Laʻau

Vaʻa-fai-oe-fugalaau mama mai fagu: faʻapefea ona ou faʻaogaina le palasitini i le togalaau?

Tuʻu ese le mea e le tatau ai, i le mea muamua e tilotilo ai, mea e faigata: o le lima e le tulai. Ma o le togi ese o se mea matagofie e masani lava ona le talafeagai. Atonu e aoga? I le aluga o taimi, o fagu matagofie na totoe mai aso malolo ma amata ona faaputuputu ma faʻaleagaina le ola e pati. E saʻo, o fagu e le tatau ona i ai i totonu o le potu, o latou nofoaga i le atunuu. O iina o le a latou vave maua ai le talosaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia ni fugalaau mai le paʻu palasitika, faʻaaogaina e pei o se pa poʻo ni pusa o loʻo toto ma totō ai togalaau.

Faaaogaina o fagu palasitika e pei o se pa

Mo le puipuia o moega fugalaau, e sili atu le ave o le fagu ma le afa lita o foliga tutusa. E mafai ona e faʻaaoga ni pusa o lanu eseese, ae tatau ona e suia i latou i se faasologa, ina ia foliga lelei le fugalaau maeʻa. I le auala, o fagu o voluma eseese e mafai foi ona suia.

Fugalaau mai fagu e foliga lelei. O elemene o sea pa e mafai ona teuteuina i fugalaau, ia e tipi ese foi i fagu palasitika. O foliga o le togalaau o le lumanai e le afaina. E mafai ona avea o se liʻo, se oval, se tafaoga, po o se isi lava ata. O le mea autu o le fausaga e tatau ona manino ma faʻamalamalamaina tuaoi ma se laʻau talafeagai.

Mai fagu palasitika, e maua ai fugalaau matagofie e mafai ona teuteuina le pa mo le fugalaau: faʻalelei, susulu, fesuisuiai ma taia i taimi uma

Faʻapipiʻi fagu vailaau

O le faʻaaogaina o le fagu paʻu palasitika e sili ona faigofie ma manino:

  • E tatau ona faʻasaʻo mai falala mai pepa, fufulu ma mamago. O nei mea mo le fausiaina o le pa ua saunia.
  • Mo le sili atu le mautu ma le malosi o le faavae, e mafai ona liligi atu le oneone poo le eleele i totonu o fagu.
  • O elemene elemene o le pa ua eliina faataamilo i le itu o le moega o fugalaau ina ia faʻamautu lelei ai le fagu ma e le faʻafefe.
  • O le isi vai e tuʻu latalata i le tasi muamua: e le tatau ona i ai ni va i totonu o le fausaga. O fagu na eliina faasolosolo malie le pa atoa.

E ui i le faigofie o le faʻatinoga, o le taunuuga o le a matua teteʻi lava: o le fugalaau e foliga lelei ma lelei ona teuteuina.

O le faʻamalama o le faʻamalama e faigofie ma faʻapitoa: taugofie, mausali i tulaga uma o tau ma vave faʻatulagaina - o le a fesoasoani e faʻapupulaina ma le matagofie ia fugalaau

E i ai se vitio manaia i le autu:

Faʻatonuina o fagu faʻamau

E sili atu ona faigata le faia o se fugalaau fugalaau, ae e manaia ma e le masani ai.

Mo se moega fugalaau, e manaʻomia e se fugalaau se mea e faavae ai: e masani lava mo nei faʻamoemoe le afa o le paʻu poʻo le faaputuina foi o pamu ua teu lelei

Taualumaga o galuega:

  • O lea fugalaau fugalaau e manaʻomia ai se faavae. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e ave se paʻu uamea tuai, tipi i le afa - lua lua moega. E oʻo lava i paʻu taavale o loʻo faaputu i se faaputuga o le a faia. O le telē o le tane o le a avea ma faʻamasinoga mo le faʻasolosolo o le fuga o ia lava - o lenei mea moni e tatau ona amanaia.
  • Apalai e mama, mago ma sauni e faigaluega e tatau ona gaugau i tafatafa o le fagu.
  • O le a matou saunia se fofo o le sima ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1. O le a tatou ufiufi le tane ma le fagavai mai le pito i lalo. E tatau ona lava le fofo o le fofo ina ia mafai ai ona saʻo lelei le fagu. E le mafai ona faʻapipiʻi le koneteina i le taimi e tasi, aua e mafai ona togi i lalo le paluga aʻo leʻi faʻafefiloi fagu.
  • Amata mai le laina pito i lalo, e aunoa ma le faanatinati, ae e aunoa ma se faatuai, matou te faʻapipiʻi fagu i o latou ua i le fofo o loʻo faʻaaoga i totonu o le fagu. E taua le tuʻuina saʻo o le tusiga muamua, ona avea lea o se lagolago mo le isi. O fagu paʻu o le a faia ai se fausaga mataʻina o le fugalaau.
  • E faigofie le galuega, ae tatau ona taulimaina ma le tatau. Faʻatonu le fofo, a leai o mea uma lava e tatau ona amata fou.
  • O le pito i luga o fagu e le foliga foliga mai, aua o le "itu sese" o le galuega e mafai ona vaaia - o se sima e faʻataunuʻu ai le fagu. E sili atu le nanaina o lenei mea leaga i le taimi na tumu ai le totonugalemu o le fugalaau i le palapala. O nonoa i le sima ua teuteuina i le galu, tamaʻi pala, lapisi poʻo pusa - soʻo se mea e mafai ona fetaui lelei lea e le susulu ai lenei vaega o le fugalaau.
  • I totonu o le fugalaau lava ia, e tatau ona tuʻuina le mea faʻapipiʻi i luga o laupepa. O le pito i lalo o se alavai, mo laʻitiiti laʻitiiti, faʻalautele le omea, o le a fetaui lelei vaega o piliki. Faatumu le eleele lafulemu mai luga. E sili atu pe a fai e leai se pito i lalo o le mea e maua mai ai: o le vai e le mafai ona paʻu i totonu ma o aʻa o laau totō e le afaina. Afai oi ai se pito i lalo, e tatau lava ona e manatua e faia ni pu i totonu.

