Tala Fou

Miracle Berry Miracle: E mafai ona toto i luga o le fale vevela i le ogatotonu o laʻau?

O le kekekamea o se tamaʻi tele i le itu i saute e tupu aʻe i laufanua manaia ma e oʻo i le ogatotonu o le autumn. E taua o se faailoga o le fausiaina, e le o se mea e ofo ai: e selau ma selau fatu fatu i lalo o le paʻu paʻu o le fua.

E ui i le mea moni o le pomegranate o se laau vevela-alofa, e toatele e mananao e faataitai o latou lima ma tuputupu ae i lenei vavega i totonu o Rusia.

E faapefea ona toto?

Le totoina o se rimoni, e tatau ona manatua le taua o le vevela mo lenei laau. O le aofaʻi o le aofaʻi o aso o le ea ma le eleele e le tatau ona itiiti ifo i le 3000. I le taumalulu, e tatau ona oʻo i le 15 tikeri le maualuga o le vevela.

Penekalone e le lelei i le eleele, ae fautuaina e faatulaga se alavai faʻapitoa, lea e puipuia ai le faʻaleagaina o le susu. Atonu o le mafiafia o le maʻa, maa, mafolafola lautele. O minerale ma fugalaʻau faʻasaina o le a le matua tele.

O le lua e faʻaleleia ai le rimoni e tutusa ma isi laau: 60x70 cm.

I le pito i lalo o le lua e tatau ona avea ma se palapala eleele lelei (a itiiti ifo ma le 15 cm), ona faʻafefiloi ai lea o le humus ma le palapala (o le lapisi i le pakete). E taua tele le fafagaina o le fale pe a uma ona totō ma ufiufi le eleele i le suamalie po o le vaomago: o le auala lenei o le a taofia ai le susu o le eleele.

Afai e te fuafua e ufiufi se paluga i le taumalulu, toto se fatu laau ma se manaʻoga o le 60-45 tikeri i le itu i saute.

E faʻapefea ona tausi?

O le pomegranate pito i luga e manaʻomia ai le tausiga lelei ma mataʻituina.

Tatalo. I uluai tausaga talu ona totoina, aemaise lava i le taimi o le tuputupu ae, e tatau ona tatala le palapala.

Faʻasa. E tatau ona faʻalelei le rimoni, aemaise lava mai le vaitau lona lua faʻatupulaia: faʻafefe o le eleele e mafai ona taʻitaʻia ai le fua.

Nofoaga. I le taumalulu, e mafai ona e tosoina lala lala. Afai e totō le rimoni i se tulimanu, e pipiʻi malie i le eleele ma faʻafefiloi i le eleele: e tusa ma le 4 suo e tatau ona tuʻuina i le pito i luga, ma e tatau ona faʻaaoga le 20 cm le faʻaaoga i le laau atoa.

Afai e le o fuafua le malutaga, o le fatu toto o le spuding ile lalolagi e tusa ma le 15 cm. E mafai foi ona e faʻamafanafanaina le fusi i ni pini o loʻo tuʻuina i luga o le tasi.

Teuteu. O le pamekaina e tatau ona avea ma se vao o le 6 pulou o le pusa-fan-shaped. O lenei mea e le mafai ai ona faamanualia le laau i le taimi o le fale i le taumalulu. O le vevesi ma le tele o lala, o le tuputupu aʻe o le basal ma le shtambovy e tatau ona aveeseina e le aunoa. E tasi le taimi i le 20 tausaga, e manaomia ai e le rimoni se "teuteu teuteuina": o lala uma i luga atu o le eleele ua aveesea, lea e faaosofia ai le tuputupu ae o lala fou ma le tele o le seleselega.

Faʻatauga auala

Penegranate e faʻaleleia i auala e lua: fatu ma vegetative.

  • Fatu fua. E tatau ona ave ni fatu mai fualaau aina suamalie, tuu i luga o le susu susu ma fusi i latou e tusa ma le centimeri papa o le eleele. E le tatau ona faʻamalo le eleele sei totogo fatu ma oʻo atu i le maualuga o le 3 cm. A maeʻa lena mea, ona totoina lea ina ia mamao le va i le va o le totogo pe a ma le 4 cm. A tupu laau ma e leai se avanoa i le va o latou, o le a toe faʻafefe.
  • Auala faʻatau (tipi). Mai taʻi tausaga taʻitasi o laau toto, o le vaeluaina o le tusa ma le 25 cm e tipi ma mauaʻa i se nofoaga lelei. O le seleseleina ua totoina i le palapala ua vevela i le 12 tikeri, o le loloto e tusa ma le 10 cm. E tatau ona tuua le tasi internode ile luga. O le a totogo le laau i le amataga o Me poʻo le amataga o Iuni.

Aoina ma teuina o fua

I le itu i saute, o le rimoni ua tupu ia Oketopa. E maua e le paʻu se lanu samasama mumu po o le lanu samasama. Ina ia aoina se rimoni, e tatau ona e mateina saʻo i luga o le taimi: o fua o fualaʻau e vave amata ona taʻe.

E tatau ona teuina fualaʻau mamele i totonu o se nofoaga e lelei le vaʻaia ma le vevela o +2.

Pameka

E tele ituaiga o fesoasoani. O le autu autu o le mama o fatu. O le sili atu o le fatu i totonu o le fua, o le suamalie ma sili atu le eseese, ae o lenei ituaiga rimoni e manaʻomia ai le tausiga lelei.

"Gyuleisha pink", "Gyuleisha mumu". O se tasi o ituaiga sili ona lelei o le rimoni, lea e tupu aʻe i Azerbaijan. O fua e faʻalanoa, taʻamilosaga, paʻu o le piniki (Gulezy pink) poʻo le mumu (Guleisha red) lanu. O fatu e lanu violē, mea malie, maua se tofo suamalie.

"Ak Dona Krymskaya". O loʻo i totonu o le Crimea, o loʻo i ai ni fua e pei o ni fua ma ni kulimi kulimi ma ni lanu mumu. O fatu e suamalie, oona. E manatu le aufaatoaga i lenei ituaiga o se tasi e sili ona faigofie ona tupu.

"Kizil-anor". Toto muamua vine, lea ua tupu i Uzbekistan. Laʻau laiti ma se paʻu piniki piniki-mumu, fatu lanu moana mumu ma le manaia.

"Tinamatua". O le ituaiga o rimoni, ua tupu aʻe o se fale fale ... E fua mai i le tausaga atoa, o le lapoa o le fua e oʻo atu i le 5 cm.

Filifilia o le ituaiga saʻo ma le matauina o nei tulafono faigofie, e mafai ona e totoina le saʻo rimoni i lau togalaau ma fiafia ai i ona fua lelei ma fuamalie.

Matou te aumaia foi i lou mafaufau se tala vitio e uiga i le galueaiina o le rimoni i totonugalemu o Rusia: