Laʻau

Tiapolo Tiapolo i le fale: pe a fiafia fugalaau i matou i le taumalulu

O fafo atu o faamalama o loo i ai se malulu malulu, o mea uma e papaʻe i le kiona, laau ma vao o loʻo momoe i kiona, o manulele oti e taumafai e lafi mai le matagi. Winter! O le taimi lea - ia Novema-Ianuari - ua fuga mai le Decembrist. O le mafuaʻaga lea ua tauva ai o ia ina ia malulu ai le ola o tagata fugalaau ma le lanu susulu o le taumafanafana. O le tausiga o aiga mo lenei fugalaau moni moni e le faigata.

O fea e te sau mai ai, manaia?

E fiafia le Tiapolo i le fugalaau i le taumalulu umi

O lenei lauolaola lauolaola lauolaola e olaola iinei i totonu o eleele tapunia - i le fale poʻo greenhouses, aua o lona atunuʻu o le vaomatua o le vaomatua o le vaomatua o Amerika i Saute. E tele igoa na tuʻuina atu ia te ia e tagata e fiafia i meaola. Mo le taimi e ola ai, e le masani ai mo la tatou eria, ua taʻua o Decembrist, Kerisimasi, Christmas ma cactus vavao, lanu lanu. O fomaʻi na masani ona taʻua lenei epiphytic cactus a zygocactus, o lea ua tofia i le genus Schlumberger ma o loʻo tauaveina aloaia lenei igoa.

O le laau ei ai lona foliga muamua. O lona faʻafefeteina o laʻau e aofia ai ni mea tuʻufaʻatasia valavala o foliga faʻapitoa, e tutusa ma laʻau na faʻaauau le tasi i le isi. I o latou pito, o fugalaau e fuga mai. O le mea e malie ai, i le fugalaau Decembrist, o petals ma sepals e foliga tutusa i le lanu ma maua ai se foliga talitutusa faapea e toetoe lava a le mafai ona iloa le va. O le isi vaega o lenei cactus o le leai o se talatala.

E tele ni faʻailoga ma talitonuga taufaasese lea e faʻavaivaia ai fugalaau mai le faʻavaeina o le Decembrist. O se tasi o fugalaau o se fugalaau e mafai ona valoia le oti i se fale. O se mea na tupu e mafua ai ona fuafua pe afai o le zigocactus o loʻo fuga mai i le taimi muamua, mo le leai o se mafuaaga, amata ona mago, pe ua maliu foi. Ua matou ola i le lalolagi nei, o le mea lea e mafai ona tuua le faiva i tua o le faitotoʻa: masalo o lou fugalaau faatoa maʻi!

Eseesega mai Ripsalidopsis: laulau ma le ata

Blooming Ripsalidopsis

O le Decembrist e masani ona fenumiai ma se mea e foliga tutusa foliga tutusa, Ripsalidopsis. O lenei foi o le cactus, ae o se isi ituaiga - o le pusa. Ua taʻua foi o ia o le fuamoa o le Eseta. Ae ui i lea, e ese lava. O nei eseesega o loʻo faʻaalia i le laulau.

TesemaRipsalidopsis
Vaitaimiiuga o Novema - amataga o Fepuaritautotogo
O le foliga o vaega vaegafelafolafoaiga o le faatausiusiuga o vaega o le sooga ua faailogainafaʻasolosolo o le pito i lalo o vaega o le 'au e sosoʻo solo
Fugalaau fugalaaufofo i le faʻavaefetu foliga tutusa

O eseesega i fafo i le foliga o elemene ma lanu e mafai ona vaaia i ata oi lalo.

I le tauagavale o ripsalidopsis, i le itu taumatau e lua ituaiga o zygocactus

O fugalaau o nei laau toto e eseese i latou lava.

Decembrist i le itu tauagavale ma luga, Ripsalidopsis taulaʻi i le taumatau

I lalo o le natura masani, e tupu aʻe ai le au Decembrist i se vao malulu o vao vevela, o le mea la pe a tupu ae, e tatau ona e fatuina ni tulaga talitutusa: felafolafoaʻi, malamalama, vevela masani, avanoa saoloto i le ea fou. O laau o le Zygocactus o le epiphytes. Latou te faʻalagolago i lālā ma lala o isi meaola, ae aua le faʻamautuina, latou te le maua ni meaʻai mai ia mea.

