Laʻau

Clarkia - Kapeta Flower Kapeti

O Clarkia o se mutia matagofie matagofie faaletausaga ma lanu eseese ma lanu. Ona o le eseese o lanu piniki ma le tele o fugalaau, o le igoa o Clarkia e masani ona taua o le "sakura." O le laau e faatatau i le aiga Cyprus. O lona atunuu o Chile ma le talafatai o le Pasefika i Amerika i Matu. O fugalaau susulu, e peiseai o lo o toso i luga o laulaau mumu, e fausia ni motu lapopoa i le togalaau. O lenei mea o le a mautinoa ai le sili atu ona manaia o le 'upega tafaʻilagi ma tosina atu ai le tele o gauai. O se fugalaau lanu felanulanuaʻi o le a avea ma faamaualuga o ē e ona. O Clarkia e le faʻamaonia i le tausiga, ae faʻafetai i nai togafiti laiti, o le fuga o le a sili atu ona tele ma o le a umi le umi.

Faamatalaga o le Botanical

O Clarkia o se mutia taʻitasi i le tausaga taʻitasi ma le fiva, ma le palasi. O le faʻavaeina o le tino e totō lelei le lālā, o le mea lea e fatu ai e le laau se togavao e 30-90 cm le maualuga. O paʻu o loʻo ufiufi i se paʻu mumu ma le palauga puupuu. O laʻau masani, sessile poʻo petioles laiti, e valiina i le lanumeamata. O nisi taimi o mumu mumu e mafai ona iloa i luga. O le apa laupepa ei ai se foliga faʻalelei ma se pito i luga.

O le fugalaau e amata mai ia Me-Iuni, 2 masina talu ona lulu fatu. I luga o tumutumu, o fugalaau e tasi e fai i fugalaau laiti. E iai a latou faʻatulagaga saʻo ma se puʻupuʻu laiti. O paluga suamalie e valiina i lanu piniki, lanu violē poʻo le lilac o faʻalavelave tetele. O petals e mafai ona lamolemole pe vaeluaina. E i ai ni mea faigofie ma le vevela. Fugalaau fufulu ese se manogi manaia e tosina ai iniseti aoga i le eria.







A maeʻa le palotaina, o le fua o loʻo fusiina - o pusa fatu laʻitiiti. Latou te natia fatu laiti i se lanu enaena. Latou te taofiofi pea mo le 2-4 tausaga. Pusa o fatu pe a uma ona tatala, e faʻaleleia ai le totoina o le tagata lava ia.

Faʻamatalaga a Clarkia

O Clarkia e le tele naua. E tusa ma le 30 ituaiga o meaola, ae na o le 4 o latou faʻaaogaina i aganuu. Na faia foi e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga mea teuteu. O laau toto e foliga lelei i totonu o se totoga totoga, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o vailaau eseese o clarkia ma ni lanu felanulanuaʻi.

O Clakia e alofagia. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 90 cm. O lanu lanumeamata lanumeamata ma vela ua maeʻa ua i ai se foliga o le oval ma pito faʻamau. O fuga e tupu mai ia Iuni ia Setema. I pito i luga o taula, faʻapipiʻi gapeti gaʻo. O le aofaʻi o corolla taitasi e tusa ma le 4 cm.

  • Salmon atoatoa ("Salmon perfection") - lalaga mama 70-90 cm le maualuga e ufiufi ai i luga o le eleele ma totoga o le samani;
  • Albatross - fugalaau papaʻe paʻepaʻe papaʻe ola i luga o se togavao 75 cm le maualuga;
  • Diamond - o tumutumu o le tipu ua teuteuina i fugalaau tetele lanu moana lanu piniki;
  • Gloriosa - o le laau o loʻo ufiufiina i fugalaau lanumumu faigofie ma se malamalama.
O Clakia e alofagia

O Clarkia e manaia. E le sili atu i le 40 cm le maualuga o le fua faʻatapulaʻa. O laulaʻau laulaʻau lanu meamata e i ai le mautu ma se togi lima. O fugalaau Axillary e fuga mai i pito o pana. E tuʻuina taʻitasi pe i ni mea laiti laiti. E vaevaeina ni peti suamalie, 3 i ni vaega se 3 ma e foliga mai o se taʻavale e le masani ai poʻo ni pu. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Me.

