Laʻau

Vaʻaia ile totonu - totoina ma tausi ile fale

O le Hydrangea o se laau laʻau ma laʻau vaivai ma laulaʻau lanumeamata lapopoa. Alofagia e le au fai togalaau ma le aufaʻataʻaga. E tusa ma le 80 ituaiga. O nisi o na mea ua fuafuaina mo le tuputupu ae i le fale, ae e taua le mafaufau i eseesega i le totoina ma le tausiga.

Faamatalaga o le potu hydrangea

E tatau ona e faamasani i le faʻamatalaga aʻo e leʻi faʻatau le ituaiga - o eseesega eseese e eseese tele, maualuga, lanu ma isi mea.

Totonu o le hydrangea

E i ai se mea e vaʻaia ai

O totonu o le hydrangea o le a avea ma se teuteuga o soo se potu - lush inflorescences, lautele laulaau o lanu meamata lanu meamata, leai o le manogi (o lea e le tosina mai ai pi ma isi iniseti).

O ituaiga o fale o loʻo i lalo o le tele o ituaiga o togalaau. O laiti laiti e eseese tele, e ui o tagata taʻitasi o loʻo ola i ituaiga fale e oo i le 1.5 m.

Amataga

O le aiga hydrangea o se vaega eleele o se laau na aumai i Europa i le seneturi 14. Muamua na faʻamoemoeina mo le tamaoaiga o vaega o le faitau aofaʻi o tagata - o fesoʻotaʻiga taufaʻailogaina e fesootaʻi ma le tamaoaiga ma le tulaga faʻapitoa o lē e ona. Sa maua e Hydrangea le lauiloa faapitoa i Egelani ma Farani.

Ua salalau le afu i Asia ma Amerika. O le tele numera o ituaiga e tupu i Iapani, Saina. O le vavaeese o ituaiga o meaʻai e maua i le kiona e maua foi i Rusia - e masani lava ile Far East.

O le a le eseesega mai le togalaau hydrangea

O le tele lava o taimi, e tilotilo le laau i luga o saite, ae leai se manaʻoga e fefe e tupu laau i le fale - o le aiga hydrangea e mafaufauina o le fugalaau matagofie (pe afai e te iloa mautinoa).

Tausiga e eseese i le fua. I totonu o fale e pei o le vai, aua le taliaina le vevela vevela (i le tau vevela vevela o le tau, e sili atu ona aveese mai le windowsill).

Mo se faʻamatalaga! O le eseesega tele i le va o le togalaau ma le potu hydrangea e telē, o ituaiga taʻitasi e ola na o le 20 cm.

Faʻapitoa

O i latou e masani i togalaau o hydrangea latou te iloa o le tele o le togavao o loʻo i ai ni faʻalavelave mataʻutia o ata eseese. O igoa lauiloa - "taunuʻuga", "faʻaipoipo". O mea laiti laiti e masani lava e le eseese:

  • E le o se mea e tupu, ae o fugalaau e foliga mai o racemose, i le foliga o se "faamalu", corymbose;
  • laulaʻau lapopoa, lanu lanumeamata, faia e tamai puʻu;
  • o le aʻa e vave ona tupu (e masani ona vaaia mai le eleele i totonu o ipu).

Faatasi ai ma le teuteuina lelei, o laulaau ua faʻatulagaina i se fusi i le pito i lalo, ma fugalaau fugalaau i le pito i luga, ma fai ai se pulou pupula.

Faʻatau ma faʻasoa

Hydrangea o se fugalaau faapitoa. Ina ia aua le faaleagaina le laau, e tatau ona e iloa e uiga i tulafono faavae ma manaoga mo le tausiga.

Tapuni o fugalaau violet hydrangea

Laʻau le lelei:

  • faateleina manaoga mo le malosi o le eletise ma le palapala (suiga faafuasei, o le televave po o le le lava o minerale e mafua ai le leai atoa o ni mea sese, maliu o le vao);
  • tele le suavai - o le hydrangea e tatau ona faʻafeinu soo (e le aoga mo ni nai aso mo le malaga);
  • le manaʻoga mo se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe - e le fiafia le laau i le faʻafeiloaʻiga faifaipea, o se suiga o le nofoaga.

Mo nisi faifaatoʻaga, o le tausiga atonu e foliga faigata - o le masani lea o le fefe i le amataga. E le tatau ona e popole, o le tele o oloa tausi ua faatauina atu ua saunia-faia, o le mea autu o le saunia.

