Apple laau

Totoina o le apu "Northern Synapse": mea lelei ma le le lelei o le ituaiga, totoina ma le tausiga

O aʻau o le taumalulu o le "Northern Synapse" e le sili atu i le tofo i ituaiga e sili ona fiafia i ai le aristocracy o le Northern Hemisphere.

Ae ui i lea, o le tulai mai o lenei vaega na mafua mai i le manao e faaleleia atili fua o loo i ai nei, ma faamoemoe mo alii.

O le vailaʻau o loʻo i ai le maualuga o le teteʻe i le kiona, lea e matuā taua tele i itulagi pe a oʻo i tulaga o le tau e faʻatapulaaina ai le tuputupu aʻe o vaitau o laau. Sei o tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona tupu le laau o le Northern Synaph apple tree i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi, ma iloilo mea taua ma le le lelei o le laau.

E te iloa? I totonu o le apu e tasi, o le avefaʻi lautele o le 80 calories, e ui lava o le vaega lona fa o le fualaau aina e aofia ai le ea. O le mafuaʻaga lea e le pa'ū ai nei fua i le vai.

Talaʻaga o ituaiga apu

O foliga mai o le "Northern Synapse" na afua mai i le manao o le au faifaatoʻaga e fatuina se mea e pei o le laʻau o le laʻau lauiloa iloga o le "Crimean Synap", o ona fua na aumai faapitoa mo le matagofie o le lalolagi. Sa i ai se tofo lelei o nei apu, ae o le taugata ma le umi o femalagaaiga na mafua ai le le fiafia. O le mea lea, o tagata faigaluega a le Michurin All Institute of Institute of Horticulture na ofoina atu se mea fou ma e tatau ona maua i le geniu o le faʻafefe.

O se taunuuga o tofotofoga uumi ma suesuega, o se soo ma soo o Michurin, Sergei Isaev, na gaosia le vasega o le Northern Synapse grade. Na maua mai e ala i le saolotoga o le faʻamalosagaina o le fatu o le fatu, "Chinaka Kandil" ma faʻamaopoopoina lelei uiga lelei o le tofo ma le tumau i le leaga o tulaga tau. Na moemiti le tusitala i se mea faapena.

Mulimuli ane na lafoina le vailaʻau mo isi itulagi, i le amanaʻiaina o uiga o le tau ma le eleele. O le mea lea, o nei laau e mafai ona maua i nei aso i totonu o le fale ma fuafua i totonu o togalaau o gaosiga o pisinisi i Rusia. E le gata i lea, o genes o le "Northern Synapse" e taua i ituaiga eseese - "Orlovsky Sinap", "Moscow Winter", "Moscow Later". O le ituaiga e fautuaina i le au faifaatoaga mo le faʻaaogaina i le togaina o laau opu vave.

Faamatalaga o uiga o le apu "Synapse i Matu"

O uiga masani o le ituaiga o le vave amata, tumau i le kiona ma le mafai ona tupu atoatoa i se vaitau puupuu e tuputupu ae, faapea foi ma uiga sili ona lelei o le fua. Mafaufau i foliga o le "Northern Synpse" i nisi auiliiliga.

E te iloa? O fua o le "Northern Synapse" e iloga i se matagofie faapitoa o foliga vaaia ma le tofo, i lalo o tuutuuga o se mafanafana mafanafana ma le autumn ma fesuiaiga o le vevela i le po ma le ao. Talu ai ona o lenei tulaga, e le o faanatinati fai togalaau e aveese ia apu mai laau, talu ai o fua e le o fualaau aina e le maua ai lo latou tofo ma ua le lelei ona teuina.

Laʻau faʻamatalaga

I fafo atu, o laau o le apu e eseese tele le palanikeke ma le ogalaau umi, e oʻo atu i le maualuga o le 6-7 mita. I luga o lala malolosi malolosi, ua faia ai le tele o miti vevela, o laʻau o le itu. Pulu lanu lanu ulaula. O laulaau e tele, ovateva, ma se mea lamolemole ma se pito i totonu, o le lanu uliuli lanumoana. Inflorescences i luga o vae pupuu, fugalaau tetele, ma fuga mumu. O fua e fusifusia i le tuputupu ae o lala skeletal ma lapisi laulaua.

O laau o le apple o Synaph Northern e masani ona puipuia i le vevela o le tau, paʻu palapala ma le paʻu, o le mea lea latou te manaʻomia ai togafitiga talafeagai ma puipuiga mai faʻamaʻi.

