Laʻau

Rosa Elf (Elfe) - o se faʻamatalaga o le ituaiga ma ona uiga

O le aʻei luga Elf o se laʻau tetele tele e mafai ona tuʻuina atu i le togalaau le foliga fiafia. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a totogo mo se taimi umi ma tele, e tosina atu ai le mafaufau ia te ia lava. O le lalolagi atoa o le "elf" e mafai ai ona e faʻaaogaina i vaega uma e tasi ma le faʻapitoa.

Talafaasolopito o le foafoaga ma le faʻamatalaga o le ituaiga

O le Elf climbing rose sa faia e le kamupani Siamani Rosen Tantau i le 2000. Elves e aofia i le Nostalgische Rosen ("Nostalgic Roses") ma, e pei ona faamatalaina, o togalaau o togalaau faʻaonapo nei.

Rose elf

Short description

O lauʻau o le Elf aʻega e maualuga i le 2.5 - 3 mita le maualuga ma le 1.5 m le lautele. O faʻamau e faʻamausalī, ae afai e tuʻuina i luga o le lagolago, latou te faia se faʻalavelave. O manogi e manogi, mafiafia, lapoa - e tusa ma le 12 cm le lautele. Corollas e valiina i se paʻepaʻe paʻepaʻe sinasina, latalata i le ogatotonu o leona o lemoni ma greens. I le fugalaau e tasi e mafai ona oʻo atu i le 57 petals.

Faʻamatalaga o laʻau o le aʻei Elf Roses - pulupulu pulumu e oʻo atu i le 6 vaega. O laulaau e lanumeamata, lanu, maloloina.

Mo se faʻamatalaga! E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia a le kamupanī faʻateleina: o le vasa o le vaomatua o le 5.

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma le lelei o lenei ituaiga e tatau ona matauina:

  • fua tele;
  • o se vaitau umi o le fugalaau - toetoe lava o taumafanafana uma (i le ogatotonu o Iulai i lalo ifo o le taimi atoa);
  • mea manogi suamalie;
  • tetee i le paʻu paʻu ma le lanu uliuli.

O aʻafiaga e aofia ai:

  • Resistance i le kulimi - e oo i le -29 ° С (i le 4-5 vaega e manaʻomia ai le mafanafana, aua e mafai ona tineia);
  • maualalo ifo i timuga mamafa - e fautuaina e totō i le teritori lata i le puipui poʻo le pa i le itu i lalo.

O le mea lautele, o le tele o fai togalaau e manatu i nei faaletonu e avea ma vaega o tekinolosi taufaatoaga, ae le o ni mea e le lelei.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O rosa maualuga e faʻaaogaina i luga o le faʻaogaina o le laufanua. Latou te teuteuina fao, arbors, fausaga puipui. Rose Elfe e sili ona manaia e pei o se taʻifau. Afai e te tausia lelei le rosa, ona tuputupu ae lea o le malosi, lapoa, ma le tele o mea leaga. O nei uiga lelei o le vao e mautinoa e tosina mai mata.

O fugalaau susulu ma fuga lanu e fesoasoani e suia ai le tulimanu sili ona pogisa o le togalaau. O nei rosa e maua ai se lagona fiafia i le togalaau.

Laʻa aʻe rosa i luga o se fata

E faʻapefea ona toto i le lauʻeleʻele avanoa

Afai na filifili le fai togalaau e toto se rosa i luga o le fanua, ona faigofie lea ma sili ona aoga le fofoina o se fatu i se faleoloa faapitoa po o se vasega pepe. O lenei laau e tumau uma uiga o le ituaiga.

Rose Mary Rose (Mary Rose) - se faʻamatalaga o le ituaiga ma ona foliga

O le oso aʻe o roses e faʻapipiʻiina foi i latou e vavae ese. Mo mea e totoina ai, e faʻaaogaina ai laau talavou malolosi pe a maeʻa ona fuga.

