Masini faʻapitoa

Filifili se pamu fesuisuiai mo le faʻamaina o vai ole fale

O le ola i totonu o se fale tumaoti e iai ona lelei, ae e manaʻomia ai foi nisi galuega faaopoopo. O se tasi oi latou o le faamautinoaina lea o le faagaioia masani o le vaʻaia o le vai vaʻa. Ina ia aua le i ai ni tulaga le lelei, e te manaʻomia faʻaauau ona fai le pamu vaʻa. Manatunatu pe oa mea faigaluega faʻaonaponei mo lea ituaiga o galuega ma pe faʻapefea ona filifili sao.

O le aano o le faʻaaogaina o le pamu vaʻa

Faatasi ai ma se eletise tutoatasi, o le palapala eleʻele e tafe atu i totonu o se vaʻavaʻa poʻo se vai faʻapitoa. O le tele o le lua poo le suavai faʻapitoa i le taimi e tumu i vaitafe ma e tatau ona pamu. A leai, o le ai ai se vevela o le lua, lea o le a aumai faatasi ma se manogi le manogi ma atonu le atoatoa le eletise.

E mafai ona e fufulu ese mea o loʻo i totonu o le tane faʻapitoa faʻatasi ai ma le fesoasoani o meafaigaluega faapitoa, oe lava pe ala i le faʻafesoʻotaʻi o tagata tomai faapitoa. E i ai le tele o filifiliga o pamu mo le pamuina o vaitafe, ia tatou faamasani ma o latou uiga autu.

E te iloa? I totonu o le aai Iapani o Suva, o loʻo faʻaogaina le auro mai se vai vevela suavai. O lona maualuga i le otaota e 50 taimi e sili atu nai lo mina auro ma le faʻaleagaina masani. O le mea moni, o le 'aʻai e maua ai le tele o televise, lea e aofia ai le uʻamea tāua.

Mea faʻapipiʻi masini

E lua ituaiga o pamu: felei ma alavai.

Pamu suavai E talafeagai mo le pamuina o palapala eleʻele mai se masini fufulu poʻo se masini fufulu. O ia ituaiga pamu e fufulu ese vai palapala ma maualalo mea e maua ai le solids.

Pumps pumps eseese le lanu o vaitafe tafe ma e mafai ona feagai ma vai palapala faatasi ai ma faeces ma isi vaega malolosi i ni aofaiga tetele. O nisi faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina i ni mea faʻapitoa e faʻaumatia ai aʻafiaga o otaota o fale.

Faʻavasegaina o pamu i le faʻatulagaina o auala

E tusa ai ma le metotia o le faʻapipiʻiina ma le ituaiga o polokalama, o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi, paluga eleele ma pamu.

Faʻasologa

Galuega faʻatuputeleina i faatofuina atoa i vai lafoai. E faia i se mea e mafai ona faʻafanoina ai le pala ma le siosiomaga o le pala, o le mataupu e faʻalagolago i ai. O laʻasaga taʻitasi ua i ai lona lava loloto loloto o le loloto o le loloto o le faatofuina, ituaiga o fausaga (faataamilosaga, faataamilosaga). O le pamu o loʻo faʻamau tasi i le pito i lalo o le lua ma se faʻamau faʻamau ma taiala.

Faʻatautaia le puleaina o galuega i le faʻaaogaina mamao.

Le lelei o lenei mamanu:

  • leai se mea e faʻamafanafanaina e manaʻomia;
  • mafai ona galue i le taumalulu;
  • leo maualalo i le galuega;
  • galue i le loloto loloto.
Faʻafitauli:

  • faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma faʻatulagaga;
  • faʻalauteleina manaoga mo le saogalemu eletise, faʻamalositino ma uiga faʻamalosi o le fale.

Mata (fafo)

O loʻo i luga aʻe o le vaitafe vai i luga o le vai, ma ua tuʻuina ifo faʻasolosolo i lalo o le vai. E ala i le mamanu, e leai ni laʻau, e le mafai ona faʻaaogaina mo le pamuina o vai eleelea tele i vaega tetele.

Faamanuiaga:

  • faʻapipiʻi faigofie;
  • uiga.
Faʻafitauli:
  • maualuga le pisa i le taimi o le taotoga;
  • faalagolago i tulaga o le tau (o le pamu e le galue i se vevela le lelei);
  • vave faʻafeiloaʻi (leai se mea e faʻamamaina);
  • le lelei le faatinoga ma le puupuu le taimi.
Mo le faʻamaina o laau i totonu o le togalaau, faaaoga se pamu e tuʻuina atu.