Fualaau Faʻamatalaga

O le tataina o apu o lenei ituaiga e amata ia'Oketopa. Ma o le matua atoatoa e faatoa oʻo mai lava pe a uma le 2-3 masina, latalata i le Tausaga Fou. O fua e maua ai le manogi manogi, tele le lapopoa, foliga faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo ma se lanu samasama-lanumeamata. Tasi le apu e tusa pe tusa ma le 100 i le 150 g. I le taimi o le teuina, o se lanu mumu mumu e aliali i luga o fua. I lalo o se paʻu lanu paʻepaʻe, e ufiufi i le fuga o le pa, o lanu papaʻe e manino lava ona iloa. O le aano e lelei ona fatuina, malie, snow-sinasina i le lanu, o nisi taimi ma sina lanu lanumeamata. O le fua suamalie e suamalie ma suamalie, faatasi ai ma se meaʻai laitiiti e maua mai i se taimi mulimuli ane.

O le uiga ese o le fua o loo i ai i le tausisia lelei o le lelei ma le puipuia atoatoa o foliga vaaia ma mea aoga. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le teuina ma sauniuniga tatau o le pulou, o apu o lenei ituaiga e mafai ona tumau seia oʻo ia Iulai. O le uiga sili ona lelei o le faʻaogaina o apu: e talafeagai mo le faʻaaogaina o le aano, ma mo le fafagaina ma le kukaina o meaai. Siberian gardeners faapitoa le talisapaia o le ituaiga mo le tulaga tulaga ese lea o fualaau o le taumalulu e tuuina atu i le uaina ua faia i le fale.

E te iloa? O fomaʻi e manatu o se ipu e aunoa ma ni apu pi o se mea leaga moni ma faamanatu i fiber ma antioxidants e tatau mo le tino, o le lua vae tolu e aofia ai le paʻu o nei fua.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

E ui lava na mafai e le aufaifaʻatasi ona liua uma a latou miti i le mea moni ina ua fatuina le eseesega i le Northern Synapse, ae na foliga mai e le lelei atoatoa. Faʻatoʻa maua e le Faatoaga itu lelei ma itu leaga. I tali, o laau o lenei ituaiga e masani ona taʻua o "tupu o le faatoaga" ma faamatala atu e uiga i nei uiga:

  • fua o fualaau aina;
  • sili atu le faigata o le taumalulu o apu;
  • le gafatia e fua i luga o rootstocks mo le 2 tausaga;
  • tausia le lelei o fualaau mo le 7-8 masina;
  • o le gafatia o laau apu matutua o le Northern Synapa i le maualuga e maua mai. I lalo o tuutuuga o le agrotechnology saʻo, e oo atu i le 170 kilokalama o apu e mafai ona seleseleina mai se laau e tasi.
Faatasi ai ma mea uma na lisiina, na maua ai se lele i totonu o le suauu. I le faagasologa o le galueaina o le a foliga mai o laau apu e manaomia le tausiga faifaipea. Ma, afai e le lava le taimi poʻo isi punaoa e fatuina ai tulaga talafeagai mo le ituaiga, o le a vave ona pa'ū le seleselega ma oʻo ai ina papaʻu i le telē.

Ina ia mafai ai e apu ona oo i le matua lelei, o le mafanafana o le tau i le taimi atoa o le taumafanafana e taua tele. E le gata i lea, afai foi o timuga timuga i le tau mautu e aunoa ma ni suiga faafuasei i le vevela, o le a leai se misa i luga o le fua. Faatasi ai ma le tele o fualaau suamalie, o le tofo o uiga o apu o loo faaitiitia.

O le ita e mafua ai ma le umi o le ogalaau. Faatasi ai ma se ituaiga lapopoa lapopoa ma umi, e faigata ona maua ni apu o le taumalulu, puipuia i latou mai pu ma abrasions. Ioe, ma o le laau e faia le tele o le paolo i totonu o le fanua poʻo totonu o le togalaau. E leaga foi le fua o le fua e selesele mo le seleselega, ma mo le taumafaina e tatau ona taoto i lalo mo le isi lua masina.

E taua! Aʻo le teuina o aukati o le taumalulu mo le teuina e le fautuaina e aveese mai i le pusa o le pesi. E puipuia ai le fomaʻi mai le galala o le susu ma le ulu atu i siama ma mea e afaina ai le eleele.

