Fua o le gaosiga

Lulu Blue Moon - Wisteria Blue Moon

Blue moon wisteria o le laau aupito sili lea ona matagofie i vine vavalalata. O faaputuga o le susulu i le ao e foliga mai o se afu suamalie ma manogi, ma o le po latou te feʻilafi i se lanu siliva malulu. E le o se mea faafuasei o le igoa o lenei lalelei o Blue moon poo Blue Moon. O le laau e faʻaaoga lelei e le au faifaatoʻaga mo mea teuteu. O le a teuteuina soʻo se faapaologa, vaʻa, terrace, puipui o le fale, pa.

Wisteria - Wisteria macrostachya Blue moon (Macrostachia blue moon moon vitseria) o se teuteuga teuteu o le aiga legume. I Rusia, na faaulufale mai mai le Iunaite Setete.

Totoga o mea totino

E mafai ona aʻafia le maualuga o le toto 6-7 mita, nisi taimi.

O fugalaau o le foliga e le masani ai o le lavender-blue, lanumoana lanumoana, lanu piniki ma le lanu enaena lanu violē (faalagolago i le eseese ma le tausiga) faatasi ai ma le samasama samasama samasama ua aoina i fuifui vine, e pei o le vine, mai le 15 i le 30 cm le umi.

O lau lanu e matagofie, lanu meamata, mafiafia: mai le 7-9 ituaiga o laulaau. O pepa e fesuisuiaʻi, faʻalavelave-faʻapipiʻiina. O fua e lanu enaena, e aoina i totonu o pusa, e tutusa ma pi. E i ai sona aʻa malosi.

O le sili atu lea ona malulu o le visteria, e faʻafetaia le malulu malulu e oʻo atu i -30-40 tikeri.

Tausiga

Faʻamasinoga


Mo le totoina, e sili atu ona lelei le filifilia o le vaitau o le 1-2 taumafanafana ma se aʻa aʻa. Ona faʻaitiitia lea o le tiga o le fetuunaiga.

E le lelei le laau e faatatau ile palapala. O suavai lelei, eleele laititi eleele ma le humus faaopoopo ua talafeagai mo le totoina.

E le taliaina naʻo eleele eleele suamalie.

Mo le totoina e manaʻomia ona eli loloto loloto (e le itiiti ifo i le 25 cm), faʻatumu i le humus. E mafai ona e faʻaopopoina se faʻafefiloi o lau o le pala, o le vaitafe oneone ma le eleele eleʻele. Pe a totoina le faʻaaogaina o le metotia o le fesuiaiga, e aunoa ma le faʻalauteleina o le aʻa aʻa.

Fanua

E tatau ona lelei faʻamalamalamaina, e manaʻomia le resitala i le la mo le itiiti ifo ma le 6 itula i le aso. Ae e tatau foi ona tuʻuina atu ni puipuiga i le taimi malulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o itu e tatau ona ufiufi e se puipui. Sili le totoina o se laau i le itu i saute o le fale.

E le fiafia le laau i faʻataʻitaʻiga ma le matagi. O le mea lea, e tatau ona filemu ma susulu le la.

E tatau foi ona saunia ni lagolago malosi ina ia mafai ona faaauau pea le auala i le itu saʻo. Laititi o le a faigofie ona taʻalo i soʻo se lagolago.

Fertilizer ma laei

I fugalaau fugalaau o lanu enaena, ma o laulaau e le vaivai ma maua foliga foliga teuteu, o le a manaomia e le laau le fafaga faaopoopo. O nei mea e mafai ona avea ma faʻamalaʻau: mo le 1 mita o le eleele e te manaʻomia 10 lita o le vai ma le 20 g o le faʻamalo. Faʻasaina: o le tinpost tinure tinyo i le fua faatatau o le 1:20. Lili kulupu: 100 g i le 1 pakete vai.

Suiga

O le toe totoina o le vistia matutua e le manaomia. Afai e tatau ai - matua faʻaeteete ma le teuteu malosi Vervay.

