Laʻau

41 le manatu o le faʻaaogaina o le sitaili o le tagata na fanau mai i le mamanu (ata)

Filifilia i le va o le siʻosiʻomaga ma le fanau mai, o nisi e tu i luga. E foliga mai e matua tutusa lelei lava ma e faʻamautuina i mataupu faavae lava e tasi. O le mea moni, o igoa uma e lua o lona uiga tutusa ma e talafeagai i se togalaau masani lea o loʻo ola ai vaomatua masani ma vaomatua o laufanua ma faga.

O le natura o se tagata manaia matagofie le laufanua! O lenei manatu e auala atu i le leitmotif autu i le tulaga o le tagata na tausia. Vaomatua, laufanua poʻo savannah e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga o le laufanua faʻatasi ma ona lava uiga.



O uiga autu o le sitaili masani:

  • Faasaoina o le natura faalenatura.
  • Mamanu faanatura. O tagata e le tatau ona lagona.
  • Le foafoaga poʻo le faʻaaogaina o vaituloto masani lea ei ai iʻa ma isi tagata ola vai.
  • Lawns ma fuālaʻau poʻo vao vao.
  • Afai e mafai, o le teena o soo se pa. Afai e te manaʻomia pea, ona sili atu lea ona faʻaoga puipui.
  • Driftwood, o laau tuai ma paʻu ua pala e pei o mea teuteu.
  • Le sosoʻo lelei o faʻatoʻaga o togalaau, atonu e tele, ma le tasi ma le isi e aunoa ma ni tuaoi manino.
  • Fafaga mo manufelelei ma tagata laiti vaomatua (squirrels ma pulou), pe afai ei ai, nonofo lata ane.
  • Luga o le maa o loʻo ola ai fugalaau ma laau.



Ecostyle i le faʻasologa o le laufanua e faʻapipiʻiina e faila fausaga fausaga e faia i mea masani. Meafale laupapa lapoa - laulau mausali, nofoa mai laupapa ma nofoa moa - o le a foliga lelei i le sone o le aiga. Sheds ma gasebos, faʻatasi ma le lalagaina o laau totō poʻo le ufiufiina i lala vevela, e taua i nofoaga o faafiafiaga.



O togalaau vao o loʻo faʻapipiʻiina i le vaʻaiga o laau tipi, faʻasusu i le paʻu laau poʻo le iliili. Alalaupapa e ala atu i se vaitafe muimui o le taamilosaga po o se vaituloto laitiiti e faia i lala, laupapa ma ogalaau. I totonu o le pitonuu, o se pusa vevela poʻo se fafie ua tuʻuina mai i maʻa e faʻaaogaina ai se faʻagata i le natura.



O le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e fatuina ai ni paʻu alpine ma poloka ma laau e ola i luga o palapala papa. O ata vane na fetaui lelei i totonu o le laufanua. O se sopo e faia i laupapa ma sati i le nofoaga o faafiafiaga o le a foliga tutusa i se siosiomaga faalenatura masani.



O fale i totonu o le laufanua e masani lava ona faia i laupapa poʻo maa, ma o latou puipui ua lilofia i vaomatua. E masani lava, o le faʻaogaina o laufanua o le aʻeina o laau e faʻaaogaina mo nei faamoemoega. Ivy, fualaau a teine, fusi ma fuga e foliga matagofie i puipui o le fale, gazebos ma isi fausaga. O nisi taimi e sasaa atu ai se fasi manifinifi o le eleele i luga o le taualuga o le toopies ma otaota ma o loʻo ola ai vao vao.


O le mea moni, o ituaiga uma o laau totino o le teuteuga autu lea o le laufanua i le uiga o le tagata na tausia. E mafai ona avea ma faʻasoa ma taʻutaʻu laau, vao, fern, fugalaau ma mutia vao.

Mo le faʻasologa o laufanua e sili atu ona lelei le filifilia o laau i le lotoifale. Mo se faʻataʻitaʻiga, i la tatou vaʻaleleʻa, birch, uʻamea mauga, oak, maple, aspen, linden, hazel, juniper, vine vine, spruce ma le pine ua sili ona lelei i togalaau masani.


E mafai foi ona tuu fualaau aina ma fua laau, e pei o gooseberries, currants, fugalaau poo le honeysuckle, ma laau totō o le togavao i le mini-togalaau.



Ae maise lava le lauiloa i fugalaau ma laau totoa, o fulufulu uumi, ferns o ituaiga eseese, logo, taisies, daisies, lupins, patacups ma cereals. O Valerian, sage, oregano, plantain, St. John's wort ma le mint ma le tele o isi togalaau togafitiga o malo masani foi i togalaau.



Faʻaleleia o le natura masani e fetaui mo toetoe lava o se toomaga, talu ai e le manaʻomia le faʻaleleia o le laufanua ma faʻamamā mai mailei, pamu ma papa. Predine ravines ma vaituloto e fetaui lelei ma totonu o le laufanua, ma aumaia ai le filemu ma le toafilemu o le tagata mai le latalata i le natura.