Laʻau

Kislitsa - laʻau faʻafiafia lanu felanulanuaʻi

Oxalis o se togalaau vao mai le aiga Acidic. O le igoa faasaienisi o oxalis, ae ua iloa foi e igoa igoa clover sese, kapeti lapisi ma le afaina. O le mea moni, o laupepa e talitutusa lava i le fausaga o le pulou ma maua ai se tofo suamalie. O le laufanua o gaʻo mimiti o Mexico, Amerika i Saute ma Aferika i Saute. O le laau e sili ona teuteu, o lea na fiafia tele i ai le faatoʻaga. Ua totōina i togalaau o se tuaoi poʻo ua faʻaaogaina e pei o se faʻatoʻaga fale. Oxygen o loʻo faʻamālōlōina meatotino, o se mea lelei ma se faʻasolosolo, ma e fesoasoani foi i le malulu.

Faamatalaga o le Botanical

Kislitsa o se faʻavae o tausaga faʻaletausaga poʻo teuteu o fuālaʻau. E i ai a latou uʻamea fetolofi e fetolofi i luga o le vevela po o le popo. O le maualuga o le laau e 15-30 cm. O fasipepa i luga o petioles e oo i le 20 cm le umi e iai le palmima pe tolu fausaga. O le umi o le laupepa e 5-15 cm. E taatele mo se laulau laulau e gagau ma pau i le po i le ao po o lalo o le aʻafiaga faaletino. Le lanu o laulaau e lanu meamata ma laumei, laititi pe lua-leo.

O le fugalaau e tupu i le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana ma e toeitiiti atoa le masina. O se pale umi e tupu mai i axils o laulaau, lea e feaveaia se tasi poʻo le sili atu o laʻau. Corolla o le fomu saʻo e aofia ai peta e lima ua faʻaogaina i totonu o se puʻupuʻu puupuu. E lapopoʻa, ma malosi tele le pito i fafo. E faʻatusatusa i laʻau, fugalaau latalata i le po. O le lanu o petals e taatele i le lilac, paʻepaʻe, piniki, lanu samasama. O fugalaau uma e faʻapitoa, faʻapitoa i le faʻamalosagaina o le tagata lava ia po o le palotaina e iniseti. I le ogatotonu o le fugalaau e 5-10 fuālaʻau filamentous ma se tasi ovary. O lona koluma e mafai ona umi, pupuu, pe soosoo foi ma le sima.








Fua - fualaʻau o le tino e oʻo lava i foliga lanu meamata. I tua ia i latou o ni fatu laiti, foliga-mata ma se paʻu mafiafia. O le pito i luga o le peel e aofia ai le tele o le suka e toso mai ai vaovao. Latou te tauaveina fatu i luga o mamao mamao. A maeʻa ona matua, ona matala vave lea o laulaau o fualaau suamalie, ma sasaina moni lava mea na i luga o se mamao.

Foliga lauiloa o mea manogi

Ole eseese ole Oxalis. I le ituaiga, e sili atu i le 800 ituaiga. Rusia o se masani masani mo 5-6 o latou.

Apalai masani. O le tele o taimi e maua ai i totonu o le vaomatua o vao. Manua lauiloa e na o le 5-12 cm le maualuga. O se manua fetolofi e fetolofi e sau i symbiosis ma ni sigi, ona o le fulafula o fuga i lalo ole auala ole eleele. Lafoaʻi i luga o manua mumu felanulanuaʻi o loʻo i ai ni foliga se tolu e iai ni lobes e pei o le fatu. Latou lanu lanu meamata, ma ona o le maualuga o mea o le oxalic acid o loo i ai se tofo suamalie. I luga o se piuni 5-10 cm le umi ia Me-Iuni, e fuga mai fugalaau fugalaau e tasi. O a latou gaʻo e ufiufi i le paʻu lanu violē poʻo le lanu piniki ma fai se laʻei lapotopoto.

Oxalis masani

Suavai pipisi. O ituaiga e ola i Amerika Tutotonu ma Saute, lea e totoina ai ma pateta. O laau totō e tupu faʻateleina fatu e tutusa ma le maualuga o le maso i luga o aʻa. O lau o lenei meaola e tolu ona foliga ma se lanumeamata lanu meamata. Fugalaau e tasi e maua mai i peti malogo e lima.

Suavai pipisi

E fa lau lau. Bulbous tagata aloaʻia i Mekisiko ma Panama. E sili atu ona faʻaaogaina e pei o se faʻatoʻaga fale. O le maualuga o le vao e 15 cm. O se pulu lanumoana uliuli e fafagaina ai se vavae puupuu ma se rosette o le 3-6 lau lapopoa ua i ai ni fatu e pei o le fatu. O lau lanu lanumeamata i lanu ma le lanu enaena po o le lanu viole i le ogatotonu. I le masina o Iuni-Setema, e fuga mai ai fuga o le faamalu i luga o le laʻau i ni uumi uumi. Fugalaau lanu e paʻu piniki po o fugalaau mumu-violet ma se samasama samasama. O le lapoa e tusa ma le 2 cm.