Semi-submersible

O taavale semisubmersible e le o faʻamofuina atoatoa i alavai, o le afi o loʻo i luga o le vai. I luga o le fogaeleele latou te faʻamautuina i le fesoasoani a se vaʻa. I nei ituaiga faʻataʻitaʻi, e le o tuʻuina atu ni mea e gaosia.

Faamanuiaga:

  • faʻapipiʻi faigofie;
  • taʻavale;
  • maualuga galuega.

Faʻafitauli:

  • vai e ulufale atu i le afi e taofia ai le pamu;
  • tau faʻalagolago i le tau.
E te iloa? I le 1516, na fatuina ai e Leonardo da Vinci mo le Tupu o Farani Francis I le faletaele ma se sulu. Ae o le mea fou faatoa maua na le maua ona o le le lava o le suavai ma suavai lafoai.

Vaega autu o pamu faecal

Pumps pumps e mafai ona fufulu palapala, suavai viscous. faatasi ai ma mataupu faʻatino e oʻo atu i le 5-8 cm. E mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le pamuina o vai tafe, vai mai le fale i lalo, ae faʻapea foi mo le tufatufaina o vai i tane lapoa, ma mo le fausiaina o fanua.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le fale, latalata i faletaele, sisi poʻo le fagu. O nei faiga o le faʻaaogaina o otaota vale e faʻaaogaina pe afai e le mafai ona tuʻuina atu le tau talafeagai mo le faʻaogaina o le eletise. Unite pamu i luga o alavai i totonu o se lua po o se masini suavai.

Faʻalagolago i le mamanu, taʻiala o le faʻatinoga ma le faʻamoemoega, o loʻo i ai tele ituaiga o iunite: faatasi ai ma aunoa ma ni otaota, mo le galue i vaʻa malulu ma vevela.

O le pamu o loʻo aofia ai foi i le mamanu o le afu, masini milisi, hydroponics, le faʻavaivai o le faʻavaivai, faʻaogaina o le eletise mo greenhouses, vaipuna, timer mo le faʻavaivai i totonu o le togalaau ma le pulupulu mo le faʻavaivai ma faʻamautinoa le lelei ma le lelei o le faʻaoga.

Pamu Pulu

O masini felafoaʻi ma se tagata e faʻaaogaina se mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina ai se masini faʻapitoa e olopala ai mea maʻaleʻale i le otaota otaota.

Le galulue ma vai malulu malulu

O le tino o le tino e faia i mea aupito maualuga ma mea umi. I totonu o se pusa faʻamau tuʻuina ufiufi ma le paʻu feele. O le tino e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le fale, latalata i le faletaele, sulu, fagu poʻo le sulu. E faʻataʻamilo e le fai meaʻai se mea tuʻufaʻatasiga i se vaega tutusa, ma pamu ai le pamu i le itu saʻo. O le siaki siaki e puipuia ai alavai mai le toe foi mai, o faamama faapitoa e taofia ai le le lelei o manogi mai le potu. O le masini e sosoʻo i totonu o le laina 220V.

E taua! O le vevela ole suauu e le tatau ona sili atu i le +40 °C, a leai o le a le manuia le faiga.

Mo galuega i le vevela vevela

Mo le galue i vai vevela vevela, o faʻaoga faʻapitoa e faʻaaogaina e mafai ona galue i le vevela o alavai e oʻo atu i +95 ° C. O le vili mo le faʻatafunaina otaota vaivai e faʻatagaina ai oe e faʻafesoʻotaʻi le iunite i le masini e fufulu ai masini ma le fufuluina o masini, suauʻu, fagu, faletaele.

O pusi malosi o se tagata e faʻaaogaina meaʻai e taulimaina ma le atoatoa ia mea faʻamalosi. O pamu pamu e tafe i luga o le vai.

O sea faʻatulagaga sili atu ona taugata nai lo le tutusa ma le galue i vaʻa malulu.

Pamu e aunoa ma se pulu

Pamu e aunoa ma se fale kapili ma vaʻa malulu ma vevela ma e faʻaaogaina e pamu ai le malulu ma le vevela e aunoa ma ni mea mamafa.

Le galulue ma vai malulu malulu

O le faʻatulagaga mo le galuega ma vai malulu malulu e matua faʻatusatusa ma e le manaʻomia ai se tele avanoa. E mafai ona fesoʻotaʻi i sulu ma timuga. E i ai se tau maualalo, ae o le vevela o le galu e le tatau ona sili atu i le +40 ° C. E mafai ona fufulu ese le palapala eleelea e aunoa ma ni lapoa tetele, mautu i luga o le itu i luga i le itu i luga e oo i le 5 mita ma i le taamilosaga e oo atu i le 100 m.

