Laʻau

Fualaau i le tausaga atoa - o le aso e le toe avea o se miti, ae o se mea moni!

O le totoina o togalaau i le totonugalemu o Rusia e aumaia ai se fualaau aina i le vaitau, ae o lona uiga e matua aafia tele lava i mea masani faalenatura. O timuga malulu timuga e aumaia uma faʻamoemoega e leai. O tupugo e ola e aunoa ma le faalumaina, suavai ma laiti. I tausaga talu ai nei, o le faʻaleleia o lenei togavao i totonu o greenhouses ma le vevela ua tosina mai ai le tele o le gauai atu mai le au faifaatoaga ma le aufaifaatoaga pisinisi. E mafai ona e totoina le strawberries i greenhouses i le taumafanafana po o le tausaga atoa. I le tulaga lona lua, o vine e masani lava ona tuputupu ae mo le faʻatau. O le faʻaaogaina o faʻatauga o le aganuu i totonu o le fale lauʻeleʻele e ese mai le eleele faʻasao i nisi o vaega, lea e fuafuaina e le tuputupu aʻe o le itulagi, taimi o le tausaga ma faʻasaʻo avanoa.

Tekonolosi mo le faʻatupulaʻia o le strawberries i totonu o se fale koli

Mo le totoina o strawberries i totonu o se fale koli, e aofia ai i le taumalulu, e lua vaega o mea taua e taua:

  • le vaega muamua - tulaga i fafo na le suia mo soʻo se ituaiga. E tatau ona maitauina uma i le faʻatoaga o faatoaga i fanua tatala, ma le faʻamaina o le laufanua, i le tau mafanafana ma le taumalulu. O lona uiga, o tulaga masani nei e aunoa ma se mea e le fua mai ai le fatu. I se taumafaiga e maua se seleselega i totonu o se kiona, tatou te fausia ai ni tulaga e latalata i mea masani;
  • o le vaega lona lua o uiga ia e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se ituaiga faapitoa.

Mo se faʻamoemoega lelei, o vaega e lua e taua.

Strawberry Faruiting Factors

Ina ia mafai e le tama ona fiafia i le tausaga atoa, e taua le iloa i lalo o le a le tulaga o fualaau aina e tutupu uma i le avanoa e tatala ma tapuni.

Laulau: fualaau aina

FaʻamatalagaFeʻau
Vaalele ma le malulu o le eleeleO le tulaga lelei o le a avea ma vevela o +8 i +24 ° C. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, e tatau ona ausia se faʻaleumalie lemu o le vevela mai laʻititi i le maualuga. E mafai ona faia lenei mea i greenhouse.
TotogiO le aganuu e matua nofouta i le faʻamamafana: e tatau ona tausisia le maualuga o le 85% pe a totoina meaʻai ma faaitiitia i le 70% i le taimi e tupu ai. O le maualuga o le masima e mafai ona mafua ai le gasegase ma le toilalo.
Aso o le aoA aunoa ma le susulu o le la, e le mafai ona tupu se laau e tasi. E valu itula o le malamalama i le taimi o le fugalaau ma sefulu ono itula i le taimi e matua ai. O ituaiga masani e masani lelei ile aso atoa;
FaʻasalagaO fualaau aina e manaomia ai le eletise - faʻanatura pe faʻaleagaina. A aunoa ma le palotaina, e le mafai ona ausia fua o fua. O faʻalautelega faʻaonapo nei o vailaau e faʻafeiloaia e le tagata ia

O uiga autu i le filifilia o le tele o strawberries mo le totoina o le kiona

O se itu tāua i le faʻatoʻaga o le seleselega i le tapunia o eleele o le filifiliga lea o mea eseese. Filifiliga sese o le eseese mo le tau o le taumalulu ua afaina i le le fiafia ma le leai o se seleselega. O tulaga faʻavae e tatau ona avea ma itulagi o le tuputupu aʻe ma le gafatia faʻapitoa o le kiona. E le o taʻua i lenei tusiga.

Pe a faʻaleleia strawberries i totonu o se avanoa puipui o se fale koli, e taua foi le gauai atu i mea nei:

  • paʻu,
  • amataga vave
  • laugatasia o fualaau aina suamalie,
  • faʻafitauli i aso o le ao.

Faʻasalaga

Mo le faʻavaeina o le strawberries, e manaʻomia le eletise. I masina mafanafana o le tausaga, i lalo o le lagi avanoa, o le palota e masani lava ma le auai o iniseti. Ae ui i lea, e seasea ona latou lele atu i totonu o le fale lauʻeleʻele, o le tuʻuina o se sulu faʻatasi ma pipi i totonu atonu o se tasi o fofo.

