Faatoaga

O se taʻalo masani maualuga maualuga - vine vine

O se tasi o sui sili ona lauiloa o vine vine e masani ona seleseleina o le "Buffet".

Na ia mauaina lona lauiloa ona o le tele o tulaga lelei, e aofia ai - maualuga le gaosiga, gaioiga sili ona lelei, lelei lelei le teuina ma felauaiga.

O le a le ituaiga?

"Buffet" e aʻafia i le masani o vine vine. E aofia ai foi ma Karmakod, Korinuka Rusia ma Ataman Pavlyuk.

O le tuputupu ae o le vaitau ma le atinaʻeina o le laau e manaʻomia ai se siʻosiʻomaga laʻititi ma laʻititi.

I le taamilosaga atoa o le fuaina o vine e mai i le 115 i le 125 aso.

Vaʻaia faʻasaina i le afa lona lua o Aukuso.

O lenei matagofie matagofie, faatasi ai ma se paʻu paʻu paʻu i luga o vine, o vine uliuli uliuli o se uila. Faʻataʻitaʻi i ituaiga fou, o lea o loʻo i ai nei i lalo o le siakiina ma suʻesuʻe siaki i vine.

O fua o le lanu e tutusa ma Fingers, Magarach ma Miner.

Fagu vine: faamatalaga eseese

O le "Buffet" eseese e ese mai i isi ituaiga i vaega nei:

  • Laʻau E masani lava ona tuputupu ae ma le malosi ma oʻo atu i ni lapopoa. O le mauaina lelei o le gafatia o le fatu, e manuia lelei, e tusa ma le 13-15 taʻi eletise i sikuea mita.
  • Vine. Faʻaalia i se uiga sili ona lotomaualalo. I lalo o tulaga masani o gataifale, e vave lava ona tosina mai. O le faagasologa o le matuʻatoa matua o laʻau o lenei ituaiga e maeʻa i le pito o le vaitau vegetative. O teuteuga masani e faia ile 5-8 mata.
  • Fugalaau Ituaiga o le Hermaphroditic (oboepoly) ma lelei lelei le eletise.
  • Berry O le tele o le fua i le fua faatatau e eseese mai le tele ma le tele (maualuga maualuga - 28 x 36 mm).

    O le tele lava o le pusi e tusa ma le 13-17 g, ae o loʻo i ai ni mataupu pe a oʻo i le mamafa o le mamafa o fualaau taʻitasi 20 g. I luga o le uafu, e pei o se tulafono, e faia mausali lelei. E ese le eseese o Berry, ma le fiafia pe a 'ai le pipi.

  • Le paʻu o le foma. E masani lava, pe a taumafa vine, e lagona le le fiafia pe leai foi.

    I le vaitau o le matua, o loo i ai se lanumoana lanumoana ma se lanumoana uliuli, lea e liua tele i luga o se pi matua atoa. E masani ona ufiufi i se fugalaau mama i totonu o se lanu enaena vaivai.

  • O se fusi. Tele, ei ai le foliga o se uila ma se pu. Faʻailogaina i le mamafa. A oʻo le mamafa o vine paʻu mai le 0.5 i le 0.8 kilokalama, o nisi taimi e oo atu i le 1.5 kilokalama.

Anyuta, Korolek ma Asya e mafai ona mitamita i fuifui tetele.

Ata

Fugalaau vine Meaʻai:

Faʻasologa o talaʻaga

O le "Buffet" vine na fatuina e le tagata lauiloa iloga o Ukrainian Vitaliy Zagorulko, o le tusitala o le lua ituaiga o vine.

O le faavae o le filifiliga o le laasia o ituaiga e lua - Gift Zaporozhye ma Kuban. A o galue i le mea fou, na faatuina ai e Zagorulko le sini e faʻaalia ai ana mataupu faavae autu ia te ia - ia maua ai ituaiga o vine e tatau ona eseese vave, ia maua ai ni laʻau lelei, tele ma ni uiga lelei-pisinisi.

O le lima o lenei faʻatoʻaga e aʻafia ia Ruta, Vodogray ma Bazhen.

Uiga

Ona o nisi o ona uiga lelei, o lenei ituaiga vine e lelei uma mo lona lava taumafa mai se togavine fou ma mo le faatauina atu i le maketi. O le vaega lona lua e fesoʻotaʻi vavalalata ma le felauaiga o le tele o fua o vine ma le teuina.

