Laʻau

Ole fualaau fualaau ole tausaga ole Kuzmina News

I le fesuiaiga o le lalolagi o le faʻaleleiaina o aso nei gaioiga ma mea faʻapitoa, o motu o loʻo nofoia e le au faifaatoaga - o tagata e fiafia i le vasega e faʻasaoina. Ma afai e ola vine i luga oa latou faufauga, ona na o ituaiga Novost Kuzmina. O le tofo e le mafaamatalaina ma le manogi o fua matagofie o lenei fusi e sili atu i le tasi le tupulaga o tagata e masani ai.

Le tala i le fatuina o le kulupu ituaiga Kuzmina News

E tusa ai ma le taimi na faia ai le ituaiga, o le faamatalaga i punaoa e fesuisuiaʻi: e tusa ai ma nisi o punaoa, na maua mai e le tusitala Novosti Kuzmina i Vetlug o le Kostroma i le 1880, o isi tusitala na talitonu o lenei ituaiga na totoina i le Nizhny Novgorod i le 1912. Ma na latou malilie uma lava i le mea e tasi - na maua le fugalaau Novosti Kuzmina e ala i le laasia o le American variu Cuthbert ma le Rusia vine vine Smolenskaya.

Laʻau faʻapipiʻi O talafou a Kuzmin e faʻaauau pea ona fiafia i fai togalaau mo le sili atu ma le selau tausaga

Faʻamatalaga o le kulupu vine Kuzmina News

Vasega amata amata. O ripeni na amata i le amataga o Iulai. O taʻavale e uumi, felafolafoaʻi. O pupuu ua tafe, paʻu, o latou umi e oʻo i le 2.5 m. O fuālaʻau taʻitasi e iai lanu lanu meamata, i le tausaga lona lua ua latou lanu. O laau tuitui e lanu viole. I luga o pou e le mafaamatalaina. E tele naua i luga o le fogaeleele, latalata i le pito i luga, o le aofaʻi o pine e faʻaitiitia, ma o le a tele. Laʻau laiti e avatu le 15-20 fanau i le 1 m2. I le aluga o taimi, e vaivai le malosi o le fana.

Lea laititi o le laʻau tele, e pisi lava, ma pito faʻasaga. O le pito i fafo o le lau lau o le lanumeamata, o le pito i lalo e sili atu ona mafiafia. O fugalaau e tele, e faapaleina i lima paʻu paʻepaʻe. Pestle e alu aʻe i luga o le tele o sima.

Fugalaau susulu Kuzmina News

O vine e tele-lapopoa, lautele, maua, pala, ae e le susulu. Le lanu e lanu mumu. O oti e lamolemole, faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻi, aua neʻi malepelepe i le aoina. O vavae e vavae ese mai le fua, e le faʻapalapala e tusa lava pe televave. O ponaivi e sili atu le tele. O se uiga lelei o le ituaiga o se mea umi umi. O le mamafa o le mamafa e i le va o le 2-2.5 g. O le tofo e matagofie tele, suamalie, ma se manogi manogi o fugalaau vao. O le faʻaaogaina o vine o le suamalie. Fua e faʻamaonia lelei le femalagaaiga, ae le lelei le teuina. Latou te manaʻomia le faʻamalosia o le fou, ina ia aua nei paʻu se mataua o le suamalie suamalie suamalie, pe saunia mo le taumalulu. Jam, compotes, pateta pateta ma le marmalade liliu atu i mea suamalie fiafia.

O fualaau suamalie o le ituaiga Novosti Kuzmina e tele, e foliga mai e foliga mai, e uu i se uumi umi

Uiga o le Fugalaau Eseese Tala Fou

O le vailaʻau e matuā maualuga le taumalulu, ua faʻamaonia e ia i suʻega eseese. Ua aofia i totonu o le Setete Resitara talu mai le 1948 i itu uma sei vagana ai Siberia ma Sasaʻe Tutotonu. O vao e faigata tele, e mafai ona latou ola i le malulu malulu e aunoa ma le taʻe.

O fuamasi e sili ona lelei. O le gaosiga e fua, mai le tasi vao latou te aoina mai i le tasi ma le afa kilokalama o fua suamalie pe 50-70 kg / ha. O le au fai togalaau o loʻo faʻapitoa i le galueaina o lenei fualaau eseese, afai e te siosioina togalaau o Novosti Kuzmina ma fugalaau o ituaiga Turner, Marlboro poʻo Krimzon Mammut, o le a faateleina le fua ma e sili atu ona mausali.

