Laʻau

Tausi vine - metotia, faaupuga ma isi mea

O le totoina o vine o se mea fiafia tele ma aoga. O vine ua leva ona le toe avea o se togafiti maaleale, i le itu i saute - i le taimi nei o le tele o ituaiga eseese o loʻo ola ma ola lelei ma fua mai e le gata i le totonugalemu o Rusia, ae faapena foi i Siberia ma tua atu o Urals. Ma o faifaatoaga uma e filifili e totoina se fatu o lenei fualaau vine ua liua i se uaina ma ua ia aoaoina se saienisi fou mo ia lava.

E tatau ona ou nonoa vine

Pe a totoina vine i vine vine, o le fesili e tulaʻi mai: e tatau ona nonoa. E tasi lava le tali saʻo. E matua televave le vine ma pipii atu i le antennae mo mea uma e sau i le ala - mo vine vavalalata, lau ma mo ia lava. 3ma i le taumafanafana, e le noatia vine e mafai ona vaʻaia ina ia faigata ai ona faʻaaogaina laau pe a talafeagai, ma o le seleselega o le a le o se galuega faigofie.

O vine ua vaʻai ua lava le malamalama ma e lelei le faʻaleleia, ma o le tulaga autu lenei mo le mauaina o se seleselega tele

O le faʻaaoga lelei e fesoasoani e tufatufa vine i luga o le auala i se auala e mafai ai e le tasi ona latou maua le susulu o le la ma le ea, ma i le taimi o le fugalaau, e leai se mea e taofia ai le palota atoatoa. I totonu o se vaomatua, leai se tulafono faatonutonu, ona o le le lelei o le ea, o le tele o faamaʻi e masani ona tulai mai, ma le le lava o le malamalama e tau atu i se vaega o le le maua o fua. O fuifui ma lenei togavao e le mafai ona atiaʻe i le malosi atoa, ma o vine e laiti ma leai ai lo latou tofo. E le gata i lea, o le taofiga e taofia vine i luga o le va i le malosi o matagi malolosi. I le faapipiina o vine, e tufatufa atu ai e le pule o vine vine i luga o le togavao, ma tuu i totonu o le vaalele. O se taunuuga, e le fefiloi puʻi laau ma o latou taʻitasi, mauaina le vaega o le malamalama ma le vevela, faʻaleleia lelei, fua mai, ma faʻatonu e sauni mo le taumalulu.

O vine mama e fesoʻotaʻi ma le vao e le gata ina foliga lelei-teuteuina - e puipuia mai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi

Le taimi e nonoa ai vine

O vine ua nonoa i totonu o le tautotogo - o se otaota vevela, ma i le taumafanafana - se laumei lanumeamata. O le taimi muamua e faia ai le faʻataʻitaʻiga pe a uma ona aveese le fale. Tueina o pamu e fufulu ese ma aveese nofoaga e malogo pe faaleagaina. O le vevela vao e taua tele le faʻatinoina ao lei amataina. O le mea moni, o le pikiina o vine e mafai ona faaleagaina ai fatugaʻo, lea i le taimi nei e sili ona faʻapitoa ma vaivai.

Green garter e faia i le taumafanafana i le tele o vaega. O laʻau e nonoa i le vao ao latou ola, ma e tatau ona faia lenei mea i le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana. O le laumei lanu lanumeamata muamua e faia pe a tutupu mai vine pe a oʻo i le 40-50 cm. E manaʻomia ona nonoa faʻamalosi vine vavalalata - e ui lava e fesuisuiaʻi, e faigofie ona latou momoe.

Vitio: Green garter i le tele o auala

Ituaiga o Trellis

I le tausaga o le totoina, o se fatuina vine vine e afaina i se pine. Ua lava lenei mea, talu ai i le tausaga muamua o loʻo taulaʻi atu ai malosiaga o le laau i le totoina, ma o vine e tupu laitiiti. O le tuputupu ae malosi o laʻau e amata i le tausaga lona lua ma e leai se mea e tatau ona fai e aunoa ma se pusi. Mo le atinaʻe tatau o le vaomatua o le a e manaʻomia se vaʻaia.

O le fausiaina o le sosoʻo o se mea faigofie ma e oʻo lava i se tagata fai togafiti e le masani ai e masani ona faʻaaogaina lenei galuega. O le faigofie lava o se tasi o vaalele. O mea uma e manaʻomia mo ia o le uamea po o pou laupapa 2.5 mita le umi ma se uaea e gaosia pe ufiufi i le polymer. O le mea lona lua e sili ona lelei, talu ai e le gata e le o le ele, ae e le mafai foi ona sulu i le la.

