Laʻau

Faʻamatalaga lanu samasama samasama: mea e tausi ai

I le vaitau 60 o le seneturi talu ai, na galulue ai le au faifaatoʻaga e fatuina se ituaiga o kosi vine maualuga e mafai ona ola ae mafai ona ola i soo se tulaga tau i le tau i Rusia. O le taunuuga o le lanu samasama. I le ata, o laʻau o lenei ituaiga e foliga ese lava, aua e le o ni pogisa, ae o lanu-lanumeamata. Faʻamatalaga o tulafono o le tausiga o le a fesoasoani i faifaatoaga e iloilo mea aoga o le ituaiga ma faʻamaonia mea leaga.

Faʻasolopito o le vasega

Rusia samasama o se ufiufi o le kusiisi Rusia, lea o loʻo lisiina i totonu o le tusi resitala o taunuʻuga na filifilia talu mai le 1959. O le ituaiga na mauaina ni uiga fou, ae na ia taliaina foi tagata matutua. Aemaise lava, o le lanu samasama e puipuia i le paʻu paʻu, o le taumalulu-malosi, faʻaleleia o le tino ma le maualuga. O le faasalalauina o laʻau na maua mai le Rusia, ae o le vao sa sili atu ona faʻatusatusa.

Rusia samasama o se ufiufi o kulisi Rusia

Rusia samasama sa taliaina mo suʻega eseese i le 1964; na ulufale atu i le Setete Setete i le 1974. Zoned mo le Ural ma Northwest. Ae ui i lea, ona o le fetuutuunai i soʻo se tulaga o le tau, e mafai ona ola lenei kulisi i vaalele eseese. E fua lelei i le vevela vevela ma timuga malulu.

Fualaau eseese fualaau Rusia samasama

O se tagata matutua matua e tupu maualuga lona maualuga nai lo le 1 m, e aunoa ma le mafiafia. O le fafie o lala o fualaau aina o le lanu enaena. O moli, ae faʻapitoa i le vaega pito i lalo o pupu. O pusi e amata i le tuai o Iuni po o le amataga o Iulai, o le vaitaimi e faalagolago i tulaga o le tau. O fua e lapopoa - e oo atu i le 7 g, e foliga matagofie tele, susulu i le la, aua e leai ni a latou falemaʻi ma ua ufiufi i se ufiufi. Vaʻai vine e maua ai se auro, o le paʻu e sili ona manifinifi ma manino.

Fualaau fuʻa Lamelani lanu samasama e aunoa ma le gasegase, faʻatasi ai ma se paluga o solo

Goose o le uluai togavao o le meli. I le tautotogo, o ia o le muamua i totonu o le vao e fuga ma tosina mai pi i le fasi fanua. I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o fualaʻau e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau o le diuretic ma le choleretic.

O faifaatoaga e ola Rusia lanu samasama e tautala i se suamalie suamalie ma le fiafia. O fua e aofia ai le tele o suka, maua ai se meaʻai suamalie, o lea e ao ai i nisi o loʻo aoina fualaau gogoberries matala, talu ai o loʻo i ai le sili atu o le ascorbic ma isi mea. E tasi le falesa i tausaga taʻitasi e aunoa ma le au palota e maua ai le 4-10 kilokalama o vine. E oo lava i le vevela, latou te le malepelepe, aua le pala ma aua le pala.

Fuʻu vine - lanu, ma se auro auro

Vaega o le tuputupu ae o le samasama Rusia

O le mea moni, o lenei kusiisi e mafai foi ona i ai ni mea le lelei: o le faapaleina o le pale, o le i ai o vao tuitui, o se togavao e aʻafia e se apogaleveleve mite ma faamaʻi afaina. I le faʻamatalaga o le fesuisuiai, o loʻo faʻaalia le tetee atu i le paʻu paʻu, ma e le o faʻamaoni. E le gata i lea, na faamauina ai mataupu o le anthracnosis. Talu ai ona o vaivaiga, e tatau ona ave le tausiga.

