Faatoaga faatoaga

Matou te faʻatulagaina le totoina o moa i le fale

Masalo e leai se faatoʻaga poʻo se aiga e mafai ona faia e aunoa ma ni moa, aua o tagata e avea ma puna o manu ola maloloina ma fuamoa, fulu ma fulu. Ma o lea la e le toe faaliliuina lava ia manulele taua i totonu o le fanua, e tatau ona e iloa nisi tulafono mo lo latou fausiaina.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa auiliili e uiga i le auala e tatau ai ona tausia lelei moa ma moa, pe faapefea ona filifili le manulele sao ma sauniuni mo le faʻafefe, pe faapefea ona filifili fua saʻo ma pe o le a le ituaiga tausiga e tatau ona tuʻuina i le moa.

Auala e filifili ai se moa talafeagai ma sauniuni mo le faʻafefe

E le o moa uma e avea ma moa. Cross (hybrids) o moa e le o ni moa, ma o le a le mafai lava ona gaosia ia fuamoa i latou lava.

E le gata i lea, e tele ituaiga o moa ua na o le leai o se mea na tupu, ae o a tatou moa a le aiga na matua puipuia atoatoa lenei lagona. E le o lona uiga o nei mea uma o le a avea ma ova, pe tusa ma le luasefulu moa, ae naʻo le tasi o le a nofo i luga o fuamoa.

E faʻaalia e le moa lona saunia e avea ma semoa i luma ile amio. Pe a ma le vaiaso, e savali, taumafai, nofo i lalo, aloese mai se moa, o le a paʻu ai fulufulu i lona manava, lea e faʻamafanafanaina ai le faamoega, ma o ni faailoga mautinoa o se hen.

Na amata ona ia togi fuamoa i lana tofiga filifilia, e mafai foi ona ia gaoia mai isi moa, ma afai o loʻo nofo pea o ia, o le a le mafai ona toe tuleia o ia e se laau. E pei o se moa o loʻo nofo i totonu o se faamoega o taliega, i lona uʻuina saʻo o fuamoa i lalo ifo o ia lava ma faʻalaloa ona apaau, o loʻo tigaina pe a faʻalavelaveina.

Fesoasoani: I le faailoaina o se moa, e le tatau ona e vave lafoaʻi ni fuamoa, muamua e te manaʻomia le suʻeina mo le 2-3 aso i fua o fuamoa, ma afai o le taimi nei e leʻi faʻapalaina e le moa le faamoega, e mafai ona e suluina le pulou saogalemu. E tatau ona faia lenei mea i le goto o le la pe oʻo foi i le po.

E tupu mai i se moa teuteu se faamoega i se nofoaga e le talafeagai, i ia tulaga e tatau ai ona aoina lana taotoga ma fuamoa i le leva o le afiafi ma tuu atu i le nofoaga saʻo. Ina ia le sola ese le moa, e ufiufi mo ni nai aso ma se pusa, ona faʻaaogaina lea ma faʻafilemu.

Nest ma sauniuniga i potu

O le faamoega e tuu ese mai isi manufelelei lea e mafai ona osofaia tamaiti o le lumanai. Aua na filifili e le moa se nofoaga pogisa filemu e maua ai e ia le lagona saogalemu..

O le moa e tatau ona vaʻai iina, ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona lapoa le fogafale i luga o le fogafale ina ia le mafai ona taʻavale fua. Hay po o vaomago mo moega e tatau ona mamago ma mama, o fuamoa fuamalie e tatau ona lafo vave mai le faamoega.

Afai e malulu le fola, pe i ai foi ni manoa, e fautuaina e faʻapipiʻi le faamoega ile laʻititi laʻititi poʻo le tautau i totonu o se atigipusa e te manaʻomia e taʻitaʻia ai le apefai. E le tatau ona i ai ni laumei i totonu o le potu, e mafai ona lafoaʻi fuamoa i le eliina o le fuamoa ma o le afaina o manu o le a matua afaina ai le moa.

E tatau foi ona e faʻaaogaina le moa moa ma le meli mai le fulu vine, o le moa na aafia ai i latou o le a le mafai ona faʻaleleia lelei fua. Ina ia tausia le tumama, o le potu e faʻamamāina i aso uma ma faʻamalosi.

O le vevela o le ea e mafai ona fesuiaʻi mai le 11 i le 22 tikeri, o le manulele e faʻamalieina lelei le tau vevela, ae o le malulu ma le maualuga maualuga e mafai ona afaina.

Fesoasoani: Afai ei ai ni nai hens i le fale o le hen, e tatau ona latou nofo ese mai le tasi ma le isi, ina ia aloese mai le fenumiai ma le taua i le va oi latou.

E faʻapefea ona tuʻu saʻo fuamoa i lalo o le moa

Ina ua manino mai o le a nofo le moa, ua oo i le taimi e taoto ai fuamoa.

