Laʻau

Tradescantia - vao vao lanu susulu

Tradescantia o se vao vao mai le aiga o le Commeline. E tele taimi e aofia ai fuālaʻau faʻapitoa ma e avea o se mea e maua mai i le eleele poʻo se mea faʻapitoa. Amerika Latina o loʻo taʻua o le nofoaga na fanau mai ai le tradescantia, e ui lava e mafai ona maua i luga o le vevela ma le vevela o climatic o isi konetineta, pe a fai o laau toto e fai ai pea se velo lanumeamata. E masani ona faʻaaogaina le agavaʻa e pei o se fale, ae mafai ona avea o se teuteuga o le togalaau, ma o loʻo i ai foʻi faʻaleagaina meatotino. I le tausiga o togalaau, o taumafaiga sili e le manaomia. O pine pulupulu e fiafia i taimi uma i le matagofie ma e masani ona ufitia i fugalaau.

Faamatalaga o le Botanical

Tradescantia - faʻapitoa i fesuiaiga faʻapipiʻi poʻo le tupu aʻe. O mea matagofie e tupu mai i le vao e ufiufi i laʻau masani, ovovo poʻo le lafoaʻi. Laʻau ola i luga o petioles pupuu pe aofia ai ni vaʻai ma se faʻavae. E mafai ona i ai se lanu manino pe lanu i lanumeamata, lanu violē poʻo lanu piniki. O le lau o le laʻau e leai se mea pe leai foi. I luga o le faʻafesoʻotaʻi ma le palapala, e vave lava ona aliali mai aʻa i totonu.

I le vaitau o le fugalaau, ma e mafai ona tupu i taimi eseese o le tausaga, faʻapena ona totogo i luga o laʻau o le tradescantia. E aofia ai le tele o taʻavale, ae i le taimi lava e tasi na o ni fugalaau o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu violē ua faʻaalia. E ui lava o le fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 3-4 masina, o se fugalaau e tasi e ola naʻo se aso. O suʻega e tolu-kulupu ma peti eleelea e tilotilo atu i fafo mai le pogisa lanumeamata lanumeamata lanumeamata. O petals e leai se totogi. I le ogatotonu o se puʻu umi uʻamea ma lapoa samasama lapoa i pito. E ufiufi foi Stamens i se faaputuga siliva umi.









A maeʻa le palotaina, ona fusifusia ai lea o ni nai pito i lalo. O le pusa o le pusa ua tafe i le 2 laulaau.

Ituaiga ma ituaiga o tradescantia

Ua oʻo nei i le taimi nei, ua maua e le au fai togalaau le silia ma le 75 ituaiga o laau. O nisi oi latou e sili ona lauiloa.

Tradescantia e paʻepaʻe-e faʻafefe. O moli fufula e ufiufi ai le ovoid poʻo le oval leaves. Papatusi 6 cm le umi ma le 2.5 cm le lautele e iai le pito pito i luma. O latou laiga e lamolemole, manino pe leai foi, paʻu. O faʻalavelave malulu i fugalaau paʻepaʻe papaʻe e faia i luga o tumutumu. Eseesega:

  • Aurea - lau lanu samasama ua ufitia i lanu lanu meamata;
  • Tricolor - o se lau lanu meamata e ufiufi i le lilac, piniki ma le paʻepaʻe paʻepaʻe.
Paʻu o agavaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe

Tradescantia Virgin. O le matagofie o le lauiloa ma le faʻasaina, o aʻafia ua totoina e tupu mai i le 50-60 cm. O le umi o le laulau laʻau e oʻo atu i le 20 cm ma le lautele o le 4 cm. O fugalaau ma lanu violē po o petaliki mālūlū e faʻapipiʻiina i faʻalavelave malu malu. O le taimi vavalalata e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma sili atu i le 2 masina.

Tradescantia Virgin

Tradescantia Anderson. O se vaega o ituaiga mea teuteu o le taunuuga o le fausiaina ma foliga muamua. Laʻau faʻatasi ma le faʻala, faʻapupuina o laau e ola i le 30-80 cm le maualuga. Laʻau lafoaʻi lautele e ola i luga o ni 'auʻau. Flat tolu fugalaau fugalaau e valiina i lanu moana, paʻepaʻe, lanu piniki ma le lanu violē. O fuga e tupu i le taimi o le taumafanafana. Eseesega:

  • Iris - fugalaau i se lanu moana lanu moana;
  • Leonora - fugalaau lanumoana-lanumoana;
  • Osprey - ma fugalaau paʻepaʻe sinasina.
Tradescantia Anderson

Tradescantia o Blossfeld. Na salalau lala o le fleshies i luga o le eleele ma foliga mai o le suavai. O loʻo ufiufi i le paʻu mūmū mūmū. Laʻau o le ovalu ma le pito i luma e 4-8 cm le umi ma le 1-3 cm lautele. O lona laufanua e lanumeamata lanumeamata ma sina lanu mumu lanu moana. O le pito i tua o le lanu violē, o le pubescent. O le faʻaaogaina o le faʻailoga e aofia ai le lalagaina ma le 3 petals purple purple. I luga o sepals ma stamens o loo i ai se faaputuga uumi umi.

