Laʻau i totonu

Fautuaga mo le tausiga lelei mo Campanula i le fale

Campanula o se laau e maua i le natura vao o Europa i saute, ae o le tele o ituaiga o Campanula ua totoina ma o loʻo faʻaaogaina nei e le au faifaatoʻaga o ni mea teuteu. Campanula o se tausaga e tasi le matua ma o se tulaga aloaʻiaE tele ituaiga o ituaiga eseese, foliga ma lanu o nei lanu.

Ae i le fale, naʻo ravnolistnaya Campanula e aʻafia.

O a tulaga e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o le tolauapiga i le fale

A e faʻatau le fugalaau Campanula, taulaʻi pe iai ni mea fou e tupu i tafatafa ane, pe o iai meaola faalafua ma laʻau matutu o loʻo misi.

E te iloa? O lenei fugalaau e masani ona lauiloa o le "faatoafaiava ma le tamaʻitaʻi". O le laau ei ai lona igoa e le masani ai aua o ona fugalaau e paʻepaʻe pe lanumoana.
A o ia tolauapi i totonu o le fagu feʻaveaʻi ua fesuisuiaʻi i le siosiomaga i totonu o le fale poʻo le fale, e manaʻomia e ia se mea e faʻafeiloaʻi ai, aua a maeʻa le faʻatau, o loʻo iai o ia i totonu o se masini feaveaʻi.

E uiga i le gafa Campanula e te aʻoaʻoina e ala i le faitauina o le tusiga. O nei fautuaga o le a fesoasoani e faʻalautele atili ai se fugalaau maloloina ma matagofie.

Nofoaga ma moli

Campanula e fiafia i se malamalama susulu. E sili atu ona puipuia le fugalaau mai le la. O le a lagona le lelei pe afai e tuu i le itu i sisifo poʻo le faamalama i sasae.

A tuʻuina i le itu i saute o le fale, e tatau ona teuteu le tolauapiga. Afai e te maitauina o laulaau o le tolauapiga o loʻo i luga ma ua maeʻa, o lona uiga atonu e mafua ona o le tele o le la. Afai e maua se malamalama itiiti, o le a vevela laulaʻau, o laulaau e mamao tele atu nai lo le mea e masani ai, ma o le fugalaau e leiloa ona foliga muamua.

A leai se auala e alu ese ai, ma e tatau ona tuʻu le fale o campanula i le faamalama i matu, ona tatau ai lea ona faʻatulagaina se malamalama faaopoopo e sili atu i le lua itula i le aso.

Lulu

O le fugalaau o le a lelei i le vevela e oʻo i le 22 ° C, ae sili atu pe a le sili atu le maualuga o le vevela ile 18 ° C. I le taumalulu, e tatau ona teuina le campanula i le fua o le vevela e tusa ma le 13 ° C.

Auala e tausi ai i le fale

Campanula o se laau faʻapitoa tele, ae e le lelei tele, o lea e tatau ai ona e faʻaalu sina taimi ma le gauai i le tausiga o le laau i le fale, ma o le a mafai ona e tupu aʻe se fugalaau matagofie.

E taua! Campanula e matua nofouta i le lelei o le suavai. E manaʻomia le suʻeina o vai ma vai inu; afai e faʻafeinu i le vai malosi, o le a mate le fale i le taimi.

Tulaga faʻatau

I le vevela vevela, e manaomia tele le campanula ma tele le suāsusu, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo faʻamalulu pea le eleele, ae ia aloese mai le umi o le vai.

O nisi taimi e tatau ona e faʻaleleia le laau i aso uma, aua i le taumafanafana e vave faʻapala le palapala. I le tautoulu ma le taumalulu, o le suavai e matua faʻaitiitia, e manaʻomia le faʻafefeina o le laau e le silia ma le tasi i le vaiaso.

Faʻamamaga o le ea

Pe a ea o le ea o le potu e maualalo; o le campanula, pe a faʻatupulaʻia lelei, e masani lava ona faʻavasegaina i vai inu. Aemaise lava e tatau ona e gauai atu i le vevela i le taumafanafana ma le taumalulu, pe a uma le vevela, ma o le laau o loo i luga o le windowsill.

