Fua o le gaosiga

Faʻavaeina o tulafono a Canadian shadberry: uiga o le totoina ma le tausiga

O Irga o se laau masani masani, o ituaiga sili ona lauiloa e pei o le Canadian irga, masani, lapotopoto ma faʻafeiloaʻi. O Irga Kanata ua avea ma sui pito sili ona lelei o le aiga.

Kanata Irga: ituaiga faʻamatalaga ma ituaiga taʻutaʻua

Irga canadian - fualaau lapisi o le aiga Rosaceae (Rosaceae). O le maualuga o le tafega laau mai le 3 i le 8 mita. O le laau ua malosi ona totoina aʻa, tuu i tafatafa o le eleele. O le togavao o loʻo i ai se pale paleni lautele, o lona foliga e faʻalauteleina i le taimi ma avea ai ma foliga faamalu. E na o le 40 tausaga mulimuli ane o le a oʻo atu i le 6 mita le maualuga ma 7-8 m le lautele.

O le laʻau o le laau o le petiolate, elliptical poʻo le ovoid, faasino i le pito, tusi i le pito. O le pito i luga o le laulaa e lanumeamata lanumeamata i le lanu, o le itu pito i tua o le lanu lanumeamata. I le taimi o le fuga, o le laulaʻau e uu i luga o se uʻamea paʻu-kopa, ma i le tautoulu e avea ma moli-samasama poʻo le mumu. O fugalaau e tele e aoina i fusi vine e le masani ai, tuu i le umi atoa o le mama. O fugalaau e faʻapitoa, e lima-faʻanoanoa (fetu), le manogi, paʻepaʻe poʻo le kulimi-lanu. O le vaitau o le agaifanua vavalalata e pa'ū ia Aperila ma Me. O fua na matua leai se sala i le amataga o Iulai.

O tamai laʻau e lapotopoto foliga, e pei o se apu laʻitiiti. O le paʻu o vine e matua suamalie, ma o le aano e suamalie ma lelei. Le lanu o vine o le 'ie lanu violē poʻo le paʻu uliuli.

Habitat - North America, le peninsula o Crimea, le Caucasus. I luga o le faavae o Canadian shadberry e tele ituaiga eseese na faia. Manatunatu i tagata taʻutaʻua.

  • "Soa" - uluaʻi aganuu ma fua tele uliuli. O fua e maua ai le maualuga o le suka e maua ai le manogi malosi, tofo ma le suamalie.
  • "Mandam" - Vaitausaga o vaitau, oʻo atu i le 3 mita le maualuga. O le laau e maua ai se fua tele e oʻo lava i taimi faigata. Fualaau aina e tele, oona.
  • "Peleni" - laʻau maualuga i luga (up to 6 mita). O lala uumi ma le matutua e tautau i le eleele. O fua e suamalie ma suamalie. O le eseesega e tupu lelei i siosiomaga i le taulaga. I fualaau e le faʻaputuina ai mea leaga mai le ea.
  • "Krasnoyarsk" - le tuai o le fua, o ona vine ua sauni e selesele i le ogatotonu o le taumafanafana. O fua e matua tele, suamalie ma suamalie. O le ituaiga e aumaia ai se seleselega tele ma ua fesuisuiai mo le galueaina i tulaga leaga o le tau o Central Belt ma North-West. O le laau o loʻo faaalia ai le sili ona faigata o le taumalulu.
E te iloa? Soo se ituaiga o fuga e talafeagai mo le 'ai. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina uma i le fou ma i totonu o le fagu. Juices, compotes, jelini, jam, jam, jelly ma marshmallow ua faia mai fua. Irgu e taʻua i nisi taimi vine vine po o vine vine. E mafua lenei tulaga i le mea moni o fua o lenei laau e maua mai ai se uaina suamalie ma lelei.

