Laʻau

Caladium - Elefa Elemene Matagofie

Caladium o se laau manaia ma laʻau teuteu. O le aiga o Aroid ma e tufatufaina atu i vaomatua ma vaomatua o le Latina Amerika. Mo le ofoofogia o le matagofie o laulaau, ua taʻua ai le caladium o "apaau o agelu," "taliga elefane" ma "loto o Iesu." Ioe, o le vaitaimi o le ala mai ma le tuputupu aʻe ola e na o ni nai masina i le tausaga. Afai e te tuʻuina atu le Caladium i se mea malie, e avea o se fafie faʻauʻu ma laʻau matagofie matagofie.

Uiga o le Botanical

O le Caladium o se laʻau faʻamaina faʻamalosi ma se aʻa aʻa root system. O le lapoa o se pulupulu faʻamafola faʻapipiʻi e 7-10 cm. O le tele o mea tuputupu aʻe e mafai ona vaaia i le pito i luga. O loʻo aʻafia le aʻa o le aʻa i le pito i lalo o le fatu.

O le faataamilosaga o le olaga o le caladium e vaevaeina i ni taimi malolo ma tuputupu ae tuputupu aʻe. Talu mai le faaiuga o Aokuso, e amata ona vevela ona lala vao. Seʻia oʻo i Mati, na o fatu e faʻasaoina. I le tautotogo o le tautotogo, e oso mai ai ni aʻa mai le eleele.









Caladium lafoaʻi i luga o manua umi e ola saʻo mai le pulupulu. I le natura natura, o le maualuga o le vao e mafai ona ausia le 5 m. O laau i totonu e 40-90 cm le maualuga. O le uʻamea laupepa po o le paʻu pepa e ese lona lanu. O le uumi o le lau e tusa ma le 30 cm, ma le lautele e 15 cm. Talu ai o laulaʻau o le teuteuga sili, e tele ituaiga ma ituaiga o laau totino ma ituaiga lanu eseese. Laʻau o le fusi, siliva, piniki.

I le tautotogo o le tautotogo, pe a uma ona aliali mai muamua muamua lau 4, o le a amata ona amataina se tulaga - o se taliga o le lanu samasama samasama. O loʻo siosiomia e se veli paʻepaʻe lanumeamata. O le fugalaau e toetoe lava a le o faʻatasi ma le manogi ma e naʻo ni nai aso e na o ni nai aso. A maeʻa le palotaina, ona tele ai lea o fua. I totonu o fale, faʻapena e seasea ona tupu le fugalaau ma fualaau aina.

Ituaiga o Caladium

O le ituaiga o Caladium e aofia ai ituaiga autu e 15. Sei o tatou mafaufau i nisi oi latou.

Caladium Humboldt. O lenei meaola ma ituaiga na maua i luga o lona faavae lea e masani ona maua i le aganuu. O le laau e leai ni laau e aofia ai le rosette o le laʻau e oʻo i le 10 cm le umi ma e tusa ma le 5 cm le lautele. I luga o le laʻau lauusiusi lanumeamata i le ogatotonu o laupepa tele. Le fuga o fugalaau i Aperila, ae e le tosina atu i ai le tele o gauai.

Caladium Humboldt

Caladium o Schomburg. Laʻau e sili ona fiafia ile vaomatua Pasila. O lau oval e ola i le umi o le 15 cm ma le lautele o le 12 cm. I le itu pito i luma, o le laulaau e valiina i ata uila-lanu mumu ma vela lanumeamata. Mea teuteu:

  • Venosum - i luga o laʻau lanumeamata lanumeamata, o le tuaoi ma le ogatotonu tutotonu o loʻo faʻaalia i le mumu, o vevela o loʻo i lalo o loʻo faʻaputuina i lanu samasama;
  • Erythraeum - i luga o se lanu uliuli lanu mumu, o laupepa siliva o loo i luga o veins.
Caladium o Schomburg

Caladium Bicolor masani i Antilles. E iloga i lau laʻau e oʻo i le 30 cm le uumi. Lanu mumu, fusi, lanu lanumeamata mumu e sili ona taatele i lona lanu. O le taliga e aliali i le faaiuga o Fepuari.

O le aganuu e le taatele i ituaiga meaola, ae o vailaʻau eseese. Faatasi ai ma i latou, o mea nei e pito sili ona manaia:

  • Rosalie - o se lanu lanumeamata lanumeamata e iloa i lau lanu mumu;
  • Lanu lanu - o le ogatotonu o le laulaau e vali piniki, i luga o le pito i tua o loʻo i ai se tuaoi lanu meamata, ma o veins ua faʻasalaina i se fasi lanu piniki mumu;
  • Florida Cardinal - lau lanu manogi susulu e lalata ane i se lanu lanu meamata lanu meamata;
  • Paʻepaʻe Paʻepaʻe - i luga o le siliva o le lau o le laʻau o lanu uliuli lanumoana i luga o veins ma sina lanu lanumeamata lanumeamata.
Caladium Bicolor

Tuputupu ae

O le toe gaosia o le alaaladium e gaosia e vegetative ma fatu fatu. E vave vave ona leai se gafatia o fatu, ma e toetoe a le mafai ona latou maua i le fale. O fualaau aina e le mafai ona maua tofi eseese ole tina. O fualaau e gaosia i totonu o se pusa e iai le palapala mo le faʻafefe. Germinate i latou i le vevela o + 25 ... + 30 ° C i lalo o se ata tifaga poʻo se tioata, i tulaga o le maualuga o le timuga. E foliga mai i totonu o le tolu vaiaso. E masani ona sasaina i le vai mama faamama. Seia oʻo i le autumn, e totoina ai ni tamai nodules e mafai ona tutoʻatasi tutoatasi.