Taimi ma filifilia se nofoaga mo le totoina o le apu

O le ituaiga o apple o le Northern Synaph o le a tupu lelei pe a totoina se fatu laau i totonu o se mea e malamalama lelei, nofoaga vateatea, lea e leai se mea e taofia ai lona avanoa i le la.

O le faʻamafanafanaga faapitoa i le laau o le a tuʻuina atu ai le lamolemole o le eleele. O le suauu ma le eleele uliuli e maua ai le eletise. A filifilia se nofoaga, e taua le mafaufau i le nofoaga o le vai. O le mea lelei, e tatau ona mamao i le 2-2.5 m, a leai, o le a amata ona pala mai aʻa mai le tele o le susu, ma o le a oti le laau.

A e faʻamoemoe i se nofoaga ma maua se mea e sili ona lelei e totoina ai, lea e leai sona taua tele, e mafai ona e amata faʻaleleia.

O nisi o fai togalaau e sili ona fiafia i le totoina o fua, aua o laau faapena e maua le taimi e fetuunai ai, ola malosi, ma tutupu aʻa malolosi ma lala mo le taumalulu. I lenei tulaga, ua fautuaina e faʻailoga i vaiaso mulimuli o Aperila ma amataga ole Me. E taua tele le le malulu o le lalolagi, o lea, ona o le maualuga o foliga o se vaega faapitoa, faʻatali seʻia lava le mafanafana o le eleele. O aʻafiaga e aʻafia ai ile taimi o le tautotogo o le manaʻoga lea ia faʻaleleia pea le aʻa. O isi tagata faapitoa mo ituaiga o le taumalulu-e sili ona fiafia i le totoina o le autumn, ma faamamafaina le mafai gaogaiga o nei laau e faamalolosia ai aʻa, lea e faafaigofieina e ala i le pala o le autumn, ma vave ona ola vave i le amataina o le vevela. O sea aʻafia e sili atu le fuafua mo ni nai vaiaso aʻo lei amataina le kiona. O fuaitau sili ona lelei o le amataga o Oketopa.

E tusa ai ma le faʻatoʻaga, e tatau ona totō laau laiti e le sili atu ma le 2 tausaga i le tautotogo, ma o isi faʻataʻitaʻiga, sei vagana ai mea tuai, e tatau ona totō i le tautoulu. I le tulaga o le manaomia o le gaosia o laau o le olive e 10-tausaga, e sili atu ona lelei le fuafua o le totoina mo le taumalulu ina ia faamanualia ai le laau i se mea itiiti e mafai ai.

E taua! E leai se tulaga e le mafai ona faʻaaogaina mo le pristvolnyh circles o le apple apple coniferous trees. Latou te faʻafefeteina le eleele i le faagasologa o le faʻavaeina, lea e matua le manaʻomia mo fua o fua.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

Ina ia saunia mo le totoina o Apple e tatau ona avea ma se masina. A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le fuafuaina o le nofoaga o le a tupu ai lenei ituaiga, ma saunia se lua 70 cm loloto ma e tusa ma le 1 le lautele. E manaʻomia le gaugau muamua o suo ma le meaʻai ese mai le vaega o totoe o le eleele e aveeseina mai lalo ifo.

I nofoaga malulu, e fautuaina e faʻapipiʻi se pi i le ogatotonu o le togavao mo se isi faʻaopoopoga i lala o se laau laʻititi. O le pito i lalo o le fafie e sili atu ona mu, e puipuia ai le foliga mai o le pala i le taimi o le faʻatulagaina o mea. Ona faʻafefiloi ai lea o le pito i luga ma vaega tutusa o humus, peat, sand and compost. O le pito i lalo o le lua ua faʻafefe, ona tumu ai lea i le pito i luga faatasi ai ma le faʻafefiloi o le faʻafefiloi. Ua faia lenei mea ina ia mautinoa o le a mafua mai i le vevela mulimuli o le eleele, e le toe i ai le apu i le ogatotonu o se faapaologa loloto, lea o le a faaleagaina ai aʻa e le vai ua aoina. I le faaiuga, o le lua e ufiufi i le palasiti ma afifi ai ona pito. I le 3-4 vaiaso, o se microclimate lelei mo le aʻa o le apu o laau o loʻo fausia iina.

Aua nei galo se aso ae leʻi totoina aʻa o se fatu laau i se fagu vai. E tatau ona tumu lelei le laau i le susu.