Faʻafanua

Fua o Irga Kuki i tausaga taʻitasi. O le laʻau e le faʻaaogaina i le tuufaatasiga o le eleele, e mafai ona tatalia le malulu ma le lologa. E leai ni mea faapitoa faapitoa mo le laufanua pe.

Malamalama mo le tuputupu ae

A filifilia se saite mo le totoina o leʻapeka kiona Kanata, e taua le mafaufau i le moli. Mo se laau, e sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga e susulu lelei, lea o se faʻamaoniga o le tuputupu ae masani ma le fua o le irgi. I luga o nofoaga paolo, o le fua o fualaau aina e itiiti ifo.

Manaomia o le eleele

I le sailiga o meaʻai, o aʻa o le laau o Kanata e ola malie, ma tuʻuina atu aʻa i aʻa. O le mea lea, o le laau e sili ona olaola i oneone oneone ma loams fua. O le faʻafefiloi eleele lelei: eleele vavalo (2 vaega), oneone (1 vaega), paʻu (1 vaega). E tupu lelei Irga i luga o eleele ma le eletise eseese.

Auala e totoina ai le irgu

Manatunatu i tulafono faʻavae o le saunia o le fanua o Kanata mo le totoina. O le ki autu i se taunuuga lelei i le tuputupu aʻe o laau toto o le filifiliga saʻo lea o le totoina o taimi ma le totoina o le lua.

Taʻaloga o le tau

E fautuaina le totoina o se laau o le Canada i luga o le eleele i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. O le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia i le taimi o le tau. Peitai, i lenei tulaga, e tatau ona saunia se nofoaga mo le totoina mai le tautotogo.

E taua! Afai e te le maua le avanoa e totō ai fatu vave i le maeʻa ai o le faʻatau, faʻasolosolo malie i latou i soo se mea i le togalaau. O le mea autu lava o le nofoaga e sili ona pogisa. O sea fuataga e tatau ai ina ia leiloa le totogo.

Faʻaleleia o sauniuniga

O le laau e masani lava ona totō i totonu o se tamai eleele tulavai ma le alavai. Fuʻu se togalaau i itu o le 6 cm ma le loloto o le 5 cm. E tatau ona faʻamamaina le vao, vaʻaina ma tausia i lalo ole vaʻa. 7-8 aso ao le i totoina, taoto se tamai laulau o le pata ma phosphate fertilizers i le pito i lalo o le lua, pe faaopoopo se paluga o humus (pakete), phosphate (500 g) ma sina lime. Faʻamama ma faʻafefe lelei le paluga. A mavae sina taimi ua toe eli le eleele.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le tekonolosi o le totoina o se togavao o le a le mafua ai ona faigata e oo lava i se fai togalaau. O le faagasologa o le totoina e le ese le ese mai le tulaʻi mai o soʻo se aganuu.

Fuafuaina o togalaau:

  1. O le faʻapalapalaina o le eleele faʻafefiloi ua tuʻuina i le toto toto.
  2. I le ogatotonu o le lua o le a avea ai se pusa, i le pito i luga o le mea e fausia ai se laau. O aʻa o le fatu laau na salalau i luga o le pito i luga o le faga.
  3. Ona lilo lea o le lua i le vaega o totoe o le eleele.
  4. Lotoina o le suavai tele 10-15 lita o vai. I le aluga o taimi, o le eleele o loʻo i le eria o le a maligi laitiiti, o lea o le a manaomia ai le teuteuina o le palapala.
  5. Ina ia mautinoa lelei le alualu i luma o tulaga o le laau, e tatau ona mulimulitaia le palapala e siosiomia le irgi. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga le eleele vevela, paʻu pe humus humu.
E taua! Afai e fuafuaina e totoina ni laau i luga o le 'upega tafaʻilagi, e sili ona lelei le faia o lenei mea i se auala faʻalavelave ma se mamao o le 50 cm i le va oi latou

Faʻamaumauga o Laʻau Toto

Irga Kanata tausiga lelei. Laʻau vavalalata i le malulu, lamala, matagi ma le suavai. O lenei aganuu e le manaʻomia ai le fafaga ma fafagaina masani. E na o le tolu tausaga talu ona totoina, i le ono masina uma e amata ona fafagaina ai le eleele: e faʻafeiloaʻi i le taimi o le tautotogo fualaʻau oona ma le phosphate-potassium.

