Laʻau

Ava oona - Taʻitaʻifaga o Vaʻa Eseese

O le vaʻaia o se mea moni e maua mo i latou e le mafai ona faʻaaluina le tele o taimi i laau, ae fiafia i lanu susulu i totonu. O lenei tagatanuu o Madagascar ma Aferika Tutotonu mai le aiga o Acanthus ua ufiufi i laula susulu i le tausaga atoa, lea e manaia tele. O le natura lava ia na tuʻuina atu ni mea lanu papaʻe lanu paʻepaʻe poʻo le piniki i luga o laʻau.

Faamatalaga faʻatau

O le fuga o le hypoesthes o loʻo i ai se vailaʻau vaivai, faʻalauteleina. O le mea moni, o aʻa o loʻo i luga o le pito i luga o le eleele lafulemu. I luga aʻe o le eleele ua faʻasaina, o meaʻai. E faasolosolo lava, o le faʻavae o toʻamea e faʻapipiʻi ma faʻaalia. O le maualuga o le maualuga o le faleplanti e 30 cm, o nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo i le 60 cm.







O le tele o laʻau faʻapipiʻi e ufiufi i lafoaʻi lau i petioles pupuu. E i ai o latou pito i luga ma se pito iloga. O nisi taimi o pepe laiti o loʻo i ai i luga o se paʻu pepa. O le umi o laulaau e 7-10 cm O latou lanu e eseese tele, i luga o se lanu uliuli po o le lanu enaena ei ai ni lanu o lanu eseese. E mafai ona latou faia ni foliga ma ni ituaiga eseese ma felafolafoaʻi solo i le laulaʻau pe aoina i luga o veins.

Mai ia Iuni ia Tesema, e mafai ona e vaʻaia fugalaau i luga o le hypohesia lea e faʻafesoʻotaʻi e le tasi le isi. O gaʻo o se tamai fugalaau faʻaputu e lilac. E faʻapipiʻi tumutumu i vaʻavaʻa solo i luga o le vao. Pe a faatusatusa i le lanu susulu, e toetoe lava a le tosina mai ai le gauai o fugalaau.

Ituaiga ituaiga o oona

Ua uma ona maua ma siakiina e le Botanists le silia ma le 150 ituaiga o hypoesia, ae i le fale e mafai ona e mauaina na o ni nai vaega. O le sili ona lauiloa o le hypoesthesis toto mumu. O le vao vao e faʻalauteleina ma fai se pale paleni e oʻo ile 50 cm le lautele. Ole laititi lau ovaid e 5-8 cm le umi ma e 3-4 cm le lautele. O le lanu lanumeamata lanumeamata o laulaau e matua faigata lava ona vaʻai i ni lanu piniki ma le lanu viole. Laititi laʻitiiti fugalaau mumu e faʻaputuina i totonu o se vaeluaga.

Ofe o le toto mumu toto

Laʻau feʻau-faʻafefeteina. O lenei mea o se laau faʻamalosi e mama, laʻau lauulu. O lanu mumu-lanu mumu e maualuga i luga o lau. O pito i luga o 'au i le taumafanafana e teuteuina i se tasi o fugalaau lavender axillary. E faavae i luga o lenei meaola, e tele ituaiga o mea teuteu na gaosia ma e eseese i le tele o mea eseese ma o latou susulu. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ma sui uma i le ata o hypoesthes i le tele o faʻamaumauga.

Ofe e fai ai laʻau-gland

Tofiga

O le totoina o le hypoesthesia mai fatu ua manatu o se faiga faigofie ma aoga. E mafai ona aoina fatu i le tautoulu i latou lava. Latou te taofiofia le mafai mo le oʻo atu i le tolu tausaga. O le totoina o loʻo faia i le amataga o Mati i totonu o tamai lauusiusi ma se paluga oneone. E fautuaina le eleele e vaʻaia muamua. O fatu ao lei totoina mo se aso e matua suamalie i le faatupuina o le tuputupu ae ma e tufatufaina foi i luga o le fogaeleele. E nutimomoia i latou i se fasi tino manifinifi o palapala. O se falemalama i lalo o le tioata e totoe mo le 2 vaiaso i totonu o se potu mafanafana ma e masani ona faʻaalia.

A maeʻa ona tulaʻi mai, e tatau ona tuʻuina atu faʻasalalauga le malamalama. 14-20 aso i le maea ai o le germination, e mafai ona aʻafia le hypoeshesia ma totoina i totonu o tamai ipu.

