Laʻau

Osteospermum - o se laisy susulu ma se lanu moana

Osteospermum o se laau faʻamaʻalo ma fugalaau lapopoa. O lona lauʻeleʻele o le Cape Valley i le konetineta o Aferika, o lea e masani ona taʻua ai laau e taʻua "Cape Daisy" poʻo "African Chamomile." O le fugalaau e mafua mai i le aiga o Astrov ma tatala ai ato manulele piniki-lalac ma se lanu uliuli-paauli po o le lanu violē. Ona o le umi o le totoina, o le osteospermum o se malo asiasi fiafia e le gata i totonu o le togalaau, ae faapena foi ile windowsill. O se mea teuteu matagofie mo le potu ma e mafai ona avea o se meaalofa manaia nai lo le masani ai o le teuga.

Faamatalaga o le Botanical

Osteospermum o se mea faʻaleleia lelei lea ua tupu i le aganuu e pei o le tasi pe lua tausaga le matua. O lona lala laau totogo e malosi mai le faavae ma fausia ai se vao vaovao pe ola i luga. O se vaega o auala lalata agai i le eleele. O le maualuga o le vaomatua e mafai ona oʻo i le 1-1.5 mita, ae o ituaiga e iai le maualuga o le 30-50 cm e sili atu ona lauiloa i le aganuu.

O loʻo faʻapipiʻiina i luga o laʻau o le petile, o pusa laititi. Laʻau lanumeamata lanumoana lapopoa o loʻo i ai se foliga faʻalelei po o se faʻalelei. O o latou pito e matua le ufiufi i nifo ma ni tootoo. I luga o laʻau o ni meaʻai manogi e faʻafefe ai se manogi manogi.










O le taimi vavalalata e amata ia Iuni ma e tumau seia oʻo i le tautotogo. Laʻau tele-o ato e fuga i le pito i luga o le 'au i luga o paʻu uʻamea. O latou laʻau e 3-8 cm. O le fuga o le tasi ato e le silia le 5 aso. A maeʻa, e aliali mai fou. I le ogatotonu o le faʻaogaina o fugalaau mama, e vali i le lanu uliuli po o le lanu violē. O lanu mumu-lanu mumu e mafai ona vaaia i le pito i luga. O fuga fugalaau e ola i luga o le pito i fafo. O a latou gaʻo e piniki, lila, samasama, mūmūmūmūmū, moli, laulamu poʻo ni fulufulu, faʻamafola pe felanulanuaʻi i totonu o se gaogao vaiti.

E le pei o isi tagata o le aiga, o le osteospermum e setiina fatu i le ogaoga, fuga fugalaau. A maeʻa le faʻavasegaina e iniseti, ona matua matutua ai lea. Afai e maua e le susu fugalaau, e vave ona mou. O le mea lea, ina ia puipuia mai le timu ma le sau, e tapunia gaʻo i le po ma le timu. E matala matala ma ave muamua o le la.

Faatoaga togalaau

I le aofaiga atoa, e 70 ituaiga o laau i le osteosperm genus, ae na o vaega e faaaogaina i le aganuu lea na avea ma faavae o le tele o ituaiga mea teuteu.

Osteospermum o eclon. O ituaiga e sili ona lauiloa ma aʻafiaga faʻalaʻau malosi e fausia ai vao malulu o le 50-100 cm le maualuga. O paʻu o loʻo ufiufi e ufiufi lau laau. E le mafai e le togavao ona faapalepale le malulu, o le mea lea i totonu o se tau vaʻaia e iloiloina i tausaga taʻitasi.

Osteospermum o eclon

Osteospermum manaia. O le vevela-alofa ma le tino teuteuina, lea e ufitia i fugalaau toetoe o le tausaga atoa. O le lanu violē lanu violē e aofia ai le tele o laina o petala mafolafola ma se lanu uliuli lanu uliuli. O luga o le faavae o lenei ituaiga o ituaiga o ituaiga e foliga mai e suia la latou lanu.

Lelei o le osteospermum

Osteospermum hybride. O lenei kulupu e faʻapotopotoina le tele o vailaʻau faʻapitoa e sili ona manaia mo tagata fai togalaau. Latou te tetee atu i tulaga o le tau, o le tulaga e le masani ai o mea e tutupu mai ma le gafatia o petals e suia ai le lanu. O ituaiga sili ona manaia:

  • O le lagi ma le aisa o ni atasi faigofie e maua mai i le kiona-paʻu laʻau papaʻe ma se mea lanumoana lanumoana.
  • Congo - lanu piniki-lanu violē.
  • Pemba - paʻu lanu violē-mumu i le ogatotonu o loʻo faʻasese i totonu o se pu ma pei o sipuni laiti.
  • Osteospermum cool - annuals resistant to heat and frost forms bushes up to 50 cm le maualuga E tumu tele i latou i lapisi lapisi (6-8 cm).
  • Peshne - faʻasese se tele o vili faigofie lanu piniki po o le lanu violē e oʻo atu i le 5 cm. O se vāega tele lenei, e talafeagai mo le ola i totonu o ipu.
  • O Akila o se ituaiga malulu ma le matagofie o le lanu violē lanu enaena lea e maua ai se manogi manaia.
  • Symphony cream - i le luga o le lamon samasama alofilima samasama o se fasi laititi violē.
  • Sparkler - o se vao e maualuga lona 25-30 cm e ufiufi i fugalaau ese. O le pito i luga o le petals e paʻepaʻe, ma le pito i lalo o loʻo valiina le lanumoana. I luga o laʻau lanu o loʻo i ai faʻamaʻi auro.
Osteospermum Hybrid

Faʻatauga auala

O le tele o taimi, o le osteospermum e faʻalauteleina e fatu. I tafatafa o le fugalaau, afai e te le aveeseina i lalo taimi, o le tele o fatuga fatuga o le a foliga mai. E mafai ona e lūlū fatu ia oe lava i le taimi nei i luga o le eleele tatala i le faaiuga o Me. Ae ui i lea, o le fugalaau o le a oʻo mai na o Aokuso Ina ia vaʻai muamua i fugalaau muamua ia Iuni, o loʻo totoina fua. Aʻo faʻapipiʻiina fatu, e le o faʻamautuina ia tagata teuteu o ituaiga (lanu ma terry).