I totonu o le vivola

I le natura, e ono ituaiga o laau o le Kerisimasi: e le taua, Kautsky, Rousselian, asssiana, prickly pear ma microsphaerica. O le tele o hybrids e fafaga i le aganuu. E i ai fugalaau lanu eseese ma lanu: paʻepaʻe, samasama, mumu, piniki, fugalaau, moli, sulu ma isi. O i latou uma e mafai ona ola i le fale. E le faigata tele ona tausia, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono faigofie. I tulaga lelei, o le ola o le laau e oʻo atu i le 30 tausaga.

Faʻaaliga ata o nisi o ituaiga o faʻatoʻilalo

Tulafono mo le tausia o faʻataʻiloga i le fale

O laau taʻitasi ei ai vaitau o le ola tuputupu ae, fuga, fua mai, ma le taotoga. Schlumberger e leai se tuusaunoaga. O le a ia lagona le sili atu o le mafanafana ma le tauleleia ma le tele o fuālaʻau, pe afai o tuutuuga o le taofiga e fetaui lelei ma vaitau masani mo lona soifuaga:

TaimiTaimi o le olagaMalamalamaFaʻamamafana ma faʻafia ona faʻamafaLuluLaʻei pito siliFaamatalaga
satete-oketopaMalologa, tapenapenaga mo le totoinaFaʻafiafiaAua le mimiti, vai faʻalelei pe a mu le eleele15-18ºС, ae le o lalo ifoI le taimi ia Oketopa, faʻamaʻi mo le cactiMaua avanoa i vaalele fou, ae aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga
Novema-IanuariFugaLulu malamalamaFaʻaauau pea ona moli, vai, aloese mai le faʻamamaina atoa o le eleele18-22ºСFuga laau toto mo le cacti e fafaga i le 7-10 asoAua e te gaoioi le fugalaau, aua le suia le ipu
Fepuari - amataga o MatiMalolo pe a uma ona fuga, taimi muamua-vaoFaʻafiafiaFaʻafeusuaʻi suavai pe a mimiti le eleele15-18ºСFualaau faʻapitoa mo le cactiO le faʻavaeina o le pale o le laau, aveese le elemene elemene o togitogi
Mati-SetemaFualaauLulu malamalamaFafaga vai e masani ai18-20ºСFaʻataunuʻu pepa faʻaaoga i vaiaso umaFaʻameli. Faʻasologa talafeagai pe a tatau ai
Iulai-AukusoVaega o le vaitau tuputupu aeLulu malamalamaFaʻasusu vai faʻasusu, fufulu ma le mafanafana, vai mafanafana18-25ºСFaʻataunuʻu pepa faʻaaoga i vaiaso umaAve le laau i luga o le ea pe faimalaga le potu i taimi uma

O na fugalaau fugalaau e le mafai ona mulimulitai i lenei polokalame e mafai ona tausisia tulafono nei e le mamafa:

  • e le mafai ona e faatulagaina se vaitaimi malolo;
  • o le vevela i totonu o le potu e tatau ona i totonu o le 15-25ºС, ae leai se osofaʻi oso i se tasi itu poʻo se isi;
  • i totonu o le potu lea e teuina ai le Decembrist, e tatau ona i ai se ea fou, ae o le a tupu mai le kopi e tatau ona le aofia;
  • o le maualuga o le maualuga o le susu e tatau ona faatumauina, aua o le laau o le vevela ma e faʻafefe ai le suavai ma aʻa aisa ma vine lanumeamata;
  • e le tatau ona aofia ai le chlorine ma le lime; afai e leai se isi auala, e faʻamafanafanaina vai inu e mafai ona faʻaaogaina.

Totoina ma toe totoina zygocactus

O le totōina o se fugalaau talavou e le faigata, aua e tele lava ina faʻalauteleina i vaega o fua o laau vavalaʻau. E na o le fatuina o fatuga fou, e totoina e fugalaau fugalaau se laau Kerisimasi mai fatu.

E faigofie lava ona fai lenei mea i le vaitaimi o le fausiaina o le vao pe a uma ona fuga, pe a le totoina laau totō, ae o le vaega faʻataʻitaʻi o 'au e vaʻaia lelei le tuʻuina atu o le fugalaau o se foliga matagofie.

