Viticulture

Vine vine "Victor"

O le pau o le alofa i soo se vine vine e le manaʻomia tele se taimi.

O nisi taimi e lava le na o le tilotilo atu i se lalelei matagofie, lagona le manogi suamalie o ona fua ma le manava lava ia o le a vave ona tali atu i nei fuamoa uma ma le lagona o le fiaaai.

O le vine lea ei ai lona igoa mitamita "Victor".

E ui lava i le mea moni e faatatau i galuega a le vinegrower masani, o lenei "Victor" ua manatu o se tasi o tagata lauiloa ma taʻutaʻua i le mea e tasi o le vinegrowing amateur, ma i le fale gaosi oloa.

I lalo o le a tatou taʻuina atu e le gata i lenei vine, ae faapea foi i tulafono o le totoina ma le tausiga, ina ia mafai ai ona faaalia le faigofie o le vaitama.

Vaega o vine ma le igoa o le manumalo: se faamatalaga auiliili o le "Victor"

I le asō, o lenei vine e le o se ituaiga eseese, talu ai e sili atu ona saʻo le taʻuina o se fuga.

O le mea moni, mo vine "Victor", o lona tusitala N.V. Na faaaoga e Kraynov punaoa gafa o ituaiga e masani ona lauiloa o le "Talisman" ma le "Kishmish Radiant".

O le taunuuga o se foliga e sili ona lelei ma le tele o mea lelei ma lelei pe a faatusatusa i isi ituaiga ma ituaiga, lea e masani ona taʻua o le vasega sili ona maualuga o vine.

E tatau ona maitauina e mafua ona o le faʻaaogaina o nei matua, o le numera NSV lava ia. Na maua e Krainov le vine "Nizina", lea, i isi mataupu, e toetoe lava a leai se mea tutusa e faamatala ai.

Ae o le "Victor", o lenei vine, faʻafetai i ona uiga mausali, o loʻo salalau lautele. E faʻafeiloaʻi lelei pasi ma faʻafuaseʻi i le vevela ma le sili atu ona malulu ma malulu tulaga. O aso nei o loʻo maua foi i luga o le teritori o le vaʻalotoga o vaʻaloto ma e oʻo lava i le itu i mātū o le itumalo Moscow.

Vaʻavaʻai vaaiga o palasi "Victor": uiga o le lapoa, foliga ma vine

O fualaau o vine ua faamatalaina ituaiga eseese e mafai ona iloagofie, lea e fesoasoani i foliga ma lanu o le paʻu o vine.

Ae o lo latou telē, e mafai ona sili atu ona taua i latou i le lautele.

Aemaise lava, o le mamafa o le fusi e tasi e mafai ona ese mai le 0.6 i le 1 kilokalama pe sili atu (mo faiva uaina, faatasi ai ma tekinolosi lelei, o vine e ola i le 2 kilokalama). I le taimi lava e tasi, o laʻau o loʻo i luga o ia mea e tuʻuina i se tulaga tutusa, ma le mamafa tele.

I le tele o taimi, o fuifui e mafai ona leai se mea e leai sona aoga, e ui lava o foliga masani o le paʻu.

O fua o lenei vine e iai le oval, ae o le fua o le uaina. E le gata i lea, o la latou uiga iloga o se tipitipi laitiiti. I le tele, latou te lapoa foi, o loʻo i ai fua mai le 3.4 x 2 senitimita i le 4.2 x 2.6. O nisi o tagata fiafia latou te mitamita i luga o laina o lo oi ai nei fua e tusa ma le 6 inisi le umi.

Ae o le tele o vine vine, i le averesi o latou faailoilo e mafai ona ese mai le 9 i le 14 kalama, ma e mafai ona ausia i le 20 uma.

I fafo atu, o vine foi e matagofie tele: o le lanu oo latou paʻu e mafai ona pei o le piniki piniki, ma le samasama-lanu piniki, ma e tusa lava pe lanumoana-lanu violē. O mea uma lava o le a faalagolago i le susulu o le fusi e le la, faʻapea foʻi i luga o le taimi matua o loʻo i ai.

Latou te maua se tofo lelei ma i le taimi e tutusa lelei. O le tino e tutusa lona mamafa, e matua vaivai lava, e aofia ai le tele o le sua. O le paʻu e paʻu, ae faigofie ona 'ai, e le afaina ai le lagona o le tofo.

Uiga o fua o fualaau "Victor": aemaise lava le fua o le fua ma le seleselega

O le mea lautele, o le fua o lenei vine e foliga mai e maualuga, ma e sili ona taua - tumau. E masani lava, mai se tasi togavao e mafai ona aoina mai a itiiti ifo ma le 6 kilokalama o fua lelei.