O Clarkia e manaia

Clarkia Breveri. O le vaaiga na na o le 2006 lava na faʻaalia. O se laau toto e oo i le 50 cm le maualuga e puipuia i le malulu. O fugalaau fugalaau matala e le sili atu nai lo le 3 cm. O fugalaau clarkia e faʻatusatusa i fuga o le sukura.

Clarkia Breveri

Clarkia Terry. O nei tausaga faʻaletausaga faʻapitoa eletise e mafua mai i pine tetele. O le maualuga o le vao e 40-65 (90) cm. Laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata o loʻo siomia e fugalaau faʻalua i lanu paʻepaʻe, piniki, lanu violē ma paʻu.

Clarkia Terry

Auala faʻapena ma le faʻaleleia

O le auala sili e faʻapipiʻi ai clarkia, pei o soʻo se tausaga, o le totoina o fatu. I le gasologa o le vaitau latou te fuaina i luga o le laau tele, o lea e leai ni faigata. E mafai ona lūlūina fatu mo fualaʻau pe vave i totonu o le laufanua.

O fualaau e mafai ona totoina i le amataga o Mati, ona fuafua lea o le vaomatua i le afa lona lua o Me. Ina ia ola i le manino o le toto, o pusa lapopoa e saunia mai fatu. O le palapala e faia i vaega nei:

  • fanua laupepa (2 vaega);
  • solo solo humus (1 vaega);
  • peat (1 vaega);
  • oneone (1 vaega).

E tatau ona fufulu le eleele mai meaola faalafua, ma lulu fatu mo le tele o itula i se vaifofo o le potassium. O laau toto e latalata i le loloto o le 1.5-2 cm. O le fogaeleele e sosolo mai le pamu moli ma ufitia i tioata po o ata. O le faʻamavaega e oʻo atu i le 14 aso, pe a maeʻa ona aveese le fale. O fualaʻau ua totoina i totonu o se nofoaga lelei ma susulu.

O fualaʻau ua ola e aunoa ma le suavai seia oʻo i le totoina i le eleele. O faʻamalamalamaga uma, ae faʻapitoa ituaiga eseese o le kulupu, oti pe a toe faʻafeiloaʻi. Ina ia aloese mai lenei faafitauli, e mafai ona e lūlūina fatu i totonu o fualaau. I lenei tulaga, e le manua le rhizome pe a totōina ile eleele. E taua foi le aua le faalolotoina le ua.

E mafai ona faʻatagaina le totō fatu i le taimi e tatala ai le eleele. O fualaau e ola aʻei le tasi nofoaga e sili atu le malosi ma fuga vave. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ia Me, pe a pasi mai gutu o le tautotogo. I le totoina o le nofoaga, e tatau ona e totoina ma le faʻaeteete le eleele, aveese vao ma faia ni faʻamalaʻau. E lūlū fatu i le loloto o le 1.5-2 cm ma se mamao e 4-5 cm.

Faʻatoʻaga i fafo

Le nofoaga. O Clarkia o se mea e le lelei ma vave ona totoina. E lagona tutusa lelei o ia i le la ma le vevela. E le gata i lea, e le fefe o ia i faʻataʻitaʻiga ma faʻamafanafana. O le laau e sili ona fiafia i laʻau ma malamalama e mafai ai e le ea ona ulu i aʻa. O le mea moni, e mafai e Clarkia ona faʻafetaui i eleele mamafa palapala, ae o le a le tupu tele.

Faʻamasinoga Talu ai o Clarkia e maualuga lona faʻalauteleina, atonu o le a manaʻomia le thinning. O le mamao i le va o laau matutua e tatau ona le itiiti ifo i le 15 cm. O le a mafai ai e le la ma le ea ona ulu atu i le vaega pito i lalo o le tipu, o lona uiga o greens ma fugalaau o le a tumau pea le fiafia mo se taimi uumi.

