I le fale

Laʻau (fig) laau poʻo le mati: faʻapefea ona ola i le fale?

Fua - meaʻai e sili ona fiafia i ai le tele o nifo manogi. Mo i matou, o fualaau suamalie ia, o le tele lava o taimi e le o maua i le fou, ae masini pe o isi faiga na gaosia. Ae o ituaiga eseese o mati o loʻo ola ma fua mai i totonu o se fale, ma e mafai ona faʻafiafiaina tagata o loʻo fiafia i lau laʻau ma le fale.

Faʻamatalaga

Fua, po o mati, mati, laau o le mati - o loʻo i lalo o le laʻau faʻatasi ma se pale lautele lautele ma lau laʻau lapoa. I le natura, e faʻatupulaia i le 10 m ma ola e oʻo atu i le 300 tausaga. E i ai tane ma fafine: o tama tane e taʻua o kaprifigi, o fafine o fig. I foliga vaaia, e tutusa uma mea e tutupu, ae na o fig (tamaitai) e avea ma fua. O le faʻaleagaina e na o le pepe-blastophagous. Mo i latou o loʻo faʻamoemoeina o pupu i totonu o mea e leai ni mea. Ona fesoasoani lea o laau i le gasegase ia faateleina. O le fua o le mati e foliga mai i foliga, e suamalie ma lelei, e tele fatu i totonu. E talitonuina o le tele o fatu i totonu (sili atu i le 900), o le sili atu ma sili atu ona vaivai le fua. O lenei fua ua mamago, otaota, siama ua saunia mai ai, ma ua faia foi le uaina (ua taʻua fua o uaina vine).

Aoao atili e uiga i le auala e faʻagogo ai: apu, plums, pears ma apricots.

Talu ai ona o le tamaoaiga o meaola, o figs e tele o latou soifua maloloina. O ni vaega o nisi fualaau. E faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e oʻo lava i le kanesa i se taimi vave. O faʻamalologa o fatu, laʻau ma laʻau o le laau. O fua e matua maualuga lava i calories, aemaise lava mago, ma faamalieina lelei ai le fiaai. Latou te suitulaga sukalati ma lole. E leitioa a sili atu le fiafia o Cleopatra i le mati sili nai lo isi suamalie.

I totonu o le vaomatua, o le laau o le mati e ola i atunuu mafanafana ma se tau malulu: i le Metitirani, Asia Minor, Initia, Iran, Afghanistan, Georgia, Armenia, Azerbaijan, i le talafatai o le Sami Uliuli o Crimea ma le Caucasus. O vailaʻau matuitui e mafai ona tutupu aʻe i luga o le maualuga o climates ua maeʻa.

E te iloa? O le mati ei ai ona aiga - o totonu o le fale ma mulberry. Sa leva ona taumafai saienitisi e sopoia le vevela o le vevela ma le kulimi maalili. Na tupu lenei mea i le vaitau o le 1950, ina ua maua e le paluga paʻu i Crimea se kiona o -20 ° C.

Vaʻai fafo poʻo fale?

Filifili po o fea e totō ai le mati, i luga o le eleele avanoa i luga o le auala poʻo totonu o le ulo i totonu o le fale, e tatau ona e amanaʻia mea e sili ona lelei o lana afa feʻaʻei ma pe faapefea ona ola le mati. E ui lava o se laau vevela-alofa, o nisi o meaola e talitalia matagi malulu. O le laau e mafai ona malolo, ae i le tautotogo o le a aluese ma fua mai. I lalo o le natura masani, o le mati e fua mai toetoe lava atoa le tausaga atoa: i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. I le itu i matu o le itulagi, o le puupuu o le mafanafana o le vaitau, ona o fua o fualaau aina e leai se taimi e faʻamalolo ai. I nofoaga malulu, e sili ona lelei le totoina o se mati, pe afai e le o totonu o se fale, ona i totonu o se fale lauʻeleʻele, i luga o se mafiafia mafiafia poo loggia (e sili atu ona vevela iina nai lo fafo). Afai e le tupu se laau i le lauʻeleʻele, ae i totonu o se ulo, e mafai ona ave i le auala mo le taumafanafana, ma aumai i le potu mo le taumalulu. I nofoaga vevela, o fig e tutupu ma le saogalemu i le avanoa tatala ma e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa.

E taua! I totonu o Iukureini, o le tau e lelei atoatoa mo le totoina o mati i le malae vaalele, ae mo le taumalulu, e manaʻomia pea ona puipuia mai le malulu.

