Laʻau

Kolumneya - tausiga ile fale ma le galueaina

Kolumney o se sui o le genus Gesnerievs, lea e sili atu ma le 190 ituaiga laau. Na aumaia o ia mai le Amerika vevela, lea na ola ae ai i luga o ogalaau ma laau.

Fugalaau fugalaau: tausi fale

O le fuga i totonu o le laau e faia i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, pe a mavae le taumafanafana o le tausaga i le itulagi i Saute.

Faamatalaga Lautele

Kolumneya o se fugalaau e avea ma sui iloga o fualaau aina suamalie i le Gesneriaceae genus. O foliga vaaia iloga o loʻo faʻatusalia mai e fugalaau o lanu susulu ma laʻau. Paʻu vine e mafai ona oʻo atu i le 10 cm, e faʻafefete i le paʻi, e ui lava e manaia.

Faʻaaliga o Shida

O lau e tusi i luga o le ape ma ia i ai se foliga faʻalelei poʻo le fatu ma se lanu matagofie. O laʻau e mafai ona ola mai i le 4 i le 10 cm, fugalaau e fai mai o latou faavae ma e latalata i le ogatotonu o le aʻa. Fugalaau e sau samasama, moli ma lanu piniki.

Lulu ma moli

O se mea faʻapitoa ma faʻapipiʻi. O le malamalama e manaʻomia i ni aofaiga tele ma e tatau ona faʻamaluluina ma faʻasalalau. O le laau e le tatau ona tuu i avanoa avanoa i luga o le auala, aua o le kolia e le iloa lelei le susulu o le la ma tusi.

E tatau ona tausia le vevela mai le 24 ° C i le 27 ° C. Afai e malulu le ea, e mafai ona maualuga lau maualuga. I le taumalulu, e malulu le togavao i le vevela o le 17 ° C. O lenei mea e faʻaleleia ai le tupu mai o fugalaau fou.

Faʻamatalaga o shadyan

Faʻasaina o le Koluma ma le Maʻemaʻe

Kolumney o se malolo mai le tau vevela e fiafia i le ea malulu. Afai e lamolemole le laulaau, e fufulu le pulupulu, ma pe a iai le vailaʻau, e sili atu ona lelei le fai i le puao vai.

E sili atu le faʻaaogāina o le vai mo le faʻavaivai i le vevela o le potu e lelalo ifo i le 20 ° C. Aʻo leʻi faʻavaivai, e tatau ona fufulu, aua o le kolia e tali leaga i le lime ma mafai ona oti. O le sili atu o le malosi o le laau, o le tele o le vai e faʻaaogaina. I le taumafanafana latou te faʻatutuina le tele o vaiinu, i le taumalulu - faʻalelei.

Mo faʻamatalaga! Ma o le vai e le pala, o se alavai e faia i totonu o le fagu ma le laau ma ua faapipiiina se fata e faʻafefe ai le vai tele.

Tulaga o le eleele ma le faʻalautele

E fiafia le laau i se meaʻai ma le tele o meaʻai. I luga o le faʻatau atu i faleoloa faapitoa ua uma ona saunia ma se mea talafeagai. E mafai foi ona fefiloi ma le malala, pulu ma vaega o fatuga.

Taua! E mafai ona tupu se fugalaau i le lalolagi masani masani, ae a faʻaaogaina mea faʻapitoa, o le a tupu ma tuputupu ae lelei.

I taimi mafanafana, o le laei pito i luga e faia 1 le taimi i le 12-15 aso. E sili atu ona tali lelei i le faʻataina o le vai. I le taimi o le vavao, e faʻaaogaina fugalaʻau mo fua o laau totō. I vaitau malulu, o laei pito i luga e tatau ona faia e le tele-i taimi uma i le 4 vaiaso.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o se ala masani mo soʻo se vaitau. Mai lala tetele, tipi le 7-10 cm ma ni laulaau ma tuu i totonu o le vai. E mafai ona vave totoina i totonu o se meaʻai ma le vai pe a tatau ai.

Faʻaaliga o Krakatau

Lauina o laau

O le tuputupu ae o le laau e tele. I le tausaga muamua, o le tuputupu aʻe o vaotuloloa o le a oʻo atu i le 50 cm. A oʻo ina atinaʻe, o loʻo faʻapipiʻi puʻu, e masani lava ona oʻo atu ai i mea sese pe a alu.

Ina ia faʻaleleia le alualu i luma o le lumanaʻi, e tatau ona teuteu i tausaga taʻitasi (pe a fuga fugalaau). Ua vavaeina vaega o pupu, ma o nisi o na aʻa ua mauaa ina ia maua ai laau fou o le koluma.

Aisea e le fuga ai columna

Freesia faʻatoʻaga ma tausi i le fale ma totonu o le togalaau

Kolumney o se malolo mai motu, o le mea lea e matua nofouta lava o ia i le vevela o le vevela i totonu o le potu ma le maualuga o le vevela. Afai e le mulimulitaia le faigamalo, e faamuta le maua mai o fugalaau, o laulaau atonu e mago ma liu samasama, ma afai e le lava le susu, e mafai ona mate le laau.

O le soona inu i le suavai e le aoga foi, o aʻa e ono amata ona pala ona o le pala o le susu, ma o le a mate le laau.

Maʻi ma meaʻai

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausia i le fale

O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi e le lamatia ai lenei ituaiga, ae e mafai ona faigofie i foliga o:

  • aphids;
  • faʻailoga;
  • siaki;
  • faʻasolosolo.

