Laʻau

Strawberry totoina i le togalaau: fautuaga ma nuances

O le manaomia mo le totoina o vine e afua mai i le tulaga ese o lona atinaʻe: o vao vao e sili atu ona leaga ma faaitiitia le fua. O le filifilia lelei o le nofoaga ma le taimi o le tausaga mo le gaosiga o loʻo i ai se sao taua i le atinaʻe mulimuli ane o aganuu. E tutusa le tāua ma le faʻamalosiina ma puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le a le mea e gaosia ai vine?

E tatau ona iai se mea e tatau ona fai e maua ai se seleselega lelei o fua suamalie ma manogi. O le i ai o fualaau o vine i vaitausaga eseese i totonu o le togalaau, e mafai ona e saunia oe lava i se fua lelei i tausaga uma.

E tatau ona i ai se mea e tatau ona fai e maua ai se seleselega taʻitasi tausaga taʻitasi.

O fualaau aina e fua mai i le mea e tasi mo le 3-4 tausaga, ona faʻaititia ai lea o le aofaʻi o vine ma o lo latou lapopoa ua faʻaititia. Ua faʻaitiitia le palapala, faʻamaʻi ma meaola faalafua. Aveesea strawberries o loʻo fua mai i le taumafanafana seia oʻo i le amataga o le malulu malulu e faʻaaogaina ai meaʻai mai le eleele vave ma manaʻomia le sili atu ona faʻavasegaina vave. Mo nei ituaiga, o le faʻatulagaina o tausaga e lelei.

O lenei faiga e mafai ona faʻatinoina i le vaitau o le tuputupu ae, ae o fua o laau toto e sili ona leaga. E tatau foi ona toe faʻaleleia le vao pe a uma ona tipi vine. O le mea lea, o strawberries o le a suia i le lua i le tolu vaiaso aʻo lei tupu pe lua vaiaso pe a uma ona fua.

O a togavao e faʻaaogaina mo le gafa

O le tele o fualaʻau o vao laiti e ola i le tasi nofoaga mo le itiiti ifo i le lua tausaga. O tagata faʻapitoa e fai togalaau latou te faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi i se nofoaga fou mo musele aʻa ma vavao.

O tamaʻi laʻitiiti (o le vaomalo) o vaomatua e sili ona fua

Ma o le eleele e malolo, pe a uma ona eliina vao tuai mo le lua i le tolu tausaga, totoina fualaʻau.

O le mea e lelei ai, e le tatau ona fuaina i na togavao ua fuafuaina e faʻaleleia, vavae ese ia paʻu. E tatau ona malosi le vao o le uterine, ma le tele o peduncles, fua.

Vitio: pe faapefea ona filifili se togavao mo le toe suia

Faiga Faʻavae

O le tupuina o totogo e faigofie lava:

  • faʻaaoga faaputuga vegetative - mustaches,
  • ua vaeluaina laau matutua i ni vaega.

O le toe gaosia e fatu e sili ona galue, o fua e maua mai ai e le o taimi uma e maua ai faʻasologa o vailaʻau o le uterine.

Lueina o mustache

O fualaau vao o le strawberries e taʻua o le migao. Latou te aʻafia aʻa, faʻafouina fou e fetaui ma le vailaʻau. E tasi le togavao e mafai ona tuʻuina atu i le 15 togi faʻamaʻi. O le faʻatinoga ua faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. Filifili se mimiti maloloina i aʻa.
  2. E faataatia i luga o le eleele i se mamao e 20-30 cm mai le vaomatua ma togi i totonu o le eleele.
  3. Po o le mustache e vave aʻa i totonu o ipu ma le palapala.
  4. I le 2-2.5 masina, o le a tutupu mai ai laau, lea e mafai ona totoina tuusao ma se faaputuga eleele, lea o le a faatelevaveina ai le ola o tupu.