Ae o le gafatia e mafai ona maua mai i lenei vine, ona tatau ai lea i se ogalaau malosi e mafai ona tatalia le avega i mata e oo atu i le 30-35 g, ma taamilo - e oo i le 22-24. Fafaga lelei ma fafagaina masani o le vao e tupu tele ma o loʻo i ai se avanoa matagofie. Mo lenei mafuaaga, e manaʻomia ai le eleele tele mo meaʻai.

E tusa ai ma le fua o le "Victor" o loʻo taʻua muamua ituaiga eseese. O ona fua e oo atu i le matua matua i le 100-105 aso o le tuputupu ae o le togavao. O lenei mea e mafai ai e oe ona amata amata ona aoina vine i le amataga o Aokuso. O se vaitaimi puupuu o le taumafa o se mea sili ona lelei ma taua lea e faigofie ai ona ola nei vine i itulagi ma sina taimi puupuu o le vevela.

O uiga lelei o vine "Victor", lea e avea ai o ia ma lauiloa ma alofagia

  • O le togi e sili ona lelei i fafo atu o uiga ma tofo. Atoatoa mo le 'aina o fua fou.
  • O fugalaau o lenei ituaiga faʻapipiʻi e lua tusiga, lea e mafai ai ona faʻamaʻi lelei atoatoa e aunoa ma se fesoasoani. E le gata i lea, o nei fugalaau e mautinoa ai le tumau o le fualaau aina ma le leai o ni pea vine.
  • O gaioiga i le "Victor" e le gata na maualuga, ae e vave ona tutupu i se taimi puupuu.
  • O le togavao e ola vave vave ma malosi, o le vine e tusa ma le 2/3 o lona umi atoa.
  • O lenei fomu e toe faigofie, lea e faʻaleleia i le sili ona lelei o aʻafiaga o ona tipi ma le lelei o le fetuunaiga o fualaau.
  • O le malosi o le vine o le vine ua faamatalaina, o loʻo i se maualuga maualuga, talu ai e mafai ona faʻafitia le tuʻuina atu o faitauga faʻamafanafana i -23ºС e aunoa ma se faʻaleagaina.
  • O le taʻavale ma le pala, o le palapala ma le oidium i luga o le "Victor" na toetoe lava a le maitauina i le taimi o suʻesuʻega o latou.

Tatou te iloiloina mea leaga o vine "Victor" ma auala e taulimaina ai.

O le mea moni, o le vine vine o le vine vine e sili ona malosi. Na o le pau lava le mea taua e le lelei masani ona tupu mai le maʻi pipisi. O nei meaola faalafua ua tosina mai i le suamalie o vine, ma e masani ona faigata ona tau ma i latou.

Na o na mailei na maua i le ituaiga o ipu ma se vaifofo o le suka ma nisi o meaʻai oona.

O le isi faigata o le vave amataina o vine vine. I lenei tulaga, e mafai ona faaleagaina mea e le o faamoemoeina, ma e manaomia ai le tausiga faapitoa a le tagata e teu ai meaai.

Tulafono mo le totoina o vine i le fasi fanua: faʻamatalaga auiliili

O le totoina o vine o se fiafia. Ae maise lava pe afai o iai sou manatu manino i le matagofie o le seleselega o le a ia tuuina atu ia te oe i le 2-3 tausaga. O le mea lea, aoina le maelega, ma o le a matou faʻamatala auiliili pe faapefea, o le a le taimi ma pe faapefea ona sili atu le totoina o vine, e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le "Victor" tutusa.

E faapefea ona totoina vine ma o le a le eseesega i le va o auala taitasi?

E 4 auala e fafagaina ai vine vine, e tofu lava ma mea lelei. E le mafai ona e fai atu po o fea oi latou e sili ona lelei, talu ai e tatau ona e filifilia mo oe lava, faalagolago i ou lava gafatia ma foliga o lau 'upega tafaʻilagi.

  1. Faaaogaina o vine vine e pei o le totoina o mea. Le auala e sili ona lauiloa ma sili ona lelei pe afai e leai ni vine na tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi muamua. E mafai ona momoe ni meaʻai (oi latou na ola aʻe i fale tausimai ma eliina mo le gaosiga) ma lanu meamata (tupu mai le tipi e pei o le fale, toto i totonu o se lua i le tautotogo / amataga o le taumafanafana). O le aoga tele o lenei metotia, o vine o loʻo e manaʻomia o le a tutupu aʻe mai se fatuga o fualaau, ma uiga uma o loʻo faʻamatalaina i le faʻamatalaga.
  2. Faʻasalaga faʻamaʻi. O seleni o mea aupito sili ia e totoina, talu ai latou te aʻafia ma le matagofie. I le taimi lava e tasi, afai e faapipiiina i luga o ia faʻamaumauga, o loʻo i ai nei le tele o fafie faʻapitoa ma se aʻafia lelei o aʻafiaga o aʻafiaga, o le vaomatua fou e tuputupu aʻe ma le televave vave ma le gaosiga. E mafai foi ona fiafia i le tausaga muamua ina ua uma le tui muamua. Ae, i lenei auala e lua itu taua:
    • Afai e leai se faʻasoa, o lona uiga, o le hemp mai le vine matua e te manaʻo e aveese, o lenei faiga e otometi lava ona le aofia ai.
    • Pe a faʻapipiʻiina faʻasologa o faʻatauga o isi ituaiga, i le lumanaʻi e mafai ona faʻaalia nisi o ana meatotino.
    • E le o fualaau uma e mafai ona fetaui ma tui.