O aʻafiaga e mafua ai ona faʻamago e tuʻu tasi i lea taimi mai le 1 i le 7 aso (e tele a latou fautuaga i lenei mataupu). A maea le fausia o callus, ona totoina lea, e na o sina mea lava e tanumia i totonu o le eleele, i totonu o tamai ipu ma eleele lelei, e ufiufi i se ata vali po o se fagu tioata ma tuu i totonu o se mea malulu. O le vevela iinei e tatau ona i le va o le 15-20ºС.

Mo faʻasolosolo manuia o aʻafiaga e manaʻomia i aso taʻitasi ma faʻafefete i taimi uma. I le tele o tulaga, o lenei auala o le tulaueleele e maua ai se taunuuga lelei.

Manatua o le vaitaimi ua fautuaina mo le fausiaina o laau matutua, ma, e tusa ai, o le totoina o laau talavou, e pau i le Fepuari - amataga o Mati, pe a iai pea ni matagi malulu. Afai o lau tama teine ​​fou e ola aʻe i luga o le faamalama, mulimuli i le tau ma se manava malosi e ave i latou i se mea o le a latou le mafatia ai mai se osofaʻiga o le vevela e le manaomia.

E mafai ona e faamasani ma le poto masani o le totoina o zigocactus ma aoao atili e uiga i faʻaaliga o le faagasologa i le vitio.

Faʻasalaga faʻataufaʻailoga e ala i vavaega: vitio

E sili atu le lelei o le vaʻaia o le Decembrist i le taimi o lona tuputupu ae malosi, o lona uiga, i le tautotogo. O laau laiti e toe faʻaleleia i se fagu fou i tausaga taʻitasi, matutua - taʻitasi i le lua i le tolu tausaga, ma matua matutua tetele - tasi i le lima tausaga.

Schlumberger faʻatau i le faleoloa e tele lava ina maua i uta o uta ma le palapala, lea e le faigofie i taimi uma. O nei laau totō e tatau ona faʻavasegaina tusa lava pe o le a le taimi o le tausaga pe a maeʻa uma fugalaau.

Mo le totoina, ua filifilia e le au Decembrists ipu maualalo, ona o lo latou aʻa o loʻo ola i luga o le eleele papaʻe luga. Ae peitai, e le fetaui le ipu lautele, talu ai i lenei tulaga, o le zygocactus o le a amata ona ola maloloina laau toto ma tutupu i le afaina o le fuga. E fautuaina le vaʻaia o le vaa fou i le 2-3 cm le lautele nai lo le nofoaga na muamua ona totoina ai le fale.

O le eleele mo le totoina o se laau o le Kerisimasi e tatau ona fai sina eletise; o le ea ma le vai e tatau ona faigofie ona ulu i totonu. O le tele o fai togalaau mo le gaosiga e saunia le eleele mo le cacti. E mafai ona e saunia le faʻafefiloi palapala mo Decembrist oe lava, faʻafefiloi i le tutusa o le eleele turf ma eleele laʻau, oneone paʻu, peʻa. O le a le sili atu le sili atu le faaopoopoina o le malala e avea o se togafitiga masani.

E lelei pe a fai o vaega o le tele o le pala, o piliki gau, polystyrene poʻo isi alavai faʻavaivai o loʻo i ai i totonu o le eleele, lea o le a mautinoa ai le faʻatumuina o le pito i lalo o le fagu fugalaau. E tatau ona tafe mai i totonu o fagu fualaau mo le toetoe lava o laau uma, ae mo Decembrist e sili ona taua, talu ai e pei o epiphytes uma, e le faʻafefeina le vai. O le alavai e puipuia ai aʻa o le laau mai le pala.

Faʻasologa o Faʻatoʻaina o Totoga: Taiala Vitio

Schlumberger Care: Mea uma i le faʻamatalaga

E pei o meaola ola uma, Schlumbergera mo lona tuputupu ae, atinaʻe, ola atoatoa e manaʻomia le tausiga talafeagai. Mafaufau i manatu taua o lenei faagasologa.

Faʻaiga ma fafaga

Ua uma ona taua e faapea o le maualuga o le suavai e faʻaaogaina mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia o laau e taua tele mo Decembrists. E le tatau ona i ai le lime ma le chlorine. O le tele o taimi, o le vai na faʻamautu mo le aso poʻo le lua poʻo le filiga e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻamaina vai inu. I soo se tulaga, e tatau ona i ai ile vevela ole vevela ile 16-20ºС.