E mafai ona vave aʻaʻese le mustache i totonu o ipu ma le palapala

Bush division

O le tele o taimi, e ala i le vaevaeina o le togavao, faʻasalalau faʻasalalau, tuʻuina atu ni nai mustaches pe leai foi. O lenei metotia e faʻaaoga foi pe a uma se osofaʻiga matuia o le taumalulu o laau totō. O laau matutua e vaevaeina i nifo, mai le tasi togavao, e faalagolago ile tausaga, lapoa ma fua, e mafai ona e oʻo i le 10 vine. O vao tuai e le talafeagai mo lenei metotia, latou te gaosia fatu vaivai, ma e le mafai ona e faatali mo le seleselega.

E masani lava ona totoina i luga o se ao puaoa:

  1. Filifili togavao e le sili atu i le tolu tausaga.
  2. Ua saunia lelei le nofoaga, ua tapunia mai matagi malolosi.
  3. Latou te eliina le eleele i le masina ao lumanaʻi le toe totoina, faʻasusu ma humus (1 kg i le 10 sq. M). Afai o le eleele o le a, o le lime e faʻaaogaina (mai le 350 i le 500 g i le 1 sq. M o le mamafa o le palapala, faʻalagolago i le malosi o le eleele).
  4. I le afiafi o le tauʻavega, o loʻo faʻamaligi vai i luga o vai.
  5. O laau iti ua eli mai le eleele, fufuluina aʻa i totonu o se pakete vai vai.

    O aʻa o le vaomatua e tatau ona fufuluina i le vai

  6. Vaelua le aʻa i se naifi po o lima i ni vaega.

    E selesele aʻa o le Strawberry i se naifi i fasi.

  7. Tipi lua i le loloto o le 30 cm, fai se komi i le pito i lalo.
  8. O le uuina o le fatu laau i le lima e tasi, o le lona lua e faʻamalosi ai aʻa i totonu o le lua. Ona latou fufuluina lea o le pusa ma le palapala ma lolomiina i ona lima ina ia leai ni mea i totonu o le pu.
  9. O le mamao i le va o laau i le laina e le itiiti ifo ma le 30 cm, ma i le va o laina - 50-70 cm.

    O laau vavalalata ua vavaeina e tusa ai ma le polokalame 30 i le 50 cm

  10. Faaaoga se laina e tasi-laina, lua laina, faapea foi ma kapeta, o lona uiga, mausali.
  11. O totogo totogo e tatau ona faʻafeinu, ma o le palapala e tatau ona fufuluina i le pefu po o le peat.

O le a le taimi e sili atu ona lelei i le totoina o strawberries

Mo le gaosiga, talavou laiti, o fualaau ola maloloina e maua i aʻa aʻa poʻo le aʻafiaina o aʻafiaga, ae leai ni fugalaau, talu ai o se laau totogo e itiiti sona aʻa i totonu o se nofoaga fou. I luga o vao e le tatau ona i ai ni mea e faaleagaina e meaola faalafua ma faʻamaʻi.

O vailaʻau aupito sili mo strawberries o leki, aniani, garlic, kāloti, ma otaota. E le tatau ona e totoina le seleselega i le moega pe a totoina ai pateta, tamato, pepa, na tupu muamua le kāpeti.

Totoina o le vaomago

O le taimi aupito sili ona lelei i le faʻaaogaina o strawberries o loʻo totogo:

  • o loʻo i ai pea le tele o susu i le palapala;
  • o laau talavou i le vaitau o le taumafanafana e maua ai le taimi e mauaa ai, atiina ae ai aʻa, ma faʻapipiʻi foi fugalaau mo le tau mafanafana.

I le tautotogo, ua totoina strawberries i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me, faatasi ai ma le eleele e saunia i le tautoulu. Latou te eliina se fasi fanua mo le totoina i luga o se suo bayonet, filifili ma le totoa aʻa o vao, faaopoopo i ai le pala, compost poo humus. Humus, faʻalagolago i le galueaina o le palapala, atonu e manaʻomia le 10 kg i le 1 sq. m

I le tautotogo, ua totoina strawberries i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me.