  3. Le faʻaaogaina o tapes mo le fausiaina o se vao fou. I lenei tulaga, ia mautinoa e manaʻomia se matua matua o le ituaiga o loʻo e manaʻomia. E mafai ona talosagaina paʻu e fai au uo poʻo tagata e masani ai, aua o le auala faigofie lea. E tatau ona e filifilia se talo lelei ma le umi i luga o le vao, lea e sili ona latalata i le eleele. Na ia punou ifo i lalo ma moe ai i sina vaega eleele. Afai ua lava lona susu ma le vevela, o le a vave ona ia aʻa ma amata lona lava tuputupu aʻe. I lenei fomu, e mafai ona totoina i le auala lava e tasi e pei o totō.
  4. Lauina o vine vine ma fatu. Metotia, lea e le mafua ai foi ni faigata. E naʻo le taua le faʻamautinoa lelei ma le faʻaleleia o fatu, o le a vave ona vave ola vave ai vine vine. I le lua o ona tausaga e mafai ona latou totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe. Pau lava le toe faafoi o lenei auala e tatau ona e faʻatali umi se taimi mo le vao e amata ai ona fua.

E malie foi le faitau e uiga i le fufuluina o vine.

Tatou te suesue i fua o vine "Victor" ma filifili le nofoaga sili mo lona totoina.

E matua faigata lava ona valaʻau nei fualaau vine, ae o le taimi lava e filifili ai se nofoaga e totō ai e tatau ona e filifili ma le faaeteete.

Muamua, ona o lenei laau e matua manaʻomia le susulu o le la. O nofoaga uma i luga o lau 'upega tafaʻilagi e faʻamalosolo ai fale, puipui poʻo nisi laau e otometi ona mou atu.

Lona lua, o se nofoaga mo le totoina o vine e tatau ona i ai i luga o mauga iti po o sulufu, o lona uiga, pe a le malulu le ea malulu. E le gata i lea, e aoga le mafaufau i le mea moni o le aganuu vine e le fiafia i matagilea e mafai ona faʻamalosia mai le itu i matu. A uma mea uma, e mafai ona matua faaleagaina mea leaga ma tuua le vao e aunoa ma se fua.

E tusa ai ma fautuaga o loʻo i luga, e tusa ai ma fautuaga a le au faifaatoaga, e fautuaina le totoina o le togavao i le itu i saute (poʻo le itu i saute sisifo) o le nofoaga lea o le a tapunia mai matagi i matu e fale poʻo togalaau.

O le isi fua o vine "Victor" o le fua o le eleele. O le mea moni, o le a ola matagofie i luga o se isi lava palapala, ae o le sili atu, o le lelei o le seleselega o le ai ai i luga.

O fualaau e sili ona fetaui i le chernozem poʻo soʻo se isi eleele mama, faatasi ai ma le lelei o le susu. Taua ia mafaufau i le loloto o le suavailea e mafai ona sili ona matautia mo le aʻa ma le vao atoa. O lea la, afai o le loloto e le itiiti ifo i le 2.5 mita, e sili atu le le totoina o vine e aunoa ma se faʻaaogaina o alavai.

E faʻapefea ona toto i luga o le laupepa ni vine?

O loʻo matou talanoa e uiga i le polokalame o le totoina o vine. O le mea moni, o vao tetele, e pei o Victor, e manaʻomia se avanoa tele mo le tupu aʻe o laʻau ma aʻa.

E faapena foʻi ia te ia tele meaʻai e manaomiama, o le mea lea, o se nofoaga tele e maua ai. I lenei tulaga, o le mamao i le va o vao e lua e tatau ona le itiiti ifo i le 5 mita, talu ai o le nofoaga lelei mo meaai mo lenei vine vine e 6 mita.

