Fualaau aina

Saili mo fai togalaau - Peking cabbage Bilko

O le kapisi a Beijing o se fualaau lelei ma maloloina lea ua avea ma tagata lauiloa i le au fai togalaau.

E i ai le tele o ituaiga e ese mai i fua, o le tetee atu i meaola faalafua, vevela vave, ma isi. O se tasi o mea sili ona lauiloa o le ituaiga o Peking cabbage Bilko F1.

Eseese Bilko F1 na maua mai e ala i le faʻavasegaina i Netherlands. O ona saienitisi na taʻitaʻia le kamupani "Bejo", lea o loʻo auai i le filifilia o fualaau faisua talu mai le 1899, ma o loʻo umia pea se tasi o tulaga maualuga i le va o fatu fatu.

I totonu o lenei tusiga, tatou te mafaufau i uiga o ituaiga laʻau eseese Bilko F1, sei o tatou talanoa e uiga i tulafono o le galueaina ma le tausiga, faapea foi ma le faamatalaina o faamaʻi ma meaola faalafua e aafia ai lenei fualaau faisua.

Eseesega mai isi ituaiga

O lenei ituaiga e amata vave i le vave, matua mai le 65 i le 75 aso. Faʻailoa i fua lelei, faʻasaʻo i faʻamaʻi.. O Bilko e le mafai ona puipuia i le tele o ituaiga o taʻavale, o le palapala, fusarium ma le mucous bacteriosis.

Faʻailoa i luga o le vaʻaia lelei, i le taimi o le felauaiga, e le maumau ai ana meatotino ma le tuʻuina atu. Umi se taimi e mafai ona teu ai fou - mai le 2 i le 6 masina.

Fesoasoani! O fatu o le ituaiga o Bilka, faapea foi ma le tele o fatu laau, ua gaosia ma sauni mo le totoina, e le manaomia ona e salu ma fai isi togafiti faatasi ma i latou ao le i luluina.

Eseese uiga

O fagu ua faia i luga o le fausaga, o loʻo i ai se foliga lapotopoto. O le mamafa o le mamafa e mai le tasi le kilogram i le lua.. O le manogi o le ulu o le faʻaoga, ma o le aʻa e laʻititi i totonu.

O laulaau ei ai se fuamoa, faʻalauteleina i le isi itu, paʻu, lanumeamata.

Pe a oʻo atu le kapisi i le pala, o laulaau i lalo e lanu samasama-lanu i lanu, ma i luga e tumu i le lanu o le lime.

Tulaga tuputupu ae

O Bilko e mafai ona tupu uma i luga o le eleele ma i totonu o greenhouses ma e oo lava i totonu. I totonu o le eleele avanoa e masani lava ona totōina fatu. Ina ia mafai ona totoina se fualaau faisua i luga o le windowsill, i totonu o le kiona, e tatau ona saunia le palapala ma lulu fatu.

O fea ma mo le a le tele e mafai ona e faʻatau ai fatu?

E mafai ona e faʻatau mai lenei ituaiga i faleoloa faapitoa ma matagaluega. E mafai foi ona e faia se poloaiga i luga o le initaneti e ala i le faleoloa i le initaneti E fuafua i le numera o fatu ma le kamupani, o le tau e mafai ona maua mai le 40 rubles. e oo atu i le 1,500 rubles

O ai e masani ona tupu lenei fualaau faisua?

O lenei ituaiga kāpeti e tupu i luga o le fale ma fuafua i luga o se faʻalapotopotoga o fale gaosi oloa. Ona o le mea moni e le o leiloa e Bilko lana aoaoga mo se taimi umi, e faigofie lava le felauaiga i faleoloa ma maketi mo le faʻatau atu fou. O le mea lea, o lenei ituaiga o kapisi Peking e masani lava ona filifilia e faifaatoaga ma tagata faigaluega i fale gaosi oloa gaosi oloa.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le fai togalaau

E ala i le tau

Fatuina

Ina ia mafai ona maua muamua se seleselega, totoina i luga o le lauʻeleʻele E tatau i le kapisi Peking ona toto. Toto fatu mo laau e manaomia ia Aperila.