Laʻei pito i luga o fugalaau

Aua nei galo e uiga i ofu. E pei lava o soʻo se isi fale i totonu, Campanula Manaomia le fafaga atili.

E taua le faia i le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau - i le tautotogo ma le taumafanafana. Campanula fale o le a lagona le lelei ma o le a fiafia ia oe i le fuga, pe afai e te fafagaina i se fugalaau faapitoa mo le totoina o laau teuteu faalua i le masina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Campanula e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi ma meaola faalafua. O mea matautia mo lenei fale o le fua ma le apogaleveleve. E tatau ona asiasia le fugalaau i lea taimi ma lea taimi, ma afai e mafai ona e matauina togi togitogisa o loo i lalo o laulaau, o lona uiga, atonu o se apogaleveleve mite.

Lanu paʻepaʻe po o le lanu enaena i luga o laau e ono taʻu mai ai le i ai o le vaʻa.

O se faailo o le i ai o meaola faalafua e mafai ona foliga mai o lanu samasama, laulaau paʻu, ma isi mea e leiloa.

O le a manaia mo oe le aʻoga e uiga i faʻamaʻi ma meaola faalafua o fugalaau petunia, fugalaau faʻatau, gatsania, peonies, lilies, irises, violets, cannes, geraniums, anthurium.
Pe a iloa meaola faalafua, e tatau ona togafitia Campanula ma se iniseti, mo se faataitaiga:

  • O le Actellic o se fualaau faasaina lea e galue i luga o le sikutellum ma le apogaleveleve. Fufulu le amipoule i le 2 ml o le sauniuniga i le 100 ml vai, ona faaopoopo lea o se lita o vai mama, faʻafefiloi lelei; fufulu le laau, e pei lava o le susuina o laulaau ma vine; E fautuaina e faʻaoga totigilima i fafo poʻo se faletupe.
  • "Fitoverm" - faasaga i le apogaleveleve mite. Used 2 ml i le 1 lita o le vai. Faʻamata muamua le vailaʻau i le 100 ml o le vai, ona faaopoopo lea 1 l. Lafoa le laau i le 2 aso / aso faatasi ma se va o le 10 aso ao lei mou ese atu meaola faalafua. E leai ni mea matautia.
E le gata i lea, o Campanula e afaina i le lauulu, lea e mafai ona tupu i le tele o taimi ma le tele o le suāvai, faʻafefe vai ma tumau pea le maualuga o le suasami.

O le mea lea, e tatau ona mulimuli i lenei mea: faʻalogo e amata ona mamae, o le aʻa ma le aʻa na amata ona pala, o le manogi manogi o le pala na foliga mai, e tatau ona vave laveaʻi le laau, a leai o le a oti.

E tatau ona aveese uma fanua tuai, o le pala o le fugalaau, totō le campanula i le eleele fou ma mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻavaivai.

Le vaitaimi o le fugalaau: tausi i le taumalulu

I le amataga o le tautoulu, o le tuputupu ae malosi ma le fuga o le laau ua muta. I le vaitaimi lenei, e tatau ona saunia se fugalaau mo le taimi o totoe. Ina ia mafai ona vave totogo le laau i fafo o le taimi malolo, e tatau ona faia ni manipulations.

Sei o tatou vaai pe faapefea ona manumalo le campanula:

  1. E tatau ona teuteuina fuʻa, ma tuu ai le 10 cm o lala.
  2. O le laau e tatau ona malulu (12-14 ° C) le potu, ae lelei lava.
  3. O le faʻasalaga e faʻaitiitia i le tasi i le masina.
  4. A oo mai le tautotogo, e aumai le laau i se nofoaga mafanafana. E tatau ona aveese vaega mamago o le fugalaau ma faʻafeusuaʻi soo.