Matou te saunia ma faia le totoina o vine

O le mea sili ona taua i le totoina o vine ma fualaau o loʻo sauniuni le lua. Aemaise lava, e tatau ona faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  • O le loloto ma le lautele e manaʻomia ona faia ia le itiiti ifo ma le 80 simita, ina ia mafai ai ona liligi atu le tele o le faʻalaʻau ile lua.
  • O le faʻaaogaina o fugalaau faʻaaogaina: eleele lauusiusi, humus, fugalaʻau minerale, e pei o le nitrogen, masima masima ma superphosphate (e manaʻomia ona ave i se mea 1/3 o le lua).
  • I luga aʻe o le suauu ua sasaaina ai le isi 5-10 senitimita o le eleele e leʻi totoina, ina ia aʻafia ai aʻa o laau totō i le lumanaʻi i luga o le maualuga o le faʻaofuina o luga.
  • O le lua e totoe mo le 2-3 vaiaso. O le taimi lenei e tatau ai ina ia mafai ai e le palapala i totonu o le lua, ona e matua le manaomia pe ae totoina se fatu laau.

E tatau ona filifili le totoina o ia lava e tusa ai ma ia tulaga e pei o le soifua maloloina ma aʻafiaga paʻepaʻe paʻepaʻe, faapea foi le lanu lanu meamata o le tipiina o luga. A maeʻa le faʻatauina, e teuina le fatu i totonu o se potu susu, ma aʻo leʻi totoina - i totonu o le vai. Ona o lenei mea, o le a matua faateleina lona mautu i le taimi o fetuunaiga i se nofoaga fou.

Pe a totoina, e tuʻuina le fatu i totonu o le lua ina ia oʻo lava i le taimi e alu ai le palapala, o lona aʻa aʻa e le gata i lalo.

E tatau ona faʻatumu se pu ma le faʻaeteete, ae ia taumafai foi e aua le tuua ni uʻu vaalele latalata i aʻa. A maeʻa ona totōina, e tatau ona faʻafeinu le fatu, lea e le itiiti ifo i le 2-3 pakete vai e faʻaaoga. A maeʻa lena, o le palapala e ufiufi i se papa mafiafia o le vao (e mafai foi ona faʻaaogaina le moa).

Faʻasalaga o le vaʻaia: tamai togafiti o pisinisi tetele

O le faapipiiina o se sulu i se tagata matua e aofia ai le tuu o se sulu i se vaeluaga, faia i le pito i tua, ma faapipiiina mausali, pe a uma ona faapipiiina le nofoaga faapipii ma le palapala susu. Ae ina ia mafai ai e mea uma ona maualuga, e taua le mafaufau:

  • E tatau ona iai mata 2-3 mata.
  • O le faʻateleina o le faʻafeiloaʻiga o le tipi e mafai ona mafua ona o lona solo.
  • O le vaega pito i lalo o le tipi tipi e tipi mai itu e lua ma tuu i totonu o le vai.
  • O le tipiina o le faʻatauga e tatau ona faʻamamaina ma le faaeteete, ma ia toeitiiti lava lelei lelei. E le gata i lea, o le palapala uma e aveesea mai ai.
  • O le vaeluaga e tatau ona faia i le fesoasoani a se tamaʻi pulou, se samala ma se solo (e tatau ona faʻaofiina le vaega mulimuli i le vaevaega ina ia le toe faʻavaivai le fale).
  • O le fasi ua tuʻuina i totonu o le faʻatauga ma lona vaega faʻapipiʻiina.

A maeʻa le faapipiiina, e tatau ona faʻasusu le faʻatau, o le eleele o loʻo siomia ai ua ufiufi i le mulch.

Tausia o vine: faʻafefea ona faʻaleleia le ola o le aganuu?

  • Mo le tuputupu ae sili atu ma le totoina o vine o vine e manaʻomia ai le susu faaopoopo, lea e mafai ona e fafagaina oe lava ia.
  • Ina ia le vave alu ese le vai mai le palapala, e mautinoa lava e lilo i le 3 centimita o le mulch. O le matafaioi a le vaega mulimuli e mafai ona faia uma puʻu ma le vao.
  • E taua le fafagaina o se vao i tausaga taʻitasi mai le amataga o le fualaau. O fugalaʻau ma mineral fertilizers e faʻaaoga mo lenei mea.
  • O le teuteuina mo lenei vine e faatagaina i sina pupuu, faatasi ai ma le aveesea o le 2-4 buds, ma le umi - faapuupuuina ia tafana taitasi i le 8-10 tumutumu.
  • "Victor" e tetee atu i le malulu, ae e tatau ona ufiufi ana laau mo le taumalulu.
  • A itiiti ifo ma le 3 taimi i le tausaga e talafeagai ai le faia o togafitiga o vailaau vine i togafiti faʻamaʻi. E faia lenei mea mo le puipuia ma, sili atu i mea uma, aʻo lei tupu le togavao ma i le amataga o le sasaaina o vine.