Faamatalaga faaopoopo! Faatasi ai ma tomai faapitoa ma tomai e mafai ona faʻaleleia e fatu. Ae i le taimi lava e tasi, e i ai pea se avanoa e le maua ai e le laau ia uiga uma o le ituaiga.

Filifiliga nofoaga

O le atiina ae o le laau e faalagolago i le filifiliga sao o le nofoaga. Mo se rosa, e taua le filifilia o se avanoa tatala ma lelei, ae aunoa ma le tu saʻo i le taimi o le aoauli, puipuia mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga. E fautuaina le tuʻuina o rosa maualuga i le itu i saute poʻo saute sisifo. I luga o se puipui po o le pa ina ia mafai ai e alo ona tafe i latou.

O le a le taimi e tau ai

I nofoaga i saute, e mafai ona totoina Elf i luga o rosa i le autumn ma le tautotogo. O le a maua e le laau le taimi e faʻafetaui ai ma maua aʻa. I le tau le lelei ma le malulu, o le totoina e faia i le tautotogo, pe a maeʻa le palapala ma fuga uma.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O le eleele mo le rosa e tatau ona fua ma malamalama. O lea ituaiga eleele e tatau ona le gata i le luga, ae faapena foi i le umi atoa o aʻa. Afai e mamafa le lalolagi, ma le tele o le omea, ona fautuaina lea e faaopoopo i ai le faapalaga, peʻa, oneone lapoʻa, humus i ai.

I oneone oneone, o le susu e le tumau ma o le a matua vevela le fogaeleele. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaopopoina se paluga o peat, eleele elefiti ma sina meaʻai po o le humus.

Roses e tupu i luga o eleele palapala. O le mea lea, o le peʻa e faʻaopoopoina i le le faʻaituau poʻo le alkaline earth. Faatasi ai ma le tele o le acidity, o le lime poʻo le pefu o loʻo faʻaaogaina.

Faʻalogo! O le maualuga o le eleele e tatau ona i ai i le loloto o le 1 mita, pe a faʻapea o le paʻu lanu uliuli e ono aliali mai i luga o le mama mai le taʻavale.

Totoina o se fatu

A o lei totoina, o le fatu ua fausua i le vai mo se aso. I lenei taimi, ua tumu le fale i le susu. I le togavao, ua vavaeina aʻa ma aʻa, ma totoe vaega malolosi ma maloloina. I le taimi lava lea ao le i totoina, e mafai ona faia le rosa i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le tusa o le afa itula.

Faʻamasinoga faʻaleleia

O le togavao o se aʻe aʻei luga Elf e tele, o le mea lea, i le va o kopi e tatau ona itiiti ifo i le 0.5 mita.

Faʻamasinoga faʻapitoa o loʻo faʻaauau ona faia:

  1. Mo se fatu laau, ia eli se lua e sili atu nai lo le 0.5 mita le loloto. Afai e latalata le vai i le fogaeleele, ona sasaa ifo ai lea i le pito i lalo o le lua le 10 cm o le maa poʻo le suavai paʻu. Ona tuʻuina lea o le faapalaga poo le tausaga o le tausaga talu ai i le lava voluma. Fertilizer tuu 10 cm le palapala.
  2. O le fatuga ua tuʻuina i totonu o le pu ina ia faʻamaʻo aʻa.
  3. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le laau, o le lua ua ufitia i le eleele. E faʻatulagaina le eleele faataamilo i le vao.
  4. A uma ona totō, o le eleele o loʻo siomia ai le fatuina o loʻo faʻamamaina lelei. E mafai ona faʻaaogā faʻamalosi totoga faʻavae - mo se faʻataʻitaʻiga, Heteroauxin, Kornevin. Afai o le eleele ua paʻu, ona faʻafefeteina lea.

Taua!E tatau ona faʻalolotoina le ua aʻa i le tusa ma le 3 cm. O le fuainumera o togi luga aʻe o le tui o le a faateleina. Ma i le taimi lava lea o le a fesoasoani i le rosa e faʻaolaina ai mai le maalili.