O se fuga ma se pito i lalo e lelei mo lona gaoioi. Afai e vaivai o ia i se tasi nofoaga, e mafai ona siitia atu o ia i le isi.

Vaavaai, o lenei fugalaau o se galuega moni o faatufugaga, ma o le mea moni e faavae i luga o se uili tuai ma fagu paʻu enaena

Le lelei o le faʻaaogaina o pusa palasitika

O le faʻamalosi paʻu e tele mea lelei, o le mea muamua, ioe, o lona avanoa. E masani lava ona tatou togi ese fagu, ae o iinei tatou te tuu i pisinisi, ma e tusa lava pe poto. O se tali matagofie i le faafitauli o le otaota e pei o le faatumuina o fugalaau i paʻu palasiti e tatau ona vaʻaia.

O fagu paʻu ua lafoaʻi e faʻaleagaina ai le siʻomaga; o le mea lea, o lo latou faʻaaoga tatau e taua tele mo le tumau o le paleni o le eleele.

O isi lelei o lenei faʻaaogaina o fagu palasitika e aofia ai:

  • O fualaau e totoina i luga o se moega fugalaau o le a le tupu i tua atu o ona tuaoi, ma o aʻa o vao e le mafai ona faatoilaloina le pa pupuni. O lenei mea moni o le a matua faafaigofie ai le galuega o le tausia o le fugalaau.
  • O se ituaiga palama palasisi o le a le mafai ai ona faʻamago le eleele.
  • O le pa e aofia ai elemene taʻitasi, o ia mea e mafai ona suia i le tulaga o le toilalo.
  • O pusa tioata o se lamatiaga i le siosiomaga aua latou te le faʻapalapala. O lenei tumau o pusa o loʻo faʻaaogaina o pa puipui e le mafai ona toe manatu i ai o se mea e le lelei, ae o se uiga mama.

I le auala, e mafai foʻi ona e faia se fugalaau fugalaau mai se pusa palasitika, pe afai e lava lona gafatia. E mafai ona faʻaaoga e pei o se fugalaau. Tau lava ina manatua e fai ni alavai i le pito i lalo.

Lua mailei po o se puaa atoa - o nei mea uma o ni fugalaau po o ni fugalaau, o lona faavae o pusa palasitika masani

Fugalaau "Ladybug" faia i le palasitika

Mo le fugalaau "Ladybug" e te manaʻomia ni laupepa mūmū mūmū, uliuli ma papaʻe. Talu ai ona o le aoina o ia pusa o le tele lava o le faafitauli, o le a tatou taulai atu i fagu manino o le a valiina i lanu e manaʻomia.

E taua tele le laʻau. I le faʻaaogaina o pusa lapoa, o le tusitala o le moega fugalaau o le a faateleina le tele o le tuufaatasiga. E le lelei lenei mea, aua o le a tele se avanoa ma o le a le matagofie e pei ona tatou mananao i ai. Tatou nonofo i luga o fagu laititi.

  • Tatou amata i le valiina o fagu i lanu saʻo. Paʻu paepae e naʻo le toʻalua na o le lua - o mata o le iniseti. Mo lona ulu ma ona laupepa i luga o apaau tatou te faʻaaogaina pusa uliuli, ma mo apaau lava latou - ulaula.
  • O le nofoaga o le lumanaʻi lumanaʻi e tuʻuina atu i se tuaoi ina ia le ala i luga le eleele.
  • I totonu o le moega fugalaau, sasaa palapala. E manaʻomia lona tuʻuina atu o se foliga o le tino i le tino o se povi.
  • E tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻaalia i luga o le eleele, e faʻaalia ai se iniseti, amata ona tuʻuina fagu i le tafaʻi i lalo, ma togi i totonu o le palapala.

I le faagasologa o le galuega, tatou te le faagaloina e le gata i le saʻo, ae faapea foi le manatu masani o le galue: a uma, e tatau i se tamaʻitaʻi ona liliu ese.

O le i ai o lenei fuafuaga, e faigofie lava ona faʻatautaia ma fua saʻo le manaʻomia o fagu ma vali, o le polokalame e aoga mo le tuʻuina atu o fagu

O se fugalaau manaia lenei e mafai ona teuteuina lau togalaau, pe afai e te faʻaaogaina fagu palasiti ma le atamai le le talafeagai i totonu o le aiga

E mafai ona e faia se fugalaau fagu i ou lava lima i se isi foliga. I le faʻaaogaina o fagu, e mafai ona tatou tuʻuina atu teuteu poʻo ata. O le mataupu faavae o le a tutusa ma le tuiina poʻo le faapipiiina o se mamanu i luga o nila faʻapipiʻi.