O fualaau fugalaau O tala Kuzmin e amata i le amataga o Iulai

Raspberry News Kuzmina e nofouta i le lamala, ma le le lava o le vai e sili atu nai lo isi ituaiga. Ae ui i lea, i le ea maualuluga ma maua ai le susu e maua ai se seleselega lelei. Ua matauina e tagata popoto e faapea, i le malulu, mafanafana o taumafanafana, o le fausiaina o fugalaau fou ma le fuaina pea o fua i le autumn e mafai.

O le ituaiga o loʻo aʻafia i maʻi uma ma faʻamaʻi pipisi, o le mea lea e sili ai le taua o le faʻatau mai o laau toto mai na o oloa faʻatau oloa.

Faʻaleagaina e alalaʻi. O le mea sili ona leaga i le togavao e mafua mai i le namu fugalaau ma le apogaleveleve.

E ui lava i le maualalo o le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua, o fualaau aina o Novosti Kuzmina ituaiga e mafaufauina e le au faifaatoaga o se tulaga masani o le tofo ma e taua tele mo lo latou faigata o le taumalulu.

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O lenei aganuu e matuā manaʻomia tele le faʻamalamalamaina, faʻaleleia o palapala, faʻavaivai ma faʻafefeteina palapala palapala ma le okesene.

O loʻu malamalama uma e uiga i raspberries na gata mai i le tusia o manatu e uiga i vaomatua o vine i tafatafa o pa. I luga o lenei tulaga, ina ua ou maua se nofoaga, sa amata ona ou totoina ni vine i le mea na i ai, ae le o le popole tele i le filifilia o se nofoaga, eli i luga o togalaau masani, faaleleia atili o le palapala - o le palapala i luga o le laupepa o le ele. O le iʻuga, na ou maua ai ni togavao e ala i le le mafai ona mafai ona maua se fua o vine lea na amata ona tofo. Tausaga i lea tausaga, o oʻu uiga faaalia i lenei aganuu agavaʻa ua suia. O nei laumei uma o loʻo moa i luga o le 'upega tafaʻilagi e alu i lalo o vine. O mea sili ona lelei mo le taʻavale e mo ia. E oʻo lava i le efuefu o loʻo totoe i le meaʻai i tua o le paluvao, e alu sao i lalo o le vao. O fua faʻasili vine o vaomatua mafiafia o loʻo siomia ai le pa o loʻo i totonu o tusi. I luga o lau 'upega tafaʻilagi e tatau ona e ifo i le tele o taimi e te fiafia ai i le tofo faapelepele o vine filifilia.

Mo fugalaau, matou te vave filifilia nofoaga lafulafu, ina ia aua le ita i le vevesi o leona. O pasi e sili ona lelei mai le itu i matu i le itu i saute. O lea la e sili atu ona malamalama i le ao.

O le tipiina o se pu, tatou te vavaeese ai le mea e sili ona lelei. Ma tatou aveesea le omea, aua o le tele o le vai e paʻu. Ma afai o le eleele o le eleʻele, e sili atu ona lelei le fausiaina o se moega sii. E taua le amanaʻiaina le mea moni e faʻapea afai o le eleele e mama, oneone, o le a mafatia fualaʻau mai le le lava o le susu. I lenei tulaga, e taua tele le fausiaina o le lua e tulaʻi ai ina ia maua ai e aʻa aʻa talafeagai. O nisi tagata nonofo i le tau vevela o loʻo faʻaputuina paʻu paʻu o le lua. E fautuaina e tagata faapitoa le totoina o fugalaau i totonu o se lua pe afai o oneone o le oneone.

O le fausaga o le uamea ma le luga o le moega ua toetoe lava a tutusa:

  1. I le pito i lalo matou te taoto i luga o lala tuai, laʻau laʻau, mutia moa, tuʻuina se mea e pei o se "mafana mafana", o fugalaau e fiafia i le mafanafana.
  2. O le isi vaega o loʻo faʻafefeteina le faapalaga poo le solofanua, lea e faʻafefiloi ma lona lava eleele lelei i le ratio 1: 2. I luga o lenei vaega matou te totoina ai vine, ma faʻalolotoina le ua o le aʻa e faʻaosofia ai le tuputupu ae o ni paʻi fou. Suavai lelei.
  3. Mulch.

O le faʻaaogaina o le aʻa aʻa e taua tele.