Mo le fafagaina, ua fautuaina e faʻaaoga fomaʻi mo cacti ma faʻalavelave. O nisi faifaatoaga i le vaitau o le faʻapipiʻiina o laʻau e fai ai fugalaʻau mo fua o laau totō.

O le faiga o le fafaga ma le fafagaina e eseese i vaega eseese o le taʻamilosaga faʻaletausaga o le ola o le laau.

I le autumn, ia Setema ma Oketopa, ua malolo ai le Decembrist, ua malolo, o sauni mo le fuga mai o le a oʻo mai - ua taoto nei ata. I le taimi nei, o le susuluina o le Decembrists ua uma ona taofia ma ua matua inu lelei lava, ua tuuina atu ai le pito i luga o le eleele e tusa lava pe laitiiti. E faʻaaogaina le fugalaau pe a latalata faʻalatalata i le vaitau fuga.

Fugalaau toto (fuā mai ia Novema e oo ia Ianuari) e masani ona faasūsūina e puipuia ai le palapala mai le mago, ma e masani ona faʻavasegaina e tausia ai le susu. E le gata i lea, o le taimi lenei e fafagaina le falemaʻi i le faʻamalolo faʻasaina e aunoa ma le faʻasaina ma le faʻasolosolo ole 7-10 aso.

A maeʻa uma fugalaau, e ulu atu le Decembrist i le taimi malolo, malolo ma sauniuni mo le tuputupu ae tuputupu ae i le tautotogo ma le taumafanafana. Latou te taumafai e aua nei faalavelave ia te ia, pe a latou fufulu ma suavai lelei, ae na o le toe susulu o le eleele.

I le tautotogo, mafanafana ma seia oʻo i le amataga o le tautoulu, ua tupu malosi Schlumberger. Le tuʻuina atu ia i latou o meaʻai, e faʻaaogaina fugalaau faʻapitoa i vaiaso uma. I le taimi lava e tasi, o vai e masani ona faasūsūina, ma i le vevela o Iulai-Aukuso e masani ona suʻeina ma fufuluina i lalo o le mafanafana.

Ia sili atu ona matagofie le Kerisimasi

E mafai ona e tuʻuina atu i le laau se foliga manaia e ala i le faʻapuʻupuʻu o aʻa e le faʻalauteleina ma agai atu i le ogatotonu o le ulo, lapisi ua uʻamea pe tetele foi. O lenei faagasologa o loʻo faʻatino, e pei o se tulafono, pe a uma le fuga o le Decembrist, ae mafai foi ona faia le pine i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe ia Iuni-Iulai. E latalata atu i le taimi malolo ao le i tupu aʻe ia Aokuso, o se taotoga e le manaʻomia ina ia le faʻaitiitia le numera o fugalaau i le lumanaʻi.

O le sili atu vaega o keʻau e le mafai ona vavaeeseina i se naifi poo seleulu. E mafai ona e aveeseina na o ou lima, o le tasi e uu mau le puʻu, ma o le isi e fesuiaʻi le vaega na aveeseina i ona tua. O vaega vavalalata o le Decembrist e mafai ona avea o se mea mo le totoina o vao fou.

Mo le faʻavaeina o le vao zygocactus tutusa, o le faʻamalamalamaina o ona vaega uma e taua tele. Ina ia faia lenei mea, i le vaitau o le tuputupu aʻe, o se fugalaau fugalaau ma se laau e masani ona liliu i itu eseese i le malamalama. E le mafai ona e faia lenei mea pe a aliali mai tumutumu ma fugalaau, atonu latou te pau.

Faʻafefea ona fai pine pine Schlumberger

Le tele o taimi fiafia

O le palealii o taumafaiga a le tagata fai fualaau aina o le tupu aʻe lea o le Decembrist, pe a faasaga i le pito i tua o ata tuai ma le paʻepaʻe o le taumalulu, e fuga mai fugalaau mai le laau i luga o le laau ma lanu susulu o le vevela. O iinei e tuuina atu ia te ia le tele o le gauai. Na te faʻaeteeteina ma le faʻaeteete ma vave faʻafeinu, faʻasusu, fafagaina ma mitamita i le taunuuga o ana galuega i le gasologa o le tausaga.

Faʻasolosolo o fugalaau fugalaau ua fautuaina ina ia le aveesea, o le a mou ese atu pe a oʻo mai le taimi. E le tatau ona faʻalavelaveina le laau i le taimi o le fuga; I tulaga ogaoga, ina ia faatumauina le foliga matagofie o le Decembrist, o le taotoga e aveese ai fugalaau ua fano e tatau ona faia ma le faaeteete.

