O le togalaau

Totoina o pears i le tautoulu

Toeitiiti lava leai se tasi o le a tumau pea ona le fiafia i le vaaiga o fualaau suamalie ma paʻepaʻe, o lea afai ei ai lau togalaau, ia mautinoa ia totoina lenei laau.

O le totoina o le a avea ma vaega sili ona taua i le galueaina o lenei aganuu faatoaga. Ae afai e le saʻo, e tatau ona e faatali mo se taimi umi mo se seleselega lelei, ma e le mafai lava ona e vaai i ai.

Filifilia se nofoaga e toto ai se pi

O le vaega muamua i le galueaiina o se laau o le filifilia lea o le nofoaga saʻo ma le sauniuniga o le eleele. Pear - alofa i le vevela ma le malamalama, o lea la e tatau ona lautele ma pogisa le nofoaga. Laʻau e mafai ona i ai i le tautoulu ma le tautotogo.

Ae o le totoina o le autumn i le fautuaga a tagata atamamai e sili ona lelei. O le fua i le totōina e tatau ona paʻu lau lau ma faʻagesegese ai le gaioiga o le sua.

I le faaiuga o le taumafanafana, pe tusa o le sefulu tausaga lona sefulu o Aokuso, e tatau ona eliina nofoaga o le lumanaʻi ma faaopoopo faʻamaʻi:

  • compost - 7-8 kg i le sikuea. m;
  • salt masima - 25-30 g;
  • superphosphate - 50-60 g

O le taimi sili mo le totoina o le tele o ituaiga o pears o le faaiuga lea o Setema - amata ia Oketopa, pe a oʻo mai le vevela i se togalaau e itiiti le tiga.

Totoina o pears ma tausi ia te ia

Mo le totoina e sili atu ona lelei le ave o fualaau ua uma 1-2 tausaga. A faʻatau, faʻalogo lelei i foliga vaaia o aʻa, ogalaau ma paranesi atoa. O le laau e tatau ona ola ma umi, e aunoa ma ni faaletonu.

Teu sieti i le taumafanafana - tulafono ma fautuaga.

Faitau iinei pe faapefea ona fausia se vine.

Autumn teuteuina o vine //rusfermer.net/sad/vinogradnik/uhod-za-vinogradom/obrezka-vinograda-letom-i-osenyu-chto-nuzhno-znat-o-nej-i-kak-ee-osushhestvlyat.html.

Tili se pu e laʻititi nai lo le aʻa o le fatu. Ia mautinoa o loʻo lelei lava le palapala ma mautinoa le lelei o fefaʻatauaiga i luga o le ea. I le va o le 20-30 cm mai le ogatotonu o le lua, tietie i totonu o se siteki e avea ma faavae mo le saʻo saʻo ma le tuputupu ae o le laau. I luga o le eleele, e tatau ona tulaʻi 60-70 cm.

Iloilo le nofoaga o le aʻa aʻa - o le amataga o le aʻa. I le avea ai o se tulafono, e tu i se mamao o le 4-5 cm i luga ae o muamua aʻa. O lenei vaega e tatau ona iloa mo le totoina lelei, ola ola, ma i le faaiuga, ma le seleselega.

O se mea taua o le "faatofu" o le fatuina i totonu o le lua. Tausi le laau ina ia 5 cm le maualuga o le aʻa i le maualuga o le eleele. Faʻasalalauina ma le faʻaeteete aʻa ma vave momoe faʻatasi ma le eleele na tupu ai le fatu.

Afai e leai se vaʻai se tasi e mafai ona iloa, faʻamaufaʻailogaina le palapala, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma olo le ogalaau ma le humus poʻo le manure. Ona nonoa lea o se ogalaau i se pi ma se fuainumera-valu maea.

O le mafanafana, e tatau ona e mulumulu e le aunoa, e mafai foi ona e gaosia vao, sili ona taua, ia mautinoa o le mulch e le paʻi atu i le ogalaau o le pi.

O le tausia o laau laʻititi e aofia ai le faʻainuina masani, faʻamaʻapeina o pristvolnyh circles, eliina eleele, aveese vao ma le faʻataʻiina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faitau i le 'upega tafaʻilagi uma e uiga i le mailei pipi. Faʻafefea ma pe o le a le mea e sili atu ona sasaina ai mailei.

O le tusiga e uiga i le faatauina mai o bees //rusfermer.net/bee/info/biology/stroenie-pchely.html mo ni tagata tausi manu moni.

Fertilizing ma le faʻasusu

O le tausaga muamua ina ua mavae le totogoina o timuga o pears, e mafai ona aloese mai le fertilization, talu ai ua uma ona faʻaofiina i totonu o lua totō.

Amata mai le tausaga lona lua talu ona totoina, e manaʻomia le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻatoʻaga i tausaga taʻitasi, ma faʻamalosi - tasi i le tolu tausaga.

O taunuuga lelei e maua mai e ala i le totoina o laau pe a maeʻa le seleselega ma se pasene e lima pasene.

Faʻatasi ai ma fomaʻi autu o loʻo faʻaaogaina i le tautoulu, faʻaaogaina luga o laʻei i le taimi atoa o le tuputupu ae. E tusa ai ma fuataga ma faaupuga, e manaʻomia ona mafaufau:

  • eseese eseese;
  • tulaga laau;
  • fua tele;
  • voluma o le faʻaaogaina autu;
  • tulaga o le susu;
  • fua o le eleele.

Afai o loʻo e faia se meainu vai, faʻaaoga se vaifofo o paʻu manu ma le moe.

Tele lava le mafuaʻaga e mafua mai i le faʻamalosi faʻamalosi i totonu o le liʻo lata ane, ona sosoo ai lea ma le eli. Ae e taua le matauina o le aoga o lenei metotia e maualalo tele, talu ai ona o meaʻai e maua ai le taimi e faʻamaʻe ese ai mai faʻamaʻi.

I le nofoaga i lalo o le pi, e fautuaina le faʻaaogaina o fugalaʻau i totonu o le faʻamau i luga o le pale i le loloto o le 25-30 cm. O le lelei o le faʻaofiina o laʻei i totonu o vaieli loloto e faia ile palapala i le loloto o le 50-60 cm.

Fautuaga i tagata uma e fai togalaau: Aufaigaluega, totoina ma tausi.

Siʻosiʻomaga tuputupu aʻe Siberia //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/brunera-krupnolistnaya-i-sibirskaya-posadka-i-uhod.html.

Trimming uiga

O le teuteuina muamua ma le fausia o le palealii o se laau e faia i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo. Ae, e tatau ona maitauina o le palealii o se paʻu ua lelei ona faia na o ia lava ma e le manaʻomia ai se mea taua.

O le a lava le maua o se teuteuga laitiiti e teuteuina ai le mataʻituina o fualaau aina ma le fausiaina o lala semi-skeletal.

I luga o poloka na fautuaina i luga o palealii ma lapotopoto.

O le foliga sili ona lelei mo sea ituaiga palealii e manatu e le o vavalalata, lea e ogatasi lelei ma tulafono masani o le faaopoopoga o le pale.

O le tuputupu ae o se paina e le faigata tele, ma o se seleselega tele e toetoe lava a mautinoa i taimi uma!