O le faʻaleleia o meaʻai e faʻatino i le auala o vaevaega poʻo le aʻafia o le tamaʻitaʻi. E oʻo atu i le faaiuga o Fepuari, e tipiina ai se puʻupuʻu tele e iai ni nai meaʻai. O tufatufaga taitasi e tatau ona i ai ni fatuga se lua. Nofoaga o fasi pepa o loʻo tipi i totonu o le malala ma faʻamago i le aso. Mulimuli ane, ona totoina lea o le fatu i le eleele ua saunia lelei.

Afai i le vaitau e pepe le pepe i tafatafa o le fatu o le tina, i le tautotogo e mafai ona totōina i se isi potopoto ma ola aʻe o se fale tutoʻatasi.

E mafai ona faʻaleleia le caladium ma petioles. Mo lenei, o le laʻau e iai se fasi laau e vavae ese i le pito i le faaiuga o Me. Laʻu i totonu o le vai mafanafana. A faʻapipiʻiina se pulou laitiiti i le pito o le petiole, e totoina i totonu o le eleele paʻu. I le tautoulu, o le tele o le pulupulu e oʻo atu i le 5-7 mm ma o le laau e alu i totonu o se malo malolo.

Aiga Tausi

I le fale, e le o se mea sili ona faigata le tausia o le alaaladium. Oi, e fiafia le fugalaau i lau matagofie mo na o ni nai masina, ae tusa lava pe a mavae lenei mea, e manaʻomia foi le tausiga i le vaitaimi o loʻo moe.

I le amataga o le tautotogo, ua totoina fatu. O le ipu e tatau ona fetaui ma le tele o nodules. O le mea sili ona itiiti e mafai ona totōina i totonu o le tasi ulo, ae e tatau ona e tuʻuina se potu mo le tuputupu ae. O le piniki piniki luga o le tubers e tatau ona i luga. Ina ia maua se laʻau tele e salalau, e totoina nodules i le loloto o le 5-10 cm.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa mo le eleele. E iloga i latou i le fausaga o le malamalama ma le maualuga o le vai. O le eleʻele eleʻele e tatau ona faʻaituau. O le tuufaatasiga e masani lava ona aofia ai le humus ma lau laʻau, peʻa, oneone o le vaitafe ma nisi o malala.

E manaʻomia tele le malamalama o le Caladium, ae faʻasalalau. O le tele o lanu o laʻau, o le tele o le malamalama e manaʻomia. Taofi le susulu o le la i se taimi vave e mafua ai le mu. O le iʻuga, e aliali mai ni lanu enaena mataʻutia. E sili ona lelei le tuʻuina o fagu i le alaaladium i luga o sasaʻe poʻo sisifo.

O le maualuga o le vevela o le ea + 22 ... + 27 ° C. O le mafanafana i lalo ifo o le 20 ° C e le manaʻomia i soo se taimi, e oʻo lava i le taimi e malolo ai.

E mafai e le Caladium ona faʻafetaui i le masani lelei o totonu o le fale. Na te tali atu ma le agaga faafetai i le susulu. O le le lava o le susu e tau atu i le faʻamamaina mai lau ma le faʻaitiitia o le tuputupu ae. Afai e tatau ai, o pallets ma le susu susu ua tuu i autafa o le vao.

E fiafia Caladium e faʻafeinu i taimi uma, ae i ni vaega laiti ina ia le paʻu le vai ile eleele. O le pito i luga o le fanua i le va o vai e tatau ona vevela. Talu mai Aukuso, pe a amata ona oti laulaau, e faʻaitiitia le faʻafeinu ma faasolosolo malie lava ona taofia uma. I le taimi o le malolo, o le faʻaleleia o le eleele ma le tele o le sipuni o le vai e faatagaina. I le tautotogo, faatasi ai ma le oʻo mai o le totogo, ua faateleina le suavai, ae sili atu ona faʻaeteete.

Caladium fugalaau e amata ia Iuni, pe a oʻo mai le tele o lau. O se vaifofo faalevaiaso o le faʻaleleiaina o minerale ma se maualuga o meaola o le maika, o le nitrogen ma le pailani ua sasaaina i le palapala. Faʻamuta faʻamaʻi mai Aokuso.

Maʻi ma meaʻai

I le taimi o le taotoga, o le tubers o le alaaladium e faigofie ona pala. Afai e maua ni vaega afaina, o le a vavaeina i se mea ola maloloina ma togafitia i fulufulu paʻu. O laei e tatau ona faia i tausaga taʻitasi ao faagasolo le gaosiga. O laʻau e ono pagatia i le tuai. E togafitia foi ma le fungicide.

E mafai ona aʻafia Caladium e aphids, mealybugs ma pusi moli. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona fufulu lelei laʻau i lalo o se vai vevela, ma togafitia i latou i se iniseti.