I masina mālūlū, pe a inisiua iniseti, tuʻuina atu i le faʻafefeteina. O le faia o lenei mea, faatasi ai ma se pulumu, o le pollen mai le fugalaau matala ua fesiitai atu i isi laau. O le faagasologa atoa e faigofie, ae i le tulaga o le totoina o lapisi lapoa o vine, e matua galue ma umi.

E le faʻafefeteina faʻasalaga o strawberries i se pulumu po o se sipuni o le cotton.

O le filifiliga lona lua mo le foia o le palota o le filifilia lea o ituaiga o mea e aafia ai le tagata lava ia. I lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻaaogāina masini o se tagata i lenei faagasologa, ma e leai se manaʻoga mo le auai o iniseti. E toetoe lava o ituaiga uma o nei togafitiga faafouina o loʻo faʻafeiloaia e le tagata lava ia. O le sili ona lauiloa o:

  • Elsanta,
  • Queen Elizabeth II,
  • Ostara
  • Albion
  • Sikose,
  • Lyubava
  • Fort Laremi,
  • O le vavega a Likhonosov,
  • Geneva

A filifilia se ituaiga, mafaufau i foliga o lau eria. O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa i le va o faifaatoaga o Queen Queen II, o se ituaiga o fualaʻau toe faafouina e laiti. E lauiloa o ia ona o lona le mautonu ma i le taimi e tasi o le maualuga o le gaosiga. E talisapaia le gafatia e seti se fuainumera tele o fualaʻau, mo fualaʻau manogi malosi lea e matua gafatia ai le felauaiga, faʻapea foʻi ma le maalili ma mulimuli ane faʻamaʻi.

Faatasi ai ma vaivaiga, o le manaʻomia mo le faʻavaiaso o laei o laʻau tele ma le suia o le tausaga o mea totō o loʻo totogia. E masani ona faʻaaogaina mo le ola aʻe i totonu o se kiona.

O fualaau aina O Queen Elizabeth II ei ai se suamalie suamalie ma suamalie

O le mea moni, o vailaau fou fou e foia ai le tele o faafitauli, e pei o le palota i le taimi malulu. Ae e taua le manatuaina latou te manaʻomia le sili atu tausiga, faʻafeiloaʻiga masani luga ma vailaau faʻasaina ma fugalaʻau moli, sui o palapala ma vao. O se taui e le maalofia mo le faaauau pea ona fua mai.

Amataga vave

I le vaeluagalemu o le laina ma lona tau e le maluelue, e aoga le gauai atu i fua o laau ma se vaitau puupuu e tuputupu ae. E faʻaaoga lenei mea i fanua uma e totoina ai fanua ma fualaau aina. O le tuputupu aʻe vave o le seleselega i totonu o se lauʻeleʻele o le a manaʻomia ai le itiiti ifo o le taimi, o lona uiga o le faʻaitiitia o tau o le aufaigaluega, eletise ma le mafanafana i le taumalulu.

O se tasi o ituaiga muamua o ituaiga na faʻamaonia i latou i totonu o le au amateurs ma tagata tomai faapitoa, o Marshmallow. O lenei ituaiga e maualuga le totoina e maua ai e oʻo atu i le tasi le kilokalama o vine mai le togavao, e vave ona vave, e puipuia i le lamala ma mea faʻamaʻi. O fua e lelei ona tuʻuina ma teuina mo se taimi umi.

Strawberry Marshmallow Variety - Maualuga ma Maualuga

Mo nisi itu i saute, e mafai ona e ofoina atu e filifili fua i vaitau eseese - i le ogatotonu ma le tuai. I lenei tulaga, o le a tausia le mataupu faavae o le faaauauina o le seleselega. O lenei mea e sili ona taua mo le faʻatau togalaau faʻatau.

Luga o fua o fua

O lenei ituaiga o ituaiga eseese e taua i le gaosiga o mea tau pisinisi. O le a ia faʻatagaina e aoina fua mai fua. O le a le manaʻomia le faʻaauau pea ona matamata i vaovao e suʻe ai fua fou. O le seleselega o le a seleseleina i le taimi poʻo nisi taimi.

Neutuality e tusa ai ma le ao

O ituaiga masani masani e manaomia ai le umi o le ao e fua mai. E tele ituaiga o fualaau aina e le aafia i le ao. Afai o le natura e manaʻomia le 8 itula o le malamalama i le aso e seti ai strawberries, ma e tusa ma le 16 itula mo le matua, ona faʻalauteleina lea o ituaiga meaʻai e aunoa ma le tausisia o nei tulaga. O le faʻalauteleina o aso nei mo le tele o vaega o loʻo iai lenei uiga. Peitai, i le taimi o le tau o le taumalulu o le seleselega, i soo se tulaga lava, e tatau ona e suʻeina faʻamalamalamaga faaopoopo i filo.

