Lafumanu

ASD vaega 2: faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau

O vailaʻau vailaʻau faʻasolosolo agai i luma e ala i le osofaʻi ma le vaʻaia, vailaʻau vailaʻau, supplements ma tui, foliga mai e faʻaleleia le tulaga o manu felelei, lafumanu ma isi meaola, faʻaleleia lo latou ola ma faʻalauteleina le tetee a le tino. Ae ui i lea, i togafitiga o vailaau, o vailaau e mafai ona suia se afa afa o vailaau faʻaonapo nei ua faʻaoga lelei mo se taimi umi, ua taʻua o le antiseptic-stimulator Dorogov (ASD). O le asō o le a tatou masani i le vaega ole ASD 2, o ona faatonuga ma uiga faʻaaoga.

Faʻamatalaga, tuʻufaʻatasia ma le faʻasalaga

Antiseptic stimulator Dorogova faia mai i aano o manu ma le ponaivi e ala i le faʻailoaina o mea faʻavalea i le vevela maualuga.

E te iloa? I nisi o Europa, o meaʻai a le manu ma le ponaivi e faʻaaogaina e fai ma fafie pe a tuʻuina otaota ma mafai ona avea o se isi mea i le malosi o le koale.

O le tuufaatasiga o le vailaau vaifofo e aofia ai mea e maua ai le amide, aliphatic ma cyclic hydrocarbons, choline, acides carboxylic, salmonium salts, isi tuufaatasiga ma vai. I fafo, o le vailaʻau o se vaifofo vai, o lona lanu e ese mai le lanu samasama i le enaena ma le mumu mumu. O le vai e vave ona solo i totonu o le vai e fai ai se gaioiga le lelei.

O oloa lafoaʻi o loʻo afifiina i totonu o fagu vailaau ma se gafatia e 20 ml ma le 100 ml.

Fale o meaola

Ona o lona tuufaatasiga, o le vaega ole ASD ua lauiloa mo le lautele fale faʻamalositinolea e faʻamatalaina ai lona faʻaaogaina o vailaʻau.

  • Faʻasolosolo le faʻalavelave tutotonu ma le faʻaaloalo.
  • E faʻaleleia ai le faʻamalositino o le intestinal ma le galuega o le gastrointestinal tract atoa, e ala i le faʻateleina o le gaosiga o enzymes.
  • Faʻasolosolo le faiga o le endocrine o le tino, lea, i le isi itu, ei ai lona aoga aoga i le metabolism.
  • O se vailaʻau faʻapitoa, e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻafouina o mea ua faaleagaina.

E te iloa? A.V. Auala na faʻaaogaina lenei meafaigaluega i le 1947 ma faʻatulagaina o se vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina, e aʻafia ai mo togafitiga o tagata mo le kanesa. I totonu o ana faamaumauga o faamaumauga o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le mea tonu na fesoasoani ai le SDA e laveaʻi tina Lavrenti Beria mai le kanesa.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vaega 2 o le ASD e faʻaaogaina, e tusa ai ma faatonuga mo togafitiga ma le puipuiga o meaola o le faatoʻaga, moa ma isi meaola, e mafai ona faʻaaogaina mo taifau.

  • Faʻasalaga ma faʻamaʻi o totoga o loʻo i totonu, aemaise lava, o le vaega o meaʻai.
  • I faʻamaʻi o le feusuaiga, le togafitiga o vaginitis, endometritis ma isi maʻi i povi.
  • Ina ia mafai ai ona faʻaleleia faiga faʻalauiloa ma faʻateleina le tuputupu ae o le fanau o moa.
  • I le avea ai o se tagata e faaosofia lona lava puipuiga i le taimi o le toe faaleleia pe a uma ona gasegase.
  • Le faʻafaigofieina o le gaioiga o le faʻaogaina o le tino.
  • E mafai ona faʻaaogaina mo ni manua eseese, ma maua ai se faʻasologa o togafitiga ma faʻamalolo.

Tosiga ma le pulega

Mo le saʻo saʻo le tuʻuina o fualaau faasaina e tatau ona matua mulimulitai i faatonuga i faatonuga, aua o le fua mo manu eseese e eseese tele.

E taua! Pe a faʻaaogaina tautala, o le vailaʻau e tatau ona faʻaumatia e meaola i luma po o le taimi o le taeao.

Aveʻa

Aʻo faʻatulagaina le masani mo solofanua, e tatau ona mulimulitaʻi le tulafono lautele. tausaga.

  • Afai o le meaola e itiiti ifo i le 12 masina le matua, ona faʻamaligi lea o le 5 ml o le sauniuni i le 100 ml o le vai ua tunu po o mea fefiloi.
  • I le vaitau mai le 12 i le 36 masina, e lua faaluaina le fua ma e oo atu i le 10-15 ml o le oloa i le 200-400 ml o le solvent.
  • Mo solofanua e sili atu nai lo le 3 tausaga, o le fuainumera ua siitia maualuga, e oʻo i le 20 ml o vailaʻau ma oʻo atu i le 600 ml o le vai.

Manuʻa

Mo togafitiga o povi, o le SDA o loʻo faʻafofoga tautala, e fautuaina e usitai le polokalame lenei:

  • manu e oo i le 12 masina - 5-7 ml o le vailaʻau faʻamalo i le 40-100 ml o le vai;
  • i le 12-36 masina - 10-15 ml i le 100-400 ml o le fafaga poʻo le vai;
  • O povi e sili atu i le 36 masina e tatau ona maua 20-30 ml o le vailaʻau i le 200-400 ml o le vai.