Eliina pilata i tafatafa o le tovine i se mamao e le sili atu i le 3 mita le tasi i le isi, tuu i le ogatotonu o le togavao. E tosoina sikulima i pou i se mamao o le 0.5 mita mai le eleele ma sili atu ile afa mita. Ma, i le va o pou, e tolu pe fa laina o uaea ua toso, ma faapipii i sikulima.

Vaʻavaʻa-nofoa vaʻaia - talafeagai mo tagata e amataina le ola

Ina ia faʻapipiʻi se vaalele e lua-vaalele, e togiina pou i autafa o le tovine, ona tupu ai lea o mea uma e tusa ai ma le tala na faamatalaina. Nai lo o le lua o poutu, o nisi taimi e faia ai se tasi i luga o paʻu, ma ua faapipiiina le uaea i pito o nei ufiufi. Pe a totoina vine i luga o ia vao, o vine e auina atu i itu uma e lua, lea e mafai ai ona tupu atili ai pine i luga o se tasi laau.

O vaalele e lua-vaalele e mafai ai ona e maua atili fua mai se togavao

Vine vine

O mea eseese e faʻaaogaina mo le faʻamaina o vine - twine, cord, telefoni ma pai matau. O metotia taʻitasi e iai ona lagolago ma teteʻe. O le pepa o le nailon 4-5 cm lautele, tipi mai le pantyhose, tumau pea mea sili ona lelei. O ia teuga e faigofie ona faʻapipiʻi ma aua nei togiina le vine pe a tupu, pe a faʻaloloa le nailon. E le gata i lea, o lenei mea e malosi tele ma o le a le gauia i le faaiuga o le taumafanafana.

Ituaiga o mauga mo vine

O le au faifaatoaga poto, ae maise lava pe afai o lo o tutupu a latou faatoaga i luga o se tulaga tau alamanuia, o loo sailia e le aunoa se auala vave e teu ai. E mafai ona e malamalama i ai, aua a leai sau 2-3 vine vine, ae 100 pe sili atu foi, e tele se taimi e fai ai le nonoa o nonoa. Ma iinei o mea uma lava e faʻaaogaina - maketi i totonu o le fale ma paʻu uaea, saunia i afiafi umi o le taumalulu, ituaiga uma o taʻavale, pulou ma e oʻo lava i se mea faʻapipiʻi.

Faʻaaliga ata: ala e faʻaalu ai le vine

E tele auala e nonoa ai nonoa. O le filifiliga e faalagolago i le auala e teu ai ma meafaitino - mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona faigofie le faʻapipiʻiina o le vine ile afifiina i le salu ma le alumini poʻo le uaea faʻaulu. Pe a faʻapipiʻi faʻamalosi ma totō vine i se fasi uʻamea se lua, pe faʻapipiʻiina foi, ona faʻaaoga ai lea o manoa ma totoa.

O le filifiliga o nonoa e faʻalagolago i le metotia o le vete ma le meafaitino.

Laʻau vevela ma lanu meamata

I le taimi o le vevela vevela, ua vili vine i vine muamua i le lua ma le lua. E masani ona taʻitaʻitūina i luga o le tafaʻata poʻo le mamafa. E mafua lenei mea i le mea moni o le a alu mai pine fou mai tumutumu o loʻo iai i luga o nei vine, ae na o tumutumu pito i luga o le a ala i luga i se faatulagaga saʻo, o le a le mafai ona toe tupu. O le vine, faʻapipiʻi faʻatasi i luga o le uaea uamea, ua nonoa faʻamau ina ia mafai ai ona tatalia matagi matagi.

Faatasi ai ma se faʻatulagaga faʻavave, e tatau ai ona faʻapipiʻi ma le faaeteete le uaea i luga o le vine ma na ona noatia ai lea. O lenei metotia o le a mafai ai ona faʻaleleia le sola ese, ma o le a manaʻomia e le tele o mauga le mou atu. Ua lava le nonoa o le vine i ni nofoaga se lua.

Faatasi ai ma se paʻu vevela, o vine ua nonoa i le uaea, ua tuʻuina atu ia i latou se tulaga faʻasaga

Aʻo tupu mai pupu, latou te faia se laumei lanumeamata. O lala laiti o loʻo nonoa faʻamau i luga o le uaea, ma tuʻuina i latou i se mamao talafeagai mai le tasi. Ina ia aloese mai le faaleagaina o vine mai le vevesi, e tatau ona e pipii mau. Afai o le vine ua saʻo ona nonoa i le vao, ona o le taunuuga, o vine taitasi o le a maua vaega talafeagai o le malamalama, vevela ma avanoa mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina.

