Laʻau

Medlar - o se laau e iai mea manogi

Medlar o se fualaau 'aina fua mai le aiga Pink. E aofia ai le Yablonevye o le falemaʻi ma e maua foi i lalo o igoa lokva, o le soso ma le eriobotria. Toto laau e nonofo i vaega eleele i sasaʻe ma saute o Asia (mai Iapani i Abakasaia). I le atunuu, o fua o le mafaufau e lauiloa e tagata uma. E matua talisapaiaina i latou mo o latou tofo ma le faamaloloina o meatotino. Ae i le sili atu o le itu i matu, e toaitiiti tagata e malamalama e uiga i lenei laau, talu ai e le talafeagai le fua o le fua mo le felauaiga. O le mea moni, e le faigata tele le ola i luga o le togalaau ma e oo lava i le fale.

Faamatalaga o le Botanical

O le Medlar o se laʻau faʻapitoa poʻo laau tetele 4-8 mita le maualuga. O le tuputupu aʻe o le tausaga e sili ona malosi i le 7 tausaga le matua. O le faʻamoemoe o le olaga e oʻo i le 50 tausaga. O le aʻa e maualuga lona faʻalauteleina, o loʻo tu latalata ane ile eleele. O lala o loʻo ufiufi i se lanu paʻu lanu enaena, toetoe lava auliuli, paʻu. O laʻau talavou e lanu mūmū-lanu uliuli ma latou lagona le lauiloa.

Laʻau tele lava o foliga faʻalanuumi poʻo le ovaliga e tupuga mai pe pala. O le foliga paʻu e faigata tele i le paʻi. I le va o lau o le lau o le lau, ua fulafula. O le umi o le ipu mafolafola e oʻo atu i le 30 cm, ma le lautele e 8 cm. O laulaau ei ai le lanu uliuli lanumoana.

O fuʻa e amata i le tautotogo (Aperila-Me) poʻo le pau (Oketopa-Novema). I totonu o laʻau o laulaau o talavou poʻo tausaga o le tausaga talu ai, o fugalaau paʻu e fuga i le kulimi pe fugalaau 1-2 cm le lautele. O siama taʻitasi e 5 petals free, 2-3 ovaries ma e oʻo atu i le 40 sima. O fugalaau e lafoaia se manogi suamalie manogi ma fua o almond.







I ni nai vaiaso talu ona tupu le fugalaau, o fua o laʻau o se oval, pear-shaped or rounded shape o le a fua. O le lapoa e tusa ma le 6-8 cm. I le ogatotonu o loʻo i ai 1-5 fatu lapopoa ma se paʻu lanu enaena. Fualaau aina ei ai le lanu samasama po o le moli moli. O le fala o loʻo i ai le meaʻai. E i ai sona manogi suamalie ma le malie ma i le taimi lava lea e foliga ai o se apu, pi ma fualaʻau. O le kuluga o le fua e lamolemole ma faigofie ona faaleagaina, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina ai fou, e le o teuina ma e le o feaveaia.

Ituaiga o Medlar

O se aiga tauagafau o le tagata suʻesuʻe e na o le 3 ituaiga. O nei mea, 2 e faʻaaogaina i togalaau.

Medlar Japanese. O le laau i le foliga o se laau toto e oo atu i le 8 mita le maualuga e iai ni lamolemole manifinifi e ufitia i le paʻu pouliuli. O lapisi oval e oo i le 25 cm le umi ma 7-8 cm le lautele o loʻo i ai se foliga paʻu lanu. O fualaʻau e tupu i luga o petioles laiti. O le popole i mea e tutupu mai e fuga mai ia Setema-Oketopa i pito o taameni. E aofia ai fugalaau paʻepaʻe pe samasama i le lapisi o le 1-2 cm. E oʻo atu i le faaiuga o le tautotogo, fualaau aina o le lapisi poʻo le foliga o foliga. O loʻo i totonu o fuifui e oʻo atu i le 12 vaega. O vine o loʻo i ai se mea manogi, o le manogi ma le paʻu samasama samasama. Eseesega:

  • Tanaka - lanu samasama-lanu samasama ma lanu piniki ma suamalie suamalie ma suamalie;
  • Champagne - fua samasama ma le paʻu sosola ma le pulupulu matala;
  • Sayles - fualaau apricot e oʻo i le 80 g;
  • Frost - o se ituaiga mo le fale ma le greenhouse e tuʻuina ai ni lanu mumu-lanu enaena e aunoa ma se faʻanoanoa.
Medlar Japanese

Medlar SiamaniCaucasian poʻo Crimean. O laau vavao i vaomatua e mafai ona ola e oʻo i le 8 mita le maualuga. O ona laʻau lamolemole lamolemole, e sili ona maualuga ua ufitia i lanu lanumeamata lanumeamata 8-15 cm le umi ma le 3-4 cm lautele. I le autumn, o le lanu ua mumu. Ia Me, fugalaau fugalaau e fuga mai. O fua na aina i le tautoulu. E i ai foliga lapotopoto ma se lanu mumu-lanu enaena. I totonu o loo i ai se aofaiga itiiti o fatu. A o lei amataina le kiona, o le pulupelu o le oona, oona ma faigata, ona avea ai lea ma suamalie ma suamalie. O ituaiga o le taumalulu-faigata ma fetaui lelei mo eleele matala i se tau lelei.