Tausiga o togalaau

A o tausia se oso aʻega o le rose, e le gata o le totōina e taua, ae ia tausia foi: fafaga, tausia o le susu, lalaga pito i luga, teuteu ma toe totoina.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rose Eddy Mitchell - faʻamatalaga o le vasega

O Roses e mafai ona ola i se lamala mo sina taimi, ae toetoe lava o taimi uma e afaina ai o latou foliga vaaia ma fua. I le tau vevela, ua lava le vai faalua i le vaiaso i le vai mafanafana. Faatasi ai ma le amataina o aso malulu, ua faʻaitiitia le tele o le vai. I le amataga o le tautoulu, o nei laau e le toe manaʻomia ona faʻamalosi.

Mo le sili atu le soifua maloloina, e mafai ona faʻafefeteina rosa e ala i le susunuina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai mafanafana ma faia le faʻatinoga i le taeao po o le afiafi.

Faʻalogo! Afai e te lūlūina vao rosa i le ao, ma le malosi o le la, ona oʻo mai ai lea o mumu i luga o lālā mai lauʻeleʻele.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, pe a amata ona ola le laau, e manaʻomia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le taimi o le fugalaau, latou te fafagaina le phosphorus ma le pailani.

Fertilizer application

Mai le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau i le afa lona lua o le taumafanafana, e faalua ona faʻaaogaina le faʻamaʻi faʻaseʻi i le masina. O loʻo i ai se meaʻai faʻapitoa, e aofia ai meaola ma meainu.

Roses tali lelei i le humus. O le mulimulitaʻi foi e aoga mo i latou. E le na o le fafagaina o le laau, ae e tumau foi le susu ile umi. I le faʻaopoopoga, o se mea e faigata ai ona fai i luga o le eleele.

Teuteu

E iai tulafono patino:

  • I le tautotogo, latou te tipiina ia lela na faaleagaina i le malulu, faapea foi ma pito i luga o le mama.
  • O le vevela o le taumafanafana e manaʻomia e faʻaleleia ai le fugaina ma tuʻuina atu i le togavao foliga manaʻomia.
  • I le taimi o le autumn, ua faaleagaina pe umi tele foi maunu. O lenei pu e taua o le tumama.

Suiga

Afai e te manaʻo e toe faʻapipiʻi le vao i se nofoaga fou, ona sili atu lea ona fai lenei mea i le amataga o le tautotogo (pe a maeʻa gutu) poʻo i le amataga o le autumn (ina ia maua e le laau le taimi e maua ai aʻa ao lei amata le tau malulu).

Aʻo leʻi toe faʻavasegaina, ua fautuaina e tipi le tipu. Afai o se tamai togavao, ona faʻapuupuu faʻapuupuu ai lea o laʻau. I se tagata matutua e aʻe aʻe le rose, o le 'oti ua tipiina pe a ma le 0.5 m, ma ua maeʻa ona vaʻaia totoa tuai.

  • Muamua sauni le pu i le eleele. O le maualuga o le lua e tatau ona tutusa ma le maualuga o le pale o le rose.
  • O le togavao ua faʻamaluina lelei i luga o se eleele. O aʻa tetele e tipi ese. Afai e le pala le palapala, ona mafai lea ona afifiina le uʻamea i le ie.
  • A maeʻa le faʻaaogaina o le laau i se nofoaga fou, e faʻamautuina le eleele ma faʻataʻoto faʻalelei.

Faʻalogo lelei! I totonu o le vai, e mafai ona e faʻaopopoina meaola o le biostimulants: Zircon poʻo le Epin. Latou te fesoasoani i le rosa e feagai ma popolega.

Sauniuni e feʻaʻei rosa mo le taumalulu

I se tau ma malulu malu, o le vao e saofafai i luga o le pylon. Faʻaoga lala lala, o loʻo afifiina i se ata i luga. Afai e mafai, ia ufiufi nisi o rosa. Ona sili atu lea ona lelei le mafanafana o le ea.