E fa lau lau

Triangular acid (lanu viole). O laau toto vevela mo togavao i aiga e iloga i lau lanu violē lanu uliuli laititi ma se nofoaga faʻapitoa. I luga o petiole taitasi o loʻo i ai ni fasi pepa se tolu. O fugalaau lanu mumu laititi e aoina i luga o ni gafa uumi uʻumi i taimi e le mafai ai.

Triangular acid (lanu viole)

Ferruginous acid. O se togalaau lauiloa e fai ai se vaovao lauolaola e na o le 8 cm le maualuga ma e tusa ma le 15 cm le lautele. O laumei lanumeamata lanumeamata o lau ova e ofoofogia. O petiole taitasi e mafai ona aofia ai ni vaega e 9-22 ituaiga. Ia Iuni-Iulai, o fugalaau lanu paʻepaʻe tele e fuga mai i se pulumu piniki o veins i luga o le pito i totonu.

Ferruginous acid

Carob Oxygen. O le maualalo o le laufanua o loʻo maua ai le vao, e tele naua le tele o fai togalaau e pei o vao vevela. O petiole taitasi e tolu ituaiga o lopi o se pele, toetoe lava o le enaena enaena. Laititi sina fugalaau fugalaau fugalaau faʻapitoa pe i ni vaega e oʻo atu i le 3 fasi vaega.

Carob Oxygen

Ua suia le Oxalis. O le uluaʻi totonu o le fale ua tupu lau lau lanu lanumeamata e matua vaapiapi, toetoe lava lopa laina. O fuga o lana fugalaau e feliuliuaʻi i totonu o se tamai vavao i le po. I totonu, o lo oi ai la latou lanu paʻepaʻe, ma o fafo i luga o le pito e siomia e le paʻu paʻu poʻo le mūmū. O le maualuga o le laau e oʻo i le 15 cm le Aferika i Saute o lona atunuʻu.

Oxalis e tele-lanu

Faiga Faʻavae

O le oxygen e faʻaleleia e ala i le lūlūina o fatu, tubers ma le vavae. O fatu e totoina i le ogatotonu o le tautotogo vave lava i totonu o le eleele avanoa. A maeʻa le 1.5-2 vaiaso, o le a aliali mai. I le tausaga muamua, o le totoina o laʻau e faʻapupulaina ai laʻau ma ola ai le rhizome. O vao tetele ma fugalaau e mafai ona matauina mai le isi tausaga o le olaga.

I le autumn, pe a maeʻa le eleele, e mafai ona e eli luga ni nodu mai le palapala. E tausia i se nofoaga malulu. E amata mai i le amataga o Mati, o pamu faʻatasi ai ma togalaau vavalaʻau ua faʻafefiloi ma le oneone ua saunia. O pusa taitasi e mafai ona uʻu i luga i le 10 nodules. Ua totoina i le loloto pe a ma le 1 cm. Mo le tele o vaiaso, e teu ai ni palu ma ni fatu i se nofoaga malulu (+ 5 ... + 10 ° C) ma faʻamama le palapala ile tausiga lelei. E oo atu i le faaiuga o Mati, o le vevela o loʻo alu aʻe. Mo le fausiaina o se fale, e mafai ona e totoina fatu i soo se taimi o le tausaga. Afai e te tulaʻi i le sefulu tausaga mulimuli o Oketopa, ona oʻo lea i le Tausaga Fou o le a amataina ai se vaomatua.

Oxalis faʻamalosi lelei e faʻasalalau e le vavae. E le gata i lea, o soʻo se vaega o le laau e talafeagai mo le totoina: o se laʻau ma se petiole, vaega taʻitasi, o se laʻau ma fugalaau. E mafai ona faʻataʻitaʻiina i totonu o le vai poʻo le tuusao ile eleele. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se faʻafefiloi o le vaitafe o le vaitafe, o le decusous humus, leaf and sod sod. E totō petio i vaega ma o loʻo iai i le malamalama faʻafefe ma i le vevela pe a ma le 25 ° C. O le faagasologa o le fetuunaiga e 2-3 vaiaso.

Aiga Tausi

O le totonugalemu o le fatu ua totoina i totonu o se ipu tele. O le eleele e faia i vaega tutusa o vaega nei:

  • laʻau oneone;
  • fanua humus;
  • peat;
  • pepa palapala;
  • turf land.

I le pito i lalo, e tatau ona tuʻuina se vaega o fusi maʻa, maʻalaʻau poʻo le uamea lautele. A maeʻa ona totōina, e tele le suavai.

