Laʻau faʻatau

Fugalaau Rafflesia: ia iloa le fugalaau sili ona tele

O le fugalaau aupito tele i le lalolagi, e sili atu i le 1 mita le lautele ma e mamafa le 10 kilokalama pe sili atu, ua taua o rafflesia. O le a le maofa le laau parasite e le masani ai ma lona talafaasolopito ma lona olaga. Ia e masani lelei ia te ia.

Faʻamaumauga o Faʻamaumauga

O lenei togalaau mataʻina na afua mai Asia i Sautesasae e tele isi igoa na tuuina atu e tagata o le atunuu - fugalaau teuteu, lotus dead, maʻa lotus, lili paʻu.

Na maua Rafflesia i le 1818, ina ua tupu le tasi fugalaau i le 90 cm le lautele ma le 6 kilokalama - o nei laʻau ua matua maofa lava i le au malaga. O le lotus dead na maua i le taimi o suʻesuʻega o Sumatra. Na matau e le taitai vaega o Thomas Raffles, o ia foi o le faavaeina o Sigapoa, se mea ese. I lona mamalu, ma taʻua le aiga o laau toto. Ae o le fugalaau muamua na maua na faaigoaina i le tasi o le au malaga, o Joseph Arnold - Rafflesia Arnoldi.

E te iloa? E tusa ai ma tusiga le aloaia, o le fugalaau parasitic na maua e le Farani Farani Louis Deschamps i le 20 tausaga talu ai nai lo le aso aloaia - 1797 Ae o faamaumauga ma tala e uiga i le lili paʻu na faoa e le au Peretania, o lē na osofaia le vaa a le tagata sailiili.

O tagata o le motu na faʻaaogaina fugalaau mo togafitiga faafomaʻi - ia toe faʻaleleia le tino o le tino pe a uma ona fanau ma faʻaleleia le mana o alii.

O le lautele o le sui tele o le lotus maʻa e toeitiiti atoa le 107 cm. E leai se fugalaau sili i le paneta.

Faʻamatalaga

O le taimi nei o rafflesia e mafai ona maua i totonu o le vaomatua e le gata i luga o le motu lea na maua ai, ae faapena foi luga o motu o Kalimantan, Java, Malacca, ma i le itu i saute sasaʻe Asia.

E te iloa? O le fugalaau laʻititi i luga o le paneta o le tele o le pine e tupu aʻe i vaomatua ma e taʻua o wolw.

Pe a tatala, e ola na o le 4 aso, ma a uma ona totogo e amata ona pala. E faigata ona e le iloa o ia: o se faʻalavelave lapopoʻa lautele i le foliga o se pesini ua siomia e 5 petal petals. I totonu o le togavao o se faaputuga o sima ma carpels.

Mai le faavae, lea e taua o le diso, o le faalauteleina lea o le malolo i luga. O le 'ie e ufiufi i fuga. Mai le laau o le manogi, e pei o meaʻai pala. E tosoina ai iniseti e pei o lago mo le faʻamalosia.

E tusa ma le 30 ituaiga o rafflesia - e tofu lava ma ona lava uiga. O le mea pito sili ona itiiti, faʻamalosi patma, e iai fugalaau e oo i le 30 cm, ma i tua atu o le meli ua uma ona tusa ma le 1 m. Lanu o fugalaau e mumu ma lanu enaena ma pito i tua.

E tusa ai ma le ala o le ola ma meaʻai, o mea totō o le olaola o meaola faʻapitoa - olati, faʻavae, schlumbergers, achmeas, platiceriums, vriezii, ripsalis, epiphyllums, tillandia.
Fugalaau e tele lava i ituaiga uma e lua, e iai foi le tele, pe a faaopoopo i le itupa e tasi e iai foi alii. Latou te le faʻaogaina le photosynthesis, o le rafflesia e leai lava se laʻau masani.

Vaega o le laau

E tuputupu ae Rafflesia ma ola ai e le sooga. O le tele o taimi e fufusi poʻo aʻa o laau na taia i le fogaeleele.

E taua! E le o laau uma e talafeagai mo le ola o le lily scavenger, o se mea muamua e manaʻomia - o le sap o nei laau toto e tatau ona fagua le fatu lili.

