Laʻau

Mea e faʻaaogaina ai otaota i totonu o le atunuʻu: auala sili ona faigofie e faʻafefe ai

Afai e aumai le vai i totonu o le fale i le fale, o lona uiga, e tatau ona e mafaufau e ala i le masini vai. O le ae le aveeseina le vai i pakete. Ae talu ai e masani ona faʻaaogaina fale i taimi taʻitasi, i le tautotogo-taumafanafana, po o le faaiuga o vaiaso, e le fiafia tagata e ona le faʻapipiʻiina o ituaiga eletise, faʻataʻitaʻiga, togafitiga o togafitiga, ma isi mea faapena. O le mea taua o le faʻaaogaina o masini vai e faʻamauina, e le aofia ai le faʻaaogaina o suavai i totonu o fanua lafulemu ma e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. O le a matou iloiloina pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le faʻaaogaina o masini vai i totonu o lou fale.

Faʻasalalau poʻo se vaʻa vaʻaia eseese: o fea e sili atu ona lelei?

Ae e te leʻi amataina le galuega faufautua, filifili pe faʻapefea ona e vaʻaia otaota valea mai le faletaele, umukuka ma falemaʻi - i se tasi nofoaga pe eseese. O le ituaiga o gafatia o loʻo tafe ai le galu o le a faalagolago i lenei mea. Afai e faʻafesoʻotaʻi, o le filifiliga o pusa eseese e sili atu ona aoga mo ē e ona, aua o le vai mai le umukuka, fufuluina o masini, taʻele, ma isi mea e mafai ona tuʻuina atu e ala i se gaogao e aunoa ma se pito i lalo. Latou te le o se mea lamatia i le palapala, ona o le siama e mafai ona faʻaaogaina le tafe mai le fufuluina o paʻu, masami, ma isi.

O le isi mea o le suavai i feces. E le mafai ona lafoina i le eleele, aua o le ae faia le tele o faafitauli mo oe lava: solia le tala o le eleele, faaleagaina le palapala i totonu o le togalaau, ma o le mea e sili ona leaga, o nei suavai lafoai o le a paʻu malie i totonu o le eleele ma o le a toe foi atu i le fale o le vai inu. Mo vaʻa mai le faletaele, e tatau ona e faia se faʻamaufaʻailoga faʻamafaʻailoga poʻo se suʻe vai. I soo se tulaga, e le aoga mo oe pe afai o le a tafe atu i totonu o le lua lenei alavai uma mai le fale, aua o le a amata ona faatumu vave le tane, ma o le a masani ona e valaau i se masini moli vavalave pe pamu ia oe i se pamu felei faapitoa ma ave mo le lafo.

Taua! Afai o le punavai autu o le inu vai i totonu o le atunuu o lona lava lelei, ona faʻatagaina lea e faʻapipiʻi soʻo se faʻaoga otaota e aunoa ma se pito i lalo!

Seurage mo alavai mai le umukuka ma le mulumuluga

O le filifiliga pito sili ona faigofie mo le suavai i le lotoifale e mo vaʻa mai le umukuka ma fufulu ipu. E masani ona siiina pe afai e faia le faletaele i luga o le auala, pe faʻapipiʻi foi e tagata e faʻapipiʻi se tapuni.

Talu ai ole suavai ile fale e le o se mea e afaina ai, ua lava lea e aumai ai i totonu o se paipa i le auala, lea o le a tanumia ai se koneteina e aunoa ma se pito i lalo ma mea faamama. Mafaufau i auala e mafai ai ona fai lenei mea.

Filifiliga 1 - mai se palasitika

Afai e te nofo i totonu o se fale nuʻu i na o le taimi mafanafana, e sili atu ona faigofie le faʻailoaina o se faletaele e faia i palasitika ma paipa paipa.

Mai mea e faʻaaogaina o le a e manaʻomia ai se mea tuai e le manaʻomia ma se tapuni o le 45-50 lita, paipa masani e faʻaaogaina i le palasitika ma le Ø50 mm ma mea faʻapitoa mo i latou (o le lua paipa, uila, ma isi)

Mafaufau i le auala e laa atu ai i lea laasaga e faia ai se vaivaiga i totonu o le atunuu:

