Fua o le gaosiga

O le polokalame o le totoina o fugalaau i totonu o se moega fugalaau, tatou te suesue i foliga

E masani lava, tagata fou fou, ma le faamoemoe e toto se moega fugalaau, faatau mai fatu o latou sili latou te fiafia i ai pe tosina foi fugalaau ma totōina i latou e aunoa ma le mafaufau i le auala o le a latou vaʻai ai pe a latou fuga. O le tele o taimi, o faʻamoemoega e le ogatasi ma le taunuuga - o le fugalaau fugalaau e liua tele, e le mautonu, faʻafefe. A uma mea uma, pe a totoina se faʻafefiloi, e tatau ona amanaʻiaina le tele o nuances: o le taimi ma le umi o le fuga, le tausiga tatau ma le manaʻomia mo le malamalama, susu, lanu faʻatasi. Afai e te le lava le taimi ma le malamalama mo se auiliiliga faapena, e mafai ona e faʻaaogaina fuafuaga mo le totoina o fugalaau. Matou te taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona e totoina togalaau fugalaau i ou lava lima ma tuʻuina atu fuafuaga sili ona faamanuiaina o le totoina.

E faʻapefea ona fatuina se togalaau fugalaau: o le filifiliga o laau totino

Afai e te leʻi filifilia le nofoaga tonu i lalo o le fugalaau, ona matou fautua atu lea ia e faʻaaogaina ni nai fautuaga.

Muamua lava, e tatau ona e iloa o le tautotogo, taumafanafana, autumn ma fugalaau fugalaau o le alualu i luma faifaipea e lafo i le taimi o le fuga.

Luga o le fugalaau e maua mai i foliga eseese: lapotopoto, oval, sikuea, faʻamaufaʻailoga, mautu.

E mafai ona faʻasaga ma faʻasolosolo. E mafai ona totoina i vases ma ipu. E mafai ona i ai i soʻo se mea e te manaʻo ai, ae o le nofoaga o fugalaau e afaina ai le filifilia o laau totő, ona o mea latou te fiafia ai i le i ai o le malamalama ma le paolo, o le tuufaatasiga o le eleele.

O lapisi tetele o taimi uma lava o faafitauli tetele ma tausiga le talafeagai. Afai e te manaʻo e faʻaaoga se fanua tele mo se togalaau fugalaau, e sili atu le vaeluaina i ni togalaau fugalaau. Mo le moega o se taamilosaga lapotopoto o le maualuga aupito sili ona lelei e oʻo i le 2 m.

Faʻaalia foʻi ituaiga ituaiga o moega:

  • masani (faatasi ai ma fugalaau e fuga i le taimi e tasi, totoina i se tulaga faapitoa);
  • e le masani ai (ma fugalaau e fuga mai i taimi eseese, totoina faʻafuasei);
  • siitia;
  • monoclumbus (faatasi ai ma fugalaau o ituaiga lava ia).
Faia se mea e tasi, lua-lanu, tricolor, moega fugalaau manogi.

E tatau ona malamalama e le gata o laau toto e totoina i totonu o fugalaau, ae o mea teuteu ma le totoina po o la latou faʻapipiʻi. E sili ona faigata le faia o se fugalaau fugalaau o le alualu i luma faifaipea mai i meaola, aua o lenei tulaga o le a tatau ai ona amanaʻia le taimi mo le faasaoina o le natura teuteu o fugalaau. Ina ia mafai e le fugalaau ona foliga manaia i le gasologa o le vaitau, e tatau ona fai ni faʻatulagaga ina ia mafai ai e fugalaau po o laʻau vaovao ona ufiufi ia na ua uma ona fuga ma maua se foliga le mafaamatalaina ina ia leai ni pupuuli pupuni i le togalaau.

O le isi mea e te manaʻomia e faʻalogo i ai pe a fugalaau matagofie mai i lau lava lima o le fetaui lelei lea o laau toto, talu ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o aʻa o nisi e mafai ona aʻafia aʻa o isi. I lenei tulaga, latou te le masani ona vavalalata.

Ma, e moni, e tatau ona faʻamaopoopoina laau i le tele ma le lanu. I le ogatotonu poʻo le pito i tua, e masani lava ona totō tagata uumi, e latalata i le pito i lalo, ma e latalata i le pito.

