Laʻau

Honeysuckle Leningrad lapoa - o se ituaiga mo le nifo manogi

O le honeysuckle ua faateleina ona maua i totonu oa tatou togalaau. I ona uiga lelei, o ona fua e le itiiti ifo i fualaau suamalie o togalaau o togalaau - strawberries, fugalaau, currants. Ma faafetai i le maualuga o lona fetuutuunaiga i tulaga leaga o le siosiomaga, o le suasusu lanumoana lanumoana ua avea ma mea moni mo le togavao matu ma sasaʻe. E ui lava i le ogaoga o le manumalo, o le afu o le tautotogo ma le tau vevela, ae o le taimi lava e selesele ai. I Rusia, e sili atu i le 70 ituaiga o honeysuckle ua lafo, o se tasi o mea sili ona suamalie ma tele-fua o le Liantrad o se tagata lauiloa.

O le tala

Honeysuckle e taatele i latū latū o Amerika ma Eurasia ma o loʻo i ai le tele o meaola eseese. O le sili ona lauiloa o le suamalie lanu lanumoana, o laʻau suamalie lea na leva ona seleseleina ai tagata o Siberia ma Sasaʻe Sasaʻe mo le faʻaaogaina o meaʻai ma mea faʻapitoa vailaʻau. Na faʻamatalaina e tagata suʻesuʻe o Kamchatka ma Primorye faʻamatalaga faʻasalalau faʻatoʻaga i le XVII-XVIII seneturi. I le 19 senituri, T.D. Maurits na amataina le totoina o nei togavao i totonu o le togalaau, mulimuli ane I.V. Michurin na faataatia le faavae mo le atinaeina o ituaiga fou o honeysuckle i Rusia.

I le asō, o la matou aʻoga mo le fausiaina o se togalaau mai le aiga honeysuckle o loʻo sili ona lelei i le lalolagi. O le tele o ituaiga o lenei aganuu na fafagaina i le Pavlovsk Exeterp Station ua faaigoa i le N.I. Vavilova, St. Petersburg. Faafetai M.N. O Plekhanova ma ana uo na mafai ona latou mauaina ni ituaiga matagofie o honeysuckle, lea na aofia i totonu o le fua o fualaau aina suamalie e le gata i Rusia, ae faapea foi i le tele o atunuu o le lalolagi. O le 'au matutua e aofia ai le tele o ituaiga o Leningrad e maua mai i le metotia o le fatu mai le mamanu o le Kamchatka honeysuckle.

Honeysuckle Leningrad tele - le mitamita o le au Faʻalapotopotoga Rusia

Faailoga o le vasega

O se ituaiga vave lea o le matua. O lona aoga sili lava o ona fua suamalie, o lea la o le Leningrad o se tagata lafoaʻi o fualaau suamalie suamalie e fai ai fatuga fou. E matua leai lava se oona i vine, o le uiga lea o ituaiga o honeysuckle o Kamchatka. O le ituaiga e taua mo le gaosia ma fua tele-fua: o le mamafa o le fualaau aina e mafai ona oʻo atu i le 4 g - o le mea lea o le igoa o le ituaiga.

E iai le maualuga o le aʻafia o le kiona - o aʻa ma aʻa e le faʻavaivai e tusa lava pe -40 ° C, e le faʻamalosia e vevela ma i le vaitau o le tuputupu aʻe - fugalaau ma ovaries e le maumau i le -8 ° C. Faʻafetai i lenei teteʻe malulu, e mafai ona ola i le itu i mātū o laufanua, o loʻo i ai le faʻalapotopotoga faʻapitoa o le tovine. O le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Eseese le tele o le Leningrad e sili ona taugata mo le gaosiga ma fua tetele

Feʻau

Honeysuckle O le Liantrad e tupu aʻe i foliga o se ogaumu umi (1.5-2 m) ma le pale lapotopoto o le eletise masani. O fualaau e saʻo, moli lanumeamata, laʻau. I le aluga o taimi, e maua ai e le paʻu se lanu enaena, vavave ma faʻasili i ni uumi umi. O lapoa e lapoa, i le foliga o se olonoa faʻaloloa. O le laulau lanu meamata e lanu meamata i le lanu, saʻo, e oo i le 6 cm le umi, 3 cm le lautele.