Filifilia se nofoaga ma se taimi e tulaʻi ai

Lasapi Rusia ua tupu matagofie i le paolo o le paolo o laau, o pa mafolafola, i isi vaovao. Peitai, o se vaega o le aso e tatau ona susulu i se la susulu. O se nofoaga e masani ona susu ai le palapala, e le faʻamago mo se taimi umi pe a uma le kiona ma timuga, o le a le aoga.

O le nofoaga sili mo gooseberries o loʻo i lalo o se paʻu malamalama ma le ea i luga o le ea, e ese mai ala ma nofoaga malolo

O le taimi lelei mo le totoina o le autumn, i le taimi lava e maeʻa ai lau laʻau, pe a uma ona faʻataʻoto ma faʻagasolo le tumutumu o le tausaga a sau. E toatele e fautuaina le toe totoina i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le paʻu. Ae o gooseberries e amata ona ola vave lava pe a uma le palapala.

Afai o lau vaitau o le tau mafanafana e amata i aso malolo o Me, a maeʻa le mafanafana ma mimiti lelei, ona e tuai lea ma le totoina o gooseberries.

Faʻamasinoga

O tuaoi o le lua tulaʻi e tatau ona tutusa ma le tele o aʻa. E mafai ona faʻalolotoina le ua aʻa, o lona uiga, na totoina i le 3-5 cm le loloto nai lo le kulisi muamua. O le totoe o le tulaʻiina e leai se eseesega mai le tulaga masani. Faafefiloi le eleele na aveeseina ma le humus poo le faapalaga 1: 1, faaopoopo le 1 tbsp. lefulefu. Afai o le eleele e le afaina (ma le oneone, oneone, maa), ona fai lea o se pu faʻalelei, ona sili atu lea o le faʻafefiloi. A uma ona totōina, o fualaau o le samasama Rusia e tatau ona faʻafefe ma mulch le pu ma se fasi vao pe tafe i le eleele vevela ina ia le maua ai ni mea e gaogao ma fusi.

Vitio: tulafono o le totoina gooseberry

E faʻafefea vai

Rusia samasama e le fiafia i le suavai, e puipuia i le lamala, ae o vine o le a tele ma sili atu pe a fafaga le vao. E le gata i lea, o le mausali i le tausiga ma le alualu i luma o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le tino puipuia, o fualaau gooseberries e puipuia i faʻamaʻi.

A faʻamamaina gooseberries, e tatau ona susu le eleele ile 40 cm le loloto

I le taimi vevela, e manaʻomia lou suʻe samasama Rusia i le tasi le vaiaso, ina ia susu ai le eleele pe a ma le 40 cm. E taua tele le faʻamautinoa le lava o le susu i le taimi o le fugalaau (May) ma le fua o fualaauʻai (ogatotonu o Iuni). E manaʻomia foʻi le faʻaleleia o le vai i Setema (i le leai o se timu).

Vitio: e uiga i le faʻamamaina ma le faʻamalolo mo gooseberries

Laulau: gooseberry top dressing

Le taimi e teu aiFertilizers ma fualaau mo le 1 adult bush (mai 3-4 tausaga)Talosaga Faaaogaina
I le amataga o le tautotogo (pe a matala lau).Urea poo le ammonium nitrate - 50 g.Fafati faataamilo i tafatafa o le lio ma tatala (pe faʻasala i le 10 lita o le vai ma sasaʻa).
Mullein faʻasuina i le vai 1:10.Suavai - 10 lita i lalo o le togavao.
Laʻau moa na tumu i le 1:20 vai.
I le taimi o le fuga ma le fuga.Wood ash - 1 tbsp.Lulu le vai i totonu o se pakete ma sasaa seia maeʻa.
Nettle infusion: faʻaopopo vai, faʻatagaina mo le 5-7 minute, faʻaitiitia i le fua faatatau o le 1: 5.Le vai - se pakete i lalo o le vao.
Potassium Sulphate - 20 g.Vae i le 10 l o le vai ma sasaa.
I le taimi lava e uma ai le seleselegaSuperphosphate - 30 g + 1 tbsp.Tapuni le poloka poloka i le eleele.