E filifilia i latou e tusa ai ma taʻiala nei.:

  • fuamoa e tatau ona fou, saoloto mai mea leaga ma faaletonu;
  • fuamoa e manaʻomia ai se numera feteʻenaʻi, o lea e sili atu ona tufatufa atu i lalo o le moa;
  • o le fuainumera o fuamoa e faalagolago i le tele o le moa, e tatau ona nana uma i lalo o lona tino ma taoto i le tasi papa;
  • Ina ia mafai ona fuga uma fuamoa, e tatau ona maitauina lelei le fua saʻo o moa ma le moa, i le averesi, e sefulu moa e manaʻomia ai se tasi o moa.

E le mafai ona teuina ni laʻau na faʻapipiʻiina mo le faʻasolo., e tatau ona e ave vave loa pe a maeʻa le faʻaumatia, ma lua tamatamailima, ina ia aua nei faʻamamaina le papa. E le mafai ona e fufuluina ia fuamoa. O mea e teuina e tatau ona mago ma malulu (12 tikeri), e tatau ona taoto i se tulaga vavalalata. E fautuaina e toe faʻaaogaina i luga o taimi.

I le taimi o le pulou, e tatau ona faʻamautinoa o isi moa e le faanatinati i totonu o le faamoega o le moa, poʻo le liliuina o fuamoa a isi tagata i lalo ia te ia lava, talu ai pe a uma ona muamua mai uluaʻi moa, o le a tuua e le moa o le faamoega ma o fua mulimuli ane o le a leai se taimi e matua ai.

O le a le tausiga e manaʻomia

I totonu o le potu o loʻo ola ai le moa, ia mautinoa e tuʻuina meaai ma vai inu. I le popofou, e mafai e le manulele ona nofo i taimi uma i totonu o le faamoega, o se mea masani ma e leai se mea e faʻalavelave ai i lenei taimi. O le a oʻo mai le taimi, ma o ia lava o le a amata ona alu e fafaga. Afai o le totoa o le matuamoa e le alu ese mai le faamoega, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma taʻua i meaʻai.

Ma o nei fuamoa e le mafai ona solomuli i le taimi lenei, e tatau ona ufiufiina i latou i se vevela mafanafana. Ole taimi e fafaga ai e le tatau ona sili atu i le 20 minute, ae o le moa lava ia e taumafai e vave ona ai ma inu, ma vave ona tamoe i le pipi.

A o le i ai i totonu o le faamoega, pe a tatau ai, suia le taotoga, togi ese pulou malele ma fuamoa, pupuni. Ole suʻesuʻega faifaipea o fulufulu manulele mo le iai o parasite o le a fesoasoani i le taimi e faia ai fuafuaga mo lo latou faʻaumatia. O pou e tulia le perojedov e aau i le lefulefu po o le oneone, o lea o le taele o loʻo i ai na mea e aoga tele.

Asiasiga o fuamoa e pulea le atinaʻe pepe

Ua i ai i le aso lona lima o le faʻavelaina, e mafai ona fuafua pe oi ai se pepe i totonu o le fuamoa pe leai foi. Afai e te tilotilo i se malamalama susulu, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se moliuila mamana, i le valea o le fuamoa ma le embryo ua i ai se vavalalata manino, i totonu e sili atu le pogisa nai lo le fou ma e oo lava i le toto toto i luga o le isu o le a vaaia.

Ona i ai lea o sina speck - o le moa a le lumanai. O le mea sili atu, o le tele o le pepe, ma o le mea lea e sili atu le pogisa o le fuamoa. O le faailoga autu o le i ai o le pepe - o le eseesega o le fuamoa pogisa ma le potu malulu malamalama, ma e masani lava o nei fuamoa e tele lava i le faʻapipiʻiina.

E vave ona iloa le pupuni - o se fuamoa mūmū i luga o le ulu, pe a e manogi, e mafai ona e lagona sina manogi manogi. Afai e atiaʻe e le tamaititi ona oti ai lea, e foliga mai o le toto e foliga lelei i totonu o le fuamoa. O nei fuamoa e tatau ona lafo i fafo, ae afai ei ai lava sina masalosalo i le filifiliga, e sili atu le toe faafoi o le fuamoa i le moa.

O le mea lelei, mo le puleaina o le atinaʻe pepe, e tatau ona e faʻatauina se ovoscope, ae e mafai lava ona sui i se moli po o se moliuila. O asiasiga e tatau ona faia i le leai o se moa, e tatau ona faia vave mea uma ma ia faʻaeteete ina ia aua nei malulu ma malepe.

E faʻafefea ona fetogi fua ma moa e fuamoa

O le faagasologa o le fafagaina o moa i le moa e manaia tele le matamata. O le nestling e atiina ae ai aso e 21 ma e amataina le aso ao lei pulou. Mai le fuamoa, e pipii le gutu ma tuʻituʻi le atigi, o le moa e gaoioi ma le naunautai i nei mea uma ma e talanoa foi i le moa.

Ona amata lea ona fevaevaeaʻi vaovao i le ogatotonu o le fuamoa, ona paʻu ai lea o le tapuni ma o se moa susu e aliali mai mai le fuamoa. I ni nai itula mulimuli ane, a maeʻa ona fulufulu fulufulu, e aveeseina mai le faamoega.