O vine o se uliuli uliuli ua i ai se palanikeke e tutusa ma se vaega faataamilo. O le paʻu e manifinifi, paʻu, leai se pala, gaʻo, faʻatasi ai ma se ufiufi paʻu mata. O le pulupulu e vaivai, suamalie ma suamalie, manogi, e aunoa ma le ita.

Fua eseese - e oo atu i le 3 kilokalama mai le vao, i tausaga lelei ma e oʻo atu i le 5 kilokalama. Faʻailoa i le amataga - ua i ai i le 3 tausaga le fua o fua, e tumau pea le lelei o le gaosiga mo le 25-30 tausaga. O se uiga iloga o le genotype o le faatulagaina lea o vine i luga o lala i vine, lea e matua faafaigofie ai le seleselega. O le tele o ituaiga o honeysuckle o le a malepe ina ua matua, i le Leningrad lapoa, o fualaʻau e tumau i luga o le vao.

E le o se mea e leai se mea e iai le igoa o le ituaiga - o laʻau o le Leningrad e lapoa, e oo atu i le 3.3 cm le umi

O le ituaiga o ia lava e faʻalelei, fuga, ae le maua ovaries. Ina ia maua mai le seleselega, e manaʻomia ni eletise faaopoopo - o suauʻu meli suamalie o isi ituaiga: Manulele Blue, Morena, manu felelei.

Tulafono faʻavae

Pe a totoina vao vao, e tatau ona amanaia foliga o lenei aganuu.

O fea e toto ai

O nofoaga sili ona malamalama, o le tele o le aso i le la, e tatau ona faʻaagaga mo le totoina. I nofoaga paolo, e faʻaitiitia ai fua. O le tetee i le maualalo o le vevela e mafai ai ona e totoina fua i laufanua avanoa, e aunoa ma le puipuia oi latou i se pa poʻo se pa.

O le honeysuckle e le taua i le tuufaatasiga o le palapala, ae sili atu le lelei i le faʻaleleia o le oneone oneone o le oneone ma le eletise. I nofoaga e maualuga le maualuga o le eleʻele, o le lau o le lau o le lanu lanumeamata, o le laau e maua ai se seleselega leaga. O laau e le tatau ona totō ile eleele malulu ma se nofoaga vavalalata o le vai o le eleele - e tatau ona taoto i lalo ole eleele ile 1.5-2 m.

Mo le ufiufi, o le mea sili ona susulu e tatau ona faʻaagaga ina ia susulu le la i le la i le aso atoa

O laau suamalie suamalie e totoina i se mamao o le 1.5 mita mai le tasi ma le isi ina ia le aʻafia laau laʻau e tutupu i luga o le taimi, ona e matua leaga tele ma e mafai ona paʻu i lalo o le punou malosi.

I le avea ai o ni tuaoi, e mafai ona e totoina vao o le tagata uliuli, barberry, dogwood lata ane - o aganuu e fegalegaleai lelei. Ae o le honeysuckle e tatau ona totoina ese: o le a vave ona ufiufi uma laau vao lata ane latalata ane. E le gata i lea, pe a afaina, i totonu o le suamalie suamalie, o le a suamalie fua.

E mafai ona fausia le pusa mai nai vao, tuu i totonu o se vaega. Ma e mafai ona e totoina i se laina e pei o se pa puipui poʻo le faʻaalia o le tuaoi o le 'upega tafaʻilagi.

O le suamalie suamalie na totōina i se laina e mafai ona faʻaaoga e teuteuina ai togalaau faʻatoʻaga

Taimi faʻaleleia

E tatau ona totoina le suauʻu suamalie i le vaitau o loʻo moe, lea e tupu ia te ia i le faaiuga o Iulai. O le mea lea, o le taimi sili ona lelei e faʻaleleia ai le eleele mai Aokuso ia Novema. O le totōina i le amataga o le vaitau e le manaʻomia, aua o le vao i le honeysuckle e amata vave lava: ua i le faaiuga o Mati o le a tatala ai pusa. E oo lava i laau toto, na totoina i se faaputuga fanua tele, o loo tauivi e fetuunai i se nofoaga fou.