I taimi uma e fafagaina ai, ia faʻaaoga naʻo le tasi o le mea faʻamaʻi. O fofo ma faʻafitauli uma e tuʻuina i le laulau e mafai ona sasaa i luga o lau. Latou te fai ma sui o se siosiomaga faʻamalosi pe alkaline, lea e afaina ai meaʻai ae le o le tofoina o meaola faalafua, ae aoga i le laau, e lelei ona gauai ma gaogao uma itu ma aʻa.

Puipuia o Pest ma Disease

O le tele o taimi, o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi faʻatasi: o iniseti e tilotilo ai laulaau laiti, vine, ovaries, suck juices, ma sigi e tumau i manuʻa. I le tele lava o tulaga, o iniseti mai i vailaau faʻamaʻi pipisi latou te aumaia. O le mea lea, o le taofiofi o manufeʻai e puipuia foi faʻamaʻi.

Laulau: faʻamaʻi ma meaola faalafua o le samasama Rusia, metotia o le pulea ma le puipuiga

Pest / maʻiFaʻamatalagaPuipuiga ma le pulea
Le kulukaSe ufiufi lanu efuefu ma se apaʻau e le sili atu ma le 4.5 cm. Mauaina i le eleele i le loloto o le 5-6 cm. E amata le taumafanafana i le vaitau o le fuga ma le fuga. E oo i le taimi e fai ai ovaries, o le tamaitai ua sauni mo le faʻatauina o fuamoa. O vavao taʻitasi e aina e se tasi vavave, lea e tupu aʻe i se anufe lanumeamata ma se ulu uliuli. E 'ai e le pest le pulupulu, o laʻau e mumu ma mūmū.
  1. I le amataga o le tautotogo po o le tautoulu i le maeʻa o lau laʻau, ufiufi vao i le eleele poo le mulch 8-10 cm le mafiafia, ona le mafai ai lea e luga o le folasia ma le oti.
  2. Aoina mai vine mai le vao ma le eleele.
  3. Aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fuga, faʻapipiʻi Karbofos (60 g i le 10 l), Sulu (1 laulau mo le 10 l).
Spider miteO faʻamaʻi laiti (e oʻo i le 1 mm) nofo i totonu o le kolone i tua o le pepa. Muamua, laiti lanu enaena e iloa i lau, ona latou faateleina lea. O le laulaʻau lauulu uma e liu samasama, paʻu ma mimiti.
  1. Afai ei ai ni nai laʻau e pala, e mafai ona e tipi ma susunuina.
  2. I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, faʻamalolo pe a saunia sauniuniga, mo se faʻataʻitaʻiga, Actellicum (2 ml i le 2 l). Afai e manaʻomia, toe fai le togafitiga pe a uma le 10-14 aso.
AnthracnoseO le faʻamaʻi e taatele i itulagi ma se fesuiaiga o le tau, ma e vave ona tupu vave i taumafanafana. O faʻamaoniga e tali tutusa ma le liona mite: o laulaau e lilofia i le tuputupu aʻe o vaʻa pogisa, faʻagogo ma malepelepe. E le gata i lea, o le a pala le sua. Faatasi ai ma se toilalo tele, gooseberries i le ogatotonu o le taumafanafana e mafai ona faʻaaoga uma lala.
  1. O le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina, ia maua le tausiga lelei i gooseberries: faʻasusu, fafagaina, faʻafefeina o vao, pest ma togavao vao.
  2. Afai o ni nai aso e totoe aʻo leʻi seleseleina, e le mafai ona faʻaaogaina vailaʻau, ona tipi ese lea o vaega uma ua faaleagaina, aoina mai vine ma pala. E mafai ona e taumafai e teu se vaifofo o le zelenka poo le iodine (40 silu i le 10 lita) poʻo le faʻafefete o le sinapi mama (1 tbsp. 1 le lita).
  3. Amata le tau ma fomaʻi i le amataga o le tautotogo ma faʻaauau seia oʻo i le tautoulu. A o leʻi fuga, ao lei amataina, pe a uma ona selesele, pe a uma le seleselega, faʻapipiʻi ma sauniuni apamemea: HOM (30 g mo le 10 l), Soa (2 ml i le 10 l), suauu sulfate (50 g mo le 10 l).
Malosiaga malosiO laʻau ma lau laʻau e ufiufi i lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le malie e faʻafeiloaʻi foʻi i vine, ma mafua ai ona latou pala.