O le mea lea, ina ia mafai ai ona filifili lelei ni mea e manaʻomia mo se moega fugalaau, e tatau ona amanaʻia na mea:

  • fugalaau moega mo togalaau - nofoaga malulu ma malamalama;
  • fuaitau ma le umi o laau toto;
  • fugalaau lanu;
  • tele;
  • fugalaau fugalaau;
  • ituaiga o moega fugalaau.

Faʻamatalaga i totonu o le tele-laau faʻamalamalama. Ae ui i lea, ei ai tulaga e fetaui lelei mo le tau i le paolo. O mea nei, mo se faʻataʻitaʻiga, astilba, fagatua, brunner, dicentre, doronicum, gubastik, saberjack, lily o le vanu, lupine, rogeria, cyanosis, talimalo.

Faʻalogo lelei i le tuufaatasiga o le palapala - e masani lava o fualaau aina e sili ona lelei e sili ona lelei. I luga o le eleele eleʻele o le a lagona ai le lelei o le talimalo, agamalu, peony. I le oneone e pei o le tupurow, Kermek, eryium.

Afai e te le maua le avanoa e tausi lelei ai le fugalaau ma saili mo le tali i le fesili o le totoina i se fale o le atunuu ma le itiiti ifo o le tausiga, ona e tilotilo atu lea i le nemophili, puʻe, fetu, host, peony, primula, rudbeckia.

E masani ona totoina nei laau i le taimi e tasi, e tutusa foi le maualuga. I nofoaga le talafeagai o laau eseese: annuals ma perennials, laau ma laau afu. I luga o le moega o fugalaau totogo e tilotilo atu i le daffodils, tulip, delphiniums, violets, lilies o le vanu.

Mo moega o le tautotogo, filifili le lupine, vao, primula, lily o le vanu. Mo le tau mafanafana e tatau ai, aso, chistets, tiarella. I le autumn, laau chrysanthemums, asters, erygium, uila. I le gasologa o le vaitau, o le yarrow, craspedia, le teuteu o le sipuni.

O se fugalaau fugalaau e mafai ona lelei le mata i totonu o ni nai masina talu ona totoina.

Auala e filifili ai se avanoa mo se moega fugalaau, totoina o togalaau

Pe a filifilia ni lanu, e tatau ona e gauai atu i le mea moni o le lanu tutusa i taimi taitasi o le aso ma pe a suia foliga o le moli. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le susulu o le la, o se lau fugalaau sinasina atoatoa e foliga foliga uma lava - o se togalaau fugalaau e naʻo ni petunias papaʻe o le a foliga mai o se laupepa palasitika po o le ufimata o le kiona mai se mea mamao. E le mafai ona faia e aunoa ma se susulu malamalama o isi ata.

O fugalaau lanu mumu ma samasama e totō i le tasi nofoaga o le a vaivai ai mata ma o latou fesuiaiga. E sili atu ona faʻamamaina i latou i laau totō, valiina i totonu o se mea e malu ai.

O le tele o fugalaau felanulanuaʻi o le a maua ai se fugalaau se lagona o le le mautonu ma leai se mafaufau.

E te iloa? Faatasi ai ma se filifiliga le manuia o laau fugalaau e le fetaui i laina lanu, e mafai ona e eli. Ma i lo latou nofoaga e toto ai lanu talafeagai.

Pe a filifilia ni lanu mo moega o fugalaau matagofie, e taua foi le iloa o le lanu o laau o le a foliga ese e faalagolago i le fausaga o petals ma lau. O le mea lea, susulu, pupula o le a atagia mai ai le malamalama ma i se mamao e foliga mai e sili atu le malamalama nai lo le mea moni lava. Matte o le a faʻapouliuli.

Afai e te manao e faʻalautele se tamai fugalaau fugalaau, ona aloese ai lea o fesuiaiga ma faʻaaoga na o sina vaega o fugalaau. E le gata i lea, o le a foliga mai se fugalaau, pe a totoina fugalaau lanumoana i tua, ma lanu samasama ma mumu i le pito i luma.