Faʻapitoa o vailaʻau i totonu:

  • leai se manogi - e le tosina mai ai pi, isi iniseti;
  • susulu mafiafia, e mafai ona suia taitoatasi (mai le piniki ma le lanumoana, mo se faataitaiga);
  • O le a foliga mai o le a sili atu le manaia i totonu o totonu o le fale, ma tosina atu i ai isi.

O Hydrangea o se laufanua faʻapitoa, o lea o le a fiafia ai le tagata e nofouta mo le tele o tausaga i le laina.

O ituaiga e sili ona talafeagai mo le totoina mo le ola i le fale

Ua uma ona fafagaina e le Breeders ni nai tovine, o lea ao lei faatauina mai e taua le "fesili". Laʻau e eseese i le foliga vaaia ma i totonu o nuances o le tausiga. E fautuaina e tagata tomai faapitoa ituaiga eseese.

  • Compacta
O totonu o le hydrangea - tausi fale

Se tamai laau laʻau ma le laʻau lanu. O inflorescences e masani ona lanu piniki pe papaʻe (faalagolago ile palapala). Faafetai i le teuteuina lelei, e maua ai se foliga manaia ma se maualuga e oʻo atu i le 50 cm.

  • Aso malolo

O se ituaiga laititi, e le oʻo i le 20 cm le maualuga o le sili atu i le 20 cm. O le Hydrangea i totonu o se fagu e foliga lelei, e manaʻomia le teuteuina e le aunoa. O le tulaga ese o le ituaiga o le o le tele o taimi e maua ai e pito o petals se lanu lanumoana.

  • Madame E. Mouillere

O le eseesega e tupu aʻe i luga, e foliga mai o se mea faʻapipiʻi ma e faʻapipiʻi. O laulaʻau e manaia, e laʻititi vaʻaiga (pe a faʻatusatusa i isi ituaiga). O faʻalavelave faʻapitoa e tele, e masani ona paʻepaʻe, o se taimi umi lava.

  • Soeur iina

O le togavao e vave fuga i le amataga o le afa o Iuni. O le laau e oʻo i le maualuga o le 35-40 cm. O laulaau e laʻititi ma lanu meamata.

  • Europa

Tulu teuteu, maualuga e le sili atu i le 50 cm. E manatu e laʻititi-umi i totonu o lana vasega. O lapisi e lapoa. E mafai ona e vaʻaia i le lanu lanumoana o petals.

  • Sini mumu

O se vao vaovao, ae matua tele lava e ola e aunoa ma se lagolago. O laulaau e manaia, lanu lanumeamata. Afai e te tausisi i le malosi o loʻo fautuaina, o fugalaau o le a mumu.

Faʻalogo! Afai e faaopoopo le laumei i le eleele, o fugalaau o le a maua mai se lanu violē po o le paʻu.

  • Palemia

Lafoaʻi le ogaumu laʻau, faʻafefete, faʻalelei. O aʻafiaga e oʻo i le 18 cm, fugalaau laiti - e oʻo atu i le 3.5 cm, e masani ona piniki. O aʻa e tupu i le 25 cm.

Totonu ole Hydrangea Prime

  • Miss saori

O le eseesega na faʻaalia i le 2013 faʻafetai i faifeʻau Iapani. Laʻau lapoa - maualuga ma lautele e oo i le 100 cm. Inflorescences e piniki.

Mo se faʻamatalaga! Vaega - e le suia le lanu o fugalaau pe a suia le elemene o le palapala.

  • Bavaria

E fuga mai ia Iuni ia Oketopa. E mafai ona ola le laau toto i le 1.5 m. O le tele o meaʻai e tetele - e oo i le 20 cm.

E fuga tele, o lanu o petals e lanumoana.

E faʻafefea ona suia le fale ile hydrangea i totonu o se fagu pe a uma ona faʻatau

O tausiga ile tausiga ma le tausiga e amata mai le taimi o le muamua gaioiga pe a uma ona faʻatau. E fautuaina le laau ina ia totoina i tausaga taʻitasi, o tulafono e tutusa. Palu, palapala, alavai, ofu pito i luga e tatau ona faʻatau muamua.

Filifiliga mafai

Hydrangea Red Angel - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

E faatauina atu Hydrangeas i totonu o se ulo e le mafai ai ona tausia. E manaʻomia se suʻega faʻafuaseʻi pe a uma ona faʻatau. O se koneteina fou ua filifilia e fuafua i le tele o le fatu. O le ipu e tatau ona lautele ma papaʻu.