Ata faʻapitoa: faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le samasama Rusia

Faiga fai togalaau

E le mafai ona faʻalavelaveina lou olaga i le fausiaina o se laumei samasama Rusia, ae naʻo le faʻatagaina e ola tupu. Ae manaʻomia le teuteu lelei. O tautotogo uma lava, aveese otaota gau, piopio ma le mama. E amata mai i le 5-7 tausaga le matutua, taʻitasi tausaga e tipi pito sili ona matutua. O le a faigofie ona faʻamalamalamaina i latou e le paʻu pogisa ma le pa'ū.

Tulafono mo le faʻavaeina masani o gooseberries:

  1. I le taimi lava e uma ai ona totō, oti uma lauʻau ile tolu o le umi. I le taimi o le taumafanafana, o le a ufiufiina i lala o le lona lua o faasologa, ma o le tele o vine o le sui o le a tutupu mai le eleele.
  2. I le isi vaitau o le tautotogo, tuu ia lala o loʻo i ai, fualaau aina, ma le 3-5 o vine sili ona malosi o le fesuiaiga, tipi le vaega o totoe i le eleele.
  3. I le tolu tausaga, faʻaopopo i le lima sili atu pine. O lea ia fausia se vao mo le tusa ma le lima tausaga, seia oʻo i le 20-25 lala.
  4. Mai le ono o tausaga, e le gata i le afifi o le tausaga talu ai, ae o paranesi tuai foi, ma tuu ai ni aʻa malolosi malolosi e sui ai.

E manaʻomia e Gooseberries le teuteu mama i tausaga taʻitasi

PI luga o lala ma vine, mea e lagolago ai mea ina ia latou le taoto i le palapala ma pala. O le lanu samasama Rusia e tumau pea le maualuga o lona gaosiga mo le 15 tausaga. Ona mafai lea ona e toe faʻafouina e ala i le tipi ese uma o moli "i le zero", faʻatali mo pana ma fausia se vao fou. Ae sili atu i le tautotogo e fusi ai se lala i luga o le eleele susulu. E oʻo atu i le autumn, o le a maua ai aʻa, o le ae saunia mea e totoina.

O fai togalaau faʻamalosi e fausia fusi goberries i le foliga o se laau - mai le tasi puʻe ma se aʻa ma lala skeletal. O isi foi mataupu masani o le tuputupu ae i luga o se solo, e ala i le faatusatusaga i fugalaau.

Vitio: fugalaau teuteu

Sauniga o le taumalulu

Rusia samasamanoa o le taumalulu-faigata ma pala, e le manaʻomia ona puipuia mai le malulu poʻo mai ai foi. I totonu o itulagi ma ogaoga malulu, o le a ufitia atoa e le kiona, ma o le itu i saute o le a le malolo. Afai o le malulu ma le kiona i le taumalulu, aua nei galo e aveese uma lagolago o le mafanafana ma tausi pe a uma le tautoulu, o lea e latalata latalata ane ai lala ile eleele, aemaise lava pe a faaaoga se uaea metala. I nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai le uamea i le vevela o le vevela, o le a faʻavaivaia ma tafe mai ai pine ma tumutumu.