E tasi le isi fautuaga i luga o le auala e faʻapipiʻi ai se fugalaau fugalaau: o le tele o lanu o fugalaau i le pito i luma, o le faʻafilemuina o le lanu lanu o le talaʻaga. O togalaau ma fugalaau uliuli ma laʻau e sili ona totoina i le ogatotonu. Aʻo tuʻuina ni moega, na o le tasi e mafai ona i ai ma se eseesega tele o lanu o lanu.

E taua! Pe a filifilia lanu o le moega fugalaau, e mafai ona e pipii i lenei vaega: tasi le lanu - 70%, le lua - 25%, le tolu - 5%.

Afai o le filifiliga o laʻau faʻapitoa mo fugalaau fugalaau e te faigata ai, e mafai ona e faʻaaogaina fuafuaga faʻapipiʻi.

White ma le lanumoana gamma

E pei ona tatou matauina i luga, o se togalaau fugalaau, e faia i na o papa paepae, e le foliga lelei i taimi uma ma e manaomia ai le faamamaina ma isi lanu. E mafai e oe, mo se faʻataʻitaʻiga, ona faaopoopo i ai faʻamalo lanumoana.

O le filifiliga o meaola ma fugalaau lanumoana e tele: anemone, aquilegia, astilbe, bluebells, clematis, delphinium. Lanu paʻepaʻe o asters, rosa, peonies, tulip, daffodils. O lanu lanumeamata e pei o se fugalaau fugalaau o le a teuteuina i lau o le talimalo, malologa, brunner.

O se tasi lea o Fugalaau togalaau fugalaau e fai-oe-oe lava mo amataga i lanu paʻepaʻe ma le lanumoana ma ni lanu samasama ma le lanu moli:

  • i le ogatotonu: o le mauga e fesuiaʻi ma echinacea;
  • latalata i le pito: povi Fassen, phlox paniculata, tagata talimalo, hybride o le delphinium, Moliniya Variyegata, felaʻau kuka, anafalis pearl.
E te iloa? Afai i totonu o le fugalaau fugalaau fugalaau lanu paʻepaʻe lanu paʻepaʻe na e manatu e le lava, e mafai ona e faʻaopopoina e ala i le tuʻuina o vailaʻa paʻepaʻe, o le nofoa, o le faitotoa faʻaofuofu, ma faʻatagata i autafa.

Pink-purple gamma

O fugalaau mama i lanu piniki ma le lanu violē e mafai ona fatufatuina se lagona alofa.

Pink e malie i le mata, tosina atu le mafaufau, e lelei tele i soo se lanu lanumeamata. O le visuali e faʻaleleia ai le tele o le moega fugalaau, faʻafefeteina ona tuaoi. E ese le lelei o fusi lanu piniki ma le lilac, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o laau faʻamaʻi lauulu.

O lenei se faʻataʻitaʻiga o se laʻau piniki piniki-lanu meamata ma le faʻatusatusaina o le fuafuaga o lona tauʻeleʻele (oval, size 3 × 4 m):

  • latalata i le ogatotonu: suia le mauga, phlox popole ("Dragon");
  • i le faavaa: hybride hybrid, astrantia ("Claret"), bergenia, geykher hybride ("Obsidian"), geranium lanumumu ("Compactum"), telephium center-head ("Matrona"), logo-logo-logo ("Loddon Anna").

Kailamatis, meaʻai, uila, peonies, phloxes, rhododendrons, anufe, tulip, hydrangeas, spireas, etc., e fuga mai i le lanu piniki.

E taua! E le talafeagai le tausisia o le faʻatinoga tonu o le polokalame. Afai e le mafai ona faʻatau se laau, e mafai ona e suia i le isi, ma le taimi tutusa o le fugalaau ma le lanu fugalaau.

Gamma-lanu moli

Lanu mumu o se tasi lea o mea sili ona faigata i le sauniuniga o fugalaau, aua o ia o le muamua na tosina mai i ai le mafaufau, ma e faigata ona filifili laau e foliga lelei foi i lona tulaga.

O le mea lea, mumu e tatau ona faʻaaogaina le leo autu. Afai e te fuafuaina ni nai faʻasalaga, e sili atu le faʻaogaina o ata. E totō i tafatafa o le mumu ma le paʻepaʻe o le a foliga mai o se lanu piniki, pe a faʻaopopo i le samasama mumu - matou te maua se lanu moli, ma o lanu lanumoana o togalaau fugalaau o le a lanu violē.