O le faʻapipiʻiina o hypoesthes e ala ile tipi e faia i le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. E tatau ona tipi ese ni meaʻai e aunoa ma ni pulupulu ma le 3-4 tagata matutua. O le taina e faia i le mafanafana ma le susu. I le vaiaso muamua, o aʻa muamua o le a aliali mai i luga ole pito o le aʻa ma e mafai ona totoina le aʻa i le eleele i se nofoaga tumau. I le vaiaso muamua pe a uma ona totoina, ua fautuaina e tausia ni fatuga i lalo o se pulou, faasolosolo malie e masani ona tatala le ea.

Totoina o laau

Suʻeina le hyposeseia e fautuaina i tausaga taʻitasi. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o lenei faiga i le amataga o le tautotogo. O le fugalaau e tatau ona lautele ma e le loloto. E tatau ona faia pito i le pito i lalo. Pebbles, fasi piliki po o le omea o loʻo tuʻuina atu i lalo o le palapala. O le faʻafefiloi palapala mo le laau e aofia ai vaega nei:

  • eleele faʻapalapala;
  • pepa palapala;
  • peat;
  • vaitafe o le vaitafe.

O vaega uma e fefiloi i vaega tutusa. I le taimi o le gafa, e fautuaina ia vavae ese aʻa mai le coma tuai. E le tatau ona afaina le eleele ina ia mafai ai e le ea ona ulu atu i aʻa.

A mavae le 2-3 tausaga, o le fugalaau fugalaau e leiloa lona manaia. O ona togitogi o loʻo faʻalautele ma faʻaalia. E fautuaina ina ia toe faʻafouina i taimi taʻitasi le vao.

Tausiga o vailaʻau faʻapitoa i totonu

I le fale, o le tausiga o hypoesthesia e matua faigofie lava. O lenei laʻau e le faʻaleagaina e aʻafia i soo se mea. Pau lava le tulaga mo le tausia o mea teuteu o se moli susulu. E taua le faatumauina o le valivali lanu o laulaau. E ola lelei vaipolo i le itu i saute, sasaʻe ma sisifo, ae ui i lea, e manaʻomia le ufiufi mai le la o le aoauli. I le taumalulu, o le a faʻamalamalamaina le faʻalauiloaina o moli mumulu. Afai e le lava le malamalama, o le a liua lau lau lanu lanu meamata.

O le maualuga o le vevela o le ea mo le hypoesthesia e + 20 ... + 25 ° C. I le taumalulu, e mafai ona e maualalo ifo i lalo i le 18 ... + 20 ° C, ae le itiiti. E leai se mea e tatau ona faia faapitoa ai ia oscillations. E le manaʻomia e le fale faʻapitoa.

Mo tagata o vaomatua, e taua tele le maualuga o le vevela. I lenei tulaga, mai le suavai i luga o le laʻau, e ono foliga mai o ni mea leaga. E fautuaina le faʻaaogaina o mea faʻalotomaualalo, fata ma le susu susu poʻo le tuʻuina o fugalaau e lata ane i le pusa tioata.

O ava e tatau ona faʻafeinuina tele ma faʻapea lava. E le tatau ona faʻamago le eleele i le va o humidifications. E sili atu le faʻafefe tele o le vai mai le pani i le afa itula pe a uma ona faʻasusu. A vevela, e faʻamalu e hypoesthes le tele o laʻau ma toe faʻafoʻi le pale mo se taimi umi.

E taua tele eleele palapala mo le laau, o lea e faia ai se suʻega i tausaga taʻitasi. Mo le faʻaleleia atili o le tui, e tatau ai ona faʻaaoga mea e faʻaaogaina ai minerale ma mea faʻapitoa mo fugalaau teuteu ma fugalaau. Mai ia Aperila ia Oketopa, o le fua o le laei pito i luga e faʻafefeteina i le vai ma faʻaaoga i le eleele faalua i le masina. I le taumalulu, o le vaega o le faʻamaʻalo ua vaeluaina.

Ina ia puipuia le manaia o le hypsesia mo se taimi uumi, e tatau ona teuteuina. I le faaiuga o Fepuari, e faapuupuuina pupuʻu i le tolu po o le afa ma avea ma pale paleni. O lenei faiga e faʻaolaina ai le pasene.

Auala e tausi ai se laau i le fale

Maʻi ma meaʻai

E mafai ona afaina mai i le aʻa. Pe a tafe le vai, aemaise lava i totonu o se potu malulu, e vave lava ona faaleagaina aʻa, ma amata ona paʻu. E masani lava, na o le pau le faaolataga o le vavaeeseina. E taua le faʻaumatia o le eleele ua afaina, ma vaʻaia lelei le fagu.

I luga o le ea malulu i luga o vine mamago, e mafai ona e maua ni vaʻa, vaʻavaveveve mites po o thrips. Togafitiga ma iniseti (Actellik, Karbofos) e fesoasoani e aveese faʻamaʻi.