I le taimi muamua, e te manaʻomia le faʻaleleia masani o vai e fai ai fualaau ma le susu. O le susulu tele o le susu e le mafai ona faatagaina, aua e mafua ai le atinaʻeina o le mamanu ma pala. Mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi, o le palapala o loo siomia ai laau totō o loʻo faʻafefeteina i le pefu.

Vitio: faʻaputuina o le strawberry spring

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi o faʻamaʻi, o le ashisi o se punavai o le potassium mo laau toto.

Autumn totoa vine

E mafai ona e totoina strawberries i le amataga o le autumn, i le faaiuga o Aokuso ma le amataga o Setema. O le le mautinoa le aoga o le totoina o le autumn:

  • talafeagai mo le faaiuga o le vaitau o le tau mafanafana ma, e tusa ai ma le, avanoa o le taimi avanoa e faigaluega ai;
  • timuga faifaipea i le vaitau lenei, lea e faʻaitiitia ai le faʻamafa.

O le taʻavale i le tele o vine o loʻo faailoga muamua i le taumafanafana. O fualaau e maua mai i le ola maloloina o le lua-tausaga le matua o fatu laau e fua mai ai fua suamalie ma fua tele. O le tele o fai togalaau e totō strawberries i le faaiuga o Aokuso poʻo le amataga o Setema: e tatau ona iai le taimi e maua ai le aʻa i luma o le malulu malulu (o le a taofia le totoina i le vevela ile 5 ° C). Ua saunia le eleele e le sili atu i le 15 aso aʻo le i totoina.

Vitio: faʻasolosolo vine i le tautoulu

E sili ona lelei le totoina o le Strawberry i le timuga o le tau poʻo le afiafi i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 20 ° C: mo laau laiti, o manogi leaga o le la e faʻaleagaina.

O tulafono e tatau ona mulimulitaia

Ina ia mafai ona totō aʻa laau ma avatu mulimuli ane se seleselega tele, e tatau ona iloa ni tulafono patino:

  • o laau e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le tolu laulaau ma se umi aʻa e tusa ma le lima senitimita;
  • afai o le aʻa e umi atu i le lima senitimita, e tatau ona teuteuina mo le faigofie ona totoina. E leai se mea e tatau ai ona puipuia i latou - o aʻa ua paʻu i totonu o le palapala o le a le maua ai le gaosiga masani o fatu, lea o le a oʻo atu ai i le leiloa o le gaosiga;
  • o le eleele e tatau ona faʻamaligiina i le vai aʻo lei faia le faʻatonuga, o le totoina o loʻo faia i le "palapala";
  • i le totoina lelei o le fatuina, o le fua o le tupu (o le fatu lea e taʻua o le fatu) e tatau ona fusi i le eleele. Afai ua maeʻa le totoina, e alu aʻe le laau ile luga o le moega ma mafai ona malogo. O fualaau na tanumia ao totoina e mafai ona totogo ma pala.

    Mo le totoina lelei o le fatuina, o le fua o le tuputupu aʻe e tatau ona fusi i le eleele.

Tausi Strawberry pe a uma le Suiga

O vao e totōina e mafai ona mulimulitaia i vaovao, moa fasipolo, togafiti faʻamaʻalo, vaovao poʻo le ata. O le mulimulitaina e puipuia ai le palapala ma le susu, ma faʻavaveina ai le fua o vine. I le tausaga muamua, o pine e masani lava e le manaʻomia ai ni ofu faaopoopo luga.

O fualaʻau ua tupu i le tasi nofoaga mo le 3-4 tausaga. I le taimi lea, e tele meaʻai e maua mai le eleele, o le numera o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e faʻalautele ai. O le mea lea, e tatau i le tagata fai togalaau ona sui taimi le nofoaga o le totoina o lenei mea mataʻutia, ae o se mea manaia tele. Ua saunia muamua se fuafuaga mo le totoina o laau laiti, ma o le avanoa o loʻo avanoa ai mo togalaau aina.