Faʻalogo! O Hydrangeas e le o totoina i totonu o koneteina loloto. O le aʻa o le laau e papaʻu, o le loloto o le a mafua ai le pala o le vai, o le atinaʻe o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Manaomia o le eleele

Tausiga i le fale mo le vaʻaia o le potu e aofia ai le filifilia o se eleele faapitoa. E le talia e le laau eleele eleele. O se eleele e maualuga lona eletise o le a maua ai le tuputupu ae lelei ma vave vave ona fuga.

E mafai ona e faʻaaoga le eleele faʻatau mo azaleas, mo se faʻataʻitaʻiga. Faʻalauteleina polo pasi e talafeagai e pei o le faʻavaivai.

E faapefea ona toto

E mafai ona e faʻapipiʻi le laau i luga o se lau laulau, lea o loʻo ufiufi muamua i se ata tifaga po o se nusipepa. Ona saunia lea o le ipu. E sasaaina le alavai i le pito i lalo, e tusa o le 1-2 cm. E sasaa mai le eleele mai luga, tufatufa atu i puipui o le tane - e tatau ona fausia se lua.

Faʻamatalaga taua! E taua le siakiina o le faʻatauina o fatu mo aʻafiaga. I lenei tulaga, e le mafai ona luluina le eleele. O le fugalaau e tatau ona totoina ma le totoa i totonu o se pesini vai, fufulu aʻa ma asiasia.

O le fatuga o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le lua. Faʻaofuofu le uʻu o le laau, fufuluina i le eleele i le tulaga o loʻo manaʻomia. Le malosi e le tatau ona nutimomoia. A uma ona totō, ua lava lea e fufulu ai laulaau mai le pulu moli, e amata mai le aso e sosoo ai.

Hydrangea faʻasolo ina ua maeʻa faʻatau

Hydrangea - tausiga ile

E faʻafefea ona tausia le hydrangea i totonu o se fale mautotogi mo tagata uma e fiafia i lenei ituaiga fugalaau e iloa. O le laau ua manatu ua maasiasi, o lea e taua ai le mafaufau i ni faʻaaliga.

Laititi ma le ea

Faʻamatalaga i totonu o le fale: tausiga o aiga ma le faʻaleleia o filifiliga

Mo le fale o vai, o se potu mafanafana e talafeagai, lea e masani ona nofo i le va o le 18 ... 22 ° C. Mo le taumalulu, e sili atu ona lelei le toe fesuiaʻiina o le fagu i se nofoaga e sili ona lelei (e sili atu le lelei o le 7 ... 9 ° C).

O le fugalaau e le mafai ona faʻatagaina tusi, o le mea la pe a faʻaleleia le potu e lelei tele le aveeseina o le laau mai le faamalama.

Malamalama ma tuu se fugalaau ile windowsill

E fiafia lava Hydrangea i nofoaga lelei, ae e le gafatia le susulu o le la. Afai e te tumau i le windowsill, e tatau ona e mafaufau i le itu o le faamalama. Afai e tatau ai, ia faia ni mea faʻapipiʻi faaopoopo. A leai, o le a aliali mai ni lanu paʻepaʻe i luga o laulaau - mu mai le radiation ultraviolet.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

Faatasi ai ma le tausiga o le fale mo le hydrangea, e taua le aua neʻi galo ile taimi e faʻafeinu ai. I le tau vevela, e masani ona faʻafeinu le laau i taimi uma ma le tele, i le taumalulu ma le autumn - i le faʻaogaina.

E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e faaopoopo le sua o le lemon (5 drops per 1 lita o le vai).

O le fufuluina o meaʻai e tatau ona fai - laʻau, fugalaau.

Fertilizer ma le faʻasusu

O ituaiga fale e manaʻomia le faʻaleleia o le eleele masani - tasi taimi i vaiaso uma. Fertilizers fautuaina mo laau toto e talafeagai mo hydrangeas.

Faʻalogo! O le metotia na faʻasino i luga o le afifiina e tatau ona matua tausisia. O aofaiga tele e mafai ona susunuina aʻa.

O le a le mea e fai pe a mou atu le hydrangea i totonu

O puaʻa vave e maeʻa i le tautoulu, e masani lava ia Oketopa. A maeʻa lenei, ua saunia le fale mo le taumalulu.

E tatau ona vaʻaia ma le faaeteete ia fautuaga faʻavae. Tausiga - laʻei pito i luga, teuina, usitaia o le pulega - aua le taofia i le taumalulu.

Teuteu

O totonu o ituaiga e manaʻomia foi le faʻamalosia lelei, pei o togalaau. O le faʻatinoga e faʻatino faalua i le tausaga:

  • i le tautoulu, i le faaiuga o le fuga, o le afa o le uʻamea ma lala vaivai ua aveesea;
  • i le tautotogo na tipiina lala vaivai.