E taua! O le mamao i le va o ogalaau o le Synapse i Sisifo ma laau toto latalata i le togalaau e tatau ona 7 m.

Tulafono mo le totoina o laau tipu

Tonu totoina laau totō Soo se ituaiga e taua tele mo laasaga o laau:

  1. Asiasiga o fualaau mo le pala, nofoaga mamago ma le faʻaaogaina o masini i le aʻa, faapea foi ma le i ai o pati matutu. I mataupu o lanu enaena susunuina i luga o le rhizome, e tatau ona vaeluaina i latou e ola i fafie.
  2. Taulimaina o aʻa o le mash mash.
  3. Toto i totonu o se lua ua saunia ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le aʻa (ole pine e tatau ona i ai i le itu i saute o le ogalaau, e puipuia ai le laititi).
  4. Lafoaina o laau (pe afai o le totoina o loʻo faia i le tautotogo, e tatau ona sasaa le suavai seia maeʻa le palapala ile susu).
  5. Lueina aʻa ma le mea o loʻo totoe mai le pito i luga o le eleele ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete (e tatau ona luluina le ogalaau i le tele o taimi ina ia mafai ai ona tafe le palapala ma o aʻa e le mago).
  6. Asiasiga o le aʻa aʻa. E tatau ona tulaʻi 4-5 cm i luga o le eleele. O le faʻateleina o lenei nofoaga e mafua mai i se seleselega laitiiti o laʻititi laʻititi, o le maualuga maualuga o le faʻaleagaina o le matelaina ma le oti o le laau. E sili atu le sasaaina o se faaputuga eleele i luga o le fesuiaiga o aʻa i le ogalaau ina ia tafe le vai i le taimi o le timu ma le galo.
  7. Totoina o le pristvolnogo lio. E taua le sola ese mai le laau 15 cm, e faaitiitia ai le ono aʻafia o siama i microbes pathogenic na faia i le taimi o le faaleagaina o mulch.
  8. Taʻu lala i le pipi faʻapipiʻi (e sili atu le faʻaaogaina o se ie laupepa mo lenei mea).
E te iloa? O le apu laʻitiiti, na toe totoina i le 1647 e Peter Stewensant, o loʻo ola pea i Manhattan, ma o lona uiga, o lona fua, e fua mai.

Tulafono mo le tausia o taimi o le apu

O le le tausia lelei o sui o lenei vaitau o le taumalulu-o le a aafia ai le atinaeina o le laau ma ona fua. O le mea lea, i lenei tulaga, e taua tele le faʻamautuina o taimi, fafagaina, faʻaleleia o le palapala, mulumulu pristvolnyh circles ma le puipuiga o faʻamaʻi, toʻi ma mea faʻamaʻi. O le a tatou malamalama i le faasologa, o fea e amata ai le faamalieina o laau apu "Northern Synapse."

Faaleleia o le apu

O lenei itu e tatau ona atuatuvale ao totoina se laau, ma pikiina tuaoi lelei mo ia. O le mea moni o lena mea o le vailaʻau e naʻo se vaega o le tagata lava ia. O lona uiga e manaʻomia isi pollinators e faʻateleina le maua e pe tusa ma le 40%. E tusa ai ma le fualaau o loʻo fuafua i le fua o le phlorizin i lalo o pou o eleʻele eleʻele ma polin pollinators, o le pasene lelei o le ovary formation i mea o loʻo iai i le vaʻaia ma apu: Slavyanka, Pomon-Chinese, Antonovka masani, Pepin saffron.

E talitonu saienitisi o ituaiga taumafanafana e le aoga i talaane o le taumalulu, o le mea lea, latou te fautuaina le tuufaatasia o laau i le faatoaga e tusa ai ma lenei tulaga.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Mo le puipuia o gasegase ma siama mai le osofaia o lau laau o le apu, ia tausi le fufuluina o le toto i laau toto e ala i le aveeseina uma o nofoaga faaleagaina ma le mate i le tautotogo. I le tau o le autumn, aua nei galo e fausiaina le eleele, ma saoloto mai laulaau paʻu, lea o le a faateleina ai iniseti afaina ma pathogens.

I le tautotogo aʻo leʻi amataina le pupuʻu, faʻapipiʻi laupepa o laau 'aina suamalie ma le copper sulphate poʻo le "Skor" e manaʻomia. A maeʻa ona toto, o le pale e togafitia i le copper oxychloride. Ma pe a aveese fualaau mai le laau, e tatau ona e suluina lala ma le ogalaau i le copper sulphate, poo le vai vaifofo o le fasimoli. Ae o le puipuiga aupito sili o le tausiga lelei.