Suʻeina: filifilia o ipu ma le palapala

O nisi o tagata fai togafitiga e fautuaina toe faʻaleleia le campanula na o le taimi e matua vavalalata ai o ia i totonu o le ulo - e le fiafia le fugalaau i le fesuisuiai masani. Ae ui i lea, e tatau ona e faʻapipiʻi se tolauapiga i le tele o le ogaumu o le fagu - o le a mautinoa ai o se tuputupu aʻe lelei ma faʻaalia.

O le eleele e tatau ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻafefiloi pe faʻatau mea sauniuni, e aofia ai le oneone, humus, peat ma lau lau lau.

O se faʻasologa e aofia ai laasaga nei:

  • I totonu o le fagu fou e tatau ona fai ni pu pe a latou misia. Liligi se alavai ole alavai - e mafai ona faalauteleina ile pe tusa o le 2-3 cm, faʻalagolago i le tele o le ulo.
  • E faʻatumu le palapala i le eleele ma faʻaeteete, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa o le laau, faʻafeiloaʻi, faʻatumu le vaega o loʻo misi o le eleele.
E te iloa? O tagata olaola o le olaola e tusa ma le 300 ituaiga o campanula, ae i le fale e mafai ona ola na o ni nai ituaiga meaola.

Metotia faʻaleleia i le fale

Campanula e mafai ona faʻasalalau:

  • O le vaevaeina o le vao.
  • Laʻau.
  • Fatu.

Vaeluaina o vao

A oe fuafuaina se mea e gaosia ai laau, e mafai ona vaevae le aʻa i ni vaega i se naifi malosi i le vaitaimi lenei. O vaega taʻitasi e faʻapala i se isi ipu. O le laau e fafagaina ma faʻamaʻaina pe a maeʻa le vaiaso.

Ioe, o le a aoga ia te oe le faitau e uiga i le faaleagaina o laau toto, e pei o petunia, dieffenbachia, gaillardia, chrysanthemum, orchid, clematis, brugmancia.

Laʻau

O Campanula e mafai foi ona gaosia toe gaosia e tipi. O le auala faigofie lea.

Faʻapipiʻi nofoaga:

  • Filifili se tipi e talafeagai mo le faʻatoʻaga. E sili atu le ave mai le pito i lalo o le laau.
  • Ona tatau loa lea ona totoina i totonu o se paluga o peat ma oneone, e masani ona faasusu.
  • E fautuaina le faia o se kiona, e ufiufi ai le ulo ma se paʻu poʻo se polyethylene faʻamalosi, o nisi taimi e faʻaalia.
  • A oʻo i le 10 cm le 'au, e tatau ona e faia se vavao o le a fesoasoani i le atinaʻeina o taamilosaga.

Fatu

Mafaufau i le ala e mafai ai ona e tuputupu ae i se tauiviga mai fatu. I lenei auala, e mafai ona e amata tuputupu aʻe Campanula i le amataga o le tautotogo.

O le laʻititi tele o fatu e mautinoa e mafai ona totoina i totonu o tamai tioata. E tuʻuina le palapala palapala i le pito i lalo, ma o le pito i luga e matutu, e le tatau ona faʻamaina fatu - e sili atu ona lelei le fufuluina, o lea o le a faigofie ai mo i latou ona tupu. O le lumanaʻi e manaomia le tuʻuina atu o se mafanafana mafanafana, faʻamautu ma faʻamalamalama lelei.

E aoga le toe totoina o se tolauapiga mai se ipu pe a oʻo i le tolu laʻau.

E taua! Afai e faʻavaivaia le taua, o le a le mea e fai: alu i se nofoaga e sili atu le malamalama - atonu e leai se malamalama. Tuʻuina le faʻaleleia o le ea ma le suavai i sina vevela nai lo le vevela o le potu.
I le faaputuputuina, e tatau ona ou fai atu e fiafia Campanula i le tausiga ma le gauai i le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau, i le taumalulu o lenei laau e matua le manaia ma e mafai ona fai e aunoa ma le fafagaina mo se taimi umi.

Tuuina atu fautuaga mo le tuputupu ae o le tolauapiga, o le ae maua se fale maloloina e fiafia ia te oe ma i latou o loo siomia ai oe ma lona matagofie ma le matagofie.