Faʻasa. E sili atu ona lelei le inu ia Clarkia i taimi uma ina ia na o le pito i lalo e mu. A mamago aʻa, e amata ona liu samasama laulaʻau ma pupu. O le faʻaaogaina o vai e fesoasoani i le atinaʻe o aʻa. Afai e pa'ū le pa'ū i taimi uma i le taumafanafana, e mafai ona e faia e aunoa ma le fafaga. A le o lena, o le faʻaleleia o vai e faia i ni vaega laiti o le vai.

Totogi. E le manaomia e le laau le tele o le susu. O nofoaga malulu ma vaʻaia lelei e sili atu.

Fertilizer. Mai le taimi e tulaʻi ai, e manaʻomia e le Clarkia ona fafagaina e le aunoa. E faalua i le masina, e tatau ona faʻaaogaina se vaifofo o vailaʻau faʻamalosi mo le totoina o togalaau. O loʻo aofia ai mea uma talafeagai ma e le afaina ai iniseti aoga.

Faʻavaeina o le Crown. O laau totō laʻitiiti e tusa ma le 10 cm le umi e mafai ona faʻaogaina ina ia maua atili ai vao vao. E sili atu le totoina o fugalaau pe a latou vevela, o lea e tumau ai le malosi o le laau. E tatau ona e filifilia vave ni nai fugalaau mo fua o fatu. A oʻo i le taimi e faʻamaeʻa ai, o loʻo fautuaina e aveese le tootoo na totoe ma eli le palapala. E foliga mai o le a faʻaalia le fatuina o le tagata lava ia i le tausaga a sau ma o le a toe olaola Clarkia e aunoa ma se taumafaiga i lona tulaga muamua.

Clarkia i totonu

E mafai ona tuputupu ae Clarkia e le gata i luga o le auala, ae faapena foi ile faapaologa po o le potu. Ae ui i lea, o se ogalaau fale e sili atu lona taua ma fugalaau laiti. O le clarkia potu e tatau ona tuʻu i totonu o se nofoaga malamalama. E mafai ona e tupu ae i le taumalulu, e faʻaaogaina ai le malamalama atili.

Afai ua totogo le laau i le eleele ma ua leai se taimi e fuga ai, e mafai ona eliina i luga o se eleele tele ma faaauau pea ona ola i le fale. E tatau ona manatuaina e tusa lava pe sili atu le tausiga o le tausiga o le a le mafai ona faʻamalamalamaina i totonu o se tulaga aloaʻia. A maeʻa le fugalaau, e amata ona mate le rhizome.

Maʻi ma meaʻai

Clarkia o le faʻamaʻi faʻamaʻi. Seiloga e tupu aʻe i totonu o se nofoaga susu, i luga o eleele lolovaia, o aʻa ma aʻa e aafia i le manoa. O le foliga mai o se mea lamolemole vaivai poʻo se mea lanu enaena i luga o siaki e taʻu mai ai le faʻamaʻi. E le mafai ona lavea ia laau totő, e tatau ona faʻamafuna uma taʻavale ma faʻaleleia le eleele i se filogide.

O le mea e masani ona masani ai o le clarkia o le flea. Na te faʻamauina i luga o fualaau laiti ma faʻalavelaveina lo latou tuputupu aʻe. Togafitiga ma Karbofos poʻo Fufanon fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi.

Faʻaaogaina Clarkia

Ua maua e Clarkia le tele o le apili i ni vaega tetele, maoaʻe. Ona pei lea o se kapeta lapisi ua ufiufi i fugalaau manogi. E masani lava ona totō se laau i tafatafa o puipui poʻo auala. E mafai ona e tuʻufaʻatasia ituaiga eseese ma lanu eseese i le togalaau e tasi. O Kalakia e lelei le vaʻai o asters poʻo le phlox, roses poʻo conifers.

O fugalaau manogi e tosina ai iniseti aoga, o lea o laʻau e matagofie tele. E mafai foi ona faʻaaogaina Clarkia e fai ai ni meaola. Fuga o fugalaau manaia o le a tutu i totonu o se fagu mo le 1-2 vaiaso.