Aua neʻi galo e uiga i fugalaʻau (fugalaau, vao, manu felelei, manua lanumeamata, paʻu laau). E aofia ai le nitrogen, fuamoa, calcium ma isi meaʻai faʻapitoa, faʻapea foʻi ma mea faʻalapotopotoga, lea ei ai se aafiaga lelei i meatotino eleele.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, a faʻagesegese le faʻaogaina o meaʻai i luga o le ogalaau o se laau, e mafai ona vavae ese le irguu, tuu ai na o le 15 cm mai le eleele, ma o le isi mea e vavae ese.

Tofiga

Faʻasalalau faʻamafaʻailoga a Kanata e faʻapipiʻiina e tipi, fatu, ma aʻa suckers. O le auala pito i sili ona manuia o le toe gaosia e ala i tipi.

  • Faʻaleleia e fatu. E fufulu ni fatu i le tele o taimi i vai malulu sei vagana na totoe ipu mama i le pito i lalo. E lūlūina i le amataga o le autumn, 2 g i le 1 mita o le fanua. O fatu e lūlūina o le a tupu mai i le tautotogo e sosoo ai poʻo se tausaga mulimuli ane.
  • Toe gaosia o aʻa. Muamua, ua filifilia ni laau totō ma aʻafia lelei. Ua totoina togalaau ma aʻa. O le toe gaosia e faʻatinoina e ala i le tiaʻiina o nai ona tei mai le aʻa. O le totōina o laau e tatau ona matua saʻo.
  • O faʻamaʻi vaʻaia e fai i le taumafanafana. A uma ona tipiina ia laau totō o loʻo totōina i totonu o se fale koli, faʻafeinu tele ma ufitia i le polyethylene. I tulaga o le malulu o le ea, pe a mavae le 20 aso o le a latou maua aʻa. Totoina o laau mo le isi tausaga e mafai ona totoina i eleele palapala.

Pests ma faʻamaʻi

O le gasegase o Kanata e seasea aafia i faʻamaʻi ma meaola faalafua. O meaola faalavela, o le mea e masani ona tupu o le lau laʻau ma le moa fualaau aina. Togafitiga o Karbofos, Fufanon poʻo Aktellik e fesoasoani i le tau faasaga i nei mea faʻavevela. Ae ui i lea, e masani lava o meaola faalafua e le afaina ai le laau.

E te iloa? I fua o le Canadian shadberry na faʻapitoa ai le tele o mea aoga o loʻo i ai se aafiaga lelei i faʻamaʻi eseese o le fatu ma toto toto. O togalaau o loʻo i ai le malosi, faʻaitiitia le maualuga o le mamafa, fesoasoani i le sclerosis, e tau atu i tulaga masani o le cholesterol.
O loʻo i ai foi le tele o faʻamaʻi e aafia ai le togalaau faʻatoʻaga: tuberculosis, moniliosis, gutu pala, ma le necrosis o le cortex. Ina ia puipuia nei faʻamaʻi, ua lava lea e fufuluina ai laau ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti i le amataga o le tautotogo.

O le puipuia o meaola faalafua e faaaoga ai ia iniseti: "Calypso", "Aktara", "Kemifos", "Enzio", "Decis", "Vertimek", "Fast".

I le faaputuputuina, matou te maitauina e le o soo se mea na i ai lenei aganuu na maua mai e tatau ona gauai. Ae peitai, o le taimi lava e vaai ai i lenei laau toto ua fugalaau ma ua tofo i ona fua lelei ma maloloina, o le ae manao e totoina i lau togalaau.