Mo galuega i le vevela vevela

O meafaigaluega mo le galue i vai vevela vevela e aunoa ma se laau e faʻaaogaina mo le faʻamamaina o vai tafe mai le taele, masini fufulu ma le masini fufulu, fufuluina. O le tino o le tino e sili ona lelei, pusa mamana lelei atoatoa pamu fufulu otaota eleelea, o le vevela faatagaina e +90 ° C. O le pamu o le a fesoasoani i le faʻavaeina o masini vai, pe afai e leai se mea e tatau ai.

Filifiliga filifilia

A filifilia se pamu E tatau ona mafaufau i uiga autu:

  • tuutuuga o le faʻaaogaina, ituaiga faʻapipiʻi, vevela o alavai;
  • faatinoga, lapisi o otaota, loloto o le faatofuina;
  • afi afi;
  • mataupu mataupu;
  • le lautele o le inlet, le i ai o se tagata e faʻaaogaina meaʻai;
  • faiga e pulea ai;
  • faamama le faamamaina o le tagata lava ia.
Mo le faʻaaoga soo poʻo le faʻaaoga tumau e talafeagai ata faʻatusa. Ma mo le faʻaaogaina masani, e mafai ona e filifilia se faʻalautele sili atu ma sili atu le malosi o le faʻafanua o le pamu.

E tatau ona filifili le gafatia e tusa ai ma le tele o le tane faʻapitoa po o le vaitafe ma le tikeri o le atoatoa. O le faʻapitoa faapitoa e tatau ona totogiina i le loloto o le loloto o le loloto o le loloto o le faʻaaogaina o le pamu.

E manaʻomia le suʻeina pe faapefea ona faʻamafanafanaina le afi ma siaki le faʻaleagaina o le mea na tupu.

O le i ai o le tagata vavalalata, o le lautele ole inleteti ma le vevela ole suauʻu se tasi o matāʻupu filifilia autu ata sili ona lelei, e faalagolago ia i latou le tele o alavai eleelea ma pe o le a le maualuga o le vevela e mafai ona palu.

Le auala e sili ona talafeagai mo le pulea ma le mamao ese. O le i ai o le galuega e faʻamamaina ai le tagata lava ia o le faʻaaogaina o le masini e sili atu le lelei pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga, ae o le a sili atu le tau.

Tuutuuga o le faaaogaina

Mo le lelei o le faʻaogaina o le faiga o le pamu, e tatau ona faʻatusatusa saʻo le malosiaga manaʻomia, ae le o le faʻaitiitia o le pamu, ae faapena foʻi Aua le faʻaaoga i le matutu. O le taua tele o le maualuga ma le pa'ū o paipa paipa, faʻapea foʻi ma le mamanu talafeagai o le vaʻa suavai.

E tatau ona mataʻituina mea o loʻo i totonu o tane vaʻaia ina ia mafai ai e mea tetele ma le mausali, meaola, ona pauu atu i totonu o le masini vai.

A faʻaaogaina le faʻaogaina o luga ma le faʻalelei, e tatau tuʻuina atu faʻamalosi eletise lelei e puipuia ai le susu mai le ulufale atu i le afi. Ma faʻamautinoa foi e le o luga, ma e le faʻaaogaina i le ea vevela le lelei.

E tatau ona lelei ona faʻapipiʻi pamu ma faʻamautu i le pito i lalo o le lua.

Auala o le faʻaaogaina o otaota valea ua faʻapipiʻiina i totonu o le fale lata ane i le umukuka, e talafeagai ia fufulu taimi mama le gaʻo.

Afai e leai sau vai mai le vaituloto tutotonu o le vai, ia e iloa le auala e filifili ai ma le auala e faʻavae ai faʻamaʻi ma se pamu mo le fafagaina mai le paʻu.

Polokalame faʻaleleia puipui

E tāua le tausisi i fautuaga a le kamupanī mo le faʻaaogaina o masini. I le faʻaaoga lelei, o le a tumau le faiga mo le tele o tausaga.

E fautuaina ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga ona fautuaina e siaki le lelei o le uaea, o le tulaga o le fale, o le a le mamao mai le pito i lalo o le lua o le suction device o, ina ia mafai ona taofia puʻeina o mea tetele ma le mausali, maa.

O le faʻamamaina faʻamalositino o le tino o le a faʻalauteleina le soifua tautua ma puipuia ai le faʻaleagaina.