E vave lava ona fuga mai le suamalie honeysuckle, pe a mafai ona tafia le kiona

Filifili fualaau

I le taimi nei, o fale tausimai e maua ai le tele o vailaʻau o le suamalie i totonu o pusa. O ia laau toto e tatau ona i ai se tusi faamaonia e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le ituaiga, tausaga, vailaau eletise talafeagai. E sili atu ona lelei le faʻatauina o vao e 2-tausaga le matua e oo i le 40 cm le maualuga, ma e 2-3 laupepa faʻapitoa e iloa ai fatugaʻo. O le aʻa e tatau ona atiina ae, e leai ni faailoga o le pala.

E le tatau ona e alu i luga o vao (sili atu i le 1,5 mita) - vao totō ua totoina ma le tiga, mulimuli ane amata ona fua mai.

E sili atu le lelei o le faʻatau mai o fagalaʻau o loʻo i totonu o pusa o loʻo aʻafia vave.

Faʻatauga Nuances

Saunia vave le saite. 3 vaiaso aʻo lei totoina, 40x40 cm lua eli. Ua faataatia le alavai i le pito i lalo, o se vaega o le laueleele lafulemu e fefiloi ma le 20 l o le humus, 30 g o le superphosphate ma le 30 g o le masima (pe 500 g o le pefu). E mafai ona e faʻaaogaina le fugalaau faʻaaoga Ava e aofia ai elemene talafeagai uma (15 g / m2) Ona o le foliga tutusa, o le a faʻagasolo lemu le faʻamalo. O se taunuuga, ua tumu uma laau i meaʻai mo se vaitaimi uumi - e oo atu i le 3 tausaga.

Totoina o lua na saunia muamua, aʻo lei totoina ni fatu, vaitau ma faʻamaʻi

E mafai ona faʻaleleia le tuufaatasiga o le eleele faatasi ai ma le fesoasoani a le vermicompost: 1.5 kg o vermicompost vevela poʻo le 3 l o lona vaifofo o loʻo faʻafefiloi ma le palapala, ma lelei le faʻamamaina o le eleele. O ia ituaiga o fugalaʻau e sili atu le aoga nai lo mea e faʻafefiloi ai minerale.

2 itula ao lei totoina, o aʻa o le honeysuckle ua totoina i totonu o le vai e faamama ai i latou i le susu. E mafai ona e faʻaopopo mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe Kornevin poʻo le heteroauxin.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. I le ogatotonu o le lua, ua sasaa mai le eleele lafulemu ma se komi.
  2. Faʻapipiʻi i luga o le vao, faʻamautu lelei aʻa i itu eseese. O loʻo faʻaputuina faʻatoʻaga o pusa i se eleʻele eleʻele.

    O loʻo faʻaputuina faʻatoʻaga o pusa i se eleʻele eleʻele

  3. Fafasi se fatu laau, faʻalelei lelei le palapala.
  4. O le aʻa ua tanumia i le eleele e 5 cm.
  5. Latou te faia se pu i luga o le vao, sasaa le 10 lita o le vai i totonu.
  6. Lafoaʻi se vaega o vaomago, vaovao 10 cm faʻamafanafana i luga o le sone basal.

O le suavai suamalie pe a uma le totōina e le faʻapalaina, e pei ona faia i isi faʻatoʻaga faʻatoʻaga - faʻapuupuu le tolopoina o latou tuputupu ae ma fualaau aina.

A maeʻa ona totoina le meli, o le aʻa e aʻafia

Faʻatauga faʻatoʻaga

O laau suamalie suamalie na toto i luga o le eleele lelei mo le lua tausaga muamua e le manaʻomia ona fafagaina. Latou te le taina foi. E totoina e laau laiti vai, vao ma mulch.