Rosa Morden Centennial - faʻamatalaga o le vasega

I le malulu, o le a aveeseina lapalaʻa mai lagolago i le taimi muamua, a le o lea atonu latou te momotu i taimi o matagi. O le faʻatinoga e faia i ni nai aso, e maua ai e roses le avanoa e faasolo malie ai. A mafai ona tuʻuina lapalapa i luga o le palapala, e faʻamautu lelei. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga twine. O se vaega o fofo poʻo laupapa o loʻo tuʻuina i le va o laʻau ma le eleele.

Pe a tulaʻi le tau i le vevela lē tumau, o laau e ufiufi i lala laʻau mumu ona faʻapipiʻi ai lea o mea. Twine e faʻaaoga e faʻapipiʻi ai vao.

Faamatalaga faaopoopo!Ina ia faigofie ona maua aʻa i le taumalulu, e totogo le laau.

Pe a oʻo mai le faʻaleleia o le fale, e faʻafefe le malulu ina ia faʻasolosolo ai sina taʻavale lele. A leai, atonu e paʻu le laau.

Fugalaau rosa

O le vaitau o le gaioiga o se laau o le taimi lea o vao, fua ma fualaau aina. Faʻalagolago i le tau, e amata mai le amataga poʻo le faaiuga o le tautotogo ma faʻaauau pea seia oʻo i le amataga poʻo le gataʻaga o le tautoulu. O le taimi atoa o le tausaga faʻaletupe o le vaitaimi o totoe. E manaʻomia ina ia maua e le laau le malosi mo le vaitau fou. O le mafanafana o se faailoga mo le fafaguina o se fugalaau.

Young Roses, uluaʻi 1-2 tausaga, e le fautuaina e fuga. O lenei mea e aveesea ai lo latou malosi, ma e manaʻomia e laau ona tupu le olaola lanumeamata, malosi atili ma le malulu. Ma i le tausaga a sau o le a latou totogo lelei.

I le matua o le matua, o le aʻeina o rosa e manaʻomia foi le faʻaleleia, teuteu pito i luga, ma le teuteuina. A o latou tuputupu aʻe, latou te manaʻomia le lagolago o le a puipuia ai mai matagi malolosi.

Afai e le fuga mai le rosa, atonu o le mafuaaga lea e le o tatau ai ona tausia le mafuaaga:

  • Faia o le tele o le kulimi faʻamalosi i le taimi o fuga. E tatau ona faʻaaogā le faʻaofuofu i luga o le faʻaleleia o le taulaʻau.
  • Le teuteuina lelei o tipu. Aveese totō vaivai ma i latou e leai se tulaga tuputupu ae. E tatau foi ona lafoai ia mea e oso ai. E vavaeina le 0.5 i le 0.8 mm i luga aʻe o le fatugaʻo, lea e tatau ona tuʻuina i totonu o le togavao.
  • O le tulaga o le fugalaau e aafia i le nofoaga o le vao. Afai e pouliuli le 'upega tafaʻilagi, faʻafeʻamuʻu pe mamago foi, ma faʻataʻitaʻiga, ona oʻo lea i le tele o fuālaʻau e le mafai ona faʻamoemoeina.
  • O le mafuaʻaga o le le lava o fugalaau e mafai ona faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le laau e tatau ona siakiina faʻapitoa mo lo latou i ai ma togafitiga puipuia faʻatasi ai ma iniseti po o fomaʻi.

Fugalaau fugalaau

O le oso aʻe o le rose o loʻo faʻaleleia i le tautotogo ma le taumafanafana. O togafitiga Varietal e fananau mai e ala i tui, tuʻuina ma tipi.

