Laʻau

Morena - honeysuckle mo itulagi uma: faʻamatalaga o le eseesega ma nuances o le tausiga

O le suasusu suamalie ma le igoa e le mafaamatalaina o Morena na fafagaina i le faaiuga o le seneturi mulimuli ma e mai le amataga Rusia. O fualaau e fetaui ma faʻamoemoega o le au faifaatoʻaga: i le malulu, o loʻo ola lelei vavao ma nonoa ni vine tetele o le tofo suamalie. Ina ua uma ona pasia suega eseese, sa salalau Morena i togalaau totino ma nofo ai i totonu mo se taimi umi.

O le amataga o le ituaiga Alana

O lenei ituaiga o suasusu suamalie na paʻu i St. Petersburg. Na maua mai le telena seedlings na mafua mai i le galulue faʻatasi a A. V. Kondrikova ma M. N. Plekhanova. O le fatuga o le Vavilov Research Center. O le asō o lenei ituaiga o se tasi o mea sili mo North-West o le Rusia. Ae ui i lea, o le a atili ola lelei Morena ma fua mai i totonu o soo se itulagi o Rusia. I le 1995, na lisiina ai o ia i le Setete o le Resitara o Vaʻaiga Faʻapitoa mo vaega uma.

O le suamalie o Morena i vine tetele ma suamalie o se mea taua tele i le au fai togalaau i le itu i matu

O le upu "moraine" e tele ona uiga. I le geology, o le faaputuga o le faaputuputuina o maa na fausia e avea o se taunuuga o le gaioiga o le aisa. I tala masani a Slavic, o Morena o le atua fafine o le taumalulu, maʻi, maliu, le faletua o Koshchei. Ma mai le gagana Sipaniolo, o le telena e faaliliuina e pei o le uliuli, lanu, lanu paʻu. I le auala, o le igoa lona lua o le honeysuckle a Morena o le Littlemaidmaid.

Faailoga o le vasega

O le vao o Morena e tupu aʻe i le maualuga o le 170 cm le lautele ma tutusa lava, e foliga mai o se lalolagi. O laulaa e lapoa, lafoaʻi, pisi pisi i luga ole vein umi. O laʻau e lamolemole faʻafefeteina, e ufiufi i le paʻu lanu enaena-lanu enaena. I le tulaga lautele, o foliga laʻau e foliga matagofie, o lea e masani ona faʻaaoga i le mamanu.

Mo le fualaau suamalie, e manaʻomia e Morena ituaiga elemene. E mafai ona avea i latou ituaiga eseese: Blue Spindle, Viola, Malvina, Blue Bird ma isi ituaiga o honeysuckle faatasi ma le vaitau tutusa ma le matutua. O le ituaiga e afua mai i le vave. O fua muamua o Morena e mafai ona tofo i le ogatotonu o Iuni po o Iulai, o le taimi tonu lava e fua ai le tau ma le itulagi o le tuputupu ae.

Berries Morena lapoa tele, siola, e ufiufi i se paluga o solo

O le umi o vine o Morena e oʻo atu i le 3 cm, mamafa - 1-2 g, i foliga latou te pei o se vaʻai po o le amphora. O le paʻu e lanu moana lanumoana, paʻu, e mafai ona feaveaʻi fua. O le pulupulu e vaivai, suamalie ma inu, oona e le o iai. O le manogi o le, ae le lelei ona faʻaalia. Fua o le tofo - 4.5 points. E le mafai ona taʻua ni fualaau aina: mai se tasi togavao latou te aoina le 1.5 kilokalama o vine, faʻamautinoa lelei ma lelei le tau - e oʻo i le 2.5 kilokalama. Tau aoga: vave le matua o fualaʻau tele ma le suamalie e le faʻaalia mai lala mo se taimi umi.

Faʻasaina o Morena

Honeysuckle e le lelei, e oʻo lava i luga o le palapala ma eleele papa. Ae o fua tetele ma suamalie e mafai ona maua pe afai e te filifilia se nofoaga lanu mo ia ma faʻapalapala le eleele. Vaitaimi sili mo le totoina: tautotogo, aʻo lei amataina, ma le autumn, se masina ao lumanaʻi le tau malulu.

