Laʻau

Oleander - vavao o fugalaau manogi

O Oleander o se laau faʻamalosi faʻamalosi mai le aiga o Kutrovy. O loʻo i lalo o laʻau faʻapitonuʻu (Saina Saute, Potukale, Morocco) o lona atunuʻu. O le tele o taimi, o laau toto e ola i moega o vaitafe mamago, luga o le sami ma luga o auala. I se vevela vevela, ua tupu aʻe le oleander e avea o se togalaau teuteu lelei, ae i le ogatotonu o Rusia o loo totoina i le fale, e pei o se fugalaau potu. O le laau ua lilo i le tele o talitonuga taufaasese. E matua afaina lava, ae ua maua uma i ni mea lelei. E talitonuina o le oleander e faʻamamaina le ea, tosoina uma toxins, maua ai le soifua manuia o le aiga ma mea tau tupe, faʻasaʻo le faʻavalea, o le malosi o le ulaula ma le inu malosi. Aua e te fefe i se laau matagofie i totonu o le fale, ae e le manaomia le paʻi i ai e aunoa ma totigilima, ma e mafai ona e fiafia ma le fiafia ma fiafia i le manogi.

Faamatalaga faʻatau

O Oleander o se mea laʻau faʻapitoa e iai ni laʻau e sili ona faʻalauteleina e ufitia i le paʻu lanumumu lanumeamata. O lona maualuga e mafai ona oʻo i le 2 m. Laititi vavalalata, lafoaʻi laʻau e tutupu i le umi atoa o lālā. I fafo, e foliga mai o laʻau launiu, ia i ai se lau paʻu lamolemole ma ni pito mausali. O le uumi o le laulau laulau e 10-15 cm, ma o le lautele e le sili atu nai lo le 3 cm. O lau o loʻo valiina i le lanu uliuli. I totonu o le nofoaga autu o se vela mama.

I le tau mafanafana, o fugalaau susulu ma fugalaau tetele e aoina mai i luga o le gaogao o mea e tutupu mai i luga o le itu o pupu. Latou te faia pea seia oʻo i le ogatotonu o le tau. Corollas ma le 5 taamilosaga, o lafumanu lautele e lanu piniki, paʻepaʻe, mūmū poʻo le samasama i lanu. E iai ituaiga eseese ma fugalaau faigofie ma faalua. I le ogatotonu o le tele o laʻau o le uumi o le uumi ma le tele o supa ma le ovary. O le tele o fugalaau o Oleander e masani lava ona i ai se manogi manogi mafiafia.









A maeʻa le palotaina, o fualaau aina o loʻo nonoa - o laupepa e iai le tele o fatu. O le umi o le fua e tusa ma le 10 cm. O fatu taitasi e i ai se fulufulu fulu.

Faʻalogo! Oleander o se vailaʻau oona. Tasi lau laʻau e lava e fasioti ai se tagata matua. O faʻafitauli o le soifua maloloina e amata pe afai e te 'aina se vaega o le laau pe faʻafefe le asu mai le fafie e te mu.

Mea teuteu eseese

O Oleander o se genotypic genus e fai ma sui o se ituaiga meaola - Oleander Ordinary. I le taimi lava e tasi, o le numera o ituaiga eseese e tele. Latou te fesuisuiai i le tele o laau, lanu ma le fausaga o fugalaau. O mea pito sili ona manaia o mea nei:

  • Variegata - fugalaau lanu samasama e feteenai ma laulaʻau ua laugatasia;
  • Kinoina - faʻasalalau ni nai uʻamea gaogao faigofie;
  • Casablanca - fugalaau paʻepaʻe tetele;
  • Mont Blanc - ufiufi paʻepaʻe paʻepaʻe e ufitia le togavao aemaise lava;
  • Fugalaau Rigoletto - terry ma palu lanu mumu eletise na feliuaʻi i le ogatotonu;
  • Emilie Salut o se faila piniki ma le tele o fugalaau ma le tele o inflorescences.

Faʻatauga auala

O Oleander e faʻasalalau e fatu ma tipi. O le metotia o le fatu e le mafai ai ona tausisia uiga tutusa, ae i le taimi lava e tasi e maua ai le tele o laau. E vave vave ona leai ni fatuga o fatu, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina i le taimi lava e uma ai le seleselega. Muamua, e tatau ona faʻamaʻi le totoina o mea e ala i togafitiga faʻatasi ai ma se fungicide poʻo se vaifofo malosi o le manganese, ona faʻatofuina lea i se vaifofo o se stimulator tuputupu aʻe mo le tele o itula. O fualaau e maua mai i le faʻafefiloi o oneone ma le malala i le loloto o le 2-3 mm. Faʻalu le eleele ma ufiufi le fagu i se ata. E taua le faatumauina o le vevela tumau (+ 33 ... + 35 ° C). E foliga mai le lanu pe a mavae le 7-10 aso, ae e le o se faauo. A maeʻa lena, e mafai ona aveese le fale.

O fualaau e matua taua tele le moli, pe afai e tatau ai, faʻaaogā moli moli uila. O le vevela o le ea e mafai ona faʻaititia, ae le itiiti ifo nai lo le 18 ° C. E aoga le faʻavaveina o taimi. Faatasi ai ma le oʻo mai o ni lau moni moni se lua, ua totoina ai laau i ni ipu eseese.