Faʻapitoa faʻapipiʻi o le fale gaosi oloa

E mafai ona faia le faʻaogaina o le fale gaosi oloa i latou lava naʻo oe e manaʻomia le tausisi i fautuaga a le kamupanī.

Faʻasologa

Mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le pito i lalo o le vaitafe. E tatau ona tuʻu se tamai vaʻa ina ia mafai ai ona taofia mea mautu mai le pito i lalo o le vaieli mai le suʻeina i totonu o le meaʻai. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo i ai ni faʻala uʻamea i luga o le pusa, poʻo se fausaga faʻatasi ma taiala, e mafai foi ona tautau faʻamaʻi le pamu ma se malosi tele.

E sili atu le faia o se paipa paranesi pipili pipisi i le lautele o le 6-7 cm le umi, lea e mafai ona solo pe a manaʻomia. E le fautuaina ni mea faʻapipiʻi ona o le mafai ona faʻasalaina. Paʻu paranesi e tatau ona lelei.

Ia mautinoa e faʻapipiʻi se siaki siaki e aloese ai mai le toe faʻaleleia o otaota vale.

O le fesoʻotaʻiga i le eletise eletise e tatau ona faia e ala i le laupapa, faʻaleleia, faʻapipiʻi masini e faʻaaoga ai le gaioiga puupuu ma le taʻavale o loʻo iai. Le faʻamautinoa le faʻagasolo lelei o le faʻagaioiga i le mea e tupu mai i fafo faʻapipiʻi se generator geneel.

Mata

I le faʻapipiʻiina o le pamu papaʻu e tatau ona mafaufau e faʻapea mo faʻataʻitaʻiga taitasi o loʻo i ai lona maualuga maualuga o le siitia o le vai. Afai e le faʻaaogaina le faiga faʻaauau, e mafai ona e tuʻu le pamu i luga o le pito o le vaitafe poʻo luga o le nofoaga e le mamao. O le mea autu o le puipuia o le afi mai le susu. E le lelei le faʻapalapala o pamu mata, ma e oʻo lava i le itiiti ifo o le aofaiga o le vaʻaia e mafai ona mafua ai se auala puupuu ma faaleagaina le fale, ma o le fale e mafai ona faaleagaina e ala i le faaleagaina.

Afai e fuafuaina le tausaga atoa, e tatau ona tuu le pamu i totonu o se potu faapitoa poʻo le faʻaaogaina o se pu. O le faʻapipiʻiina o se siaki siaki ma le fesoʻotaʻiga eletise e tutusa ma le taimi e faʻapipiʻi ai se mea faʻapipiʻi.

Semi submersible

E mafai ona e faʻapipiʻi se pamu semi-submersible i luga o se fale faʻapitoa i autafa o le vaitafe, i luga o se vaʻa faʻafefe, pe faʻapipiʻi i se tasi o puipui. O le loloto o le faatofu o le vaega o le pamu e faalagolago i le umi o le gaioiga faigaluega, o le afi e tatau ona i luga ae o le vai. Faʻaaoga e vaʻa faʻapitoa lea e taofia le afi i luga o le vai.

O le eletise e tatau ona faia e ala i se eletise eletise i le puipuiga, faʻasaina ma le faʻafesuiaiga o faʻaoga.

E taua! E le sili atu i le 1.5 cm le maualuga o solids i le effluent, aua o le pump semi-submersible e leai se mea e faʻafefe ai, ma o le taamilosaga ole vaitafe e tafe.

O le amataga muamua o le pamu mo le paina o fale tafe

Mo le amataga muamua o le faiga, e tatau ona faatumuina le vaitafe i vai. i le tulaga maualalo laʻititi mo lenei faʻataʻitaʻiga. Ona faateleina lea o le maualuga e amata ai le fesuiaiga o le fesuiaiga ma amata ai le faiga. I lenei laasaga, e mafai ona e fetuunai le tulaga lea o le a tape ai le enisinia e le malolo matagaluega.

Meafaigaluega faʻaonaponei mo le paina o fale tafe Faʻateleina le faʻaleleia ma faʻaleleia le olaga. tagata e ona fale fale ma fale. E tatau ona filifili le filifiliga aupito sili, e fuafua i manaoga o tagata taʻitoʻatasi. Faatasi ai ma le filifiliga saʻo o le faʻataʻitaʻiga, faʻatulagaina ma le faʻatinoga, o le a tumau le masini mo le tele o tausaga, foia le taua o le faʻaoga vai.