Eseesega mo le galueaina o fale

O figota i totonu e foliga mai o latou aiga - ficus, o se laau laititi ma le laititi e maualuga lona 2-3 mita. E le pei o ituaiga vao, o fig i totonu e le manaomia le tautua o le afaina, ona o latou lava eleelea ma aumai fua suamalie i totonu o se fale. Fualaau - laau le lelei, e matua ola ai i totonu o le fale e le manaomia ai se tele o taumafaiga. E fiafia i le mafanafana, ae e manaia foi. I se fale mautotogi i le taumafanafana, e sili ona lelei le tuʻuina o le fagu i le faamalama i le itu i sasae, ma i le taumalulu - i le itu i saute. O totonu o ituaiga eseese o fig.

Sochi 7 ma Sochi 8

E pei ona taʻu mai e le igoa, o nei ituaiga e lua o mati o loo suamalie i le aai o Sochi ma ei ai uiga tutusa. A aunoa ma le faʻafefeteina, e fua mai i le tasi tausaga i le tausaga ma aumai ai fua suamalie suamalie e tusa ma le 60 g Fautuaga mo le ola i se fale.

Faʻamaumauga

O lenei ituaiga matagofie e aumaia faalua i le tausaga, i le taumafanafana ma le tautoulu, e aunoa ma se mea e aunoa ma se afaina. O fua e lanumeamata ma le mumu, o le tele, e oʻo atu i le 130 g, faatasi ai ma le seleselega muamua e sili atu nai lo le lona lua.

White adriatic

O lenei ituaiga o laau o le mati i le amataga ma i le faaiuga o le taumafanafana e aumai ai fua suamalie o lanu samasama-lanumeamata, Laititi i le lapoa, e 60 pasene.

Seyanetsogloblinsky

O le ituaiga e faaigoaina i le saienitisi o le na gaosia mai isi ituaiga o fualaau aina. E iloga i le mea moni o fua o loo i ai i le tautoulu, o le tuputupu ae i le taumalulu e taofi ma fualaau aina i le taumalulu i luga o le laau ma fualaau lanumeamata laiti, ma i le tautotogo latou te toe ola, ma i le taumafanafana ua saunia le seleselega.

Totoina ma le tausiga

O le tuputupu ae o se mati i totonu o se fale mautotogi e faigofie e pei o le ficus. O taumafaiga laiti e tausi ia te ia o le a tauia i se seleselega tele. Muamua e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona toto lelei le mati, ma i le fale o le a mauaa aʻa ma aumai fua suamalie i faalua i le tausaga.

Faʻamasinoga

E i ai tulafono patino mo le auala e toto ai fig. O le totoina e manaʻomia ona faʻatinoina i le tautotogo, aʻo lei amataina le tuputupu ae. O se tioata mo fatu po o se tamai fugalaau (e le sili atu ma le afa lita) e tatau ona tumu i le oneone ma le peat (1: 1) faʻavae ma le faʻaopoopoga o sphagnum. Ma e mafai ona e faaopoopo i ai le oneone oneone, sina palu ma le peat i le eleele lanu ma fefiloi. O mea amata mo le totoina o mati e mafai ona avea ma fatu, toso ma aʻa. I se tasi ipu, e mafai ona e totoina ni nai fatu, ona filifilia lea o le sili ona malolosi. Ua lava le fufuluina o le fatu ile eleele malulu, ae le o le faʻatusatusa, ona ufiufi lea i le tioata ma tuʻu ai mafanafana. A mavae le 2-3 vaiaso, o le a totogo mai le totogo. A maeʻa ona toe faatalitali mo le isi 5 vaiaso, e mafai ona toe totoina ia laau toto. O fua o laau ua totoina i lenei auala o le a fua mai ai fua muamua pe a mavae le lima tausaga, o lea e ola ai le laau i le fale mai le fatu e na o le leai lava o ni meaʻai.

Afai o se totogo e sau mai le aʻa, e mafai foi ona avea ma se laau fou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona punou i le eleele, fufulu i le palapala ma ia malupuipuia. O aʻa o le a aliali i totonu o le 3-4 vaiaso, ma ua saunia le fatuga mo le totoina i totonu o le ulo. O mea e sili ona taatele o le totoina o mea e faʻaaogaina. O laau na totoina i lenei auala e fua mai mo le tausaga lona lua. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i ni taʻiala i luga o le auala e sili ona lelei e ola ai mati mai le vaʻaia. E tatau ona le itiiti ifo ma le 3-4 itūlā. Mai le pito i lalo, e tatau ona faia se mea e faʻasalaina 2 cm i lalo o le fatuga mulimuli, mai luga - o se laina saʻo 1 cm i luga ae muamua. Ina ia faʻavaveina le foliga mai o aʻa, e mafai ona tipi laulaau ma ni nai gaʻo i le pito i lalo o le tipi, lea o le a ufitia i le eleele. E fautuaina le faʻamamaina o se mea faʻasolo i lalo o le aʻa, o se mea e faʻaleleia ai le aʻa, ma faʻatofuina le tipiina o se palapala susu i luga o le fatuga lona lua. E tatau ona faamauina le eleele ma ufiufi le ipu malamalama ma se pusa paʻu poo se taga manino. O aʻa e foliga mai pe a ma le 3 vaiaso.