I le uluai siakiina o faailo o le paʻu, paʻu paʻu po o le cytosporosis, o togafitiga e faia faʻamalosi ma le faʻaaogaina o sauniuniga "Khom", "Topaz", "Colloidal sulfur", "Suega".

E taua! Mai le 'aiʻetiʻa fiaʻai o le osofaʻia o ogalaau o fualaau' aina e totogo i le taumalulu, o le a faʻapolopolo le afa mita le umi o le laʻau taualuga, lea o loʻo afifiina i luga o se laau lata i le eleele. I se isi itu, o se fusi vao lalaga, lala paʻu, ma e oo lava foi i le afaina.

Auala e fai ai le faʻasuina

O laau Apple, e tusa lava po o le a le ituaiga, e manaomia le 3-5 vai vai mo le vaitau atoa o le atinae ma fualaau aina. O tulaga o le tau e mafai ona fetuutuunai lenei aofaiga, faaopoopo atu i tagata o le faatoʻaga le sili atu ona afaina ma tausaga o laau. Mo le taimi muamua, e manaʻomia ona faʻaaogaina uma ia laau aʻo leʻi amata ona fuga mai le amata. Afai e vevela vevela, ona tatau ai lea ona fafagaina i le susu i le vaiaso e 5 tausaga le matua, ma matauina tulafono masani o le faʻaaogaina o le vai (o le a tatou nonofo i lalo).

O le tele o fua o fualaau aina i totonu o le togalaau o le a faatulaga ai le fausua lona lua pe a maeʻa ma amata ona fai le ovary. O le malosi o le tau e faaopoopo ai le faʻamalosi i le taimi o le tuputupu aʻe o lanu meamata, a leai o le a latou le toe faʻatupulaʻia ma malepelepe. E faʻamamaina mulimuli le 3 vaiaso aʻo lei aveeseina fua. O le mafanafana o le vevela ia Oketopa e faʻapena ai ona faʻaleleia vai tetele ina ia faʻafefe ai le susulu ma puipuia mai le malulu i le taumalulu.

O le tele o vai e manaʻomia mo laau taʻitasi e faʻatatau i le matua o le aganuʻu. O le mea lea, mo fualaau laiti e oʻo atu i le tasi le tausaga, o le fua faatatau fautuaina e 20-30 lita o le vai i le 1 mita sikuea. O tausaga uma, e tatau ona faaopoopo i ai ni aʻau i se pakete vai seia oʻo i le 6 tausaga. O tagata matutua matutua e manaʻomia pe tusa ma le 6-10 pakete vai i sikuea sikuea o le lio.

E taua! Faʻasalaina o aʻau i le taimi o le seleselega ma vave lava ona maeʻaeʻa i le tupu aʻe o tipu fou o le a faʻaumatia e le malulu. O se taunuuga o sea manuʻa, o le a oti le laau.

Faʻatauga

Laʻei pito i luga o apu o laau "Sisifo i Matu" ua fuafuaina i le vaitau o laʻau. O le laau e lagona le le lava o le aoga o mea aoga i le tautotogo aʻo faia le malosi o le fausiaina o laʻau. E totogiina i le nitrogen-containing fertilizers poʻo se vaifofo o le nitroammofoski ma le ammonium nitrate. Mo le atinaʻe malosi o le pale, e mafai ona e suʻeina le laau i le moa moa (3 taimi ao le i faia ni fua).

O le isi apalai e faia pe a amata le fua o le fua, o lona uiga, o le ovary ua faia i luga o le laau. E mafai ona e faia ni mea faʻapitoa mea tau minerale poʻo se paluga o le 1 pakete o le faapalaga, 50 g o le potassium chloride, 140 g o le superphosphate, 30 g o le nitroammofoski.

I le faaiuga o le taumafanafana, e fafagaina le apu o le apu po o le faatauina mai o fomaʻi ua faailogaina o le "autumn" e sauni ai mo le taumalulu. Ma ia fafagaina foi le malulu o meatotino o le "Northern Synapse", o le gaosia o le pale ma le superphosphate (30 g: 1 le vai).