Faatasi ai ma se laumei lanu meamata, o laau olaola e ola ae i le taumafanafana ua nonoa i le uaea i luga

Tausi i se togavao e foliga mai

E tele auala e faia ai se togavao vine. Mo le totonugalemu o Rusia, i le mea e tatau ona ufiufi ai laau mo le taumalulu, o se foliga foliga o se filifiliga masani. Faʻatulagaina e tusa ai ma lenei polokalame, o le vao e aofia ai manulele e aliaʻe mai le faavae o le fale. O loʻo i totonu o le vaalele lava e tasi, ae i itu eseese, e faigofie lava ona aveeseina pupuvaga mai le taʻavale, faʻapipiʻi i se vaieli ma ufiufi mo le taumalulu.

I le tausaga o le totoina, i le taufaʻaiuiuga o le vaitau o le tuputupu aʻe, 2-4 vine e tumau i luga o le vine vine vine. I le taimi muamua o le teuteuina i le tautotogo o le tausaga lona lua, e lua aʻafia malolosi o loʻo totoe - o manoa ma faʻapuupuu i le 2-4 buds. Afai e 4 fatugaʻo, o le mea lea e toʻalua nisi o tauaso. E oʻo i le tautoulu e lua ia lima lima e lua e tatau ona tumau pea. I le tautotogo o le tausaga lona tolu, e lua laʻau o totoe o loʻo totoe i luga o vine ua le mafaamatalaina. O vine e nonoa i luga o le taamilosaga, ma o vine e afua mai i le pulupulu o loʻo nonoa faʻamau. O le togavao ua fua ma ua fusifusia i lenei auala e foliga mai o se tagata lele. O le mea lea o le igoa o le faʻavae - lele.

O le faʻavaeina o le vao e sili atu nai lo isi mo le totoina o vine ma fale i le taumalulu

E valu ou vine vine e ola i luga o laʻu 'upega tafaʻilagi, e na o le lua ituaiga. O le mea moni lava, na ou ola ae mai ni mea na ou otiina i totonu o le fale o laʻu uo. O loʻu aafiaga muamua lea na amataina, ae na aʻafia uma. Na ou tufatufa atu i uo, e tatau ona ou totoina isi i le fale - Ou te le iloa pe faapefea ona faatau atu, ae e le tu i luga loʻu lima e tiai. Na faia e loʻu toalua se taʻaloga lelei, e sili atu nai lo le lua mita le maualuga. Ou te fausiaina vao ma se meaʻai, ou te nonoa i luga i se mea - faatasi ai ma le uaea vaivai ma uaea. E lelei mea uma, o vine e le o manua, na o le pau lava le mea e manaʻomia ai le tele o le taimi, ma i le taimi foi o le autumn, e tatau ona e faʻaaoga uma mea - i le taimi e tasi. Ma e pei ona sailia e tagata fai togalaau uma lana lava auala, na ou maua foi. E ola aʻe kulupu i totonu o loʻu fale ma faʻapipiʻi faʻamalosi faapitoa ma pulou mo i latou e faʻapipiʻi ai se fugalaau i se laau. Na ou manatuaina i latou pe a ou togi ni manoa i luga o vine ma filifili loa e faataitai. O pupu, lea ou te faʻatonuina i luga o le taamilosaga, e faʻapipiiina uma lava i le uaea ma nei laʻei. Sa tatau ona ou faatauina - e lelei e taugofie, ae e le lava au 10 fasi mea uma. O le lavalava clothespin e foliga mai e vaivai, ae talu ai ona o nifo na tapunia ma se "crab", o loo ia teuina le vine, ma, e taua, e le tuleia i le taimi o le tuputupu ae. O le mea sili ona manaia na tupu i le tautoulu. Clothespins e faigofie ma e faigofie ona aveese ma mea e ofo ai - latou foliga mai fou - e leʻi afaina foi i latou i timuga poʻo le vevela. Ou te le iloa po o le a le taimi o le a tutupu ai vine, masalo o nei tamai laina e le aoga, ae o le vao e laiti ma o le vaetogo e laiti tele - e lelei mea uma.

O ata puʻe mo pipiʻi e taofiofia lelei le vaʻaia o vine i luga o se uaea

O galuega uma e faʻatatau i le totoina o vine, mai le totōina i fale mo le taumalulu, e manaia ma e le mamafa. Faatasi ai ma le foliga faigata, o le tausia o lenei aganuu e le mafai ona oo i ai se fai togalaau. Na o le pau lava le mea e manaʻomia o le taumafai e aʻoaʻo le tele e mafai ai e uiga i le totoina ma le tausia o vine. E leai ni mea taua - e taua mea uma, ma e tusa lava pe faʻapitoa se taotoga e pei o le pa puipui, e tatau ona e faia saʻo.