O le mulilua e taofia ai le susu, taofi vao ma puipuia aʻa aʻa

E pei o mulch, mutia mowing, sawdust poʻo isi mea e maua mai i le natura masani e masani ona faʻaaogaina. I lenei tulaga:

  • E taofia le susu.
  • O loʻo tumau pea le palapala, ma e le faʻapipiʻi pe a uma ona faʻasusu.
  • O tulaga lelei na faia mo le faʻalauteleina o le lalolagi.
  • O le tuputupu ae o vao e taofia.
  • Tuʻuina atu se tafega faifaipea o le faʻamalaina o meaola e mafua mai i le vevela o le mulch lava ia.
  • Ole maualuga o aʻa e puipuia i le malulu o le malulu.

Vitio: auala e totō ai fugalaau

I le taimi lava e uma ai ona totō, e selesele le fatu. I le tausaga muamua, i le taimi o le totoina o le tautotogo, ua fetogi fugalaau ina ia le faʻaumatia lona malosi ile fuaina, ae e aʻafia.

Ona o le mea moni o loʻo totogo le vao, ma o loʻo faʻaputu le au, ua fautuaina e le au atamamai e fausia ni taʻalo ma fusi faʻamau.

O le lanu o fualaau eseese Kuzmina News ua pala, ua solo i lalo o le mamafa o le seleselega, o lea e sili ai le fusi

I le tausaga lona lua talu ona aliali mai pine o loo i luga o lala o le tausaga talu ai, ua faia ai se pine. E tatau ona faia lenei mea i le ogatotonu o Mei, aʻo lei faia ni fugalaau. I lenei tulaga, e 3 lala ua aliali mai nai lo le tasi. O le mea lea, e tele atu le seleselega e maua mai. Oti ese le fana.

Puleaina o pest

E toʻaitiiti tagata e totoina vine o le ituaiga Novosti Kuzmina o le a filifili e faʻaaoga vailaʻau oona. O lenei ituaiga e tupu mo le agaga, e faʻafiafiaina ai le mea sili ona lata mai. O le mea lea, latou te taumafai e faʻaaogaina le tele o puipuiga.

Ina ia puipuia faʻamaʻi ma tau faasaga i le namu fugalaau, poʻo le, i le va o le vine, o se mea taua le matauina o faiga faʻatoʻaga:

  • Aua nei faatagaina le faateleina o le mafiafia o eleele.
  • Ia mautinoa e totogo ma paʻu le taofiofi o fugalaau, aveese maʻi, frostbitten, vavae ua momotu.
  • Talosagaina vave le tipiina o Tamarisi.
  • Ina ia faigata mo namu ona felelei, latou te mulumulu le aʻa aʻa i se maualuga pe a ma le 15 cm. E matua aoga lava le paʻu o le mulch.
  • O aʻafiaga afaina e avea ma taulaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, talu ai ona ua e iloa le tuputupu ae i luga o le au, galls, e te manaomia vave ona tipi le ata ma faaumatia ai.

I totonu o galls o le pito i luga o le namu fusi

I le puipuia o auala, o togafitiga faʻalapotopotoga e faʻaaogaina:

  • Toto i laina o fugalaau aniani, garlic, dill.
  • O loʻo faʻasaina faʻatoʻaga ma le faʻafefete o le kulimi (1-1.5 kilokalama i le 10 lita o vai inu).
  • E talafeagai mo le gaosiga ma aniani aniani. O aniani tipi (200 g i le 10 lita o le vai) e faʻaaogaina mo le 7 itula ma suʻeina.
  • O togalaau e masani ona togafitia i le vaitau ma le faʻafefiloi (300-350 g o le paʻu mamago mo le 10 l).
  • E mafai ona e faʻaaogaina se sela. O se vaega o le eria e le o seleseleina, aua le togi ese le leaga o vao, ae ia sasaa le 1-1.5 kilokalama o vao mutelion ma se pakete vai vai mafanafana, ia tumau 1.5-2 itula ma sulu le vao.
  • I le popofou o le tautotogo, o le laulaʻau memele o loʻo faʻapalapalaina i luga o vailaʻau laʻitiiti pe tiʻetiʻe faʻalelei i le eleele. Naʻo iinei e taua le aua le faʻaaogaina, talu ai o loʻo i luga o laʻau aʻa aʻa.

O le matagofie o togafitiga a tagata o le mea lautele. O le mea lea, pe a faʻatulagaina i nei fofo, e mafai ona faʻaumatia le leai o se mea manaia le apogaleveleve mite.

