Laʻau

Jatropha: faʻamatalaga, ituaiga, ola i le fale

O le Jatropha o se togalaau vao mai le aiga Euphorbiaceae. E sili atu ma le 170 ituaiga o mea i le lalolagi. Faletusi - Amerika, Aferika, India. I Rusia, o le jatropha e mafai ona maua i totonu o greenhouses poʻo le aoina o tagata e fiafia i lauolaola.

Jatropha Description

E mafai ona oʻo atu i le 0.5 mita le maualuga o le sima i le foliga o se fagu i tulaga o le tuputupu aʻe o fale. I le tautotogo, puaʻa ma amata seia oʻo i le tautoulu, i le taumalulu, aʻo lei amataina le taotoga, e vaʻaia e le laau laʻau.

Le fuga o le jatropha ma le pisexual, o le paʻu paʻu, moli po o le lanumoana uliuli. Ina ia mafai ona fua mai i le lumanaʻi, e tatau ona faʻavasegaina le palota.

O fua e tolu tafatafa fatu fatu e oo i le 2.5 cm le umi.

Eseesega o le jatropha i le laulau

E tele vaega o le jatropha e afaina, o le mea lea e le sili atu ma le 5 ituaiga o laau o meaola e masani ona taatele i le fale ma le greenhouse floriculture. O le:

VaʻaiFaʻamatalaga
Gout (gouty)O le ogalaau e foliga mai e pei o le Eleni amphora ma e maualuga lona maualuga e 70 cm ona o le pulou. Lafu laititi lanu lanu, faʻaputu i faamalu. I le gasologa o taimi, e suia lau lanu mai lanu lanumeamata i se paʻu pogisa.
KurkasE seasea tupu, e sili atu i le 6 mita le maualuga. Ona o ona fua suamalie, o le igoa lona lua o Barbados. Fugalaau lanu samasama ua aoina i mea e le masani ai.
Aotelega ogaogaO loʻo faʻatusalia e se vao po o se laau e oʻo i le 4 m le itiiti. E le mafai ona filifili ni filifiliga i le fausiaina o le pale, aua o le laau e faʻafeiloaʻi le paipa. O inflorescences o loʻo i ai se ituaiga taamilosaga, ma le faʻaeteete ma le faaeteete i le jatropha e mafai ona tupu i le taʻi tausaga.
FaʻasalagaPe a tausia i le fale, e foliga mai o se tamai laau o le pusa. O laulaʻau ua vaevaeina i ni nai lobes ma se lanumeamata lanumeamata, e toetoe lava a lanu violē.

Tupulaga tuputupu aʻe jatropha

E totogo le laau, ae manaʻomia le gauai. E tatau ona faʻamavaeina tausiga ile aiga e tusa ai ma le taimi malologa.

FaʻailogaPoto / taumafanafanaPau / taumalulu
MalamalamaE aoga le faia o se paolo mai le susulu o le la.E le manaʻomia le faʻamalamalamaina atili.
LuluMai le +19 ° C i le +25 ° C.Mai le + 13 ° C i le +15 ° C.
FaʻasaI nai vaega laiti, e aunoa ma le masusu.Taofi pe a uma le pala.
Laʻei pito siliFaʻatasi i le masina ma faʻamaʻi faʻasamaʻi mo suʻiuʻu poʻo cacti.I le malologa latou te le o gaosia.

Tausiga o Fale mo Gout Jutropha

O le tausiga o lenei meaola e manaʻomia ai le sili atu ona gauai. E leaga le gogo mo faʻataʻitaʻiga ma le vevela o le vevela; tuʻuina i luga o le faletupe mo le taumafanafana e le fautuaina. O le tulaga autu mo le tausiga e talafeagai le faasusu. Talu ai o le laau ei ai se mea e mafai ona teuina ai le susu, e mafai ona alu e aunoa ma le susu mo se taimi umi. Afai e te fafagaina pea le fugalaau, o aʻa o le a amata ona pala, o se taunuuga, o le a oti. O le laei pito i luga o lenei ituaiga e tatau foi ona faʻatinoina ma le faaeteete.

I le taumalulu, o le gouty jatropha e matua lafoaia uma laau, fagu ma fafagaina ua faalēaogāina, ma toe faʻaauau le tausiga o le tautotogo.

O se tulaga taua o le maualuga o le vai mo le fausiaina, e tatau ona fofo, i le vevela o le potu. E le manaʻomia le faʻamamaina atili.

Jatropha totoina

Pe a toe totoina se laau, e taua le tausia o le tele o le ulo ma le eleele fou. Lafoaga lelei mo le suavai poʻo le cacti. E mafai ona e faʻafefiloi ia vaega nei i le fua faʻatusatusa o le 2: 1: 1: 1, mulimuli ane:

  • pepa palapala;
  • peat;
  • turupa;
  • oneone.

Faʻalauteleina le ele, piliki piliki, o le perlite e faʻaaogaina e pei o se alavai.

O le jatropha e totoina i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava e amata mai ai lau laititi, e tasi i le 3 tausaga. I le taimi lava e tasi, taumafai e aua le solia le amio saʻo o le coma. Ua maeʻa le faʻatulagaina i le mulching o le eleele mo le pusa tioata, tamaʻi tamaʻi maa poʻo le maa.

Faʻaleleia Jatropha

O le laau ua faʻalauteleina i ni auala se lua:

  1. Laʻau - tipi ma tuu i totonu o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. Totoina i le eleele, mo le vaitau o loʻo taofiofi le vevela o +30 ° C. Latou te faatali mo le 4 vaiaso, ona totoina lea i totonu o pusa tumau.
  2. Fatu - fai muamua le faʻafeusuaiga le lelei. A maeʻa, ona faʻasalalauina lea o le fatu, o lona uiga, o fua o loʻo fusifusia i taga gau. O le luluina o loʻo faia i luga o le eleele, ua tapuni le pusa i tioata ma fufulu i totonu o se potu mafanafana. O le uluaʻi tupuga o le a faʻaalia i le 2 vaiaso.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le jatropha

MafuaagaFaʻaaligaFaiga faʻavae
Spider miteLaʻau lauʻeleʻele ma liliu samasama i le vaitau o le vaitau.Togafitiga ma iniseti (Fitoverm, Fufanon, Akarin).
ThripsFugalaau ua pala ma pa'ū.Fufuluina i le vai mafanafana ma togafitia i iniseti.
Laʻu aʻaO le aʻa atoa po o vaega taʻitasi e pala.Faʻaitiitia le faʻamalosia o le vai.