Tradescantia Blossfeld

Tradescantia o le vaitafe. O mea vaivai e le mafai ona afaina ai luga o le eleele. Ua ufiufi i latou i le paʻu mumu lanu mumu. I laina pito i lalo, ia alo ese lau lanu lanumeamata lanumua e ola 2-2.5 cm le umi ma 1.5-2 cm lautele. O le tua o laʻau o le lilac red.

Tradescantia Riverside

Tradescantia zebrin. O se laau e iai se fusi e fetolofi e masani ona faʻaaogaina e pei o se mea taua. O loʻo ufiufi i lau ovoid e le pupuu ma se pito taua. O le umi o le laʻau e 8-10 cm, ma o le lautele e 4-5 cm. I le itu pito i luma o loʻo iai faʻamaʻi siliva e tutusa lelei ma le veto. O le itu i tua o le monophonic, lelac red. O fugalaau laiti e lanu violē poʻo le violē

Tradescantia zebrin

Tradescantia e leaga. Faʻailoa mataʻutia ma faʻalauteleina, faʻasaina poʻo le tuʻuina atu o aʻa. O laʻau ma laʻau o loʻo i ai se lanu viole lanu moana. O le pito i tua o lau o le falemaʻi. O fugalaau laititi e 3 lanu piniki po o vine.

Tradescantia viole

Tradescantia e laiti-faʻafefe. Laʻau teuteu lelei mo togavao i totonu. O ona laulala enaena-lanu enaena e ufiufiina ma laiti (e oʻo i le 5 mm le umi), lau ovateva. O itu o le laupepa e lamolemole, susulu. O le pito i luma e lanu lanumeamata lanumoana, ma le itu i tua o le lilac.

Faʻataʻitaʻiga laiti-sosoʻo

Tradescantia vesicular (rheo). O se laau lalelei e iai le aano, o le totoa saʻo 30-40 cm le maualuga O se laʻau tele o le lafoaia e lafoaʻi 20-30 cm le umi ma 5-7 cm le lautele e faia faataamilo ai. E i ai se lamolemole lamolemole, se lanu lanumeamata lanu lanumeamata ma se lanu violiki-lanu violē. O le fugalaau e le umi le umi. Laititi fugalaau paʻepaʻe e faia i lalo o se vaʻa e pei o le susunuina o le la. Mo sea ituaiga fausaga, o lea ituaiga ua taua o le "Rook Moses".

Tradescantia vesicular

Faʻatauga auala

Tradescantia e mafai ona faʻaleleia e ala i le gaosia (fatu) ma le vegetative (vavae, vaevaeina o vao) metotia. O le luluina o fatu ua fuafuaina mo Mati. Ia saunia ni papatusi ma oneone ma eleele paʻu muamua. O fatu lelei e tufatufaina ma le faaeteete i luga o le eleele ma pipiʻi i le eleele. O vai totō e faʻafefeina ma ufiufi i se ata tifaga. E teuina le fale kuka i le vevela o le + 20 ° C ma le malamalama faʻafesoʻotaʻi. O le condensate e tatau ona aveese e le aunoa ma susu le eleele. E foliga mai i le 1-2 vaiaso, pe a uma ona aveese le fale. O laau totō ua totoina i totonu o fagu ma palapala mo laau matutua. O le a tutupu mai i le 2-3 tausaga.

Pe a faʻasalalauina e ala i tipi, o le pito i luga o nila e vaelua pe a ma le 10-15 cm le uumi. E mafai ona mauaa i le vai poʻo le eleele lafulemu mataga. O laau toto e ufiufi i se ata tifaga ma teu i le + 15 ... + 20 ° C, ufiufi mai le la. A maeʻa le 7-10 aso (6-8 vaiaso mo mea teuteu teuteu), o le a amataina se fatu ma tuputupu ae malosi.

I le taimi o le totoina, e mafai ona vaevaeina se tele vao i ni vaega. Ina ia faia lenei mea, o le tele o le coma e aveesea mai aʻa ma tipi i le lau. O nofoaga e tipiina e togafitia i le malala. Na vave ona totō Delenki, e le o le faatagaina o le rhizome e malogo.

Aiga Tausi

O le teuteuina o se fale ma se potu faigaluega e sili ona matagofie. Ua lava lea e avatu ai ia te ia tulaga lelei.

Malamalama Lulu malamalama ma le ufiufi mai le la o le aoauli e manaʻomia. E mafai ona maua ia avega i le vaveao po o le afiafi, a faʻapea o le a vave ona susunuina laʻau. E mafai ona e tuu ipu i le loloto o le potu i saute poʻo luga o le faamalama sasaʻe (sisifo). Eseesega ma laulaau faʻasalalau e sili atu ona faigata i le faʻamalama.