Taua! E mafai ona e faʻaumatia meaʻai e ala i le pulupuluina o iniseti ma se koluma.

Afai o le suavai e malosi tele i luga o laʻau ma aʻa, e ono amata le pala. Afai e laiti le nofoaga ua afaina, tipi ese le mama ma faasolosolo le kolisi, togafitia i le fungicide. Afai o le tele o le laau e aafia, ona vavaeina lea o seleselega maloloina, ma faʻaumatia le fuga maʻi.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Rosemary: tuputupu aʻe ma tausi i le fale

O tausiga ile aiga e le o taimi uma e faigofie ai. Afai e le mafai ona faatumauina se vevela ma se malamalama i totonu o le potu, o faafitauli ma le tuputupu ae o le laau e mafai ona tupu.

Vaʻavaʻai Faʻavaʻa

O taunuuga o mea sese na faia i le tausiga o le laau

O le le lelei o le fausiaina o le tausiga mo le koluma e mafai ona mafua ai se faʻaleagaina e le mafai ona faʻaaoga.

Mo faʻamatalaga! E taua le matauina o mea sese i le taimi ma amata ona tau ma i latou.

O mea sese ma a latou faasaʻoga:

  • o le foliga mai o lanu enaena i laulaʻau o lona uiga o le vai malulu e faʻaaogaina mo le faʻasusu. O le maualuga o le taumafanafana mo le faʻavaivai e 19-20 ° C;
  • pala i aʻa, o foliga mai o sigi e matua malosi lava le suāsusu. O vaega mamaʻi o le laau ua aveʻesea ma vaʻaia i se fanua fou;
  • o le foliga mai o le fulufulu fulufulu foliga o loʻo taʻu mai ai se siʻosiʻomaga sili ona suamalie. Aveese nofoaga mamaʻi o le laau, togafitia ma le fungicide ma faaitiitia le maualuga o le susu;
  • o laulaau e mama ma pale - o aʻafiaga ia o le susulu o le la. Ave le laau i totonu ma se malamalama sili ona malu;
  • e paʻu'ū le lau ma faʻagogo - o se faailoga o le laau e le lava le susu mo le ola. Ia faia soo se mea e pipii ai;
  • o le foliga mai o se upega tafaʻilagi i le va o laʻau o lona uiga o le faʻamaʻi faʻatasi ma se apogaleveleve. Lafoa le laau ma se iniseti faapitoa. Mo le puipuiga, latou te le faʻatagaina le vevela tele ma e tele lava ina felafoaiina. O tiketi e le fiafia i siosiomaga malulu.

O se vaitaimi malologa sili atu ona talafeagai

O le taimi o totoe o se tasi lea o vaega sili ona taua i le siʻosiʻomaga. A maeʻa ona faʻamaeʻaina (i le autumn), e taoto pepe mo le isi vaitau. Mo lenei vaitau, ia seti le vevela ile potu i le 10-12 ° C. A maeʻa le 40-50 aso, o le a amata ona aliali mai le taʻavale, mulimuli ane e tatau ona siitia le laau i se nofoaga vevela ma le vevela ile 17-19 ° C.

Fiafia ituaiga

O ituaiga fugalaau nei e sili ona lauiloa i Rusia:

Faʻasologa o le Carnival

O se laau toto ma lau lanu lanumoana.

Mo faʻamatalaga! I le vaega o le fugalaau galue, ua ufitia i le tele o fugalaau lanu samasama ma se lanu mumu i autafa o le gaʻo.

Kolumneya Krakatau

O lona igoa e foliga tutusa ma se mauga mu. O se ituaiga lenei o Kolumnai mataʻina, o ona lala e ola aʻe i le faavae. E tele lau lanu mumu o lanu lanumeamata lanumoana. O fugalaau e tutusa ma lanu mumu ma moli.

Kolumney Sheydiana

O ituaiga e masani ona maua i Mekisiko, e fai ma sui o se laau toto ma lala paʻu. Laʻau uumi uumi ma le vevela susu, faʻafefete i fafo pito papa paepae, mumu i totonu. O le Sumoe Schiedeana e tele, fugalaau fugalaau. O le lanu e eseese uma (o loʻo i ai ni paʻu paʻu i luga o le lanu samasama).

Faʻaaliga o Argut

Kolumney Argut

O le ituaiga koluma e aumai mai Panama, ma ua togiina i le tasi ma le afa mita ma le tele o vine i totonu o le pub pubcence. O laulaau e susulu, e faʻamalosi i le pito. Fugalaau e faia e vaega o laʻau lau. Le lanu o fugalaau e mumu-lanu moli ma lanu samasama i luga o pamu.

Kolumney Shida

Fleshy laau faʻatasi ma laʻau faʻapipiʻi ma le mūmū mūmū. I lalo ifo o lau lanu mumu. O le vine e oʻo atu i le 1.5 m, ma o le tele o laulaau e oo i le 10 cm. Fugalaau o lanu samasama ma lanu enaena e tutupu i le umi atoa.

Mo faʻamatalaga! I lalo o le tulafono faavae mo se laau e pei o se kolisi, e le faigata le tausia o fale, ma o le a sili atu le manaia i soo se mea: i le fale poo le atunuu.

Afai o le totoina lelei o loʻo faʻatino lelei ma lelei ona siaki, o tausaga taʻitasi o le a fiafia i le tele o fugalaau. O le mea autu o le matauina o le puleaina o le vevela, tausia le faʻamamaina ma mama mai tuai tuai.