Faʻasalaina ma faʻamalo

I le gasologa o le vaitau, e tatau ona faʻauuina le suāsusu pe a ma le 5 taimi, ma tele lava i le taimi malogo. E taua tele le faʻaleleia i le taimi na faia ai ovaries, i le faaiuga o Me - e saofaga i le siʻitia o le tele o fua ile 15%. Le leai o se susu e afaina ai le tofo o le fua. I le averesi, e 15 lita o le vai e faʻaumatia i le vao, i le taimi o le fufuluina o fua, i le leai o se timu, faʻalautele le aofaiga i le 30 lita.

O le vai puipuia i le la e faʻafeiloaʻiina i totonu o uʻamea faataamilo i luga o le laau. E mafai ona e fafagaina le vao atoa i se pulumu pulumu. Pe a faʻafefeteina, e le gata o le palapala, lala, laʻau e faʻafefeteina, ae faʻaleleia foi le faʻaleleia o le ea. Ae ui i lea, i le taimi o le fugalaau, e le taliaina lenei ituaiga o vai, talu ai e mafai e le vai ona fufulueseina pollen ma faʻavaivaia le faʻafefeteina.

A maeʻa le timu ma le timu, pe a susu le susu i le eleele, ona faʻapeteina lea o le aʻa o le aʻa ina ia le faʻaleagaina aʻa o loʻo i totonu o le eleele. Ona faataatia lea o se palapala o le mulch, lea e fesoasoani i le faaitiitia o le susu ma taofia ai le tuputupu ae o vao.

Laʻei pito sili

E na o le tolu vaitau, e amata ai ona fafaga le meli. I le tautotogo, e faʻaaogaina le faʻamalositisi i lalo o le vao (2 tbsp. Urea / 10 l). Talu ai ona o le aganuu e fiafia i meaai masani, pe a uma le kiona, o le a sili atu ona lelei le fufuina i le 10 kilokalama o le humus. I le laasaga o le faalauteleina o le tupu ma le fausia o ovaries, ua faʻafefeteina le vao ma se faʻapogai o le apa (1 l / 10 l). I le autumn, 5 kilokalama o le faapalaga, 100 g o le pefu ma le 40 g / m ua faʻaofiina i totonu o le lio2 superphosphate, masima masima e faaopoopo i le 2 tausaga (15 g / m2).

Honeysuckle e sili ona fiafia i le totoga o meaʻai i laei

Afai o le Ava na faʻaaogaina le faʻaaogaina i le taimi o le totoina, faʻa-tasi i le 3 tausaga i le faaiuga o le vaitau, 1 tbsp. l lenei tuufaatasiga ma tapuni i totonu o le eleele. I lenei tulaga, e le toe manaʻomia ni faʻamalaʻau. Seiloga lava o fualaau aina e tatau ona aumai i lalo o le togavao i le tausaga (humus pakete).

Teuteu

O le teuteuina o le togavao e amata ona faʻatinoina mai le tolu o vaitau, e avea ma pale paleni. E vave ona tupu le suavai suavaia ina ia aua nei faʻamalosi le vao, tuu ai na o le 5 lala malosi, e aʻafia ai aʻafiaga, faʻamaina ai lala vaivai, lala o le paʻu muamua. O le teuteuina o le teuteuga e faia i le autumn, pe a uma ona pau lau laʻau, i tau le lelei o le vevela o le po.

O le teuteuina e tatau ai e fai ai se vao vaovao vao

Talu ai o fugalaau ma se seleselega i le lumanaʻi ua totoina i totonu o le eletise o laulaau pito i luga i le taimi o le taumafanafana, e le mafai ona vavae le vaega pito i luga o pupu mai le sulu. I le faaiuga o vaitau taʻitasi, o vaʻa mama, lala paʻu, o le vaega ua faaleagaina o le pale i laupapa ola maloloina e aveesea foi.

