Faʻasusu vai

Paʻu faʻamau - pe faapefea ona filifili ma faʻapipiʻi

O le faʻamaufaʻailoga o se vaega taua o le mamanu e faʻavaivaia ai le fanua.

Ina ia mafai ona lelei le faiga o le faʻavaivai, e tatau ona matua taua le fesili o le filifilia o meafaigaluega talafeagai.

O le a le mea faʻamau e faʻaaogaina?

O le faʻamau faʻamau e mafai ai e oe ona tuʻuina atu le suavai sili ona lelei i toetoe lava o soo se nofoaga, e tusa lava po o le a le mea o loʻo iai. O le uiga iloga o le lipine tape le gafatia e faʻatino ai vai inu. O se auala sili lea ona lelei, faʻafetai i le sili atu ona mafai ona e faʻaalu tupe ma i le taimi tutusa e maua ai le tele mai punaoa fanua.

Aʻo lei oʻo i totonu o le mamanu o le faʻamau, o le vai e pasia le faamama. O lenei mea e aloese mai le faaleagaina o le tino ma faateleina ai lona soifua auaunaga. Ona oʻo lea o le vai i totonu o le faatonutonuina o le ala o le fusi ma pasi atu i le tele o puʻupu na gaosia i lona ala. A maeʻa lena mea, e ulufale le vai i le auala labyrinth, lea e faʻafefe ai le vai, ona faanatinati atu ai lea i fafo.

Tape mo le faʻavaivai maua saʻo vai vai i lalo o le aʻa o le laau. O lenei faiga faʻavaivai e faʻamautinoa ai le faʻatupulaia o le faʻatoaga o fua o faatoaga ma faʻasaina ai foi le saoasaoa o le tupu o vao. E faʻapipiʻi foi le faʻavaivai e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le ono gasegase i laau.

E te iloa? O le faʻamamaina o le palapala i le afiafi poʻo le po e saofagā i le itiiti ifo o le faʻaitiitia o le vai, ma o loʻo totoina e le laau le aofaiga talafeagai o le susu ao lei oʻo mai le aso vevela.

Ituaiga ituaiga fasi pepa

O le filifilia lelei o faʻamau faʻamau o le ki lea i le faʻamautu lelei. Eseesega o sosolo mo vai inu, lea o loʻo i luga o fale teu oloa, e eseese lava. Ae o loʻo i ai ni faʻavae masani e iai ni uiga patino. Ina ia filifili le fetaui talafeagai, e tatau ona e alu ese mai mea patino o le a faia e le autowatering system.

O le faʻaaogaina o le suavai o loʻo faʻatusalia mai e lua ituaiga autu: o le lipine faʻamau ma le tu masani masani o loʻo i ai faʻataʻitaʻi faapitoa. Muamua filifiliga - O le sooga lea o loʻo i ai ni meaola o loʻo fausiaina i totonu (pito laiti). Lua filifiliga - O se seti lea o le laʻau o loʻo tutoatasi i le pulupulu.

E taua! I le mamanu o le pepa faʻamau e le mafai ona faia ni pu faʻaopoopo, talu ai o le faʻaogaina vave o le a vave faʻaaogaina.

Foafoaga

O le faʻafefe o le suavai o lenei ituaiga o loʻo i ai le labyrinth fetuutuunai i totonu, lea e faʻagesegese ai le tafe o le vai ma faʻafefe atili ai lona lanu. I nisi o nofoaga, o lipine e faia i ni vevela e pei o ni pu e pei o ni pu e tafe mai ai vai. O lenei ituaiga faʻamau e faigofie ona faʻaeʻeina ma faʻamoemoeina i gaioiga mulimuli ane. Faatasi ai ma vaivaiga, e mafai ona faailogaina le manaomia o le faamamaina ma le faaeteete o le vai, talu ai o gaogao vavalalata e masani ona paʻu i se paʻu paʻu.

E taua! I faʻamau faʻamau i le maualalo o alavai, o le tele o pu e tatau ona 100 micron.

Emitter

O le vaaiga elemene o le tape o le faguvai e iloa ai le nofoaga o se labyrinth lea e puleaina ai le tafe o vai i totonu o le palapala eletise laiti. O ia lapoʻa o loʻo fausia i totonu o se faʻamau i lona umi. O le mamanu faapitoa a le emitters e mafua ai le feteenaiga, ona o le tafe o le vai o le faamamaina o le tagata lava ia o mea o loʻo aofia ai. Faʻafaigofie le faʻaaogaina o le tapeina o taʻavale pe a faʻatusatusa i isi ituaiga faʻamau. Afai e mafai ona e gafatia, ona avea lea o se mea sili ona lelei e filifili ai.

