Laʻau

Alalaʻau - viiviia ma le mumū i totonu o le togalaau

Ole malosi ole laʻau mai le aiga Amaranth. Ua lauiloa ona o le vaivai ma le lush inflorescences ma lanu susulu. O le igoa o le fugalaau ua faaliliuina mai le upu Eleni e pei o le "afi", "mu." Ma o samasama samasama, moli ma paʻu e pei o afi mumū. O le fanau mai o le malosi o Aferika ma Asia i Saute, lea e fai ai ni vaomatua i le tuputupu ae o tagata. I totonu o le togalaau, e tatau ona faamamafaina e le laau se tulaga tutotonu, aua e tosina mai ai le tele o le gauai.

Faamatalaga faʻatau

O le malosi o le faʻaletausaga poʻo le laʻau faʻaletausaga poʻo le vao e iai le maualuga o le 30-90 cm. E ufiufiina i latou i se lanu lanumeamata lanu meamata poʻo se laumei laititi. I luga o le laʻau, o laʻau petiolate o loʻo faʻalelei pe leai foi. E i ai la latou lanu lanu meamata lamolemole ma ogatasi poʻo le ogatotonu. O nisi taimi ei ai ituaiga eseese ma laʻau faʻasolosolo, i luga o luga o le mea e iloa ai siliva po o piniki piniki.

Mai Iulai e oʻo i le malulu, e fiafia ai lela i le fugalaau susulu. I luga o tumutumu ma i luga o le pito i luga o laʻau, mulutala o le selu, mulumulu poʻo le cirrus foliga fuga. Latou te aofia ai ni fugalaau bisexual e valiina i le piniki, samasama, moli, paʻu po o le mūmū. I totonu o le 10-25 cm le umi, o le fugalaau e matua lofituina le tasi i le isi, o lea o le i ai o pedicels ma foliga o se corolla e tasi e matua faigata lava ona iloa. Calyx e aofia ai le 3 uʻamea o lanu lanu. I le ogatotonu o le 5 sikoa, o loʻo tuʻufaʻatasia e se paʻu o le paʻu, ma se ovine faʻafefiloi.










A maeʻa le faʻavasegaina e iniseti, ona fua mai ai lea o fualaʻau - matala lapotopoto lapotopoto ma le lautele e oʻo i le 4 mm. O le vaega pito i luga o le paʻu ua afu, pei o se tapuni, e amataina ai fatu fatu e oo i le 2 mm le umi e sasaa mai ai.

Ituaiga o Celosia

O le ituaiga o lelalala e tusa ma le 60 tausaga taʻitasi ma ituaiga o meaʻai ma nisi o mea teuteu e eseese i le tele, foliga o inflorescences ma la latou lanu. Seʻio tatou mafaufau na o nisi oi latou.

Silver siliva. O se laau taʻitasi e iai le mutia vao e felafolafoaʻi 45-100 cm le maualuga. O laʻau tele-oval pe ovoid i petioles pupuu e tu i autafa o le umi o le aʻa. I le masina o Iulai, e fuga mai i le pito i tua o le vaʻa. O latou foliga e faʻalagolago i vaega laiti.

Silver siliva

Lalosi (siliva) selu. O le tino e tusa ma le 45 cm le maualuga e ufiufi i lau lanu lanumeamata lapopoa ma faapaleina i se faamalu po o se faʻaogaina o mea. I le tele o taimi sa aoina ai le tele o fugalaau fugalaau laiti. I luga o le pito i luga, o vailaau vavalalata ma fusi e mafai ona vaaia, o loʻo vaʻavaʻa ma manatuaina se pusa. Aua o lenei ituaiga o lona igoa. Le lanu o le inflorescences o le mumu mumu, paʻu po o le moli. Latou te fuga mai ia Iulai ma faʻaauau seia oʻo ia Oketopa. Mea teuteu:

  • Atropurpurea - o se laau e 20-25 cm le maualuga ei ai se lanu piniki-lanumeamata ma lau lanu lanumeamata, ma o se pulupulu lanu violē e teuteuina le pito i luga;
  • O le manaia o se laau maualalo ma lanu mumu lanu mumu ma le mumu elemene.
Lalosi (siliva) selu

Celosia (siliva) paniculata. O se laau e 20-100 cm le maualuga e aofia ai laina saʻo ma vaivai, ma o lapopoa, lamolemole lamolemole o se lanu lanumeamata. I le masina o Iulai, o le maualuga o panic inflorescences o lanu piniki, mumu, lanu samasama po o le moli e fuga mai i luga aʻe o vao. Eseesega:

  • Golden Flitz - o se laau e oʻo i le 80 cm le umi e faʻasalaga moli lanu mumu-lanu samasama;
  • Goldfeder - paʻu i fugalaau samasama auro;
  • Vaaiga Fou - o se laau e oo i le 40 cm le umi e ufiufi i lau paʻu lanu violē ma fuga mai lanu samasama-lanu moli.
Celosia (siliva) paniculata

Spikelet lelosia. O le laau e le o lauiloa tele i tagata fai togalaau. E oʻo atu i le 1.2 mita le maualuga ma faʻamaeʻaina ai le vevela, faʻavalea o le tino. E valiina i samasama ma moli. Aʻau, o maualalo maualalo e maua mai ai se hue siliva.