O le vailaau faasaina e faʻaaogaina foi mo le togafitiga o faʻafitauli o le gynecological i povi, e faʻaaoga ai le metotia o le faʻalanu. O le suʻega e filifilia e tusa ai ma suʻesuʻega ma faatonuga i tulaga taʻitasi.

Mo le fufuluina o manua pipisi, o le 15-20% ASD solution e faʻaaogaina.

Aoao atili e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou togafitiga: mastitis, edema, leukemia, pasteurellosis, kososis, cysticercosis, colibacteriosis o tamai povi, faʻamaʻi maʻi.

O mamoe

E maua tele mamoe vaivai le fua o meaola uma:

  • e oo i le 6 masina na o le 0.5-2 ml i le 10-40 ml o le vai;
  • Mai le ono masina i le tausaga - 1-3 ml i le 20-80 ml o le vai;
  • sili atu nai lo le 12 masina - i le 40-100 ml o le vai e faʻaaogaina 2-5 ml o vailaʻau.

Pig

Faʻaaoga i puaa e mafai ma 2 masina.

  • mai le 2 masina ma oʻo atu i le ono masina, o le fualaau e 1-3 ml o le vailaau faʻasaina i le 20-80 ml o le vai;
  • peʻa ma le afa tausaga - 2-5 ml i le 40-100 ml o le vai;
  • pe a uma le 1 tausaga - 5-10 ml mo le 100-200 ml o le vai.

Faitau foi e uiga i togafitiga o faʻamaʻi o puaa: pasteurellosis, parakeratosis, erysipelas, faʻatoʻa Aferika, cysticercosis, colibacillosis.

Pou, turkeys, geese, pato

Mo le togafitiga o moa e tusa ai ma faatonuga o le vaega ole ASD 2 o loʻo fautuaina mai ai le faasologa o le faʻaaogaina: mo tagata matutua 100 ml o le vailaʻau i le 100 lita o le vai poo le 100 kilokalama o meaʻai; mo tagata talavou, ina ia mafai ai ona faamalosia le tino, o le a faia le fua i le fua faatatau o le 0.1 ml o fofo i le 1 kilokalama o le mamafa o le tagata lava ia.

Mo le moa, o le sauniuniga e faʻaaogaina e le gata i totonu, ae faʻasalalauina i totonu o le meaola o le manulele i le tulaga o se vaifofo o le 10% (5 ml o le tali i le 1 mita kupita o le potu). E faia lenei mea mo le 15 minute i le aso muamua, luasefulu-valu ma le tolusefulu-valu aso o le olaga o le autalavou e faʻavavevave le tupu aʻe. O lenei metotia e mafai ai foi ona togafitia togafitiga laiti mai apteriosis, lea o le a sosola vaivai ai moa.

Dogs

Aʻo sauniuni le ASD-2 fofo mo taifau, e tatau ona e manatu e mafai ona ave e se manu i luga o le ono masina ma i se tulaga faapena 2 ml o le vailaʻau i totonu o le 40 ml o vai.

Lapataiga ma faatonuga faapitoa

Talu ai ona o le vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le kulupu o vailaʻau matautia, e fautuaina e galulue faʻatasi ma totini lima e puipui ai le oloa mai le faʻapipiʻiina o le paʻu. A maeʻa le galuega, e fufulu lima ile vai mafanafana mafanafana, ona faʻamamaina lea i le vai inu.

E taua! Aua le faʻatagaina le fesoʻotaʻiga ma le ASD i mata, pe afai e tupu lenei mea, e tatau ona fufulu mata i le tele o vai mafanafana ma i se taimi pupuu e faʻafesoʻotaʻi ai se tagata e togafitiga o le tino.

O le koneteina lea e le mafai ai ona faʻaauau le faʻaaogaina o le vaifofo i aso faisoo, o le a lafoaʻi loa pe a uma ona faʻaaogaina.

Contraindications ma aʻafiaga itu

I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga i luga o faʻalavelave faʻafuaseʻi na mafua mai i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, pe a tuʻuina atu e faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻatulagaga o faʻatonuga ua faʻamaonia i totonu o le faʻamatalaga.

O le le faʻamaonia o se tasi i soʻo se vaega o loʻo iai i totonu o vailaʻau e mafai ona solia.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

ASD-2 e tatau ona teu i se nofoaga e le maua ai e tamaiti ma meaola, e le faʻatagaina le faʻafesoʻotaʻi ma meaai ma mea taumafa, e le sili atu le maualuga o le vevela i le 30 + tikeri ma e le tatau ona laʻititi +10. O se pusa tapuni e teuina mo le 4 tausaga, pe a uma ona tatala le vaifofo e tatau ona faʻaaoga mo le 14 aso, ona tatau loa lea, e tusa ai ma le tulafono o loʻo iai nei, o se vailaau mai le vaega lona tolu o le lamatiaga.

I le otootoina o mea o loʻo taʻua i luga, e tatau ona maitau o le vailaʻau ASD-2F e tulaga ese i ona meatotino. E faʻaleleia ai le puipuia o manu ma faʻamautuina o latou tulaga, e leai ni aʻafiaga, lea na mafua ai ona lauiloa i le vailaʻau.