Vitio: o le talafaasolopito o honeysuckle, o aoga o ona fua, totoina ma le tausiga

Tulafono Faʻavae:

  1. Totoina o polokalame mo le malosi o Morena - 2 mita i le va o vao ma 2-3 mita i le laina.
  2. O le taamilosaga o le lua o le tau e 50 cm le lautele ma 50 cm le loloto.
  3. Liligi se pakete o le humus po o le faapalaga i totonu o le lua, faʻaopoopo le 100 g o le superphosphate e lua ma le 30 g o le sulfate. Faʻafefiloi nei mea uma i totonu o le lua ma fai se faaputuga mai le mea e maua mai ai.
  4. Tuu le fatu i le ogatotonu o le lua, salalau aʻa i autafa o le tumutumu.
  5. Faʻasusu le palapala i fafo pe a eli. Faʻavave le ua i le 3 cm.
  6. Faʻamama le palapala ile laʻau, fai se pu ma sasaa se pakete vai.
  7. Faʻamalie pe ufiufi i eleele matutu.

Lafoaʻi i luga o se komi i totonu o le lua e tulaʻi mai ai: o le fatuga o loʻo i totonu o le ogatotonu, o ona aa ua salalau i luga o le tumutumu o le komi, e tatau ona e faatumuina le eleele, aveese mai i luga

I se tasi nofoaga, e mafai ai ona ola le suamalie ma fua lelei mo le 20-25 tausaga.

Tausia Tulaga

O le vaega e sili ona taimi e alu ai le tausiga o mea manogi, o lo latou faʻatulagaina ma le vevela. E amata ona tupu vave le suamalie i le tautotogo, o lona uiga e tatau ona tipi i le tautoulu ina ua uma le lau. Ae ui i lea, o Morena e le faigofie ona vevela. O le 4 tausaga muamua e sili atu le lelei e aua nei paʻi i ai. E le mafai ona faʻapuupuuina paranesi talavou! O le suamalie suamalie e fua tele i le tuputupu ae o le tausaga talu ai, o lona uiga o le vavaeina o le a taofia ai oe mai le seleselega. Na o le aveeseina o fualaau malulu ma mamago.

E na o le 4-5 tausaga talu ona totoina, e mafai ona e amata amata ona fausia se togavao. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona e:

  • o lala uma e paʻu i le eleele, i tafatafa ane;
  • ua totoina i totonu o le togavao;
  • lapisi ma mamago;
  • tuai, mafiafia, lala paʻu ma laau laiti.

Afai o loʻo i ai ni lala lelei i totonu o le vaomatua, ona le mafai lea ona vaʻaia mea tuai, ae faʻapuupuuina i se atinaʻe maualuga.

O laulaʻau e teuteuina e faailogaina i mūmū mūmū: o le totonugalemu o le vaomatua, e tupu aʻe i totonu. Faʻateleina le vaʻaiga faʻamalosi: o paranesi tuai ma ni faʻapuupuuga pupuu e faʻapipiʻiina i le pito i luga o le laina umi

O le isi faʻasologa o tausiga - i le amataga o le tautotogo e fautuaina e faʻasusu le vao e le o le suauu, pei o le tele o meaʻai, ae i le pefu. Ma o lenei mea talafeagai, aemaise lava mo Morena, o loʻo faʻatulagaina ma fua mai fua i le amataga o le taumafanafana, e oʻo lava i le 1-2 vaiaso muamua atu nai lo strawberries: mo le fuaina ma le fualaau aina, potassium, phosphorus ma elemene e manaʻomia, ma e tele naua i latou i le pefu. Mo le fafagaina, ua lava lea e fufulu ai le pefu o le vao i le faʻafefe o le kiona. Ma pe a vevela le eleele, tatala ma faaopoopo mea faʻalaʻau - mulch ma le humus poʻo le faapalaga.