E oʻo atu i le 7 tausaga le matua, o le gaosiga o le gataifale o loʻo faʻaitiitia, i lenei tulaga e manaʻomia le toe teuteuina o teuteuga. Mo le tele o vaitau i se laina, 2 lala tuai ua tipi i aʻa, sui i 3 vine laiti, o lea ua faasolosolo malie ona toe totoina le togavao.

E mafai ona e faʻaaogaina teuteu faʻamalosi, tipi ese uma upega i le maualuga o le 50 cm mai le eleele. O le a le pine ae maua mai ni togi i luga o laau, ma o le a toe faaleleia atoatoa le togavao.

Sauniga o le taumalulu

Honeysuckle o loʻo faʻaalia i le teteʻeina o le kiona: E le fefefe le paʻu i le tele o le vevela o le vevela (-50 ° C), o aʻa e le malolo -40 ° C, fugalaau ma ovaries e le faʻaleagaina ile -8 ° C. E leai se fale e manaʻomia mo vao, i le afiafi o se malulu malulu, e na o le suavai lava (30 l / laau) ma tuʻu ai se palapala o le faapalaga.

I lalo o le peleue o le kiona, o le a talia e le paʻu o le suamalie ia gutu malulu.

E na o suiga tetele i le vevela o le ea i le vaitau o le taumalulu mai -41 ° C e faʻamalo (2 ° c), faʻaleagaina le fugalaau ma fuga o mama e mafai. Ae ui i lea, o laau toto, ma le lelei o le toe faʻafouina o mea, vave vave ona faʻafetaui i tulaga o le lotoifale.

Tofiga

E mafai ona vave faʻaleleia le suavai suamalie i fatu, ae ui i lea, o lenei metotia, o meatotino a matua ua leiloloa, o le mea lea, e masani lava ona faʻaaogaina e le au faʻatoʻaga.

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o laau, e faʻasaoina ai vailaʻau eseese. Mo le faʻaleleia e ala i le faʻapipiʻiina o fua i le faaiuga o le tautoulu, o le tuputupu aʻe faaletausaga e vaeluaina i 20 cm. O nei mea e teuina i le oneone po o le vao sei oʻo i le tautotogo. O le taimi lava e amata ai le eleele, ua totoina i totonu o se fale kati i se maualuga o le 45e uiga ie ala i le fausiaina soo ma sina pupuni mo le lele. A maeʻa le masina, e aliali mai aʻa. Suʻega i le 'upega tafaʻilagi e faʻatinoina i le tautoulu.

Pe a faʻasalalau e ala ile tipi, o faʻasalaga varietal o le honeysuckle ua faʻatoʻa puipuia

E selesele le 12 cm le umi mai le tuputupu ae faaletausaga i le faaiuga o le fuga ma totoina i totonu o koneteina ma eleele lelei, faʻafeinu ma ufiufi i se ata tifaga. Mo le lelei sili atu, e mafai ona e faʻaaogaina Aquadon, lea e le na o le fafagaina o laau ma elemene e tatau ai, ae faʻapipiʻi foi ile palapala mo se taimi umi. E tatau ona tatala le fale koli mo le faʻaleleia o le ea, e puipuia ai le masimotoina o le palapala. O le isi pa'ū, o laau toto ua totoina i totonu o le togalaau. O ia ituaiga mea e sili ona maualuga le ola.

Le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai le honeysuckle - faʻaaogaina le taoto. I Iuni, o le pito i luga o le pipi o loʻo faʻafefeteina i le eleele ma se 'apa o le 5 cm, faʻapipiʻi ma faʻafeinu. Vavaeese mai le tina ma totōina e tatau ona avea le isi tausaga i le tautoulu.

Le auala pito sili ona faigofie e toe gaosia ai le suamalie - faʻaaogaina faʻamau faʻapipiʻi

Honeysuckle e toe faigofie lava ona fai e ala i le vaeluaina o laau. O se vao e le sili atu i le 5 tausaga le matua ua vaevaeina i ni vaega ma aʻa ma 2-3 lala. Talu ai o le fafie i le honeysuckle e malosi tele, o le vaevaega o le vao e faia i le faʻaaogaina o se silasila poʻo se matau. E totō taʻitasi vao taʻitasi.