O le sili ona tautaua ma le manaʻoga, o ia ituaiga o fesuiaiga o le leoleoga o le la e pei o le:

  • Pineapa
  • Brighton
  • Mauga Everest
  • Queen Elizabeth II,
  • Queen Elizabeth
  • Faaosoosoga
  • Moscow delicacy,
  • Ozark Beauty
  • Faʻatele,
  • Red rich
  • Sakhalin,
  • Selva,
  • Faʻaaloalo
  • Tristar.

Faʻasologa o Ata: Faʻateleina le Faʻasologa o Vaʻaia o le Aso Lua Matala

Faʻaiga ma fafaga

Laʻau, e pei o isi mea totō, alofa i le susu. Ae ui i lea, o le susu tele e afaina ai laau i le taimi o le fugalaau ma i le taimi o le fua o vine. Manatua, e le tatau ona faatagaina le vai e paʻu i laʻau ma fugalaau. O le fofo aupito sili ona lelei o le tuʻuina atu lea o le faʻavaivai.

O le auala sili e faʻafefe ai le strawberries o le tafe

Pe a totōina laau totō, faʻafeinu e faia i aso uma. I le lumanaʻi (i le taimi o fugālaʻau ma fualaau aina) latou te fesuiaʻi i le pulega pe a uma le 5-7 aso.

I le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻafefeteina faʻamaʻi faʻasamaʻi e aofia ai le nitrogen, fuamoa, potassium ma le magnesium. E mafai ona e faʻaaoga vaifofo vai (80 g o le ammonium nitrate diluted i le 10 l o le vai ma le superphosphate ma le 10 g masima masima).

Auala mo le totoina o le strawberries i totonu o se kati

O le tuputupu ae o strawberries i tausaga taʻitasi i greenhouses e mafai i le tele o auala:

  • luga o moega;
  • i pusa, ato, pusa;
  • hydroponic metotia.

O mea totō e saunia muamua. I totonu o Iulai-Aokuso, vine vine - mustaches - aʻa i le eleele avanoa. Aʻo leʻi oʻo i le kiona, ia Oketopa poʻo Novema, e faʻafeiloaʻi le vao vao i le fale koli.

Mo le faʻaaogaina o le tausaga, e manaʻomia le faʻamafanafana le fale kesi

Greenhouses mo le totoina o strawberries i le gasologa o le tausaga e manaʻomia ai le mafanafana, moli ma le faʻaleleia. O le tausisia o mea uma o mea tau eletise e maua ai le faamalieina i le seleselega.

I moega

O le auala masani o le totoina o vine i luga o le eleele e aofia ai le totoina o laau i le laina 1 m lautele e tusa ai ma le polokalame o le 15 × 15 cm poʻo le 20 × 20 cm. Ina ia sauniuni, ave eleele palapala masima o le gaioiga o le eletise poʻo le gaosia o le acidic, faʻapipiʻi palapala palapasa, salu, lauʻeleʻele maulalo, oneone. O le fua faatatau sili ona lelei o le 7: 2: 1, pe a fitu vaega o le eleele eleʻele, lua vaega o le peat, o le tasi vaega o le oneone tele. Mo le faʻaleleia o le tausiga, o laʻau e mulumuluina i le agrofibre.

Manatua o le peʻa o solofanua e maua ai le eleʻele i le eleele, ma mo le seleselega e le o le filifiliga sili lenei. E mafai ona faʻaleagaina le palapala ile faaopoopo ile 2-3 sipuni ole falaoamata o le dolomite poʻo se ipu uʻamea i se pakete o peʻa.

E faigofie le tuʻuina o moega i fualaau aina i totonu o le kativaʻai ma le 1 m lautele laupepa ma ufiufi i ni meaʻai e faasaga i vao leaga

Faʻatauga faʻamalosi

E mafai ona faia i totonu o atigipusa ma pusa po o taga.

O lenei metotia e iai ona lelei:

  • avanoa faʻapitoa, eletise mo faʻamalama ma faʻamalama. E faapefea ona aoga? I luga o le tasi vaega o le eria o le lauʻeleʻele, e mafai ona e tuʻuina ni vaega o le totoina. I le taimi lava e tasi, o tau o le faʻamafanafana ma moli e tumau pea mo le tuʻuina atu o le eletise;
  • talafeagai - o vine o loʻo i limbo, lea e faigofie ai ona tausia i latou. Latou te le tau manaʻomia, e sili atu ona faigofie le faʻamalosi.

Ae o le tele o faʻafitauli e tatau ona amanaia:

  • eleele i pusa po o pusa e tatau ona suia i le taimi e tasi;
  • e tatau ona vaʻaia lelei le suavai - o pusa laupapa e sili atu ona vevela, ma o le susu i totonu o pusa palasitika e ono paʻu;
  • laupapa laupapa mai le fesoʻotaʻi faifaipea ma le susu susu vave vave ona le manuia.