  1. I luga o le auala, filifili le nofoaga o le a e eliina ai le mafai ina ia mamao atu le mamao mai le mea e alu ese ai le paipa mai le faavae ole 4 m.
  2. Fufulu le pu i le loloto ina ia mafai ai ona fetaui malie i ai iina, ma eli se alavai afa mita le loloto mai lea mea i le faavae.
  3. Fai le oneone i le pito i lalo o le lua i luga o le oneone ma faalautele le ele.
  4. Faʻailoa ia le itiiti ifo ma le 1 inisi le lautele i le pito i lalo ma puipui o le pu o pu (e sili atu le tele).
  5. I le mea e mafai ai e le ua o le pito, ona eli se pu mo le ulufale i totonu o le mea o le a tuʻuina ai le paipa (tutusa le lautele!).
  6. Tuu le faʻaiʻuga i totonu o le lua.
  7. Faʻapipiʻi paipa faataamilo i le fale ina ia amata ai le vavave i lalo o le fagu, ma le pito i luga o le riser i le maualuga 40 cm mai le fola. E tatau ona faia lenei mea e fai ai se paipa paipa o le 4% mo le vai masani.
  8. Faʻamau i luga o le puipui i tua o le fagu ma se paʻu.
  9. Pe a aveesea paipa i le faavae, e sili ona lelei le suʻeina o se pu i lalo o le palapala pe a ma le 20 cm. O le a le mafai ona tafe le paipa i le taumalulu pe a vai i totonu.
  10. Ia mautinoa o le paipa i fafo o le fale e sili atu le maualuga nai lo le faitotoa o le pusa. O lea o le ae aloese ai mai le vai inu i paipa.
  11. Afai e le mafai ona e tipiina se pu i le subfield, e mafai ona e faia i luga ae o le eleele. Ae o le a tatau ona afifi le paipa (mai le faavae i le faitotoa i le mea e mafai) faatasi ai ma mea e puipuia ai mea e puipuia mai le malulu.
  12. Siaki le masini e faʻaaogaina vai mo le lelei o le vai ma le leai o ni taʻaloga. Ina ia faia lenei mea, liliu le vai i totonu o le fale ma tuu atu e tafe mo ni nai minute, ma i lena taimi suesue uma tulivae ma ia mautinoa ua oʻo le vai i le apa.
  13. Afai e lelei mea uma, e mafai ona e faʻatumu le vaʻa ma le paipa. Muamua, fufulu 15 cm oneone, ona faʻatumu lea o le eleele masani. Faʻasalaina se pito i luga o se fagu.
  14. E mafai ona faatumulia le ua i luga o le ua ma le iliili, faʻalautele le mata poʻo oneone oneone.
  15. O paʻu taavale o loʻo tuʻuina i luga o le aufaasālalau faamama. O le numera saʻo e faalagolago i le loloto o le lua. E mafai ona latou fetaui 2-3. Faʻasalaʻi oe lava ina ia paʻu le paʻu mulimuli mai le eleele e tusa ma le afa.
  16. Faatumu le eleele i le va oi latou ma le eleele faʻamaina ile palapala ma le kapeti.
  17. Ufiufi le apa, ma luga o le pito i luga o loʻo faʻapipiʻi ai se pepa o le tin, slate poʻo se talipupuni laupapa.

Filifiliga 2 - mai potaa taavale

I le auala lava lea e tasi, o le tafe mai luga o le taavale, na o se lua e eli loloto loloto (pe tusa ma le 2 mita) ae le o se mea e mafai ai, ona faataatia mai le pito i lalo i le pito i luga o le paʻu. Tuʻu paʻu paipa i le tulaga lona lua i luga o le paʻu.

O le paipa e oso i totonu o le paʻu lona lua o le taavale mai luga e aunoa ma le faamauga o le otaota, aua o le vavao vavalalata lava ia na faia foi e leʻi tatalaina

Faʻalogo lelei! Mo le faʻaaogaina o se vai tafe i le tausaga atoa, e tatau ona e faʻalauteleina se mita e tasi mo le mea i fafo atu o paipa ma faʻapipiʻi i totonu o se ituaiga faʻavave.

Faʻailoga faʻamalo mai le pusa ua maeʻa

Mo vaʻa felelei i totonu o le atunuʻu, latou te fatuina le masini e sili ona faʻamaufaʻailogaina, ona o le soifua maloloina o tagata o lenei 'upega tafaʻilagi e faalagolago i lenei mea. Le auala pito sili ona faigofie e maua ai se malosi tele. O nisi taimi latou te faʻaumatia e le gaosiga o vailaʻau. Ae ui i lea, o se pulu mai suauu ma lubricants, o se masini susu poo se masini e taua ai le "Live fish" e talafeagai foi. Afai e le mafai ona e mauaina ia koneteina, e mafai ona e faʻatau se vai vaʻaiga faʻapitoa e faia i le palasitika.

