o le vai (faʻamalo le paluga i le vai i le fua faatatau o le 1: 5 ao leʻi faʻaaogaina).

O le iniseti e le fiafia i le palapala susu, o lea e le mafai ona ola i le 20-centimeter layer of mulch. E mafai foi ona e faʻaaogaina i le fesoasoani a le tinisi o le sipisi, lea e faʻafeinu i le togalaau pe a uma le timu. I le auala, o lenei metotia e aoga foi i le tetee atu i isi pateni pateta. I auala metotia e maua ai paluga lē tumau "Medvetoksa." Latou te salalau solo i le nofoaga o le lūlūina i le galu ma le tele o vai.

E le gata foi i mataupu o le toe gaosia tele o parasite, o le faasusuina o le aʻa i se vaifofo o Karbofos i le fua o le 50 g i le 10 l o le vai ua fautuaina. Ae o ia togafitiga e le mafai ona foia le faafitauli i se taimi e tasi. E sili atu le lelei o auala sili ona lauiloa e feagai ai ma Medvedka.

Wireworms

Afai ua e vaaia ni lanu samasama-lanu enaena seia oo i le 2.5 cm le umi i luga o lau fuafuaga, vave ona puipuia le palu mai le uaea. A leai, o le a latou vete uma le moega, ma liua aʻa i totonu o le omomi liu. O nisi tagata latou te manatu sese o nei anufe, e le amanaia o latou foliga vaaia. O le mea moni, o nei laʻau e maua mai i le kiliki o anufe, ma i le gasologa o la latou galuega taua e fafaga i fatu, aʻa ma fatuga o le laau. Mulimuli ane, o le aʻoga o loʻo afaina i siama ma amata ona pala.

O le taua ma le telefoni i luga o pateta e masani ona tupu i metotia poʻo vailaʻau faʻatautaia. O le mea e manaʻomia e mafai ona fai pe a faʻaleleia le fanua i iniseti, ae e taua le iloa e mafai ona fafagaina ia ituaiga metotia i mea oona.

O se taunuuga, o loʻo puipuia lelei, ae o le a le talafeagai mo meaola faalafua ma tagata. E faavae i luga o nei talitonuga, o le tele o faifaatoaga o loʻo faʻaaogaina auala masani e puipuia ai le seleselega.

E taua! Faʻafitauli mo le kiliki o anufe ma o latou laʻau e mafai ona fausiaina e ala i le vaivai o eleele lanu.

I nofoaga e tau ai le telefoni, faia ai ni tulaga le lelei. Aemaise lava, latou teli i luga o se moega i le faaiuga o Oketopa, ma toso mai ai ni mea leaga mai le vaega o le mafanafana. O le tatalaina manino o loʻo fautuaina i le amataga o Iuni mo le faʻaumatia o fua o Nutcracker. O le Ultraviolet ei ai lona aafiaga faataumaoia ia i latou. O le taua tele i le taua o le i ai o le wheatgrass i luga o le togalaau. Muamua, e totō le laau i fatu, ma faigata ai ona totoina pateta. Ma lona luao se mea e sili ona fiafia i ai le uaea. O le mea lea, i totonu o le togalaau o sea ituaiga vao e galue o se maunu.

O le totoina o laau e taua tele e le gata mo le tele o le seleselega, ae mo le tuliesea foi o iniseti leaga. I mataupu o ia palu pateta e pei o le telefoni, totoina laumei pe a maeʻa fualaau faisua. E le gata i lea, o lenei fofo o le a mafai ai ona fafaga le eleele i le eletise.

Nematodes

Nematodes e fafaga i fatu ma aʻa. Faʻalagolago i lo latou tulaga, aʻafia ai aʻafiaga aʻa ma aʻafia. O nei anufe fefefe e toetoe lava a le mafai ona toesea, talu mai le vaeluaina o se tamaʻi fafine ua faataatiaina le fuaina ua fuaina i le tele o tausaga.

Mo le tele o tausaga, e mafai ona e totoina pateta e aunoa ma le iloa o iai le faʻamaʻi.

E faʻaalia i le samasamaina o laʻau maualalo, faʻamaina o laʻau, o loʻo faʻapupulaina lalo ifo ma le leai o le ovary. O le faʻaleagaina o le nofoaga e aunoa ma ni faʻavasegaga faʻapitoa o le palapala eleelea.

E na o le aoina o fualaau aina i luga o aʻa o le vao ua afaina e lelei le vaaia o fatu laʻititi - o fua nei.