  1. O le eleele aʻo le i totoina le suavai e palu ai le vai ma le potassium. O lenei mea o le a laveaʻi ai le kapisi mai se faʻamaʻi e pei o se vae uliuli.
  2. E sili atu le vave totoina o fatu i totonu o se isi ipu poo se kaseti, ma faatofuina i le eleele mo le tusa ma le afa senetimita.
  3. A maeʻa lena, faʻapipiʻi pusa i se potu ma le vevela o le 20-24 tikeri. E foliga mai le totogo i le 4 aso.

O le kapeti Beijing e tatau ona maua le tele o le malamalama. Faʻamau i totonu o se faamalama malamalama. Afai e maualalo le moli, e tatau ona e faia se moli uila. O fualaau e tatau ona fafagaina i le urea, o le ofu laupapa ao latou tuputupu ae, e tatau ona fafagaina i le tele o le aofaiga.

Tatala avanoa

A maeʻa foliga o 3-4 laulaʻau i luga o fualaau aina, e totōina ile eleele. Faʻamuʻu le fanua aʻo leʻi totoina.. I le sikuea 1. m fautuaina:

  • compost - 5 kg;
  • falaoa falaoa - 150 gr;
  • fafie ash - 4 tbsp.

Toto totō i se mamao o le 30 cm, ma tuʻu ai pe tusa o le afa mita i le va.

E ala ile tausiga

O le tausiga o le kapeti pika e faigofie. O Bilko e teteʻe i faʻamaʻi sili e aafia ai le faasatauro, ae faʻapitoa i le fausiaina o laʻau fuga i lalo o tulaga leaga.

O mafuaaga autu mo lenei:

  • tau maualalo pe maualalo i le amataga o le tuputupu ae o laau;
  • faaleagaina le aʻa i le taimi o le gaosiga;
  • umi tele o le ao (sili atu ma le 13 itula);
  • latalata tele i laau faila i le tasi.

E le gata i lea, e tatau ona tatala le eleele i le taimi, ma aveese vao, faʻaaoga meaʻai ao le i totoina, o le a le maualuga le fua i luga o eleele leaga.

E taua! Pe a totoina le pipi Peking, e tatau ona matau le va o le seleselega, i le nofoaga lava e tasi e mafai ona totoina ai le aganuu pe a uma le 3-4 tausaga.

Faamama

O laulaau pito i luga o kapisi e tipi ma faʻaaoga e fai ai salakeke. O le ulu ulu o kapeti e tipi faatasi ma le 'au. O le kabeeji Bil Bil kabeeji e faʻaaoga mo le seleseleina ma tausia lelei, aua o le ulu o lenei ituaiga o loʻo ufiufi i laʻau ma e le faʻaitiitia mo se taimi umi i taimi o teuina.

E ala i le faʻatupulaʻia

O lenei ituaiga e tutusa lona fua e pei o le totoina o fatu i le eleele, ma pe a totoina fatu. O le tuputupu ae ma le aoina o fatu o le ituaiga o le Bilka o le a le galue, aua o meatotino talafeagai o le a le faasaoina. O ituaiga faapitoa e tatau ona faʻatau mai faʻatau gaosi oloa.

I luga o le teuina o fatuga

Fuga laʻau pipi poʻo le teuina fou. O ulu e le o taofiofi i gutu ma e le aafia i faamaʻi afaina ma e leai ni mea leaga ua filifilia.

Kapisi mo le teuina e mafai ona afifi i le pipiʻi ata po o le matala matala. E tuʻuina i totonu o se atigipusa i totonu o se tasi mea faʻapipiʻi ma tuʻu i totonu o se potu. O le maʻeleʻele e tatau ona 95-98%, le malulu o le ea mai le 0 i le +2 tikeri. Afai e sili atu le maualuga o fuainumera, e mafai ona amata ona totogo le kapisi. O le isi auala e teuina ai ulu o le aisa.