Spikelet lelosia

Tuputupu ma totoina

O le tele o taimi, e faʻaaogaina fatu e faʻalautele ai le malosi. O lea e vave ona fuga le laau, ona tupu ai lea o fatu. I le maeʻa o Mati, o le fatu ua gase i hormones ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae ("Elin", "Zircon"). O le faʻafefiloi o le vermiculite ma le eleele humus ua sasaaina i pusa papaʻu. E tufatufaina lelei fatu i luga o le eleele. E tosoina i totonu o le laupapa, ae le o le saluina i luga. O laau e totoina i vai ma ufiufi i se ata tifaga. Latou te manaʻomia le faʻaleleia i se nofoaga ma malamalama malamalama ma se vevela o + 23 ... + 25 ° C. Ina ia aua le atiaʻe se mea malie, e faʻamalosi le fale kesi i aso uma ma aveese le condensate.

I totonu o le vaiaso, e aliaʻe mai le vaʻai faauo, pe a maeʻa ona aveese le ata. O le faʻavaeina o laʻau moni moni e lua, o le totogo o loʻo totoina i ni ipu poʻo ni atigipusa i se mamao e 5 cm. I le faaiuga o Aperila, ua faʻaititia le vevela o le mea i le 17 + 20 ° C. I aso mafanafana, e ave ai laau i fafo. Pe a le mafai ona sola le kiona, o le a totoina laau toto i fanua matala, lea e filifilia ai laau totino e aunoa ma ni faʻailoga.

O le palapala e tatau ona mama, lelei ma lelei. O le eleele e leai se mea e le faaituau pe sili atu foi le malie o le sili ona talafeagai. O le slag lime ua faaopoopo i le eleele malosi i le taimi o le eliina. O le mea aupito sili ona lelei, o aʻa e aʻafia ile palapala e aofia ai loam, oneone, pala ma pala. Rhizomes o le laau e matua leaga lava, o lea ua totōina faatasi ai ma fagu pe o se fasi eleele. O le mamao i le va o togalaau e faalagolago i le maualuga o se ituaiga faapitoa ma e 15-30 cm.

Tausiga o togalaau

E manaʻomia e Selosia se taumafaiga sili mai se fai togalaau. E fiafia tele o ia e fafaga. I aso vevela, e fugalaau fugalaau i le 1-2 aso. E naʻo le pito i lalo e tatau ona faʻamago, ae le tatau ona faʻafefe le vai i aʻa. O le laau e vevela, e matua le taliaina ai le kiona, ae e oʻo lava i se vevela vevela malosi e masani lava ona iloa. Fugalaau e taofi i le tautoulu pe a pa'ū le vevela i + 1 ... + 5 ° C. O lea malulu e mafua ai le oti o le laau. Afai e tupu le malosi i totonu o koneteina, e tatau ona aumai i luma o le malulu malulu.

E oo lava i le taimi e lei totoina i le eleele, o le a fufuluina ia laau toto ma se mea taua ma le maualuga o mea oona ma fualaʻau. I le masina o Me, a uma ona totōina ile lauʻeleʻele, e faʻafeinuina le malosi i le mineral pe organic fertilizing 1-2 taimi i le masina. E naʻo meaola e pala, e talafeagai, pe o le a oti.

O le ea e ulu atu i aʻa, o le eleele e lata ane i laau toto e faʻamalosolo taimi ma aveesea vao. Maualuga maualuga, e ui lava e faʻamalosi, e manaʻomia se fale puipui. Matagi po o timuga mamafa e mafai ona motusia ai.

O le malosi o le tagata matua e tetee i faʻamaʻi toto, ae o fualaau laiti e afaina mai faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise mai le vae lanu uliuli. E taua tele le pulea o le faʻafefe ma puipuia le lolovaia o le palapala. O le palapala o le eleele e tatalaina i taimi uma ma fefiloi ma le afi. Aphids e mafai ona faʻapipiʻi i luga o laʻau ma lau o laau. Latou te faʻaaogaina i le fesoasoani a iniseti. Mo i latou e le fiafia i vailaʻau, faʻapipiʻiina i se fasimoli solution e talafeagai. O faʻatonutonuga uma o faʻatonutonuga o manu e faia i le afiafi, latalata ile sun.

Faaaogaina o lela

O loʻo aʻafia ai le malosi o le malosi o le malo i le faʻaaogaina o meaola e le masani ai i luga o le pa, o le tuaoi poʻo puipui o fale. I le tele o moega o fugalaau, o loʻo tu i le ogatotonu pe vavalalata i le pito, faʻalagolago i le maualuga o le ituaiga. O laau e maualalo le olaola, aemaise lava le galala, e masani lava ona totoina i totonu o pusa ma fugalaau e teuteu ai laufanua ma verandas, ma e faʻaaogaina foi e pei o le fale. O le foliga mai o le malosi e matua susulu lava ma e faigata mo ia ona piki paaga i le togalaau. O togalaau ma fugalaau lanu samasama o nisi taimi e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma le matua o le vine po o vine, ma fugalaau lanumumu ma le lobelia paʻepaʻe. O laau uma e foliga lelei i totonu o la latou vaʻaʻai ma ni meaʻai vevela poʻo teuteuga faʻavae. E oo lava i fugalaau mamago e tumau lo latou malosi teuteu, o lea e masani ona faʻaaoga e faia ai ni mea mamago.

I le faʻaopopo atu i teuteuga, e mafai ona faʻaaogaina e lelosia. E mafai ona faʻaaogāina lauʻau o le vao e fai ma meaai. Ua faaopoopoina i salamu po o itu ipu. E le gata i lea, o le malosi o loʻo i ai faʻamalolologa. O le tea e faʻamavaeina mai laʻau mamago o le laau, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino, osofaia ai faʻamaʻi toto ma faaleleia ai le vaai. Faʻasusu ma se teuteuga o le oral veve e faʻaitiitia ai le mumu ma faʻamalolo ai manua laiti.