Pe a saunia le eleele mo ni koneteina o mea eseese (laupapa, palasitika), o lo latou gafatia e pasia ma taofi le susu e tatau ona amanaia. Manatua, o le palapala i totonu o pusa faʻaputu vave nai lo le togalaau.

Faitau atili e uiga i le metotia i la tatou tusiga: Vaʻa vaʻai: pe faʻapefea ona maua se fualaau suamalie tele i ni vaega laiti.

Faʻasologa o Ata: Vaʻai Faʻataʻituina Faʻasolo i Ala Eseese

Hydroponic Strawberry Tupu

O le hydroponic metotia o le faʻaaogaina o mea taumafa o se vailaau aoga. I lenei tulaga, o aʻa e le oi totonu o le eleele, ae saʻo i le fofo o meaʻai e faʻamalolo i le tele o tulaga. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le tele o le avanoa e ala i le totoina ma faʻateleina le faʻaaogaina tatau o gaioiga. Ma o se faʻamatalaga faʻapitoa foi o le leai o se faʻafesoʻotaʻi ma le eleele. Ua lauiloa o le palapala lea o le punavai o faamaʻi mo laau toto.

O le hydroponic metotia e aloese mai le le lelei o le fuaina o fualaau aina

Le totoina o le strawberries e faʻaaoga ai le hydroponic metotia, totoina laau i totonu o koneteina poo ipu, o loʻo tuʻuina i totonu o se vaifofo paleni. Le faʻaaogaina o mea taumafa ma mea aoga, faʻaaoga se suavai, suavai-ea, soli paʻu poʻo isi mea. O se mea taua e manaʻomia mo nei siosiomaga o le faʻamautinoaina lea o le manava masani.

E 2 auala e ola ai strawberries i le hydroponically:

  1. E tuʻuina taʻitasi vao i totonu o se isi ipu ma se mea e fai. Mea taumafa - tagata taʻitasi ma faʻapotopotoina i potopotoga taʻitasi. O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina pe a iai se manaʻoga mo le tutoʻatasi faʻapitoa mo fualaau eseese.

    A faʻaaogaina le auala Muamua o le faʻalauteleina o le strawberries i hydroponics, e tuʻuina taʻitasi vao i totonu o se isi potopoto ma se meaʻai

  2. E totoina totō i totonu o ipu e iai se mea faapitoa, lea e tuʻuina i totonu o pusa lapopoʻa lautele ma vaifofo filifilia. O aʻa Strawberry e ui atu i le meaʻai ma pupu i totonu o ipu ma oʻo atu i le fofo.

Faatasi ai ma le auala lona lua o le tuputupu ae o le strawberries i hydroponics, o ato taitasi e tuu i totonu o se pusa masani

O le suavai o le Hydroponic e masani ona faʻaaoga i totonu o greenhouses.

Vitio: hydroponic strawberries

Faʻamatalaga

Afai e te fuafua e toto vine mo le faʻatau - e te manaʻomia ituaiga faʻatoʻaga ma fualaʻau tetele. O le isi itu taua o le "pisinisi" ituaiga o le ogatotonu o vine i le tele. E sili atu ona faigofie le faʻatau atu o le tele-vine tele nai lo le afa afa ma le afa o vine.

Viktorio

//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=792

E sili atu le totoina o strawberries i le tautoulu ma le tautotogo, ae i se isi taimi o le tausaga e mafai foi, o le a faʻaauau pea ona e faia ni mea faʻaoga. Ma mai le tuua - o le mea lea e vaʻaia mai lea taimi i lea taimi, veleina, faʻafeinu, sina faʻamalolo ma tausaga uma e faʻaleleia ai fualaau laiti. O loʻu manatu e sili atu le ola i pusa, o ipu e itiiti lava se avanoa mo le aʻa ma le taoto.

Semenjpl

//forum.derev-grad.ru/domashnie-rasteniya-f97/kak-vyrastit-klubniku-v-kvartire-t9005.html#p126841

O nisi taimi ou te faʻatau ai oloa faʻatau mai i le taumalulu, ae o tau mo le mea moni, ma o le tele o taimi e moomoo mo le manogi ma le sogisogi, o lea na ou maua ai se manatu!

Dolgopolova Alena

//forum.derev-grad.ru/domashnie-rasteniya-f97/kak-vyrastit-klubniku-v-kvartire-t9005.html#p126841

O le tuputupu ae o strawberries ua tosina mai ai tagata mai aso anamua. I le taimi nei, o tekinolosi faʻaaogaina e mafai ai ona e faia i le tausaga lenei. Ma e mafai e le au faifaatoaga uma ma le aufaifaatoaga faifaatoaga ona faamanuiaina i lenei mataupu.