Fualaau aina

Le eseesega i le va o aʻa aʻa e lua: o le a le eseesega i le va o le tipi ma le radis?

O tagata soifua o loʻo ola aʻe ma tipi ma susulu talu mai aso anamua. O fua o le seleselega ua maua ai lo latou lauiloa ma le fesoasoani o le le mautonu i le galueaiina, lautele le faaaogaina i le kuka, isi vailaau faafomai, cosmetology.

Seʻio tatou suʻeina atili auiliiliga o ituaiga o laau totō latou te i ai, o le a tonu lava o latou eseesega, ma o latou lava aʻa e tasi pe leai foi?

O le a faʻamatalaina i lenei mataupu. Ma mai lenei mea o le ae iloa ai pe faapefea ona tupu nei aʻa.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga faʻamaʻi

Lulu - o se laau o le ituaiga o Cabbage family Cabbage. Me ia tasi le tausaga pe lua tausaga. Laʻu tino, mafiafia, meaʻai. E maualuga le maualuga e oo i le 140 cm, e lapisi.

Rosette o le lipine, lauulu lauulu, lau o le basal le umi. O le faʻalavelave i le amataga o le fuga o le corymbose, mulimuli ane avea le foliga o se pulumu. Fuga i se foliga o se palu ma se mea faʻalanu. O fua e mumu-lanu enaena, lanu.

O le radisa o se laau o Cabbage family.. Masalo tasi ma le lua tausaga. O le aʻa e mafai ona oʻo i le maualuga o le 1 mita. Lafoaʻi lyrate, faʻalaʻau, lapoa. O fugalaau e paʻepaʻe, lanu piniki po o le lanu viole i fuifui vine. Fuga faʻataʻavale palanikeke ma foliga lanu enaena. O ituaiga o meaola ua faʻamafu, o aʻa ma fua.

E tusa ai ma le faʻamatalaga faʻamaonia, o mea tutusa o aganuu uma e mafai ona vaaia. O laau uma e lua o le Cabbage aiga e suamalie, aʻa o le tino. Ae na o le muaʻi vaʻaia o aganuu e tutusa, o le mea moni, e matua ese lava.

O le a le eseesega?

  1. Pepa. Lulu - o le tele lava o le laugatasi, lapotopoto po o le fua o aʻa. E mafai foi ona lapotopoto pe faʻaloloa le radisa, ae le faʻapalapala.
  2. Lanu. Tasi e tele lava lanu samasama i le lanu, e eseese ituaiga papaʻe. Fua o le lili: paʻepaʻe, togalaau, cocaba (Iapani). O le susulu e masani lava e uliuli, ae o nisi o ituaiga eseese e mafai ona paʻepaʻe, ma Daikon, e lanumeamata le radish Margelansky.
  3. Tatau. O i latou oe na tofo i nei aganuu o le a le faʻafememeaʻi ai. O le lapisi sa i ai se pulupulu suamalie, radis, i le isi itu - pepa vevela, vevela vevela. Ae peitai, o le tofo e faalagolago i le ituaiga. Daikon ma Margelan radish e le tofo vevela, ia i ai se tofo faapelepele.
  4. Talosaga. E faʻaaoga uma fualaʻau aʻa i le kuka. O le radisa e masani lava ona kuka, ae le o le autu o le vevela togafitiga, i le okroshka, eseese snacks ma salads. Muamua aʻo le i faaopoopoina i le masini o loʻo faʻavae i luga o se lau. O le lapisi e sili ona lauiloa i le tao, galo, sisi ma palu pateta.

    O le tele o lapisi fufulu eseese e faʻaaogaina mo le fafagaina o lafumanu. Laititi mo lenei faamoemoe e le faʻaaogaina lava.

    O fualaau faisua e masani ona faaaoga i isi vailaʻau. O le radisa o se punavai o mea faʻamalosi ma mea faʻamaoni, faʻaaoga e puipuia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ate ma fatugaʻo, puipuia le atinaʻe o cholelithiasis, e puipuia ai le edema poo le atherosclerosis. O le fesuiaiga e ese mai ai ua solia mo tagata e maua i faʻamaʻi pipisi ma i faʻamaʻi tumau o le ate ma fatugaʻo.

O le radish e faʻasalaina i fafine maʻitaga, aua e mafai ona faʻaleleia le leo o le tagata matua ma mafua ai ona faʻaipoipo. Tasi i se isi itu, o le faʻaaogaina o tamaitai i le tulaga e mafai ma e tatau ona tatau.

Lulu - o se faleteuoloa moni o elemene aoga. E aofia ai le tele o le calcium, e iai le anti-inflammatory, analgesic, diuretic, aʻafiaga faʻapitoa. O fualaau toto e faʻaaoga mo le malulu, e mafua ai le tale ma le mafanafana. O le solo e faʻamalosi ai le puipuiga, e pei ona tele ai vitamini ma minerale. Lava e 'ai le 200 kalama o le suka i le aso e maua ai le fua o vitamini i le aso. O le faʻateleina o le suatini C vitamin C e sili atu i fua o fualaʻau i le afa. O le turnip foi o se faʻatuga masani.

O fualaau faisua e maualalo le maualalo o kalori ma e lelei tele mo taumafa taumafa.

E faapefea ona ola nei aʻa?

Tasi e totoina i le faaiuga o Aperila, i le amataga o Mei, aʻo solo le kiona. E le fefe o ia i le malulu, alofa i le la ma le tele o vai. O le tausiga autu o le vevela ma le faʻafeinu masani. O fatu mo le seleselega lona lua e totoina ia Iulai.

I le amataga o le taumafanafana, o ituaiga o radish ua totoina i le amataga o Me, ma ituaiga o le taumalulu i le amataga o Iulai. Lago e le lelei, e lava le vai ma vao. Toto muamua ituaiga e aveeseina pe a tusa ma le 5 inisi le lapisi, e le tatau ona teuina i totonu o le eleele, e mafai ona toesea lona tofo. O fualaau faʻatoʻa e seleseleina ia Setema, aʻo lei muamua le kiona.

E le mafai ona tupu le tipi ma susulu i totonu o le togalaau, lea na tupu ai muamua laau toto.

O le faʻatupulaia o le faagasologa e faalagolago i le aʻa.. O Radish Daikon, mo se faʻataʻitaʻiga, o se vailaʻau vevela, o le taimi aupito sili lea e toto ai le ogatotonu o Iulai. E mafai ona oʻo i le mamafa o le 5 kilokalama ma le umi e oo atu i le 60 cm. O le mea lea, o le mamao i le va o laau toto e tatau ona itiiti ifo i le 40 cm.

O le tele o le radish Margelansky e lelei foi le lulu i le amataga o Iulai, talu mai le masina o Me o le fausia o masini e mafai ai.

O le mea lea, tatou te iloa ai o aganuu e tele mea tutusa, ae o loʻo i ai foi eseesega eseese e le faatagaina ai le fenumiai o le tasi i le isi. E sili ona lelei le taumafai i aʻa taʻitasi o fualaau aina e tofo ma filifili le punavai o meaʻai sili ona taua.