Pe a teuina le kapisi Paka i totonu o le pulou, o lona latalata i soo se fualaau aina e le taliaina.

Analogs

Manoko F1 o loʻo i ai uiga tutusa ia Bilko. O le kopeti vave lava lea, e itiiti i le mamafa o le ulu - e oʻo atu i le 1 kilokalama, ae faʻapea foi le puipuia o meatotino ma foliga vaaia i taimi o femalagaiga ma le teuina. E pei o Bilko, e puipuia i maʻi masani. O ituaiga lauiloa eseese mo le faʻaaoga fou:

  1. Richie.
  2. Hydra.
  3. Beijing lautele lautele.
  4. Vesnyanka.

Mo le teuina ma le faʻamalosi o le a sili atu ona talafeagai:

  1. Slides F1.
  2. Tioata
  3. Nick.
  4. Rusia tele.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e le taliaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mo le puipuia o manu, o le mea lea, e faʻaaogaina ai le pefu laupapa mo puipuiga mai meaola faalafua, ma e tatau ai i laʻau paʻu ma palapala. E le gata i lea, o masima, otaota mama, ma le pepa mumu e faʻaaogaina. O slugs ma caterpillars e sili ona faʻamamāina e le lima.

Talu ai o Bilko o se ituaiga laau toto e puipuia i faamaʻi tetele, ma le tausiga lelei, o le a le talafeagai le faaaoga o vailaau gaosi vailaʻau. O fatu o lenei kapisi e togafitia ma Thiram fungicide, lea e maua ai puipuiga faaopoopo mai ituaiga ituaiga o liona.

O nisi o fualaau manaia

Suna i le pepa vevela

Mo le kuka e te manaʻomia:

  • kapisi - 1 kg;
  • tamato - 1 kg;
  • pepa vevela - 2 fasi vaega;
  • garlic - 8 cloves;
  • masima - 50 gr.

Laasaga o le kuka:

  1. Faʻamama ia tui o kapeti, faʻafefe lemu, faaopoopo le masima, faʻafefiloi lelei ma tuʻu le aso i lalo o le mamafa.
  2. Ma le isi, e tatau ona faʻafefe le suamalie, ma tui le kapisi ma fufulu.
  3. Faʻamaʻa totoina tamato tamato.
  4. Garlic ma pepa e pala ma faaopoopo i tamato.
  5. Faʻaopopo le masini tomato na maua mai i le kapisi, faʻafefiloi lelei ma tuu i lalo o le mamafa mo se isi aso.
  6. O le meaʻai e pala i luga o faletama mago ma teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le potu.

Laʻau suamalie mo le taumalulu

Meaʻai:

  • Tui le tipi - 1 kg;
  • Bulgarian pepa - 1/2 kg;
  • apple cider vinegar - 100 ml;
  • aniani - 1/2 kilokalama;
  • pepa suamalie - 1 pc;
  • vai - 1200 ml;
  • masima - 40 g;
  • suka - 100 gr.

Faʻasologa o le faasologa:

  1. Sasaa le vai i totonu o se fagu, faʻaopoopo le masima ma le suka, ia faʻafefeteina.
  2. Liligi le vailaʻau i totonu o le vai inu ma faʻafefe mo le 15 minute.
  3. O le kukaina o le tipi na matua tapunia.
  4. Tipi i le sipuni.
  5. Bulgarian pepa tipi i totonu o fasipepa.
  6. O fualaau faisua e salalau i luga o fago mamago, ma faaopoopo i le pepa oona.
  7. Faʻafefete i luga o faletusi, faʻafefe i luga ma tuʻu i lalo o se peleue fulufulu.

A filifilia le kāpeti faʻapena a Sāina mo le totoina, e taua le gauai atu i le ituaiga ma uiga.. O Bilko e teteʻe i faʻamaʻi, fua maualuga, lelei le tofo, ma le isi, e teu fou mo se taimi umi, taofi uma meatotino aoga.