Mo le faʻaleleia e ala i le tipiina mai pito o tumutumu vine, e tipi le umi pe tusa o le 15 cm le umi. O le vaega pito i lalo e galueaina ma paʻu palapala ma faʻalogo i le ea mo ni nai itula. O le taina o loʻo faia i le faʻafefiloi o le perlite ma le faʻalautele o le oneone ma le malala. E faʻataʻapeʻape solo vaega taʻitasi o oneone. O le mea e tatau ona fai sina sina susu, ma e tatau ona matua malosi le moli. O le maualuga o le vevela e + 20 ° C. A maeʻa le masina, ona faia lea o aʻa atoatoa ma vavaeina i totonu o fagu ma eleele mo laau matutua.

Toto ma tausi i le fale

O se tamaʻi talavou talavou e totoina i tausaga taʻitasi, ma o le sili atu o tagata matutua e faʻataʻitaʻiina ile 2-3 tausaga. O pitonuu pito i tele i totonu o tubs na o le taimi lava e suia ai le pito i luga. O le taimi sili mo lenei taualumaga o Me-Iuni. O le faʻafefiloi o le eleele o loʻo i ai le tutusa o vaega o turf, deciduous humus, peʻa lauʻeleʻele ma oneone oneone. O le ipu e tatau ona loloto ma lavalava. Pe a suia, e aoga foi le faasaolotoina o aʻa mai le lala tuai tuai ma ia tipiina i se vaega. O lenei mea e faʻateleina ai le alualu i luma.

Ua tuu le laau i totonu o le nofoaga sili ona susulu i le fale. Faʻamalamalama le susulu o le la e le gata e afaina ai o ia, ae aoga foi. Ae ui i lea, a uma ona teuina i totonu o se potu malulu, e tatau ona masani le tagata i se malamalama susulu. I le tautotogo ma le taumafanafana e fautuaina e taofi pea le olega i luga o le auala.

E le talia e le ogalaau faʻafefiloi le mailei malulu, aemaise lava suiga tetele i le vevela. Mai ia Aperila e oo i Aokuso e sili atu ona lelei le teuina i le + 28 ... + 30 ° C. Mai le autumn, o le vevela e faasolosolo malie lava ona faʻaititia ma aumaia i le 8 ... + 15 ° C.

O Oleander e masani ona faʻasaʻo le masani masani ile potu, ae tali atu ma le agaga faafetai i le vavave taimi ma le taʻele. E le gata i lea, o le potu e tatau ona faʻateleina le tele o taimi, ae e le mafai ona tuʻu le laau i luga o se vaitafe malulu. I totonu o se potu malogo tele, o le pito i lalo o laʻau ua pogisa ma mago. I aso vevela, e manaʻomia le faamamaina faaopoopo, mo lenei mea, o pallets ma le susu susu lautele o loʻo tuʻu latalata ane. E le manaʻomia le tuʻuina o le laau i tafatafa o masini eletise.

Mai ia Aperila ia Oketopa, fafaga le oleander e tatau ona masani ma tele. E faʻamama le palapala i le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga. O le vai e tatau ona i ai le vevela vevela ma faʻamamā lelei, vaivai. I le vevela malosi, e le mafai foʻi ona e sasaa vai mai le apa. I isi tulaga, ua gaogao le fagu pe tusa o le afa itula pe a uma ona fafaga. O le malogo malosi o le masini e le taliaina i soo se taimi, e mafua ai ona pa'ū se vaega o le laʻau.

O Oleander e tatau ona faʻamaʻiina ia Aperila-Aukuso. O laei pito sili e faʻaaoga i aso uma e 7-14 i le eleele i aʻa, afa itula pe a uma ona faʻasuina. E aoga tele i le suia o meaola ma minerale.

Talu ai ona o le vao e mafai ona oʻo i le manaia tele, o le oleander e tatau ona faʻamautuina pea. I le tautotogo ma le tau mafanafana, e fuaina ai laau, ma o le 3-5 tausaga uma e sili atu ona malosi, e faia ai le teuteuina o le tuai. E masani ona aveesea le 50-70% o le umi o le faagasologa. O lenei faiga e le gata ina faʻaleleia ai le teuteuina o aʻafiaga, ae faʻamalosia foi le tele o fugalaau. E le gata i lea, mo le lelei atili o le atinaʻe, e tatau ona faʻapipiʻi pinepine vegetative i taimi uma. Ae o le faanatinatiina o le faanatinati vave e le aoga. Afai e tele naua alalaʻau o le maʻi, o le a vavae ese i le tumutumu o le ponuncle. I lona faʻavae, faʻapena fou ona atiaʻe mo le isi vaitau.

O se potu e masani ona feosofi e le mafatia i faʻamaʻi faʻamaʻi. E na o le maualalo o le vevela ma le maualuga o le maualuga o le suamalie e mafai ona aʻafia ai le pala ma le paʻu paʻu. Ae o parasites e fiafia tele i lenei fugalaau. E mafai ona avea ma ni apogaleveleve, mealybugs, aphids, fuainumera iniseti. Ae masani lava o a latou osofaʻiga e tupu i le taumafanafana, ao ola le laau i luga o le auala. O le mea lea, o togafitiga faʻatasi ai ma iniseti (Biotlin, Actellik, Aktara, Karbofos) e faʻataunuʻuina e le gata i le siakiina o parasite, ae faʻapea foi mo faamoemoega puipuia.