Vitio: suamalie pepe e fafagaina

Puipuia faʻamaʻi

E masani lava ona le mafai ona maʻi le meli Honeysued, naʻo le taimi o timuga umi poʻo le ogaoga o le lāmala atonu e mafai ona tupu i luga o fualaau. E le maua i luga o vao ma vailaau iniseti. O togafitiga puipuia o le a fesoasoani i le totoina o togavao.

Laulau: Honeysuckle Disease

Maʻi Faailoga o siama Puipuiga Togafitiga
SpottingO lanu mumu-olive o loo i itu uma o laulaau. Laʻau lanu samasama ma faʻagogo. O le faasalalauina o spounga spores e faafaigofieina e ala i le totoina o le faʻamaina ma le pala.
  1. Aveese le vao.
  2. Suavai lelei.
A o lei amataina, togafiti ma Hom (40 g / 10 L), 0.25% Ditan M-45, toe fai pe a uma le 2 vaiaso.
Malosiaga malosiO se faʻamaʻi faʻamaʻi e osofaʻi ai le suamalie ile lamala. E muamua ona iai ni fasi laau mama i luga o le laʻau, ona sosoo ai lea ma luga o le tipu. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafua ai ona tulaʻi i totonu o se nofoaga malulu.
  1. Fai vai masani.
  2. Toto se fale i totonu o se laufanua malamalama.
  1. Ia faʻagasolo i le tautotogo faʻalua i se vaitaimi o le 7 aso ma se faʻamalolo (faʻaosooso 100 g lefulemu i le 1 lita o le vai mo aso e lua, siaki, faaopoopo le 1 tsp o le fasimoli vai).
  2. I le laasaga o le polo, sulu i le Skor (2 ml / 10 l), Vectra (2 ml / 10 l), toe - a maeʻa le 10 aso.
Sooty mushroomO se paʻu pogisa ua fai i le laʻau. Faʻafefe fatuga e tupu i luga o faʻamatalaga aphid sticky.
  1. Fafaga laau e faamalosia ai le puipuiga.
  2. Fuʻu laʻau tuai.
  3. Tau le aphid.
I le lanu lanumeamata, togafitia le 1% Bordeaux, 1% Fundazole, Tsineba (8 g / 10 l). Toe faia i se vaiaso.
TotoO paʻu mumu e aliali mai i luga o paʻi ua afaina. Ufiufi lau o laau, tatutu tumutumu.Mafaufau i mea masani e masani ai.
  1. Laʻau maʻi mama.
  2. I le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau, felafolafoaʻi ma Fitolavin (2 ml / 10 l), Homom (35 g / 10 l), toe faʻaleleia.

Faʻaaliga ata: faʻamaʻi e ono lamatia ai le suamalie

I se tusi. O suamalie suamalie suamalie e le gata ina fiafia i ai tagata, ae faʻapea foʻi manu felelei. O moa ma togavao e mafai vave ona faʻaumatia le tele o fua o fua. Ina ia aua nei galo le vaomatua, e tatau ona vave filifilia vave vine, i le taimi lava e teu ai. O se auala faatuatuaina o le puipuiga o le ufiufi o vao ma se upega.