Aveese foi mai le togavao ma faataamilo i ai uma laʻau paʻu ma fua. Sui le mulch, lea na sulufaʻi ai ni meaola faalafua ma fungi mo le taumalulu, ma se mea fou.

Aʻo leʻi malulu le taumalulu, e tatau ona aveese ia lagolago, faʻamama le lauʻeleʻele o lālā ma fua, mulch le vao

Seleseleina

Fualaau Rusia Rusia na seleseleina ia Iulai. O togalaau e le faigofie i le faʻamaligiina, o lea e mafai ai ona aoina lemu atoa le seleselega, i nisi vaega. Mo le sauniuniga o jam, jams ma compotes, o fua e seleseleina i le tulaga o le faʻatautaia o tomai, o lona uiga, e lanumeamata lava i fafo, ae manaia totonu. O fua uma o fualaau auro ua aina atoatoa, ua saunia mai ia i latou meainu suamalie ma le uaina. Gooseberries e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le tusa o le vaiaso, ma e faʻafefeina foi le felauaiga.

Vitio: gooseberry ma moli moli

Gooseberry toe faamanatu le lanu samasama

Gooseberry Rusia samasama sa ola i totonu o lo matou atunuu mo se taimi umi ma o tausaga uma e fiafia i ai ma se fualaau tele ma ola pea. O le muamua lea o a tatou ituaiga e fa. O le togavao ua sili atu nai lo le mita le maualuga, ma, atonu o lona tupu mulimuli lea, o le a le toe tupu. O lenei mea o se togalaau leaga, ma o le pikiina o vine e le o taimi uma e faigofie, e ui lava e suamalie ia vine ma e aoga le taumafaiga e aoina mai. O le tausaga lenei na ou faia ai se samasama samasama mai le fugalaau Rusia samasama, uaina ma e oo lava i ni nai vine na mafai ona mamae, o vine mamago na liua suamalie, ae na o le compotes i le taumalulu.

Salamandra m

//otzovik.com/review_3764391.html

Ou te manatuaina lenei kulupu mai loʻu laʻitiiti laʻitiiti !!! Sa masani ona tuputupu ae o ia ma loʻu tina pele, tina matua maliu, e le tele le togavao, ae sa i ai le tele o gooseberries iina ma o le tausoga e masani ona paʻu i ona alafau) E lelei ma suamalie fualaau. E foliga mai e leʻi i ai lava se timu pefu i luga. Sa leʻi maʻi o ia i soʻo se mea, ma o vine sa mama ma e leai ni lanu pogisa.

Svet138

//otzovik.com/review_4067420.html

Ae ao lei faatauina le lanu samasama, ia manatua o lenei ituaiga o tagata ese mai le Rusia, ma i se mea e seasea tupu, e mafai ona i ai sona lanu samasama ma vaega lanumumu. Ma i le tofo, e tusa ai ma upu a le tusitala - Sergeyeva KD, e sili atu le agaalofa nai lo le Rusia, ma le Rusia, i le isi itu, i le tofo - laulau.

Sherg

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1690&start=885

Fualaau Rusia Rusia na totoina i le 2 tausaga talu ai. O le taumafanafana na teʻa nei sa lelei uma ia te ia, ae o le tausaga lenei na amata ai laʻau ma nisi mea. Lafoina togafitiga mai togafitiga, ona 2 taimi lea i le Bordeaux vai - leai ni suiga. E tolu mita mai ia Krasnoslavyanskiy, o se togavao maloloina lelei.

Ruff555

//www.forumhouse.ru/threads/14888/page-24

E manaia le vaai i le samasama samasama. O le tulaga lea pe a totogi uma taumafaiga ma le tului. I se tulaga maualuga o mea taufaatoaga, o le gaosiga o oloa o le a aafia ai soo se tasi: o lala ua ufitia moni i fua - matagofie, tetele ma le manaia.