E masani ona tupu o le moa ua vaivai, ma e le mafai ona vavaeese le atigi, o le fea itu e tatau ona fesoasoani i ai.

E taua! Afai e le o faʻamavae muamua moa, e mafai e le moa ona togi isi fuamoa, o lona uiga e tatau ona mataitu le pulou. O moa mulimuli ua le toe aveesea mai le tina, ma a maeʻa uma ona fafaga, o moa ua uma ona teuina ua toe faafoi i le faamoega.

.

E faʻapefea ona totoina moa vao i lalo o le moa

O le incubator o se mea aoga, ae le mafai ona suitulaga le tina mo moa, lea o le a puipuia ma mafanafana, ma aoao i latou i le auala e saili ai meaai. O popolega uma e uiga i moa feʻau e paʻu i luga o tauau o lē e ona, ma e le o se mea faigofie. O le mea lea, afai oi ai se matuamoa moa i le faatoaga, e fautuaina le totoina o moa faasaga i ai.

Ina ia mafai e le moa ona faʻaaoga moa moa, e tatau ona faaseseina. E tatau ona natia le moa ile alofilima o lou lima ina ia le iloa ai, ma sulu lemu le manulele i lalo ole apa. O lea e lelei mea uma, e tatau ona e mulimuli i tulafono: e tatau ona faia i le aso lava e tasi, pe a uma ona tosoina e lana moa, i le aso tolu, ma e tatau ona e nofo i lalo i le pouliuli.

O lenei togafiti e galue i le mea e le o savali ai le moa ma lona fatu, o lea e le tatau ai ona e faatuai i se mataupu taua.

O le a le mea e fai i le autalavou?

A maeʻa ona mumu le moa, e tatau ona faia se asiasiga muamua. O moa sosaʻavale e masani ona feaveaʻi ma tali lelei i leo ile fale.

I le averesi, o le mamafa o se tasi e 35 g. O manu laiti e tatau ona i ai se manava manava, o se mama mama i le lanu piniki ma se maea umbilical tapunia. I luga o le tino ua iloagofie fluff.

Isi faailoga o se moa maloloina:

  • malosi malosi;
  • ulu tele;
  • mata susulu mata mama;
  • popo vavae;
  • oomi i le tino o apaau.

A uma ona mamago moa, e tatau ona faʻanofo faatasi ma le moa i totonu o le fale vevela. O le vevela o le potu i le tulaga o le fola e tatau ona le itiiti ifo i le 22 tikeri. O le tuputupu ae o le tamaititi e matua faigata lava ona vevela, o le mea lea e tatau ai ona puipuia mai le siʻitia ma le tusi.

O chickens ua nonoa i le moa, o lea la o le taimi muamua lava e tuu ai le moa faatasi ma le autalavou i totonu o le nofoaga o loʻo i lalo faʻatasi ai ma fola laupapa poʻo vaovao.

Mo talavou e faʻatuina a latou lava pusa pia ma fafaga. Mo le faʻamamaina e sili atu ona lelei le filifilia o se mea laulau papa poʻo se meainu faapitoa lea e le mafai ai e le moa ona malemo. O le mea e fafagaina ai e vavaeeseina e se pa pupuʻu ina ia le mafai e tagata matutua ona aʻe i luga.

Fafaga muamua i le moa. O ia o le na te faia ni leo e fesoasoani i le au laiti e maua ai pusa afaina. I nai aso muamua e mafai ai ona e fafagaina moa ma falaoa, kusi, po o fuamoa ua tunu. I le aluga o taimi, ua faaopoopo atu le millet ma le oatmeal i le meaai.

A oʻo i le maualuga o le vevela i fafo o le a oʻo atu i le 18 C, ma o moa o le a 2 vaiaso le matua, e mafai ona e tuʻuina atu i latou eoi le fanua mo le savali.

Afai e le o faʻaaogaina le autalavou i lenei mea, e tatau ona latou toe foi i le fale vevela i soo se taimi. O lenei mea o le a fesoasoani ia i latou e sosola ese mai le matagi malulu po o le timu. A aunoa ma se moa, e na o le 4 vaiaso talu ona maeʻa le pulou e mafai ona faʻamalolo.

E totoina pou i lalo o le moa mo le 30-40 aso., pe a maeʻa ona amata le ola tutoʻatasi o le au talavou. E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e tusa ma le masina e mafai ona avea le moa ma le faʻamalosi ma leiloloa ona lagona faʻapitoa.

I moa fefiloi, e muta ai le moa fuamoa, o le mea lea, e le aoga le i ai o ni moa faaopoopo. Ina ia mafai ai ona aveese le mafaufauina o le mafaufau, e aoga le tuu o le manulele i totonu o se pusa. E faʻapipiʻiina i luga o se ata i le lotoā mo le savali. A maeʻa le 3-5 aso, toe foʻi mai le moa i le fale. A mavae ni nai vaiaso, ona amata lea ona faanatinati.

O le tuputupu ae o moa ma le moa e tele ona lelei. O le mea lea, o le moa e puipuia ai meaola mai meaola, faʻamafanafanaina ma fesoasoani ia i latou e faʻatautaia le lalolagi o siomia i latou.