Ma o se faʻavauvau o se tagata amata amataina ni faʻamatalaga pe afai e le fuga le vao. O le fesili le mautonu na tulai vave mai: "Aisea?". Ina ia tali i ai, e manaʻomia ona e faʻatalanoaina le faagasologa atoa o le faʻatupulaʻia o faʻataʻuaiga ma maua le mea sese.

E leʻi tupu le Tiapolo

O mea masani e le masani ai:

  • le lava le malamalama o le tino pe a fai e le penumbra ua faia mo le laau i luga o le fautuaga a tagata atamamai ua matua tele;
  • leai ni meaʻai, o lona uiga, le lelei ma le le lelei le fafagaina, pe a oʻo ina tupu le laumei lanumeamata, ma e le o taotoina pupuʻu;
  • le lava le suāvai ma le susu i le taimi o le tuputupu ae, aemaise lava i le vevela;
  • (umi atu i le lima tausaga) o le le mafai ona gaosia se laau, o le eleele i le taimi lenei ua faʻaitiitia e tusa lava pe o loʻo i luga le laei, o aʻa e vaivai, e leai se taimi e faʻatoʻa ai;
  • faʻafeiloaʻiga faifaipea o le fagu fuifui ma Decembrist, latou te aʻafia le leaga i le laau ma sili atu ona le taliaina pe a aliali mai ata;
  • o se ipu lapoa tele, lea o le zygocactus o le a faatumulia i aʻa, lea e na o le faateleina o le numera o gaʻo;
  • faaleagaina i aʻa e ala i le pala, meaola faalafua po o se maualuga maualuga o fomaʻi.

I le iloaina o se mea sese i le galueaina, e le faigata ona faʻaaogaina. O taga i le ono muamua o nei mataupu e mafai ona malamalama i ai. E oʻo lava i le mea sese mulimuli - o le manatu o le pala o le aʻa - o loʻo i ai se auala e alu ese ai: faʻalavelave faʻafuaseʻi, i le tausisia o tulafono uma o lenei taotoga mo Decembrists.

"Tuʻua aʻu na o au"

A maeʻa se vaitau o le alualu i luma tuputupu ae i le tautotogo ma le taumafanafana i le tautoulu, e malolo ai le Decembrist, faaputuputu le malosi ao lei fugaina, tuu ai fugalaau. O le tausiga o le autumn o le laau e matua taua, e faalagolago pe matala le Schlumbergera i lenei tausaga. I lenei vaitau, o le mea toto e itiiti le mamafa i le aofaiga o le susu ma le malamalama, e manaʻo i le manava ma le ea. O le a faʻamaonia ai le tagata e tausia ia lava e uiga i le manaʻoga mo le faʻasusuina i se vaega mafiafia o vaega o 'au. O tagata tomai malamalama e fautuaina e suitulaga le vai vaivai i le vai i le vaitau lenei. O lenei mea o le a fesoasoani i le makaina o isi fugalaau. E manatu e aoga tele le mulch le palapala i lalo o le zigocactus ma le la moe.

Afai i le taumafanafana na ola aʻe le Decembrist i luga o se faletala poʻo se togalaau, ona tatau ai lea ona tuʻu ai iina seia oʻo ina pa'ū le vevela i le 10ºС. E oʻo lava ile puupuu ile 3-5 ºС e le afaina ai le Kerisimasi.

I le faaiuga o Oketopa, ua fautuaina ai le au Decembrists e fafaga i latou i fugalaau mo laau totogo. O lenei mea o le a saofagā i le tele o fuālaʻau ma le faʻaopoopoga o lona taimi.

Mea sese ma a latou faasaʻoga

E le gata o le leai o se fua o le Decembrist e mafai ona avea ma faailoga e iai faafitauli i le fale. Afai e le lelei ona tausia le Schlumberger, o tulafono mo lona totoina e solia, e masani ona ia faailoaina lenei mea i ona foliga vaaia. E tatau ona tatou malamalama i le mea na mafua ai nei suiga ma taumafai e faasaʻo.