Latou te maua le gafatia o le televave o le gaoioi, latou te pisia ai le eleele i lo latou i ai, o le mea lea, soʻo se tasi e iai se suo e mafai ona faʻafeiloaʻi ia mea e fai i se nofoaga fou.

O le aʻafiamatamata o le patato e faʻaalia ai na o fua lanu uliuli faatasi ai ma se masini uʻamea. I luga ia i latou o le paʻu e fai i nisi o taimi ma e le o manino le tino. E le gata i lea, i le vaitau o le tuputupu aʻe e toetoe lava a le mafai ona iloa se togavao faʻamaʻi mai se mea maloloina.

E te iloa? I Farani, sa masani ona faafetai le pateta i le tagata o loʻo i ai nei faʻatoʻaga o Antoine-Auguste Parmentier, o le na faʻamalosi e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa ina ia fiafia tagata o le nuʻu i ona aʻa. I le gasologa o le ao sa ia leoleoina ma le faaeteete ona fanua i le fesoasoani mai a le au, ae i le po na leai se agaga. O le fiailoa na vaeluaina e le itumalo atoa, o le a le mea e laveaʻiina ai se alii faaaloalogia i totonu o le nuu, ma mafua ai ona taumafai e gaoi.

O uiga autu o vailaau faʻatautaia o le microscopic e puipuia ai le malulu, lamala ma vailaau faʻasaina. Ua aʻoaʻoina e tagata Europa e faʻafeiloaʻi mea e le masani ai, ma tuʻuina atu o latou poto masani i tagata uma.

O a latou faifaatoaga eli i luga le folasia o mea leaga ma susunuina pe palu palapala o palapala ile vai inu. O faʻamaumauga uma ma sailiga galuega e faʻaeteete lelei ona faʻaaogaina i le formalin.

O le nematode o le potato pateni e tupu ona o le aʻafia o aʻa. Ina ia aloese mai lenei mea, e taua le mataituina o le lelei o le fatu, ma i le tautoulu e faatulaga ai le seleseleina o vao, o totoe o tumutumu ma le loloto o le suotosina o le togalaau. O faʻamaʻi pipisi e susunuina faʻatasi ma tumutumu, ma o aʻa o loʻo totoe o loʻo fufuluina lelei mai le eleele. Tusa lava pe a uma ona faia fuafuaga i le lumanaʻi e faʻaoga ai le fuafuaga mo le totoina o pateta e le manaʻomia.

O le a mafai ona faia na fuafuaga pe a mavae le tolu tausaga, e tusa ai ma le uluai totoina o lemu ma fualaau faisua i lenei nofoaga.

E lelei foi le faʻaleʻeleina o le pateta faʻatoʻa ma moa moa, faʻaopopo ai le urini ao lei totoina i nofoaga pisia. Mo faʻamoemoega puipui, e mafai ona filifili nisi ituaiga faʻatoʻaga o pateta mo le totoina.

O nei "Platinum", "Zhukovsky Early", "Safo" ma le "Almaz". O latou tulaga ese i ni mea faapitoa e maua mai i le aʻa, faʻaaogaina o nematodes o le mafai ona fafagaina. E tusa ai ma metotia o le faʻafefeina o nei meaola faalafua, o tagata gaosi oloa latou te ofoina atu le tele o ituaiga oloa. Na maua e le faatuatuaga le fualaau faasaina "Nematicide", lea o ni nai vaiaso ao le i totoina le saofaga i le palapala.

Ae ui lava i lea, o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina e matua gau pe a faatusatusa atu i togafiti o le tekonolosi talafeagai tau vaomatua O le au faifaatoaga tomai ua talitonu ma le mautinoa o le faaleagaina o meaola e manaomia e iloa ai le faatulagaina o latou ola.

E te iloa? Ina ia mafai ona afaina i pateta, ua lava lea e 'aina ai se tasi lau laau lanumeamata po o se kilokalama o fualaʻau lanu meamata, lea e aofia ai le solanine i ni aofaiga tetele.

Scoops

O pulu e fai ma pepe laiti ma lanu samasama lanu samasama ma le lanu violē ma lanu paʻu. O a latou anufe i le suʻeina o meaʻai e faʻatau ai fatugala pateta ma pito i luga, e ala i fuaitau i totonu o masini.

Latou te ufiufi i le gasologa o le taimi ma avea ma foci i le atinaʻeina o microorganic microfruit. O le afu i fafo atu o le vao ua foliga mataga, o ona laulaau ua mumu, ua pala, ua mama i nofoaga.