O le mumu ma le moli o le a le foliga lelei tele, ae afai e te faʻaaogaina i le paʻepaʻe ma le samasama, e te maua se faʻasasiga manaia. E mafai ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le dahlias, rudbeckia, samasama ma moli moli, knoffii, gelenium, lychnis. Ma o lenei matagofie uma o loo faamamafaina ai se pa o le vavalo.

Fausiaina o se togalaau fugalaau susulu

O filifiliga nei e lua mo le fatuina o se moa motumotu e faʻapipiʻiina mo le amataga.

Filifiliga 1.

Talaaga: lanu samasama, lanumumu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, sunflower e sefulu-afe, Icelandic poppy, St. John's wort e leai sona aoga. Nofoaga Tutotonu: lanu violēlini palania. I le salalau atu i luga o le fugalaau: povi Fassena, logo Poskharsky, Kalanchoe, kalaupapa, stonecrop.

Filifiliga 2 (faʻatasi ma tausaga).

Talaaga: heliotrope laau; Nofoaga Tutotonu: O le tapaa tapaa i fugalaau mumu, o le moli lanumoana mumu. I luga o le eleele: Pink New Guinea Balsam.

Fugalaau fugalaau mo le paʻu

Mo le paolo, o se togalaau fugalaau mai se tuufaatasiga o ia laau toto o le a talafeagai: mea malie, o se nofoaga matagofie o le suavai, epimeti mumu, muskariform liriope, geranium, melluna, puna o le umbilical, violets.

Mo le penumbra, o le mamanu o se moega o meaʻai faʻatasi ma se meaola na totō i le ogatotonu e talafeagai foi. O lona vaʻaia faʻatasi lelei e mafai ona faia ai ferns, cereals, irises.

O se filifiliga manaia ma le astilba faʻatasi ma le malie ma le vevela.

E taua! A fai o le faia o se moega fugalaau e sili atu ona lelei e aloese ai mai mea totō. O mataʻupu o le paʻu foliga e sili atu ona manaia.

O lea, mo se faataitaiga, e mafai faʻatatau le fuafuaga o le totoina o se togalaau fugalaau 3 × 4 tetele:

  • I le ogatotonu: Filipalend Kamchatka; sina mamao mai ia te ia: astilba Thunberg;
  • i totonu o se liʻo i totonu o le faʻavaa: hakonehloa, rogersa pinnate (i luma o lea mea e mafai ona tuu pakhizandra), talimalo, malan, blackbird.

Faatoaga Faatoaga (fuga) faia-oe-oe lava: tulaga faatulagaina

I le laasaga muamua o le faʻapipiʻiina o se fugalaau e tatau ona e filifili i lona tulaga, tele ma foliga.

Ua uma ona matou maitauina e tatau ona i ai se moega fugalaau i luga o se la o le la e paʻu ai le ao mo le 12 itula. E i ai na o se lisi laiti o faʻailoga e taofi ai a latou mea teuteu i le paolo malulu.

Ina ia mafai e le fugalaau ona foliga lelei ma faatosina mai, e tatau ona tuu i se mamao o le 60-250 cm mai le nofoaga e te fuafua e faamemelo i ai.

O le isi, e fautuaina e vaneina le faatulagaga o fugalaau i luga o le pepa (sili atu i le millimita), valiina i vaega i peni lanu e tusa ai ma le lanu o fugalaau o laau totō. O lea e mafai ai ona sili atu lou mafaufau pe o le a le foliga o se fugalaau fugalaau, ma e lelei lava ona filifilia se tuufaatasiga o lanu. I lenei auala e le faigata ona fatuina se moega fugalaau ma se mamanu patino.

I le avea ai o se tulafono, o fugalaau matagofie o fugalaau o loʻo faʻapipiʻiina i laau taʻitasi, taʻitoʻatasi ma le faʻamaonia conifers. O le tele o latou e le tatau ona totōina, o le a le matagofie ai le togalaau. I le sikuea 1. m moega fugalaau e mafai ona tuu i le 2-3 itula tetele e iai le maualuga o le 100-120 cm, 4-6 ala - ma le maualuga 40-90 cm, 7-9 maualalo i le 20-40 cm ma le 16-20 i le 5-20 cm le maualuga, pulou laau toto - 20-25 fasi.