Laʻau totoMafuaʻaga talafeagaiFaʻafefea ona faaleleia le tulaga
Faʻasalaga o vaega o le taʻavaleFaʻafitauli i le aʻa:
• Faʻasolo aʻa mai le inu tele i le vevela o le vevela.
• Faʻafeiloaʻi o aʻa i le la pe lata i se faʻamalama.
• Faʻaaogaina le fuālaʻau e mafai ona susunuina moni aʻa
Matou te suia tulaga o le laau:
• Fufulu le palapala pe faʻavasegaina le laau i le tuʻuina lea i se nofoaga vevela. Vai le vai.
• Aveese le laau mai le la pe tuu mamao ese mai mea masini afi.
• Suʻeina o le laau ile eleele fou, suia le tulafono o le fafaga.
Paʻu vaega o fatu• Afai e leai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ona tupu mai ai lea o le faʻafitauli ona o faafitauli ma aʻa.
• Faʻanoanoa mai se suiga matuia i tulaga o le taofiga, le nofoaga o le fugalaau.
• Le lava o nisi mea i mea taumafa
• Suʻeina o le laau i le suʻeina o aʻa. Afai ua pala pe ua mamago, ave ese ma fufuluina le palapala, fufulu le aʻa i totonu o le vevela 40-55ºС vai ma faʻagogo. E tatau ona totoina le laau i le eleele fou ma i totonu o se fagu fou pe vaʻaia.
• Iloilo le tulaga ma faʻaaoga mea e le lelei.
• Faaliliu le laau i totonu o se eleele paleni e aofia ai elemene talafeagai. Faʻamuʻu i le taimi.
Laasaga vaega e liua samasama• Faʻainu faʻatele.
• Le lava le susu
• Faʻaavanoa le eleele e faʻamago, sui le taimi ma le tele o le faʻavaivai.
• Soso le tele o le laau. Taofi ese mai mea masini afi i se nofoaga e sili atu ona lelei.
O vaega o le fatu e liua mumu• Faʻaaogaina le faʻamalolo.
• Malosiaga e sili atu.
• Le maua ni fuamosa
• Fesuiaʻi tulafono o le fafaga ma la latou voluma.
• Tuu le laau i totonu o se fale paolo.
• Faʻaaogaina o meaʻai talafeagai.

O le mea e leaga ai, ei ai taimi e le mafai ai ona toe faia le mea sese. Na o le pau lava le auala i lenei tulaga o le vavaeeseina o vaega sili ona soifua maloloina mai le laau ma totōina e pei o ni mea mo le totoina o laau fou.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi mai Decembrists

O le mea moni, o le au Decembrist e seasea ona maʻi, ma o iniseti e le osofaia i latou i taimi uma. E mafai ona tulai mai ni faʻafitauli pe a faʻaaoga eleele tuai ua afaina poʻo le inu tele e faʻavaivaia ai le laau.

Faʻataʻitaʻiga ata: Mate faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

Lisi o faʻamaʻi ma faʻatonuga

Faʻamaʻi poʻo le meaʻaiFaʻaaligaPuipuigaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Fungal (faʻamaʻi pipisi, fomaʻi, fusarium) faʻamaʻiLanu lanu po o lanu paʻu, o le pau o le tele o vaega, o le liliina o le laau ma le susu o le palapalaOle siaki autu o le asiasiga faifai pea ole laau ina ia mafai ai ona iloa siama i le amataga ma vave amata ona tau ai.
2-3 togafitiga o laau totő ma fomaʻi ma le fitu aso le va i le va oi latou
Faʻatau togafitiga
Faʻamaʻi pipisiLulu paʻu i luga o le tipuOle siaki autu o le asiasiga faifai pea ole laau ina ia mafai ai ona iloa siama i le amataga ma vave amata ona tau aiI le laasaga muamua, e mafai ona e aveese ni tila mama, amata togafitiga ma fualaau faasaina. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi, e le mafai ona lavea le laau, e mafai ona e tupu aʻe se mea fou mai se ata ola maloloina
Spider miteRusty pepa i luga o se laau-Togafitiga ma Actellik, Neoron, Fitoverm
MealybugPaʻepaʻe paepae i le va o vaʻa-Togafitiga ole iniseti
ShieldBrown i luga o fasi laau-I le laasaga muamua - togafitiga i se fasimoli solution, ma faʻamaʻi pipisi - faʻaaogaina iniseti. Faatasi ai ma se faʻamaʻi malosi tele, ua lafo ese le laau

Faʻaleleia o le zygocactus e ala i le oti

Ua uma ona taʻua e faapea, i le taimi o le fausiaina o se togavao pe a uma ona fuga mai ia Fepuari, e faʻaaogaina ni fasi 'ie na vavae ese mai le fale o tina e avea o ni mea e faʻaoga mo le faʻaolaina o Decembrists. O sea faagasologa e taua i le faateleina o le numera o laau Kerisimasi. Naʻo le taimi e gaosia ai hybrids fou o loʻo totoina e le au faifaatoaga le zygocactus mai fatu.