I le amataga o Mati, o fatu e totoina i totonu o fagu pe o ni meaʻai i vaega o 2-3 pcs. E tanumia i le 5-10 mm. E faʻamamaina le palapala ma ufiufi i se ata tifaga. E teuina i totonu o se potu ma le vevela o + 18 ... + 20 ° C. O le a aliali mai ni ata i totonu o le vaiaso. I se nofoaga malulu, o nisi o fatu atonu e le totogo. I le foliga mai o se pea o laulaau moni i fualaau, e masani ona faʻafeiloaʻi i aso uma mo ni nai itula i se nofoaga malulu mo le faʻamalosi. O le vevela o loʻo faʻaititia malie, i le taimi o le totoina ile lauʻeleʻele, e tatau ona + 12 ° C.

Ina ia faʻasao ituaiga eseese, e faʻasalalau e ala i le vaʻaia. Faaaoga le pito i luga o le faagasologa 7-9 cm le umi ma le 3-4 lau. E mafai ona tipiina ni afaina i le gasologa o le tausaga. Lafoaʻi laulaau pito i lalo ma tuu lala i totonu o se ipu vai. Ia i ai i le vevela pe a ma le + 20 ° C. Faatasi ai ma le oo mai o aa, o fatu o le osteosperm e totoina i ni tamai fagu ma le paluga o oneone, deciduous humus ma le eleele vevela. E faʻataunuʻuina le faʻaleleia. I aso mafanafana, o loʻo ola fafo i fafo. O loʻo faʻapipiʻiina se totoga vaʻalele mo le isi tautotogo e sosoo ai.

Totoina ma le tausiga

Osteospermum ua manatu o se fale faigofie tele. E tatau ona totōina i ni mea e matala ai, ma malamalama lelei, talu ai ona o le vaomatua o le a itiiti le tele ma o le a masani ona vavalalata. O le eleele e mafai ona i ai soʻo se tele, ae o le mea sili, o fugalaau e tupu i luga o eleele mama e leai se paleni pe o se mea faʻapitoa. Ina ia fuafuaina le maualuga o le totoina, ia mafaufau i le maualuga o le ituaiga. I le averesi, o le mamao i le va o le vao e tausia i le pe tusa o le 30-50 cm. Faapipii le tumutumu o se laau talavou mo se lelei sili atu.

Osteospermum e mafai ona tatalia le vevela ile -5 ° C ma le vevela vevela. O le galu muamua o le fugalaau e tupu ia Iuni. I aso vevela o Iulai, o se taimi malolo puupuu e amata i totonu. I le ogatotonu o Aokuso, pe a oʻo i le vevela o le vevela, o le puaʻa e amata i le malosi faafouina.

Faʻamama le vai o le osteosperm. E faʻafelelei e le laau le lamala, ae mafai ona faʻaititia le numera ma le tele o fugalaau. E taua le faʻamautinoa o le vai e le pala i totonu o le eleele, o le a tupu ai le pala.

Talu mai le amataga o Me, o le osteospermum ua faaluaina i le masina. Mea totino ma minerale mo fua o laau toto e sui. O laau laiti e mafai ona mafatia i le puleaina o vao. O le eleele e latalata i le togalaau e tatau ona masani ona vela. O fua o ituaiga uumi e fusifusia ina ia aua nei vavae ese le togavao mai gusts o le matagi po o timuga mamafa. Faʻafeiloaʻi i lalo o taimi faʻatulagaina, o le a vave ona oʻo mai ni taʻavale fou i lo latou nofoaga.

Afai i le taumalulu e le pa'ū ifo le vevela o le ea i lalo -10 ° C, o le osteospermum o le a ola seia oʻo i le tautotogo, puipuia o laʻau ma fuʻa. I nofoaga vaivai, ina ia faasaoina fugalaau, eliina ai laau ma totoina i totonu o fagu mo le taumalulu. Osteospermum na te taliaina le gaosiga ma ua vave ona toe faʻaleleia. I le taumalulu, e teuina laau i le vevela o + 5 ... + 10 ° C ma le malamalama lelei. E faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tau. I le tautotogo, toe totoina ai le togavao i totonu o le togalaau pe ave i totonu o le fanua i totonu o le fugalaau.

Faʻamamaina lelei ma faʻamautu lelei, o le osteospermum e le afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o lea e le tatau ona e tausia le puipuiga ma togafitiga.

Le faaaogaina o le osteosperm

O laʻau matagofie, faʻafefiloi ma laisies lanu, e faʻaaoga lelei i le mamanu. Latou te lelei i le faʻavaeina o laau i le ogatotonu o le mutia, i tafatafa o le paʻu, i se taufaʻatau pe i totonu o se togalaau fugalaau. Osteospermum e maua ai ni faʻamafanafana ma ni fiafiaga matagofie ma ni manogi matagofie ma manogi mo se taimi umi. O le maualalo o le tuputupu ae poʻo le fetolofi o ituaiga e talafeagai mo le faia o se kapeta faifaipea poʻo le faʻateleina ona tupu. O ituaiga eseese e tutupu lelei i fugalaau ma fugalaau, lea o loo tuu i luga o le nofoaafi, o le balconies ma totonu.