Medlar Siamani

Faʻatauga auala

Medlar e mafai ona tupu i ni auala se lua:

  • mai le ponaivi;
  • vegetatively.

I totonu o le itu i saute, o le totoina o loʻo faʻatinoina i le taimi lava e tatala ai eleele, o isi laau toto e tatau ona tupu muamua. A o lei totoina, latou te taumafai e aua nei aveese mai fatu mai le fua, talu ai ona vave vave ona leai o latou germination. E tatau muamua ona latou taulaʻi ona faʻamalulu lea mo le 2-3 aso ile vai mafanafana. A maeʻa lena mea, e tufatufa atu i pusa o le susu ma le oneone. Mo le 2 vaiaso, tuʻu le koneteina i totonu o le pusaaisa, ona toe foʻi lea i le potu mafanafana mo le taimi lava e tasi. O le suia e toe faia mo le tolu masina. Ona totōina lea o fatu i totonu o fagu i oneone oneone pe a oʻo i le loloto o le 3 cm. A aunoa ma se sauniuniga, e mafai ona faaauau le germination mo se tausaga.

E foliga mai o le a foliga mai i le 30-40 aso. Laʻau faʻatasi ma le 3-4 lau laʻau, teuteuina le aʻa. O fualaau o medlar e vave ona tupu ma e le manaʻomia se tausiga faaopoopo. O le faʻaleleia o eleele e tatau ona faʻatinoina aʻo tausia se meaola o le eleele, ina ia aua nei faʻaleagaina aʻa aʻa. Afai ae le o se laau e te manaʻomia e maua ai se vao, piu le pito i luga. O le fuga ma le fualaau aina e amata i le 4-5 tausaga o le olaga.

E mafai ona faʻalauteleina le tala tutusa o le Caucasian e ala i le taoto. Ina ia faia lenei mea, i luga o le lala i lalo o le tautoulu latou te faaleagaina ai le paʻu ma tafe le fana i le eleele. Ua maeʻa ma fofola i le palapala. Lafoaʻi e masani ona faasūsūina. O le aʻafiaga o le faagasologa e le o se mea vave, o le sosoʻo atoa o le a tupu pe a uma le 2 tausaga. O le vavaeeseina o le lauina ma le gaosia e faia pe a maeʻa lau lau.

Iapani ni pine e sili atu ona lelei le faalauiloaina e ala i le taina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le taʻaloga o le tausaga ua tuanaʻi ma le 2 nifo 12-15 cm le uumi. O le lau e togafitia i le vao ma e totōina i totonu o ipu ma le eleele lafulemu e oʻo i le loloto o le 4-5 cm matua saʻo. O le fagu e faʻasaina ma ufiufi i se ata tifaga. O le vevela o le potu e tatau ona tausia i + 25 ... + 27 ° C. O le faʻataʻitaʻiga e tusa ma le masina.

O laau o Varietal o loʻo faʻalauteleina foi e ala i tui puipui. I le avea ai ma se faʻasoa, e mafai ona e faʻaogaina le paʻu, pi, hawthorn, quince. O le faʻamau e faʻapipiʻi i le vavae poʻo tua o le paʻu.

Fausiaina o fale ma le tausiga

O le tele o taimi, i fafo atu o le vailaʻau faʻasolosolo, o le pine Siamani ma ona ituaiga o loʻo ola aʻe i totonu o le togalaau. O le laau o loʻo taumafai e piki le sunniest ma sili atu avanoa. O eleele e tatau ona mama, lafoaʻi ma ola maloloina (oneone o loam chernozem, turf land, loam). O se eleele malulu e maua ai le loloto o le vai e sili ona talafeagai.

Talu ai o le masini o loʻo i ai se uʻamea papaʻu, o le fola o le eleele e loloto lona 50-70 cm o le a lava lea. E tatau ona avea ma lona tolu nai lo le aʻa o le laau. O avanoa avanoa e tumu i mea faʻaleleia (faʻalauteleina o le oneone, maʻa maʻa, maʻila). O le avanoa i le va o aʻa ua tumu i le eleele ua fefiloi ma le oneone ma le faapalaga.

I le taimi lava e uma ai ona totō, e faʻamaʻiina ai laau i le nitrophosphate poʻo le superphosphate. O le eleele e latalata i le ogalaau e mulumuluina i le peat or humus. E ui lava o le medini o se laau eleelea, mo se lelei lelei o le seleselega, e 2-3 laau e totō latalata ane e mautinoa ai le faʻafefeteina. Ae o le totoina o se apricot po o se lala i autafa o le mea e le aoga. E manaʻomia e kopi taʻitasi le 3-4 m o avanoa avanoa.

E manatu le Medlar e masani ona faʻafeinu, ae o se vaega o le vai e tatau ona i ai ina ia vave ona gauai i le palapala. E le gata i lea, faʻasaʻo le eleele i taimi uma.