O lenei fugalaau e mafai foi ona faʻaleleia i le vaitau o le galue malosi - ia Me-Aokuso. Mo lenei mea, o se vaega o le mea mai i le 1-4 vaega e vavaeeseina mai le laau.

E vavaeeseina le vaeluaina e ala i le uʻamea

O totoe e totoe e faamago ai le nofoaga o le vavaeeseina mai le fale o tina. O nisi taimi i le nofoaga o le teteʻa ai ei ai aʻa malolosi o le laau. Latou te le o ese mai, i le lalolagi o le a latou atiina ae i aʻa atoa.

Tuʻu ese mo le faʻamago mo ni nai aso

Ua saunia sauniuni mo le totoina.

Ua oʻo i le taimi e toto ai i le eleele

O se ipu laititi ae lautele e filifilia mo le laau, lea e sasaa ai le alavai i le tolu o lona maualuga.

O le tolu lona malosi e faʻatumuina ai le alavai

Ua faatauina mai le eleele pe saunia tuusao mai se paluga o sea tutusa o laupepa ma eleele eletise, peʻa ma oneone. E sina susu lava.

Mamagofie, vai ma le ea

O se vaega o le eleele e lafo atu i se fagu fugalaau.

O mea uma ua saunia mo le totoina o le oti

Mo le lelei sili atu o le aʻa, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e faaosofia ai lo latou alualu i luma.

Le faigofie o le Decembrist ona maua aʻa

O le vaega pito i lalo o le auʻau o le a faʻafefeteina i totonu o le vai.

O le pito i lalo o le au e tatau ona susu.

Ona latou tosoina lea i totonu o se mea e sasaa atu i totonu o se vaa ese.

E tupu vave aʻa

O le isi laasaga o le totoina o le va i le eleele. O le eleele o loʻo i luga o le auʻau o loʻo faʻasusu ma faʻapipiʻi.

Laʻau i le eleele

O le faʻasalaga mulimuli o le fatuina lea o se fale-mumu tele mo se laau talavou. Ina ia faia lenei mea, e ufiufiina i se ata manino po o se ipu tioata.

Ua saunia le tamaʻi tamaititi

O se fagu o loʻo i ai se laau e tuʻuina i se nofoaga ma le uila ma le vevela o le 15-20ºС. O le tele o tausiga mo Faigamalo talavou o le a aofia ai i taimi uma le fausiaina o le kiona ma le taimi e fafagaina ai.

Faʻamatalaga e uiga i le tuputupu aʻe Decembrist

Toe Iloiloga: Fugalaau Schlumberger Fugalaau i totonu (Decembrist) - Faʻamalieina le mata

Faʻapitoa: e le manaʻomia se tausiga faapitoa

Minuses: leai

O lenei fugalaau sa ola faatasi ma aʻu mo ni nai tausaga. E lauiloa o ia i igoa eseese: "Cancer Neck", "Decembrist", "Kerisimasi", Schlumbergera zygocactus. Pe a le fuga mai le Tiapolo, e foliga ese lava o ia - ma e le foliga mai o se cactus po o se laau. Ae i le taimi o le fugalaau, e fiafia le ua Kosi ma lana fugalaau fugalaau. I le faaopoopo atu i le tausiga lelei, e tatau ona gauai se fugalaau, o nisi taimi e talanoa, ona tupu lea o le faatolu e 2-3 taimi i le tausaga. O le uaua faʻamalosi e le lelei i le tausiga, e ui lava o lona tulaga moni o vaomatua vaomatua. E tatau ona tupu i tafatafa o faamalama, ae le o luga o le windowsill. O se tulaga e lelei. O lenei fugalaau e le manaʻomia ai se tulaga faʻalelei faʻaleleia, lea e lelei mo se tagata, ona faʻamafanafana lea mo ia. I le taumafanafana, e mafai ona e ave i le ea, ae aua le tuua i le susulu o le la. E tatau ona faʻalelei le faʻatau, e ui lava e fiafia o ia i le susu, ae o le tele o le vai e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa. Laʻau, aemaise lava i le taumafanafana, e manaʻomia ona faʻamamaina i le vai e ala i se fagu moli. O le fugalaau e manaʻomia le faʻamaʻaina; o fugalaʻau mo le cacti e talafeagai lelei mo le fugalaau. Fugalaau matagofie ma le le lelei, ou te fautuaina oe e faatau.