Laʻau o rosa

Tuʻu

O le taimi e totoina ai o le tautotogo. Mo lenei, e tipi 100-150 cm le umi. E tatau ona seleseleina nei laau i luga o tumutumu ma tuu i totonu o togalaau umi i le eleele (10 cm le loloto). O le togi e tatau ona muai faʻasusu ma faʻasusu i le humus. Ua faamautuina le paranesi. I luga o le palapala, na o le pale o le fana e tumau.

Taua! I le vaitau atoa o le tuputupu ae, e tatau ona mautinoa le susu o le palapala i le nofoaga o le taoto.

O le tausaga na sosoo ai, o seleselega ma aʻa e vavae ese mai le tina ma totoina e pei o se fatuga masani.

Laʻau

E tele naua i latou i le aʻeina o rosa nai lo le taoto. O le taimi o le faʻatoʻaga e oʻo i le ogatotonu o Iuni, ae o loʻo i ai pea le gaioiga.

Muamua, saunia se faʻafefiloi o laufanua lafulemu ma oneone papa. Faʻasao i totonu o ipu palasisi po o isi pusa ipu.

O fatu taitasi e tatau ona aofia ai se sola ese ma le lua internodes. Ua aveese laulaau, o ni nai fasi vaega o totoe i luga, ae ua faaitiitia i le afa. I le amataga o le tautoulu, o aʻa e tupu i luga o le vavae. E mafai ona toe totoina laau fou i se nofoaga tumau.

Vaʻaia

Faʻaalu i le faaiuga o le tautotogo - o le afa muamua o le taumafanafana. E tele taimi o lenei auala e toe gaosia ai. Ae ui i lea, o le faagasologa lava ia e manaʻomia ai le tele o galuega ma le telefoni. E tipi ese se fatuga mai se laau totō ma faapipiiina i luga o se fatu laau. O le tui e tatau ona 5-6 cm i luga ae o le eleele.

I luga o le upega tafaʻi, ia faia se faʻavae T-faʻapipiʻi ma faʻaofi i ai le rose i luga iina. Ona faʻapipiʻi lea o lenei nofoaga ma se ata tifaga mo le paʻu. O loʻo faʻatau atu i faleoloa faʻatoʻaga. A maeʻa le masina, e faʻavaivaia le ata ina ia tupu ai le fatu. O le isi vaitau o le tautotogo, ua aveese le fatugaʻo. A maeʻa le vaiaso, ona aveese lea o le puʻe rosehip.

Faʻalogo! I le faagasologa o fatu fatuga, toe faʻaleleia e mafai ona tupu - palotaina o fugalaau faʻataʻitaʻiga le talafeagai. O le mea lea, o lenei metotia o le toe gaosia e masani ona faʻaaoga i na o pepe.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le elf e faʻafefeteina i le paʻu palapala ma le lanu uliuli. Afai e pisia le fale, ona tatau lea ona togafitia i le suavai o Bordeaux. O se meafaigaluega mamana lea i le tau faasaga i siama faʻamaʻi ma funga.

Spider mite i luga o rosa

<

O Roses e mafai ona aʻafia i osofaʻiga a le apogaleveleve, paʻepaʻe, fua o iniseti ma togafiti. Afai ua uma ona pipiʻi laau, o lona uiga, i faleoloa o le faleoloa e mafai ona e faʻatau ni iniseti vasa lautele.

O loʻo iai faʻataʻitaʻiga e puipuia ai le salalau o meaola faalafua:

  • Lafoaia. Iniseti e le taliaina toleniga maualuga.
  • Asiasiga o laʻau mo iniseti ma le faaleagaina mai ia i latou.
  • Togafitiga faʻatasi ma le fasimoli lanumeamata faalua i le masina.

O le faʻatumuina o mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina o le aʻei luga o Elf o se laau e sili ona lelei. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono mo le tausiga, e mafai ona tupu ma faʻalauteleina le vaomatua. O le mea lea o le a ia faʻafetai ai i se umi umi, tele ma matagofie lona fugalaau.