Ina ia mafai ona fafagaina laau i le 'apamemea, lea e masani ona leai, ma puipuia ai faʻamaʻi faʻaleaga i le amataga o le tautotogo, e togafitia togavao ma le Bordeaux vai poʻo le 1% o le kulimi kulimi sulfate.

Faʻailogaina e le Faatoaga o fugalaau o le ituaiga Novosti Kuzmina e tali atu ma le loto faafetai i le tausiga ma le laei pito i luga, ma tuuina atu se fualaau suamalie suamalie i le taui.

Faʻamatalaga

Tala Lelei Kuzmina O se ituaiga matua tuai. E matua taumalulu-faigata. Fruiting without crouching (i le taumalulu e le itiiti ifo -45) O ituaiga taumafanafana ma fuamū mūmū, na o le mea na totoe. E afaina i maʻi fungalū, togavao e aunoa ma togafitiga, aua ou te tausia sina mea itiiti ma naʻo mo meaai, o le tulaga o le tofo mo aʻu. Faatasi ai ma le atoatoa o le tino e pei lava o vaomatua vaomatua. Afai ou te amata ona 'ai, e le mafai ona ou taofi

Elvir. Euro Garden, sisifo Bashkiria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10238

... O se tasi o ituaiga sili ona taatele ma faatuatuaina i Bashkiria. O lenei tausaga, o taʻalo talavou i lalo ifo o le 2.5 mita. O loʻo i ai se manatu o nisi o fai togalaau o le vailaʻau ua faʻaleagaina ma e le tutusa. Ou te lei matauina se tulaga faapena i nai tausaga talu ai nei. E faʻatuatuaina le togi. I le esetete, o le ituaiga o loʻo i ai 95% o le faʻatoʻaga uma o le fugalaau.

Taua. Ufa

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2324&start=30

Le taimi lelei! Raspberry News Kuzmina o se ituaiga tuai tele, ua ola ma le saogalemu i loʻu eria mo le tele o tausaga, ua tuufaasolo mai loʻu tinamatua, ae ou te le i taumafai sili ona lelei. Sa ou totōina le tele, ae e leai ni suamalie o vine, ona latou malepe ai lea i fatu, lea e le lelei foi. O se taunuuga, ua uma mea uma, ae na o le tasi lenei ua tupu. O le ituaiga o mea na fesoasoani i ai se uo, o se fomai o mea tau faʻatoaga mai NIZISNP, i Biryulyovo. Na fai mai o ia, o fugalaau nei e matua faigata lava ona maua. O se uiga taua o le manogi o vine. O se tala fai tala lenei! ...

Olgunya. Moscow i le itu i saute o Moscow

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2324&start=30

I le taimi lava, i taimi o Soviet, sa ma faatauina ai ma laʻu uo ni laau latalata i le Timiryazev Museum i le 1905. O le mea e lelei ai, i lena taimi na i ai le fanaina o le polokalame "Our Garden", o le matua manatuaina lenei polokalama matagofie faatasi ma le tagata o loʻo lagolagoina B. A. Popov. I le taimi o le malologa, na mafai ai ona ma talanoa atu ia te ia ma fesili mai i lona manatu i le faatauina mai o fugalaau, o le a le lelei e sili atu ona lelei le faatau? O le tali o le: "Afai e te manao i se manogi suamalie, manogi, o le Kuzmin News lenei, ma afai e te manaʻomia ni fua tetele, ona sosoo ai lea ma isi." Ioe, o le mea moni, o ituaiga fou e mafai ona sili atu ona faʻasao i faʻamaʻi nai lo le ituaiga tuai, ae o ituaiga fou e le sili atu nai lo le tofo ...

FAATUATUA. Moscow

//www.websad.ru/archdis.php?code=511885

Talofa O 'upega tafaʻilagi taʻitasi e iai ona lava tulaga. E i ai a matou fulufulu toe faafoi atu, o le mea lea o le Kuzmin News e saogalemu. O loʻo matou tuputupu aʻe lelei i Latham, Sonyshko, Peresetene o Schwalzeldburg (maualuga), Heracles ma isi. : faʻaoga:

Nataalya Gennadyevna

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2324&start=30

O tagata o le taumafanafana e masani ona faʻasoa tala ma o latou tuaoi. Ma mo le 130 tausaga, sa fiafia Kuzmin's News i le le suia o le manuia mo lona manogi manogi ma le tofo le mafaamatalaina o vine.