lara1323

//otzovik.com/review_1930383.htmll

Toe Iloilo: Fugalaau Schlumbergera (Decembrist) - O le mea lilo o le natura!

Faʻaopoopoga: Faʻafiafia lemu ma sina tausiga.

E le afaina: E fiafia loʻu toalua e totō laau i totonu ole fale, ma e ia faia le auala lenei: o le taunuuga pito i maualuga - i le tau maualalo ole tausiga. Ma e faia e ia se galuega tele i ai. Mo le tusa ma le lua tausaga i le taimi nei, e tolu Faigamalo (le igoa aloaia Schlumberger) ua teuteuina le faamalama o lo matou potumoe. I le taimi muamua, latou te i ai faatasi ma loʻu tina, o le na faia se taumafaiga taugata ina ia latou tuputupu aʻe lelei, fufulu ma fuga vao. Ae o le taunuuga na sili ona tauagafau: i luga o fugalaau taʻitasi o loʻo i ai ni nai pusa i le amataga o le taumalulu. Po o le a lava le mea na fai e tina: fafagaina, faʻaauau vai, alu, ina ia latou maua atili le malamalama ... E leai se mea na fesoasoani! Ina ua alu le tina, matou te ave le Decembrists ia i matou lava. E masani lava tatou te le faia se tausiga mo i latou. Vai tasi i vaiaso uma - o mea uma lava. Leai se mea. Ma faauta! Na amata ona totogo Tiapolo ona o taimi uma e le mafai ai ona taofi le tilotilo atu ia i latou. O le taimi nei o le ogatotonu o Oketopa, ma ua uma ona fuga. Vaai i se matagofie. Mo se taimi umi e le mafai ona matou malamalama i le a le mea? Aiseā, e itiiti lava le tausiga, e tupu lelei ai le au Decembrist, e fuga ma lagona lelei? Ma i le taumafanafana e masani lava ona tatou tuʻuina i tulaga o Spartan - tatou te tuʻuina i luga o le fogafale lautele ma aua nei o atu i fafo mo le tolu masina. O le faʻaleleia o le natura: timu, vai mai mea afu. E pei ona taʻu mai ia i matou e se tagata fai fugalaau-fomaʻi poto, E le tatau ona paʻi i le taimi e amata ai ona fuga. E le tatau ona faatagaina se mea e sili ona paʻi! Naʻo le vai. Ona sosoo ai lea ma sina mea laitiiti. Ona i ai lea o se taunuuga - fua tele. I le faaiuga, ou te fia fai atu oa matou Decembrists e teuteuina ma le matagofie o matou potumoe. O aso uma tatou te faamemelo ai ia i latou! Mo i latou uma e fiafia i totonu o le fale, ou te fautuaina le faatauina o lenei fugalaau matagofie, ma o le tausiga lelei o le a teuteuina ai lou olaga, avatu le fale mafiafia ma faamafanafana.

faatonu1

//otzovik.com/review_5492355.html

O faʻataupolo e le o se mea e sili ona fiafia i ai, e le manaʻomia le faʻaauau pea ona gauai, tupu malosi i le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana, ma toe maua vave faigofie e ala i le tauina o lala mai 3-4 vaega e aunoa ma ni fugalaau, ma tuu i totonu o le vai. E vave lava pe a mavae lenei mea, e aliali mai ni paʻepaʻe papaʻe, lea e matua aʻafia i le palapala susu.

Irindia

//irecommend.ru/content/zimnie-motylki-dekabrist-sovety-po-vyrashchivaniyu-foto

Ou te fia faʻamoemoe o lenei tusiga na talanoa i se auiliiliga lelei e uiga i uiga uma o lenei laau ma faʻaaliga o le tausia. Tuu atu i Faalavelave Tiapolo ia tuputupu aʻe i lou atunuu i tausaga taʻitasi faʻamolemole faʻatasi ma le totoina vave.