Metotia o le pulea e faalagolago i le tulaga o le atinaʻe o le iniseti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata matutua o le patipati o le patipati e faigata ona aveese mai le fanua e ala i vailaau kemikolo, talu ai ona o le aoauli. Ua maua i latou i le fesoasoani o le tipiina o fagu palasitika ma le lapisi o le nectar poo le vevela. E mafai ona e faʻaaoga isi faʻataʻitaʻiga faʻatau faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi. E le tatau ona i ai vao vao i totonu o le togalaau, aemaise lava i latou na ulu atu i le vaega o le fugalaau, ma cereals.

O nei iniseti o le a aloese ai mai le nofoaga ua lelei ona faʻafefiloi ma vailaʻau oona. Ua lava lea e faʻafefe ai paʻu moa ma fafaga i latou moega.

O caterpillars scoops, e pei o meaola faalafua e sili ona matautia, ua faaleagaina e otaota e pei o le "Decis", "Tsimbush", "Prestige", "Nemabakt", "Basudin", "Zolon", o le sosoloina o le fanua i le taimi o le vaitau o le seleselega. I le faʻaopoopoga, o le faʻaleleia o le palapala ile taua e taua tele, lea e fesoasoani i le faʻaumatia o le alalaupapa. E mafai ona taulimaina le pupae ma le fesoasoani o moega eli-loloto e lua. E sili ona lelei le faia o lenei mea i le faaiuga o Oketopa, ina ia mautinoa ai le maliu mo faʻamaʻi.

Mo i latou oe mananao e teu i vailaau e tineia ai manu faalafua, e ofoina atu e faifaatoaga se auala lauiloa e taulimaina ai suo, o le saunia lea o se teuteuga o le wormwood i le fua faatatau o le 1 kg i le 3 lita. O le suavai na faʻafefe ai le vao i ni nai taimi aʻo lei amataina le vavao ile 1-2 vaiaso.

E taua! O le fufuluina o pateta ma vailaʻau e fautuaina e sili atu ma le lua taimi i le vaitau. В противном случае пострадают корнеплоды.

Slugs

Пожалуй, эти вредители являются самыми неприятными. Ma e le na o latou foliga vaaia. E leai ni slugs e 'ai i laulaʻau, ma tuʻu ai i tua o laʻau paʻepaʻe, ma' aʻai le tumutumu o aʻa.

O le faʻaalia mai o nei parasite e fesoasoani i se mafanafana mafanafana o le siosiomaga ma vao vao. I luga o pateta, e seasea lava, ae e fiafia lava e taumamafa i ona lau laititi. E toatele e foia le faafitauli e ala i le pulupuluina o le vao ma le vai o le vai na folasia i le va o laina o le lime, pepa lanu uliuli, ma le paʻu o le tino. O ia mailei e aoga pe a oʻo lava i le umi o le pito i lalo o le vailaʻau e faʻamaonia e slugs e le pipii faʻatasi. A maeʻa lenei itu, e le mafai ona e alu i le paʻu. E le gata i lea, e faʻaalia ai le gaioiga i le po.

Ina ia taofia le faʻaalia mai o nei malo e leʻi valaʻau i totonu o le togalaau, ia vele ma vele le eleele. I le taimi lava e tasi e te faʻaumatia ai fuamoa ma tulaga mafanafana mo le faʻataotoina.

E le afaina ai le puipuia o le fanua ua totoina ma se paʻu papaʻu ma sasaa le paʻu o le lime, o le pefu laupapa, pepa i totonu. O sea pa puipui e sili atu nai lo le malosi o slugs. I lalo o le togavao lea e te matauina ai uiga taua o meaola faalafua ua taua, e tatau ona e faataapeapeina masima. E tasi le itula mulimuli ane, toe fai le faiga, ona o le meaola, manao e puipuia mai le ita pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma se vailaʻau, faʻasaʻo se tele o siaki.

I le isi itu, taumafai e momoe le fili (faʻapitoa) faʻatasi ma fualaau faasaina "Meta", "Faititili".

Mo i latou e ona saili e ola i se mea e faʻaleleia ai le siosiomaga, o metotia a tagata e fautuaina ai le faʻaumatia o slugs i le vai e vevela i le 40 tikeri. E mafai foʻi ona maua le aʻafiaga i le va o laina ma le afifi palasitika. Ae o nei metotia e talafeagai lelei pe a na e totoina pateta e 2-3 laina.

E te iloa? O le fua muamua na totoina i le avanoa, o le pateta. O lenei mea na tupu na faamauina i le 1995.