O le laau e umi lona vaitau o le vao, o le mea lea, o loʻo i ai pea le lamatiaga o weni laʻititi e le o le vevela ma le malulu. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, fai le faʻala. O fualaau laiti e fafagaina i le 20-25 aso, e amata mai i le taimi e aliali ai fua. Laʻau matutua matutua - i le 1.5-2 masina. I le avea ai o se ofutino pito i luga, e faʻaaogaina ai le solution mullein, faapea foi ma le phosphorus ma mea mama.

Ina ia fausia le pale ma faʻaleleia ai le fua, o le teuteuina e masani lava ona faia i taimi uma, talu ai o fugalaau ma fualaau aina o loʻo faia i luga o pupu vine o 1-2 tausaga o le olaga. E tatau ona e faʻavasegaina 1-2 lala tuai ma faʻanenefu mea e vavao ai. E masani ona vavaeeseina le 25-50% o lala.

Medina toetoe lava a le mafatia i faʻamaʻi faʻamaʻi. O nisi taimi e aʻafia ai le soga o le sogi poʻo le lanu enaena. I le amataga o le tautotogo (aʻo lei oʻo mai laulaʻau), o le togafitiga ma le Bordeaux vai e faʻatinoina (3%). O nisi taimi i laulaʻau e mafai ona e vaʻai i se mataʻu poʻo se aphid. E fesoasoani mai bioinsecticides mai ia i latou. E le afaina tele ma e le faaputuputu i fua.

Tuputupu ae i le fale

Sa leva ona faʻaaogaina Iapani e avea ma fale teuteu mo greenhouses, conservatories, ma isi fale. Ua taua o le maketi. E mafai ona totō le laau i totonu o se ulo poʻo se mea tele. O faʻataʻitaʻiga talavou e totoina i le 2-4 tausaga, ma mulimuli ane suia ai le pito i luga.

Medina alofa tele, e tatau ona tuu i totonu o le nofoaga e sili ona malamalama, i lalo o le susulu o le la. O fugalaau e fuga i le taumalulu e manaʻomia le faʻamalamalama atili, a leai o le a le amataina fua.

O le maualuga o le vevela o le ea + 18 ... + 25 ° C. I le taumafanafana, o le ipu e faʻaalia i le ea fou. E fautuaina le puipuia o le laau mai faʻataʻitaʻi ma aumai i totonu i le malulu malulu. I le taumalulu, e fautuaina e tuu i lalo le vevela i + 2 ... + 5 ° C.

Faʻamasa le tele o pine i totonu ma le tele. E fautuaina e le faʻamamago le eleele. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai e puipuia ai le pala ma le atinaʻe o le pala. I le va o vaʻaia, e faʻamalo le eleele.

Talu ai ona o laau toto e ola i mea oona, o le maualuga o le suamalie e taua ia i latou. Ae ui i lea, o le faʻaauau pea ona faʻaleleia e le manaʻomia mo laulaʻau. E sili atu le tuʻuina o fata i le vai ma susu susu lalata vavalalata. O se mafanafana mafanafana e faatagaina mai lea taimi i lea taimi.

Ia Aperila-Setema, e faalua faalua ona fafaga fafie i le masina faatasi ai ma le faʻalaʻau faʻalaʻau. E lelei le susu ma sasaa i le eleele.

O totonu o laau e masani ona fausia i foliga o se lush vao, laau poo se talo. Ina ia faia lenei mea, fusi ma aveese le tele o fuālaau. O lālā lalata e faʻavaivai vaivai ma e na o agasala mai le pito i luga o lau. O le vaitau pe a uma le seleseleina ma le seleseleina e sili ona talafeagai mo le teuteuina.

Mea aoga

Medlar o se togalaau e le masani ai lea e aoga ai mea uma lava. O fua e aofia ai le tele o le sucrose, fructose, pectins. I vaega uma o loʻo i ai vitamini, micro ma macro elemene, faʻapea foʻi ma tannins ma faʻalauiloa oloa.

O fua e mafai ona 'aina fou, faʻaaoga e faia ai siamu, compote ma le ava malosi. O teuteuga ma meaʻai e saunia mai laʻau ma le paʻu. O fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai le lomiina, faʻaleagaina o le maila ma le colic. I le taimi o le maʻitaga, o le faʻaaogaina o vine e mafai ai e le tino fafine ona maua mea uma e tatau ai mo le atinaʻeina o le tamaititi. Latou te maua le faʻamaʻi manuʻa, faʻafilemuina, faʻaleagaina meatotino. Talu ai nei, sa maua ai saienitisi i fualaau oona e mafai ona faʻagesegese ai le atinaʻeina o sela o le kanesa.

Ae ui i lea, i mea uma e tatau ona e iloa le fua. O le laau e aofia ai sina vaega itiiti o cyanides, lea e mafai ona faaputuputu i le tino ma taitai atu ai i le oona. O le tele o le taumafaina o fualaau aina, aemaise lava le leai o se mea, e i ai sona aafiaga tele. O isi faʻataʻitaʻiga ua faʻaseseina mo tagata o loʻo mafatia i le maualuga maualuga o le manava, gastritis ma allergies.