E filifilia ma le faaeteete e Rafflesia lona nofoaga e nofo ai, talu ai e na o le faafetai lava i le fale lona lua. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai lona sucker i luga o aʻa, lea e faʻaaoga uma ai meaʻai, aʻo le e ona e le oti.

A maeʻa ona lavea le laau na manaʻomia, o faʻalavelave laititi e maua i lalo o le paʻu o le fale tausimai e sau mai fatu. E itiiti lava se mea lilo i totonu o le laau.

Aoao atili e uiga i togalaau faʻatau - sarracenia, nepentes, zhiryanka, sundews, flytraps.

Fugalaau ola

Mo le toeitiiti atoa le tausaga ma le afa, o le fatu i totonu o le talimalo e le o lagonaina e ia lava - faatasi ai ma le fesoasoani a suimeni i ona aʻa, e fafaga ai i mea uma e tatau ai. A maeʻa le fatu, ona aliali mai lea o se fatu i le nofoaga o le folasaga - o se tupu uigaese i luga o le paʻu. O nisi taimi e oʻo atu i le 3 tausaga mai le lulu i le tuputupu ae. O le fugalaau o le lumanaʻi e tupu mai le 9 masina i le 1.5 tausaga.

Aoao atili e uiga i laau toto - passiflora, ixia, azimine, feijoa, callistemon, muray, hymenocallis.
A maeʻa le palotaina o se fugalaau fugalaau, ona tupu mai ai lea o fua i le 7 masina. E foliga mai o vine, ma totonu oi latou o fatu. O Rafflesia e faʻalauteleina ma le fesoasoani a iniseti, faʻapea foʻi ma manu tetele e soli fua ma salalau nei fatu i le vaomatua.
E taua! Mai le 2-4 miliona fatu, na o ni nai aʻa e maua aʻa. Ma oi latou e le mafai ona ulu atu i totonu o le laau saʻo, maliu i le taimi.

O le taimi nei ua lamatia le laau toto tele: o le vaomatua tumau o vaomatua ua faaitiitia ai le numera o nofoaga mo le ola o fale.

Ua matou iloa o rafflesia i le vaomatua e mafai ona maua e tusa ai ma lenei uiga: pe a fuga mai, ua lava lea e taitaia e le manogi o meaʻai vevela. Ae talu ai o le taimi o le vavalalata e le umi se umi - naʻo tagata laki e mafai ona maua le laki e feiloai ai i lenei lili ese.

O le a le mea e faʻamalosia - o le matamata i le vitio

Latou te le sogisogi tele, na o le vevela vevela latou te inupia ma pe a uma ona mou atu, ua latou punou.

Tanawa

//forum.awd.ru/viewtopic.php?p=6112376&sid=0311b4af5ddc2bf0ffea3d5269d7f502#p6112376

Faatasi ai ma lenei taumafaiga na matou tolotolo ai i le 2009 =)) Ioe, ou te faamaonia, na ou vaai ia Khao Sok lava ia. Ioe, ma sa matou i ai iina (aua oi latou o ni "tuatusi" uma), na matou tolotolo i matou lava, e aunoa ma se fesoasoani. Sa manaia. Ona. Manatua Na matou maua o ia, ma le faanoanoa. o toega o le tausaga talu ai ma se fuga ma loʻu ulu. Na matou tolotolo ai iina ia Aokuso, ma e tatau ona matou tilotilo atu i le televise ia Fepuari. Ae o eleele eleele i Aokuso. Manuʻa leaga. O aʻu, i le avea ai o se tagata suʻesuʻe o meaola e ala i aʻoga, fai mai lenei, o le e foliga mai e tatau ona alofa i soo se mea ola, ae matou te leʻi galulue faatasi ma lanu. leai Na na o le tupu lava ia te au, i le uma. Talofa fiafiaga mai ia i latou mai lou poto masani ... otkovyrivat ... O se mea e pei o lena))))

Ma o lenei musika e leai se mea e tulaga ese mo i tatou, Rus, e le o. O lona aiga, e igoa ia Phallus impudicus (tusia le igoa o le ituaiga), e nofo i totonu o la tatou vaomatua tele, ma o tagata lautele e taʻua VESELKA. E le faʻapitoa foʻi. =) vaai i Wikipedia ? Tau lava o le mafaufau =) E le i tutusa le auala e pei ona ou faia i lanu? =)

arctika

//www.farangforum.ru/topic/23478-rafflesia-e--------------------- fai-findComment & comment = 544953