Afai e te leʻi faʻatauina se pusa palasitika, ae faʻaaoga se mea tuai mai fuālaʻau ma lubricants, ia mautinoa ia togafiti i fafo ma mastic mimiti e faʻaleleia ai le le faʻamamaina

Fautuaga! E sili ona lelei le suʻeina o se paʻu ma se voluma e 3 kupita mita, e pei o le masini e faʻaaogaina masini e mafai ona pamu i fafo i le taimi.

Filifiliga o nofoaga mo le gafatia

E le tatau ona nofo latalata i le fale e tafe ai le fale i tafatafa o le fale. O le mamao pito mamao mai le fale e 9 mita, ma mai se vaieli poʻo se vaieli - 30 mita. E sili atu ona lelei le faʻapipiʻi i autafa o le pito i luga o le 'upega tafaʻilagi, ina ia sili atu le faigofie mo le felauaiga e pamu ai fafo e aunoa ma le felauai solo i le teritori uma o le fale.

E fautuaina e faʻapipiʻi le pulou vavalalata ina ia faigofie ona faʻafeiloaʻi e le masini mimiti i luga o le ala i luga o le laupepa, poʻo le tuʻuina i tafatafa ane o le faitotoa.

Oliina se lua

O le faʻapipiʻiina o le paluga lima i le lima e matua faigata, aemaise lava pe a maualuga le vai. Ona vave oso mai lea o le vai nai lo oe eli. Faʻasologa se pusa mo nei faamoemoega. O le tele o le lua e tatau ona pei o le falala e fetaui lelei, ma na o le tatalaina o le pulou e tumau i le fogaeleele. I le taimi lava e tasi, o se mea e le masani ai ona fai i lalo o le pulou e tatau ona faia i le pito i lalo ina ia mafai ai e vaega tutotonu ona nofo i lenei itu. Ona sili atu lea ona faigofie le puʻeina o le pulupulu o le masini vavalalata.

Faatasi ai ma le lua, latou teliina se vaeluaga mo le tuʻuina atu o paipa i fafo. Ia mautinoa e eli se alavai ina ia leai ni paʻu, aua i nofoaga e liliu ai fusi e mafai ona pipii ma fausia ai pusa. Afai e aunoa ma le liliu, e le aoga, ona le tatau lea ona sili atu i le 45˚ le maualuga o le keli.

Faʻasagaga gafatia

Latou te tuu i lalo le paʻu i totonu o le lua i le fesoasoani a se paʻu, ma afai e le oi ai, latou te valaau mo le fesoasoani a alii masani, ma, pei o le au pa i le Volga, fusi i maea. O le pu mo le ulufale atu o le paipa vavalalata e mafai ona tipi i le pito i luga seia maeʻa le paʻu, pe a uma ona faʻapipiʻi i le lua.

E le faʻapipiʻi saʻo le tane i totonu o le lua, ae faʻapipii ifo i lalo sina palasi agai i le pulou, ina ia sili atu le faigofie o le tuleiina o vaega maulalo mai le pito i lalo

Faʻalogo lelei. Afai e te le tuʻuina se tane faʻapitoa, ae o se ituaiga o kalo, ona tatau ai lea ona faʻaofuina i le mastic manogi poʻo soʻo se isi mea e masani ona faʻaaogaina i luga o lalo o taavale.

Faʻatonuina o le tino

Mai le tane, latou te amata amata ona tuʻuina pipili i le fale, ma faʻafesoʻotaʻi le 4 °, ona faʻatino ai lea o le uaea i totonu o le vai. A oʻo i luga o paipa i fafo, e faʻatumu loa le fagu. O vailaʻau i totonu o le tane e tumu i le palapala, faʻafefeteina. O le faʻamalosi faʻamalosi ua tuʻuina i luga, lea o le a puipuia ai le palu mai le tuleia mai le eleele malulu i le taumalulu. I luga o le pito i luga o le tane, e sasaa le vaega o le tauaso ma ua faʻapipiʻiina se pulou vavalalata.

O le gaogao atoa o loʻo natia i lalo o le eleele, ma i luga o le fogaeleele e naʻo se tapuni o le vaitafe vai e faʻaaogaina ai alavai

Faʻataʻitaʻiga sili ona faigata - mea faʻapitoa masini

A faʻaaogaina se faʻaaogaina o vaituloto i le lotoifale mo le nofo ai i le taumafanafana, aua nei e palasi e fai se faletaele i ou lava lima. Afai ei ai au kamupani tetele i le taumafanafana, ona sili atu lea ona e auina atu i latou iina i luga o le talosaga saʻo i ai, ma ia teuina i luga o punaoa gafatia.