E te iloa? Iloiloina le maualuga o le vai salinity o le a fesoasoani i le totoina o laisene. O le totogo o le totogo ma le foliga mai o le fugalaau susulu i luga o laʻau e faailoa mai ai le maualuga o le salinity.

Labyrinth

I lenei ituaiga fagu vai, o le auala e i ai se foliga zigzag lea e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le vai. O le leai o se masalosalo o le faʻamaufaʻailoga labyrinth o se faʻafefiloi masani o le vai, lea, i le isi itu, e talafeagai mo le tele o laau. E mafai ona faʻamaonia le leai o se faʻavaivai. O le labyrinth tape o le sili lea o filifiliga tupe, ae o le asō ua manatu ua le toe i ai, talu ai e sili atu le lelei o vai inu. E aofia ai foi i le faaletonu o le pepa labyrinth e mafai ona iloagofie ai le malepelepe ma le faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

O uiga autu pe a filifilia se mea faapipii

Aʻo mafaufau pe o le a le faʻamau e filifili ai - labyrinth, slit or emitter - faʻalogo i nisi o mea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le filifiliga silisili.

E taua! Siaki i taimi uma pupu o le taʻai - e tatau ona latou pasi le aofaiga o le vai.

Taimi

O le maualuga o le lipine e taua tele. E tele taimi e le sili atu i le 300 m, le umi o le pipili e 16 mm. Afai o le lipine e uumi lona 300-750 mita, o le lautele o le pipili e 22 mm. O se mea e talafeagai lelei mo le faʻaleleia o lau lauʻeleʻele ma lana filifiliga e faalagolago i itu e lua - o le umi ole taimi o le tape ma le mamafa i totonu o le palama.

Mafiafia le puipui

Taulaʻi faapitoa i le puipui o le puipui. Mai lenei tulaga maualuga e faʻalagolago i le malosi o le faʻamaufaʻailoga atoa, faʻapea foʻi ma lona faʻatinoga ma le olaga atoa. O le mea lea, o faiga e faʻapitoa i le lautele o le puipui o le puipui e sili ona fetaui lelei mo le faʻaleleia o faʻatoʻaga ma se vaitaimi matua matuitui. O ituaiga o faʻamau faʻasolosolo ma puipui sili ona lelei e lelei mo toetoe o soo se fua o le matutua matua.

E te iloa? Suavai e maua e ala i le faʻavaveina o suavai e ala i laulaau. O le mea lea, o le vevela o le laau e tupu, lea e sili ona taua i aso vevela.

Faʻaoga avanoa

E le gata i lea, aua nei galo le mamao i le va o tatala tatala. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo laau totō e vavalalata le tasi i le isi, E manaʻomia le faʻaaogaina o le faʻamau faʻatasi ma sina va i le va o pu. Pe a fuafua le mamao sili ona lelei, e tatau ona amanaʻia le ituaiga o palapala i luga o se fasi fanua faapitoa. Ofo faʻamaʻi faʻatasi ai ma mea faʻapitoa, o le mamao i le va o le 30 cm, e talafeagai mo le eleele vaʻalele.

Vai le vai

O le tafe mai o le vai e faalagolago i itu taua e lua: le umi o le faʻamau lava ia ma le manaʻomia o laau totō mo vai. O le faʻaitiitia o le vai mo le faʻavaivai e faʻaitiitia ai feeseeseaiga ma faʻatagaina ai le faʻaleleia atili o le faʻamafanafanaina o laina uumi o laau. E le gata i lea, o le a le manaʻomia se tulaga maualuga o le faʻamamaina. Faʻalogo lelei i le mamafa i le emitter. Afai e 0.7 le pa, ona faia loa lea o le filifiliga o le faʻamaufaʻailoga i luga o faavae o mea nei:

  • taumafaina 1.5 l / h: talafeagai mo le faʻaleleia o fua o laau mai le aiga reed;
  • tafe 1.0 l / h: suavai masani mo ituaiga eseese o eleele ma le tele o fua;
  • tafe 0.6 l / h: soʻo se lipine faʻatasi ai ma se fua maualalo maualalo e faʻaleleia ai, e mafai ona faʻafefe le eleele mo se taimi umi. Atoatoa mo paipa ma se umi uumi.
Faʻamau faʻamau - matagofie mea fou fou, fesoasoani tele e fafagaina e aunoa ma le fetuunai o lona aoga. Faʻafeiloaʻi ma le faʻatatau i le fesili o lona filifilia ma le faʻatinoina mulimuli ane, ma ua faʻamaonia oe e faʻamautu le faʻamautu lelei o lau fanua.