Lulu Ia Aperila-Setema, o le a faʻalelei le tagata fai pisinisi i + 25 ° C. I aso vevela, e manaʻomia ona faʻamalosi le potu i le tele o taimi pe ave fugalaau i le ea fou. O le taʻavale e tatau ona mālūlū (+ 8 ... + 12 ° C). O lenei mea o le a totogi ai mo nai aso pupuu o le ao ma puipuia ai mai aʻa mai le tafola atu. E mafai ona e tuua le mafanafana o le taumalulu mafanafana ma faʻaaoga le pito i tua.

Totogi. Tradescantia e fetaui lelei i le masani lelei o le susu i totonu o le fale, ae tali atu ma le loto faafetai i le faʻaleleia. O loʻo faʻateʻaina foi o ia i lea taimi ma lea taimi mai le pefu.

Faʻasa. I le tautotogo ma le tau mafanafana, e tatau ona tele le suavai ina ia faʻamago le palapala ile luga. E sili atu le faʻavave o le vai vave pe a uma le faʻamamaina. Faatasi ai ma se taumalulu malulu, o le suavai e matua faʻaitiitia lava ina ia le tupu ai le galo. E i ai ni nai sipuni i le vaiaso e lava.

Fertilizer. Ia Aperila-Aukuso 2-3 taimi i le masina, e fafagaina ai le gataifale i se vaifofo o meaʻai o le minerale poʻo le faʻapitoa. Mo ituaiga eseese, e le o faaaogaina ia organics. O le tausaga atoa, e le manaʻomia le faʻamalaʻau.

Suiga Tradescantia e faʻafeiloaʻi se mea e faʻaaoga lelei. E faʻatatau i le matua, e faia i tausaga uma 1-3. Afai e tatau ai, e vaeluaina vao, e pei foi o le ufiufi tuai, lala paʻu. O le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona matala ma faʻalelei. E mafai ona e faʻatau le eleele ua saunia poʻo le faia oe mai le:

  • eleele eleʻele (2 itula);
  • eleele eleele maso (1 itula);
  • leaf humus (1 itula);
  • oneone (0.5 itula).

Maʻi ma faʻamaʻi. E masani lava e le mafatia faʻamaʻi maʻi mai faʻamaʻi laau. E na o se tulaga e le masani ai, o se laau vaivai e mafai ona afaina ai le malie (o le aʻa, ma le paʻu palapala). Mai i meaʻai, e mafai ona faʻafefeina ai o ia e aphids ma slugs.

Faatoaga togalaau

O le togalaau togalaau o se matagofie matagofie o le laupepa. I le mamanu o le laufanua, e faʻaaogaina e mamanuina ai mixborders, matafaga o vaituloto, faʻavao alpine. E totoina foi i luga o le pa ma nofoaga humu. O lenei laau e lagona le lelei i totonu o le 'au, malo, Lunighort, ferns ma le astilbe. Pe a faʻapipiʻi le tuufaatasiga, o le mea autu o le filifili lea o le ituaiga saʻo i le maualuga ma foliga vaaia.

Le nofoaga. Tradescantia e totoina i se vaega o le malu po o totonu o se nofoaga e malamalama lelei, puipui mai faʻamaʻi ma gusts o le matagi. O eleele e sili ona manaia, humus, faigofie faʻafefe. A o lei totoina, e aoga le faaopoopo o le oneone, humus, ma le laupepa palapala ile palapala.

Faʻasa. Tradescantia e masani ona faʻafeinu ma faʻafeinu lelei ina ia faʻapalapala le eleele i luga o le fogaeleele. I le taumalulu, e taofiofi atoa le vai. I le itu vevela i le itu i saute, faʻapulaʻa i le vavao o le vai.

Fertilizer. Ia Mati-Aperila, ua fafagaina le vao i se mea taua mo le totoina. A o faagasolo le vaitau, o le laei pito i luga e toe fai.

Togi. I totonu o eria e toetoe lava a le maua ai se vevela le lelei i le taumalulu, e mafai ona tuu i le eleele avanoa. I le faʻaaogaina o le polyethylene po o mea e lei faʻalauteleina. Aʻo leʻi faia lenei mea, o le eleele e mulimulitaia i le galu ma le peat.

Mea aoga

O le tradescantia juice ei ai mea e faʻamalolo ai siama ma manuʻa. I nisi o atunuu, e faʻaaogaina faatasi ma le aloe, e oʻo lava i togafitiga aloaia. O laulaau fou e tapunia ma faʻaaoga i manuʻa i luga o le paʻu, faʻapena foʻi i luga o fagu ma faʻapipiʻi i se fusi. Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga lelei le maualalo ole toto toto.

O vai inu mai vine ma laʻau e fesoasoani e taulima ai le manava manaia ma le afaina o se afuaga. O mea teuteu e fai e foia ai le tiga o le ua ma le isu. E aoga foi le togafitia o le oral cavity i le stomatitis ma le vavao.

Tradescantia e leai se faʻailoga. E naʻo le taua le aua neʻi ave faʻamalosi fualaau ma ia ave ma le faʻaeteete i tagata e aʻafia i allergies.