Malamalama O le okesene e ola lelei ma malamalama malamalama ma le malamalama i le 12-14 itula. I le vevela vevela i le aoauli, o le puipuiga mai le la susulu talafeagai. I le autumn ma le taumalulu, ua totoina laau i luga o le faamalama o le itu i saute ma faʻaaoga le pito i tua.

Lulu I le tautotogo ma le taumafanafana, o le a lelei le aisa oona i le vevela o + 20 ... + 25 ° C. I aso vevela, e fautuaina e faʻamalosia le potu i taimi uma, ae puipuia le fugalaau mai le faʻataʻitaʻiga. E lelei le ave o le ulo i le ea fou. I le taumalulu, e tatau ona toe fetuunai le laau i totonu o se potu malulu (+ 12 ... + 18 ° C) potu. Ia Tesema-Ianuari, o le tele o mea inu oona e malolo. Latou te faʻaleleia laʻau, o lea latou te le manaʻomia ai foi le moli. Ia Fepuari, o masini e iai ni fatu e faʻafeiloaʻi i se nofoaga vevela.

Totogi. O le fugalaau e tali atu ma le agaga faafetai i le faʻaleleia e le aunoa, ae mafai ona faʻafetaui i le masani lelei o totonu o le fale. I le taumalulu, e fautuaina oe e faʻaaoga se mea e faʻaalu ai le ea poʻo se nofoaga faʻapipiʻi i luga o laʻau vavalalata e latalata ile afi.

Faʻasa. A o faagasolo le vaitau o le galue malosi o le vao, e tatau ona faʻafeinu le vai inu. O le meaʻai e mafai ona faʻamago i le loloto o le 1-1.5 cm. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻatagaina le suavai. Talu mai le autumn, o le faʻainuina o le faʻaitiitia faʻaititia ma faʻaitiitia. I le taimi ole malolo mo le 4-6 vaiaso, e mafai ona lafoaia atoa.

Fertilizers Ia Aperila-Aokuso, ua faʻamamaina fafie faʻatasi ma se vaifofo o mea faʻaleleia o minerale mo laau toto. Laʻei pito i luga e faʻaaogaina i le 14-20 aso uma pe a uma ona fafaga.

Maʻi ma faʻamaʻi. O le faʻamaʻi pipisi o le tino e malosi tele. E masani lava e le mafatia o ia i faʻamaʻi. Faʻatasi ile tausiga umi ole tausiga ole maʻi (susu, maualalo ole vevela, faʻafesoʻotaʻi ma faʻamaʻi maʻi) e mafai ona tupu aʻe i luga (fuluuli, paʻu paʻu). E le gata i lea, na o nisi lava taimi i luga o pupu e mafai ona vaʻaia e se tasi ni moa, vavao poʻo ni mealybugs.

Oxalis i le togalaau

O Vailani e tupu tutusa lelei i le paolo malulu ma i luga o se mutia matala ma matala. O le eleele e tatau ona lelei, gaogao ma manava. O le eleʻele o le eleele e fautuaina le le faaituau poʻo le malie. Afai e tatau ai, latou te eli le eleele aʻo lei totoina ma le faaopoopoina o le faapalaga ma le peat. O laau laiti e totoina i le mamao o le 10-12 cm i le loloto o le 3-4 cm. E sili ona lelei le totoina i le afa lona lua o le tautotogo i le vevela ma le timuga.

E masani ona lava timuga masani ile togalaau. Afai ua faaumiumi le lamala, o le vao e faʻafefe i le taeao po o le latalata i le goto o le la ma sina vai.

E le masani ai, i le 1-2 masina, e fafagaina ai le oona i se mea e sili ona faʻaaogaina poʻo minerale tele poʻo le "Mullein".

I le autumn, e tatau ona saunia se laau tuai mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e lelei i le mulch le eleele i aʻa. E le tatau ona e fefe i le tulaga o le vaega o le eleele, i soo se tulaga o le a magumagu, ma o se vaega mafiafia o mulch o le a fesoasoani i fatu ma aʻa ola seia oʻo i le tautotogo.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

Kislitsa o se faʻailoa fiafia i totonu o le fale. E folafola mai le filemu i totonu o le aiga, soifua manuia, puipuiga mai fefinauaiga ma mea e le faia, fonotaga masani ma uo. O le fale o le a faigofie ona liua i totonu o se ipu, o se nofoaga o sauniga fiafia ma faʻapotopotoga ma uo ma aiga. E talitonuina o le fugalaau o le a fesoasoani i tagata nofo toatasi e foia faafitauli faaletagata lava ia ma saili ai se tasi e mate, e pei o le aveesea o le faanoanoa ma le atuatuvale. I nisi o atunuu, o le oxalis e avea o se meaalofa matagofie mo le Kerisimasi po o le Tausaga Fou, o se punavai o le fiafia ma le soifua manuia tautupe.