Matou te fautuaina oe ia e aoao atili e uiga i ia ituaiga mea e faaosofia ai aʻafiaga e pei o: "Kornerost", "Chunky", "Etamon" ma le "Hetero-Auxin".

Soo

I le pito i lalo o le ulo e tatau ona taatia lelei se vaega o alavai, ma faʻatumu luga i palapala. E mafai ona e faʻaaogaina le fanua faʻatau ma faʻafefiloi i le efuefu ma le oneone. Ma e mafai ona e ave le eleele masani mai le togalaau, faʻaleleia atili faʻapala, oneone ma le perlite e faʻaleleia atili ai le suavai.

Tofiga

O le toe fuaina o mati e faia i le auala e tasi e pei o le totoina: afaina ma aʻa. E mafai ona i ai i taimi uma ni metotia faʻavae basal. Ae o le totoina o se fua fou mai fatu e le mafai pe a fai e ave mai se fatu pepe. O loʻo ola aʻe tamaʻitaʻi i lea mea. Afai e leai se tane, e leʻi tupu ai le palota, ma o fatu e paʻu. E leai se mea e tupu mai ia i latou.

Faʻapipiʻi foi le gaosia o laau e pei o: plum, thuja, spruce blue, hawthorn,

Faʻapitoa o le tausiga

Ina ia fuafua pe faapefea ona tausia fig i le fale, e tatau ona e manatua e fiafia le laau i le vevela, malamalama ma le susu. O le susulu o le la ma le mafanafana (vevela o le ea i totonu o le 22-25 ° C) e talafeagai mo le totoina lelei ma le vave o fua o fua. O fua o laau figu i le fale na faia ia Iuni ma Oketopa. A maeʻa lenei mea, ona tuʻu lea o le laʻau ma "malolo" i le taumalulu i le vevela e le maualuga atu nai lo le 10 ° C.

Faʻasa

Fuga o totonu - fualaau aina. Ina ia aua nei galo lenei gafatia, e manaomia e ia le tele ma masani ona faasusu. O laau matutua e mafai ona tumau i se malologa umi i le fafagaina, ma mo laau laʻau e faʻaumatia ai. I le taumalulu, i le vaitau o le malologa, i se isi itu, e tatau ona faʻaitiitia le vai. O le mea autu o le faʻamautinoa o le eleele i totonu o le ulo e le faʻamago. Afai i le taimi nei i luga o le laʻau e lanu lanumeamata laulaau, e tatau ona e faʻamago le palapala ina ia lauulu samasama ma pauu. I le faaiuga o Fepuari, toe amata ai le tuputupu ae, ma masani ai ona faʻafefe.

E taua! E ui o le laau o le mati e fiafia tele i le tele o vai, o le malosi o le suavai e lamatia ai le pala o aʻa.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le fugalaau ma fualaau aina, o le fig e manaʻomia le faʻamagoaina o meaola ma meaʻai. Seʻi oʻo i le iuga o le fuaina, e fautuaina e fafagaina i le tele o taimi i fugalaʻau (mo fualaau aina, tamato ma fualaau faiva). E talafeagai foʻi le fafagaina o fualaʻau.

Teuteu

O le taua o le teuteuina e le gata mo foliga matagofie, ae faapea foi mo le atinae masani o le laau ma fualaau. E tatau ona aveese otaota uma e faaleagaina, faʻafefeteina ma tuputupu aʻe, faʻapea foʻi ma ni pine tetele. E faia lenei mea i le amataga o le tautotogo. Ma i le tautoulu, aʻo lei amataina le taumalulu i le taumalulu, o fualaau uma e le 'aina ua vavaeina. O le teuteu lelei e lelei mo le laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O fig, i le fale mafanafana, o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

O le Spider mite maeʻa malosi i totonu o se potu vevela ma malogo pe a faʻaaogaina le mafanafana. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻamalolo le laau i le malulu i aso uma mo le faʻamoemoe o le puipuia. Afai ua uma ona aafia, ona tatau lea ona fufulu le maʻi tigaina i se vaitafe malosi o le vai malulu, ona togafitia lea o le ogalaau ma lala i le iniseti.

Lapoʻa toto - faʻamaʻi maʻi, faʻaalia i foliga o mumu mumu i luga o le ala. E le tatau ona vavae ni laulaau ma o le fafie uma e togafitia i se vaifofo o le paluga palatini poo le paluga Bordeaux.

E te iloa? O le mati o se laau ua lauiloa i aso anamua. E tusa ai ma le Tusi Paia, na mai i ona laʻau na suisui e Atamu ma Eva ia mea mo latou lava.

Afai e maua ile fig i totonu ole tausiga saʻo i le fale, ona matagofie lea, e tele ona fua, ma o le a le maua se maʻi.