Ina ia mafai ona faʻamatalaina mea e maua, o le a le mataupu faavae e tatau ona totōina totō, sei o tatou tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o le mamanu o le moega fugalaau sili ona faigofie. I totonu o le ogatotonu e tatau ona totōina laau sili ona maualuga. Ave, mo se faataitaiga, le delphinium. I autafa o pito e pei o se faavaa e totō ai fugalaau e maualalo le totoina o le tasi meaola. Atonu o lenei, mo se faataitaiga, balsam, pansies, flax. O totoa i le va o le ogatotonu ma le pito e tatau ona tumu i laau e fuga mai i le vaitau o le taumafanafana: petunia, marigolds, begonia, ma le pelargonium.

E te iloa? O le puipuia o le fugalaau mai i meaola faalafua o le a fesoasoani i le totoina i le pito o le marigolds ma le lavender.

O se fugalaau fugalaau o meaola, auala e maua ai le alualu i luma faifai pea

O se fugalaau fugalaau e faaauau pea lau laʻau po o "vaitau e fa" e mafai ai ona e faamemelo i le matagofie o laau totō i le gasologa o le vaitau.

Ina ia mafai ona faia, e tatau ona e iloa le taimi ma le umi ole vavalaʻau. O lea la, o le tautotogo o le tautotogo mo se moega o le alualu i luma faifaipea o le muscari, daffodils, lilac, oriental wintera, aquilegia, arabis. I le taumafanafana o teuteu o: rose, lavender, delphinium, mallow, fogglove, kosmeya, ergium, marjoram. I le tautoulu o le matagofie o le togalaau fugalaau o le a maua mai ai laau totō ma pata. E teuteu foi i le taimi lenei o le pala, Hubeysky anemone, chrysanthemum siberia, kosmeya, ergium. A o leʻi oʻo i le taumalulu, o fugalaau mamago mai le maa, o se vintry, se elekene ma se molin e mafai ona teuteuina ai se fugalaau fugalaau. Pe a fuafuaina le fugalaau o le alualu i luma faifaipea o mea faʻapitoa ma o ana fuafuaga o le a fesoasoani ia te oe i nai fautuaga.

I le pito i luma e tatau ona tuʻuina i luga o laau, e fai ma faʻataʻitaʻiga, primroses, muscari, hyacinths, snowdrops. Srednerosly toto i le ogatotonu. O lenei vaega e aofia ai tulip, numera, fiva vevela. I le pito i tua e tatau ona tupu ni laau maualuga maualuga - chrysanthemums, sepyabrinki, stonecrop. I le va o ia mea, e mafai ona e faʻataʻotoina se paʻu ma fesi sizuyu.

O fugalaau e sili atu ona manaia o moega o le a avea ma mea o le a tuʻuina atu i ai tausaga ma tausaga.

E taua! Talu ai ona o le umi o le totoina o laau toto e ave i le tasi le masina, a itiiti mai e fitu ituaiga o laau e tatau ona totō i totonu o se moega fugalaau. E manaʻomia le tolu o latou fuga i le taimi e tasi.

O lenei o se tasi o fugalaau faigofie o fugalaau e masani ona faie talafeagai mo le tulaʻi latalata i le pa.

Faʻamatalaga: fualaau 'aina o lanu eseese, teuteu mata. I luma oi latou o Icelandic poppies ma gaillards. I se vaega tele o le moega fugalaau, faʻaaoga se laina e amata ai le cardinal lobelia. I luma o ia, toto ni ituaiga se tolu o fugalaau lanumoana, mo se faataitaiga, catnip, logo a Poskharsky, katananha. E pei foi o moli mumu i foliga o le kalafa. Faʻaopopo le palatini ma le geyheru.

O mea uma lava e mafai ona e faia i ou lava lima, e masani ona aumaia le sili atu le fiafia nai lo le mea ua faʻatau i le pepa ua maeʻa pe faia e se tasi. Taumafai e fai lau lava fugalaau fugalaau, ia ese mai tagata uma, faataitai i lau laau e sili ona e fiafia i ai ma fugalaau eseese. Ma e pei o se faʻamatalaga pe faapefea ona lelei le faʻatulagaina o se togalaau fugalaau, e mafai ona e faʻaaogaina fuafuaga faʻapipiʻi ma se faʻamatalaga.