Suavai Morena i le vaitau o le tuputupu aʻe o le vao, i le maeʻa ai o le seleselega ma le tautoulu, aʻo lei amataina le tau malulu. O le fua o le suavai e faalagolago i le lelei o le suavai i le vai, 2-3 pakete po o le sili atu e mafai ona alu i lalo o le togavao. E le maʻi maʻi Honeysuckle, e seasea ona faʻaosoina ai faʻamaʻi. Ae mo le malutaga mo le taumalulu, ona le manaʻomia lea. O le ituaiga o le taumalulu-faigata, foliga mai i matagi malolosi ma fetuutuunai i ai.

Vitio: i luga o le taua o le faasūsūina, faʻamaʻiina ma le vevela

Berry puʻe, teuina, faʻaaogaina

Honeysuckle ei ai se seleselega puupuu. E ui ina lauiloa Morena mo le maualalo o le pala, o ona fua o le a le tautau i lala i le taumafanafana uma. O le seleselega e mafai ona seleseleina i le 2-3 faʻasaga, e asiasi i le vao i isi aso uma. O fua fou e le mafai ona teuina mo se taimi umi - o le maualuga o 2-3 aso i totonu o le pusaaisa.

O fualaau suamalie e lelei le 'ai fou. E toatele tagata e fiafia e oloina i latou i le suka ma fefiloi ma le susu, e mafai ona faaopoopo i cocktails ma meainu suamalie. Lamemu mai lenei fale ei ai sona tofo matagofie e le mafaagaloina. E mafai ona faʻamaʻaisa ia atigi, pe a maeʻa e le tafe, e tumau lona foliga. O fualaau mamago ua faaopoopo foi i le lauti.

O fualaau suamalie e maua i le pectin ma le tannins, o meaola faʻasaina ma suga. E aofia ai le magnesium, iron, iodine, copper, phosphorus, potassium, silicium, zinc, sodium ma le calcium. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e faʻaaogaina ai le suātini mo faʻamaʻi o le manava, gaʻo, ate, fatuga, ma le maualuga.

Vitio: jam "lima minute" mai le uila

Faʻamatalaga mo Morena

O le telena o Morena i le tausaga lenei i le foliga mai ma le tofo e sili atu nai lo aʻu ituaiga uma (E leai ni ituaiga Bakcharsky). O aʻu ituaiga e 10, na foliga mai ia te aʻu o le sili ona lalelei, lapopoa ma le suamalie ma e aunoa ma le tiga, i totonu o se tautotogo matutu na faaalia ai taunuuga lelei (leai ni timuga mo Me), na malolo lelei, ma sa ufitia uma i fualaau suamalie tetele, e le magogo lala o isi ituaiga, o vine e lapoa tele, ae o le malamalama ma e le sili atu i le 2 g, mo se faataitaiga, o le Commonwealth e lua kalama o vine ma e oona i lenei tausaga.

pepe133

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=3196&start=1335

Afai e te manaʻo e le oona, peitaʻi e lelei ma e manaia foi - vaavaai mo ituaiga Nymph, Morena, Leningrad le lapopoa, Cinderella, Blue spindle. Ma aua nei e vaai i le tele o vine - e le o se faailoga lea o lo latou fiafia.

Helga

//www.forumhouse.ru/threads/17135/

O lo o ou totoina se togavao o le suamalie Honeysuckle, o se ituaiga o Morena. Faʻasalaina vave, o vine ua matua. O lenei tausaga e le tele ni fua, talu mai le pau o le tautoulu na tatau ai ona ou toe suia. Latou te tofo pei o lanu.

Faʻasaga

//smoldachnik.ru/forum/yagodnye_kultury/topic_546

O Morena o se atualoloa mo tagata o le itu i matu, e le o faʻaumatiaina ai togalaau i vine tetele ma suamalie. E faigofie tele le tausiga o le suasusu lenei, ae o lona gaosiga e maualalo, ma e manaʻomia foʻi eleʻele eletise. O le mea lea, i luga o le 'upega tafaʻilagi, i le faʻaopoopoga i Morena, e tatau ona e totoina le isi 1-2 suʻu olive vao o se isi ituaiga.