E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o meaola e lelei tele le tofo. O se paleni faapaleniina o mulumato mulumulu ma se leo o le le mama atoatoa o vine vine o loo "lalagaina" i totonu o se fualaau paleni paleni.

Velika, Ataman ma Romeo ei ai foi le tofo lelei.

O le "Buffet" ua tupu aʻe e le gata i itulagi ma se mafanafana o le tau, ae faʻapea foi i vaega o loʻo faʻaalia e se tau malulu ma malulu malulu. O le vailaʻau e matua faʻasao ile sosoʻo ile -23 ° C.

Senator, Alex ma Svetlana faʻaalia le lelei o le saisa.

Ina ia fuafuaina le "Buffet" vine e pei o se ituaiga pisinisi e mafai ona faʻaaoga, e faaopoopo atu i lona mafai gafatia vave, o isi mea e taua foi. O le mea lea, e tusa ai ma fuainumera, e iloga i le maualuga o le gaosiga, ma e le o aofia ai le togi o le seleselega.

Ae ina ia mafai ai ona ausia ni pili lelei, e tatau ona matauina le tele o tulaga taua.

I le faagasologa o le totoina o vao i le va oi latou e tatau ona teuina se mamao o le 2.5-3 m mai le tasi.

E le gata i lea, o le au atamamai poto faapitoa e fautuaina le faia o se foliga bezshtambovuyu, e fai ai le 5-8 mata. Mo le atinaʻeina lelei o le vao i luga o ia pe a maeʻa manipulations uma e le tatau ona silia ma le 30 togi. O le mamanu e tasi e manaʻomia e Viva Hayk, Nina.

Mo le gaosiga o alamanuia o lenei ituaiga e taua foi e tumau ai lona ata ma le tofo, aʻo tumau pea e le o taʻavale i luga o vao.

A maeʻa le seleseleina o vine e mafai ona teuina mo se taimi umi aʻo lei faʻaaoga. O le maualuga o fualaau aina, faapea foi ma le i ai o se paxy layer i luga o le paʻu, e mafai ai ona le popole tele e uiga io latou tulaga i taimi o felauaiga.

O le teuina o taimi uumi e mafai ona faʻafeiloaia ituaiga eseese e pei o Perfect Delight, Queen of Grapes ma Novocherkassk Anniversary.

Maʻi ma faʻamaʻi

O manatu o fomaʻi o loʻo galulue i le faʻatoʻaga o lenei ituaiga, i se tulaga aoao, e le o vaʻaia soʻo se faʻaleagaina tele o le lauulu ma le pala.

I le taimi lava e tasi, i le fesoʻotaʻi atu i faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina e pei o le paʻu ma le oidium, o le "Buffet" o loʻo faʻaalia ai le tolu (point 5-point). O lona uiga e leai se sili atu i le 25% o mea totō e aʻafia.

E mafai ona tufatufa lelei le Mildew i soo se mea lava e totoina ai vine, sei vagana ai nofoaga ma vevela vevela. Afai e te le uia fua talafeagai o le puipuiga, ona vevela lea o le afi, osofaia uma vaega lanumeamata o le laau, ma mafua ai lona maliu.

O nei fuataga e aofia ai, aemaise lava, ni mea e lua e puipuia ai le faamai. O le mea muamua e gaosia i le afiafi o le fugalaau ma le polycarbocin (40 g mo le 10 l) vai, polychrome (40 g), arceride (30-40 g) poʻo le kopa (chloride) (40 g). Faʻapipiʻi faʻasolosolo faʻasalalau e fai pe a maeʻa.

Oidium afaina toetoe lava o vaega uma o le togavine, aemaise lava le tumu i vevela vevela. O le taunuuga faanoanoa o le "gaoioiga" o le galo o le magoina o laau, o le pau o laulaau, o le pala o vine.

O se vaifofo o le sulfur colloidal (80 g mo le 10 l) vai e fesoasoani e tau ai lenei faʻamaʻi. Na sosolo ai vaega na afaina (faʻapipiʻi malosi ina ua maeʻa timuga mamafa).

Aua neʻi galo e uiga i faʻamaʻi masani o vine e pei o anthracnose, bacteriosis, chlorosis, rubella ma le kanesa. O le puipuiga foi e faasaga ia i latou, o le a le sili atu foi le le mautonu.

"Buffet" e faapitoa lava le lelei mo le taumafa fou. I lenei tulaga, na te faaalia ona uiga sili ona lelei. Ae ina ia ausia lenei mea, e tatau ona tausia o ia e le aunoa.