Ina ia faʻavaivaia le mea faʻapipiʻi oxidized pe a uma le 3-4 tausaga, o le faʻamavaeina e faia i le fua faatatau o le 150 g o le falaoamata o le dolomite i le 1 mita sikuea o le togalaau.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O teuteuina uma o laau o laau e aofia ai le faamamaina o laau mai nofoaga e aafia i le faamai poo meaola faalafua, frostbitten ma paranesi tuai. Ua faia lenei mea mo se faʻaopoopoga sili atu, lea e puipuia ai faʻamaʻi toto.

Mafaufau i le uiga ese o le "Northern Synpse" lala e atiina ae e aunoa ma le faapaleina o le pale, e leai se mea e manaomia ai ona fausia. O tautotogo uma lava e tatau ona mama, pe a uma ona faʻafefete fagota. Ia mautinoa e tapunia vaega i luga o vaega tetele ma se lotch garden. I le tautoulu, aveese vai vaivai, ina ia saogalemu le laau mai le taumalulu.

E te iloa? O le teuteuina muamua o apu o le a faia vave lava pe a uma ona totoina laau toto, aveese vaega pito i luga mai le ogalaau ma lala skeletal i le 80 cm mai le eleele.
I le tausaga e tasi o le laau o le "Northern Synapse", ua aveeseina ai i lalo le 40-20 cm. I le tausaga na sosoo ai, ua faapuupuuina lala ina ia mafai ai ona faapaleina le pale mai vaega e tolu. I lenei tulaga, ioe, tuu pine malolosi.

Toaina o laau opu

O le tele o le tetee atu o le ituaiga "Synapse i Sisifo" o le mafuaaga lea e taua ai e le fai togalaau i latou lava le laau o le "ofutau". O faʻatoʻaga o le taumalulu ma le faʻamaʻaloga ua faʻapipiʻiina e le au faifaʻailoga e mafai ai e le laau ona faʻafeiloaʻi ma le toʻa 40-tikeriki le malulu. O le mea lea, o le ituaiga e lauiloa i tagata o le Nofoaga Tutotonu Black Earth o le Rusia.

Puipuia mai le malulu leaga e tatau ona na o ni togalaau laiti e leʻi malosi, e le oʻo i le lima tausaga. Mo lenei mafuaʻaga, o le 20-centimeter layer of mulch pristvolny circles.

Seleseleina ma teuina

Ua oo i le taimi e selesele ai mai le Northern Synaph apple trees ia Oketopa. O fua, talu ai latou te le i oʻo i le atoaga o le tino, e le o sasaina mai lala. I le tau vevela, e tatau ona vaʻavaʻai ma le faaeteete i mea faʻapitoa e faigofie ona fausia i le fale ma se laau umi ma se fasi pepa paʻu. O le amataina o Apple o loʻo amata mai i lālā pito i lalo, ma faasolosolo malie aʻe i luga. E le mafai ona e lūlūina le paʻu, e mafai ai ona faʻavaivaia le fua.

E te iloa? Afai e te totoina le selau o apu mai fatu o le tasi laau, o le a matua tupu lava.

I totonu o le vanu na te aumaia na o fua lelei atoatoa, e aunoa ma ni maʻila, patupatu ma nifo. Ina ia puipuia ia apu mai le vevela, e tatau ona afifi i pepa mama ma tuʻuina lelei i le tasi papa, nai lo le tele, i laupapa laupapa poʻo pepa pepa.

I faʻasalalauga, e faʻamatala atu e le au faipule o latou poto masani i le togafitia o fualaau aina ma se vaifofo vaivai. Ae o tagata atamamai i lenei mataupu ei ai o latou lava manatu: faatasi ai ma ia ituaiga o disinfection, apu e tatau ona fufulu mama mai le susu, ma o le a puipuia le teuina o otaota puipuia. O le mea lea, o lenei metotia e lelei mo fualaau o le autumn.

Maitau i totonu o le pulou o le vevela na fesuiaʻi i totonu o le 1-3 tikeri o le vevela, ma o le maualuga o le ea e le sili atu i le 90%. I mataupu pe a lalo ifo o le 85% lenei fuainumera, e tatau ona e sosolo le afifi i le suauʻu manogi. Tuʻu i luga o le potu le mafanafana maualuga ma faʻamafanafana puipui ina ia le afaina ai fualaau aina ma fualaau faisua mai le vevela vevela i le taumalulu.

O isi auala e teu ai e ofoina atu ai le momoe momoe mūmū le vaitafe poʻo oneone. E mafai ona e faʻasaoina i latou i le nonoa o taga palasitika.