O manufeʻai e sili ona leaga i le honeysuckle o manulele, aemaise o vavao mauga

Laulau: Faʻailoga

Pests Faʻaaliga Taofiaga Faʻafefea ona fesoasoani
AphidsE inu e Aphids sua mai laulaʻau ma totoa. Laʻau faʻavaivaia, aʻafiaga i viral infections e faʻaititia.
  1. Aua e te totoina le suamalie i le paolo.
  2. Aua le faʻamalosi le vao.
  3. Toto i tafatafa ane o laau e tafia ai aphids: mint, tansy, calendula, chamomile.
  4. O le aphids o loʻo feaveaia e alala. Faʻafefe ia i latou e faʻaaoga se mea tifaga.
  1. Oti oti lala ua aafia.
  2. I luga o se laumei lanumeamata, togafiti ma Nitrafen (150 g / 10 l).
  3. Aʻo lei tupu, faʻapipiʻi ma Kilzar (50 ml / 10 l), 10% Karbofos.
PepaO le anufe laʻau e 'aina lau laʻau, fualaau, tumutumu, pulupulu, ma o ia lea e mafai ona liua lau.
  1. Tatalo le palapala e faʻaumatia ai le malulu lele.
  2. Faapotopoto i le lima.
  1. Sulu i le amataga o le vaitau ma le 0.05% Decis.
  2. Aʻo leʻi oʻo mai tumutumu ma pe a maeʻa ona faʻatoʻa, faʻafefiloi ma Biotlin (3 ml / 10 L), Aktara (2 g / 10 L).
Honeysuckle FingerflyE 'ai e le anufe pipi pipi. Fualaau aina e leai ni fua e paʻu ma pau.Mafaufau i le pale o le vao.
  1. A o leʻi fuga, vaʻai Decis (1 g / 10 L).
  2. A maeʻa le seleselega, togafiti ma Inta-Vir (1 papa / 10 l).
ShieldO meaola laiti laiti e pipii i le paʻu. O le vao e mamae ma mate.
  1. Avanoa nofoaga mo le totoina.
  2. Tausia le siaki o le eleele.
  1. Laʻau vaivai vaivai.
  2. Faia se togafitiga e lua taimi i vaitau vaiaso ma le 2% Rogor, 0.2% Actellic.

Faʻasologa o Ata

Faʻamatalaga

E tusa ai ma aʻu matauga, e leai se tiga, e le pei o isi ituaiga, e itiiti lava le elemene, o le mea lea, i se tulaga le mautonu, o le tofo e fou le suamalie, o le paluga e le lelei tele, ae i le atoatoa o le tofo e masani ona manaia.

ADEM

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7459

O loʻu ituaiga e fesuisuiai, ae o vine e lapoa tele, o se vaega e sili atu nai lo le fua o le Bakch. Goa. O le tofo e lelei tele, suamalie. O le tele o vine e faaluaina, e foliga mai, o lo tatou vevela o le tau i le taimi o le fugalaau ua i ai sona aafiaga. E lava naua bumblebees. O le isi aso sa na ona ou mafaufau - o le a ou faia ni ata sili ona matagofie, ae a ou manao e ao mai i le aso - o le afa o le manulele na 'aina ma faaleagaina le manatu. O se faanoanoaga na te leʻi lafi.

Elvir

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7459

E i ai aʻu Nymph, Morena, Lebedushka ma le Leningrad, o le totoina i le tautotogo o le 2014. O le aso ananafi na ou aoina ai le afa afa o vine mai i mea uma: matua, e aunoa ma le ita, tele. E tusa ma le aofaiga lava e tasi e tumau pea e matua. Na tupu lelei le vao, na ou totōina e aunoa ma se siva, ae sa ou taumafai e fufulu i laau mama, ona Leai se suavai, ma o le taumafanafana mulimuli na vevela. I le mataupu faavae, ua faamalieina aʻu. Sa matua manaia lava le ata i le suka ma faaopoopo atu i le yogurt fale.

irina s

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=908658

E i ai loʻu vao e ola mo le sefulu tausaga. Ole maualuga e tusa ma le 2 mita (ae le o le 0.6 m). O le fatu e manaia, ae le o le tele, ma o le ituaiga e le o se fua tele. Ae ui i lea, tatou te fiafia uma i ai.

Andrey2013

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7459

I tausaga talu ai nei, ua matua tupu le fiafia o le au faifaatoaga i le honeysuckle. Muamua lava, e tosina mai i latou i le tele o mea lelei o lenei aganuu i luga o isi fua - vave ona fua mai o fualaau aina ma faigata faigata i le taumalulu. E sili ona lauiloa le laʻau Leningrad - o se tasi o ituaiga sili ona tele ma sili ona fua tele o honeysuckle.