Faʻasa

E le talia e le suka le suavai. Faʻateleina le fausiaina o le laau e manaʻomia naʻo le taimi o le totoina ma le tuputupu ae o le vaitau. Afai i le taimi nei e le lava le susu, o lona uiga o le a vaivai, o le a sili atu ona leaga, e le mafai ona tupu fugalaau. Ia Tesema, ua taofia le vai.

Metotia ma taimi faʻaleleia


Fausia e ituaiga e lua: tipi ma fatu.

O le tautotogo o le taimi sili lea mo le aʻafia. O se tausaga e tasi le tafana e filifilia, o le faʻaaogaina o le faʻataunuʻu e faia i le ogatotonu o le fana. E totō le fatu i le eleele faʻasalaina e oʻo i le pito o le faʻaoga. I le faaiuga o le taumafanafana e faʻapipiʻi ma aʻa ua gaosia i le nofoaga saʻo.

I le faʻaaogaina o fatu ia Tesema, e totoina ai fatu piisisi i totonu o se fale kiona i le suavai, ma le palapala faʻaputu. Laʻau e ufiufi i le tioata po o le afifi palasitika. E tatau ona pouliuli le teuina. Pe a ma le masina e iloa mai pine, e tatau ona ave i totonu o le potu malamalama. A oʻo i le totogo o le tele o se vaomatua, e mafai ona latou totoina i totonu o se fale lauʻeleʻele.

Fuga

Wisteria amata ona fuga mai ia Me - amataga o Iuni. E masani lava o le vaitau sili lea ona malosi o le vaitau. I le masina o Iulai, o le laasaga lona lua o le fugalaau e amata, e le maualalo. I totonu o laufanua vevela, o le fugalaau e toe faia i le ogatotonu o le autumn.

Teuteu

A uma ona totogo i le tau mafanafana ma le pau o lau laau i le tautoulu, e mafai ona tipi le laau, ona i ai lea i le lumanaʻi o le a totolo malosi atili. O togalaau a Wisteria e fautuaina e nonoa e pei ona tatau ai ina ia le toe faʻamalo ma tupu atili ai le faʻamalosi.

Mo le fausia o le tele ma le tuputupu ae e mafai ona tipi le itu i le ogatotonu o le taumafanafana i le 20-40.

Faʻamatalaga: O le umi o le ola o le wisteria e umi lava. I nofoaga e maua ai le mafanafana ma le malulu, e mafai ona ola le laau mo le silia ma le 100 tausaga.

I le gasologa o le vaitau ua faaopoopo le vine maualuga i le 2 - 2.5 mita.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laau e puipuia i faʻamaʻi. E leʻi faʻafuaseʻi osofaia e meaola faalafua e pei o se mea oona. Ae peitai laulaau e mafai ona faaleagaina e caterpillars ma moa. I le tulaga muamua, o le tele o pu i luga o lau, i le tulaga lona lua, o lau e maua ai se lanu apamemea e le mafaamatalaina. Mai le anufe o laulaau e sosolo i le sauniuniga o meaola, o le mites ua faʻaumatia e acaricides. E mafai foi ona avea le aphid Green ma se taufaamatau i laulaau ma fugalaau, lea e fesoasoani lelei i iniseti.

O le masina o Wisteria Blue e le manaʻomia ai le tele o tausiga ma tau taua. O le fetaui lelei o le laau e mafai ai ona e totoina i vaega tele, ma i luga o le balconies ma le loggia. O lenei lalelei e mafai ona faʻafiafia i ona lanu matagofie i soo se nofoaga na filifilia e i tatou, e mafua ai le faamemelo ma faafiafiaina le mata. E pei lava ua faia e aumai ia i tatou se fiafia matagofie.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o le tausiga ma le tulaʻi mai o Wisteria Macrostachia Blue Moon:

Mea aoga
Lalo o se lisi o tusiga e mafai ona aoga ia te oe:

  1. Ituaiga o Wisteria
  2. Wisteria tausi ile togalaau
  3. Faʻapenaina o Wisteria
  4. Blooming Wisteria
  5. Totoina Wisteria