O nisi taimi latou te aveesea le pito i luga o le fugalaau. E fesoasoani lea i le faʻateleina o le togavao ma faʻasolosolo.

Tofiga

O le faʻatauina o se fatu i totonu o se faleoloa o se lauiloa, ae le o taimi uma e sili ona lelei. E leai se faʻamatalaga e uiga i le alu ese, faʻamaʻi mafai, o nisi taimi "mea e ofo ai" pop up. E mafai ona faʻaleleia Hydrangea i le fale i le tele o auala.

Fatuina o fatu

E leai se sauniuniga faʻapitoa mo sauniuniga o fatu o le hydrangea. Ua tuu fatu i le eleele ia Fepuari. Laititi, o loʻo tuʻuina atu ni koneteina eseese. E faʻaaogaina le eleele faʻatau pe saunia:

  • humus, laulaʻau poʻo eleele palapala - vaega tutusa;
  • lapisi, oneone - ½ vaega.

Pots ua ufiufi i le tioata. O aso uma lava e tatau ai ona faʻafefe ma faʻamaina mea totō. E sili atu le faʻaaogaina o se fana fana. A maeʻa le fuʻa muamua, e mafai ona aveese le ipu.

Laʻau

E manatu o le auala sili ona faigofie o le faʻalauteleina o fafie. Faʻaalu i le faaiuga o le taumalulu. E seleseleina selesele mai pulou basal - e tusa ma le 8 cm le umi, ma le maualuga o tolu lala. Ua aveeseina pepa laititi, o le pito i luga e vaeluaina.

O faletupe e tuʻuina i totonu o ipu, faʻapipiʻi i fagu tioata. O aso uma latou te felelei ai. E tatau ona i ai le moli, ae aunoa ma le susulu o le la. O fualaau o le a saunia i le 3-4 vaiaso.

Faʻapenaina o le potu hydrangea e petioles

Bush division

O loʻo faʻatinoina i le taimi o le faʻatulagaina o laau toto. E taua le vavaeeseina ma le vaʻaia o laʻau o le hydrangea e aunoa ma le faaleagaina o lala. O aʻa ma vine e faʻapuupuu sina mea itiiti.

A uma ona vaevaeina ia vao e totoina i ni ipu eseese. O le mea lea, e masani lava ona faia se paluga o ituaiga.

Tuʻu

O le metotia e sili atu ona talafeagai mo ituaiga o togalaau. O loʻo i totonu o laʻau o loʻo i tafatafa o ipu e tumu i le lalolagi. Lanu, totoa fou ma le faaeteete (tatalaina), agai i le eleele i se koneteina fou. O lea la e le mafai e pupule ona tafe, e tatau ona toe faaleleia (mo se faʻataʻitaʻiga, ma se laupapa laau).

A mavae le 3-4 vaiaso, e mafai ona vavae le laau.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, auala e faʻafefe ai

Soo se laau totō e faʻaalia i ni mea eseese, e aofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi, ma le tupu mai o iniseti leaga. O Hydrangea e le o se faʻasalaga, e ui lava e mafaufauina o se laau e sili ona faigata.

Maʻi masani ma faʻamaʻi:

  • lanu enaena - e aliali mai i le maualuga o le faʻamamafana, o laʻau e togafitia i le vai Bordeaux;
  • eleʻele eletise - mai i le maualuga o le maualuga o le suavai, e togafitia i ni vailaʻau faʻamaʻi;
  • aphid, spider mite - aliali mai ma le ea malulu ma susu palapala, fasimoli solution, Karbofos galue faasaga i iniseti;

Faʻalogo! Afai e maua se nematode i luga o vao, o le a amata ona vego le laau, o le a tatau ona faʻaumatia. O sea togavao e le noatia i togafitiga.

E mafai ona totoina le fale i totonu o le eleele tatala ma pe faapefea ona fai saʻo

Soʻo se ituaiga o hydrangea i totonu e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le eleele. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina tutusa - latou te saunia se lua, faʻapipiʻi le laau ma aʻafia ai aʻa i le eleele.

Ina ia faʻalelei lelei le vaomatua mai le fagu, tuʻu le ipu i ona tafatafa, ia faʻafoe lelei le pule i le va o puipui ma aʻa. E taua le aua nei taofi le tele o le suāsusu, meaʻai fualaau.

E leai se masalosalo pe mafai ona ola le hydrangea i le fale i totonu o se ulo. E manaomia e le laau le tausiga ma le faʻaeteete ma le faʻaleleia, ae ui i lea, o le tele o fugalaau ma le tele o mea e faʻaleagaina e faʻamalieina ai soʻo se tagata.