Aphid

O foliga mai o aphids i pateta e le faʻalagolago i le tulaga patino o le eleele, poʻo luga o le faʻatoʻaga. O nei mea faʻavevela e mafua ai faʻaleagaga faʻapitoa i le laau, ae e lamatia aua latou te tuʻuina atu faʻamaʻi pipisi ma pathogens. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai, o le vao ua filifilia e aphid, e le o toe mamao ae amata ona tiga. E le gata i lea, o le iniseti ei ai sona aafiaga leaga i le totoina o aʻa o aʻa.

O fanua o le patato e tele lava ina aʻafia i peach, masani, tele pateta, ma ituaiga o aphid buckthorn. Mo le tausaga latou te maua ai 15 augatupulaga. O o latou kolone e mafai ona vaaia i totonu o laulaau. Mo le faʻaumatiaina o le apaʻau o le fualaau faasaina "Bi-58 New" e matua aoga lava. Mo le faʻamoemoega o puipuiga, e faamamaina ma le faaeteete e faifaatoaga tino maualuluga o fua ma fualaau aina pe a uma le seleselega, faʻafefe vao i le taimi, ma taumafai e toto fatu i le vave e mafai ai.

Khrushchi

Masalo e iloa e tagata uma ala o loʻo totoe i tua o le May beetles. E le faʻaleagaina e le 'au faʻatoʻilalo le fatu, ma' ai ai i totonu. I luma o ia o le galuega e faʻatau i luga o le malosi mo se vaitaimi uumi o tamaiti aoga.

Ina ia aua le faʻasoa le seleselega i nei meaola, ia eli lelei ma le faʻaeteete le moega i le taufaʻaiuiuga o le autumn ma le tautotogo, faʻamalo le palapala i le va o laina o fuʻa na faʻaalia.

O nei mea uma e afaina ai tuutuuga mo le atinaʻeina o anufe. Ae mo le faaiuga mulimuli e taofiofia ai ia ituaiga o taualumaga e le lava. I le tau malulu, e mafai ona lalafi e le paʻu mai le malulu sili atu le loloto nai lo le oʻo atu i le bayonet o se suo. E oo lava i se suotosina e le mafai ona oʻo atu ile afa mita.

O le mea lea, o le a fautuaina e toto le mutia vao lupine i luga o le nofoaga o pateta i le tausaga a sau. O ona aa ei ai sona aafiaga oona i luga o laʻau o pusi, ma i le tele o taimi o meaʻai e tau atu i le oti.

E te iloa? O fatu laʻau paluga sa faia i se avanoa e Amerika Cook George Crum i le 1853. Na tupu lenei mea ona o le tagata faʻatauvalea o le faleaiga, o ia na faitio i le vaomatua faʻamaisa. I le tauimasui, na tipi ese e le kuka le aʻa o fualaau faisua ma le faigofie ina ia susulu atu papatusi.

I le faʻaopopo atu i togafiti faʻataunuʻu, e mafai ona e faʻaoga i auala lauiloa e taulima ai iniseti leaga. Faatasi ai ma i latou, fafagaina le vao ma le vaifofo manganese (saunia i le fua faatatau o le 5 g i le 1 lita).

O se auaunaga aoga i lau 'upega tafaʻilagi o le ai ai starlings oe fafagaina i le Maybugs. Ina ia tosina mai i latou ia latou lavalava. O togafitiga faʻasoifua maloloina e faʻatinoina e iniseti. O nisi oi latou o "Aktara", "Decis", "Sherpa", "Confidor", "Arrivo". O le mea lea e le faʻaleagaina ai le mea e totoina ai meaʻai ma e le faʻalavelave i le atinaʻeina o le totogo, togafiti fatu aʻo leʻi totoina ma Prestige.

E mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina "Abigail-Peak", "Topa", "Hom", "Tito", "Fiafia".
I le tulaga o le faʻaaogaina o vailaau e tineia ai meaola e le faʻagaloina e mulimuli i fautuaga ma tulafono o le saogalemu i faʻasinoala. E mafai ona 'ai paluga e sosolo i le mea oona i totonu o le masina, pe a afaina faʻamaʻi.

O lenei ua e iloa o ai na te faʻaleagaina le pateta ma faʻafefea ona taulimaina nei mea faʻavevela. Matou te faʻamoemoe o le a aoga lau fautuaga ia te oe e faia ni tulaga lelei i lau fuafuaga e aoina se seleselega lelei.