Aseta

Faʻafefea ona aveese le paʻu paepae mai le taualuga

O le lomiga o le toe faaleleia e foliga mai e matua fiafia lava, ma afai o oe foi e te manao e faatino uma fuafuaga manaomia, ona lua lua maualuga lea o le tiute. I totonu o lenei tusiga o le a matou talanoaina se tasi o vaega sili ona taatele sauniuni o le toe faafouina o lou fale - le aveesea o le paʻepaʻe tuai. I le taimi muamua, o mea uma e foliga mai e matua faigofie lava ma mafai ona malamalama i ai, ae ina ia mafai ai ona faia vave le galuega ma faigofie, e aoga le iloa o nisi o faʻaaliga o lona faʻatinoga. Seʻio tatou tilotilo i lenei lomiga i lea laasaga ma lea laasaga.

Aisea e fufuluina ai le paʻu paepae

Afai e te fuafua e fai ni toe faaleleia e tusa ai ma faiga masani fou ma faʻaaogaina mea e sili ona maualuga i le taimi nei, o lona uiga o le ae le manaʻomia le aveeseina o le paʻepaʻe tuai (mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻapipiʻiina se fale faʻapitoa). Ae ui i lea, e iai isi numera o isi mataupu e le mafai ona alofia ai sauniuniga talafeagai o le fogaeleele.

I le alu e faia ni toe teuteuga, e aoga le aʻoaʻoina o le auala e aveese ai le vali tuai mai puipui, auala e faʻapipiʻi ai le pepa ata, auala e fai ai palama i totonu o se fale tumaoti, auala e tuʻu ai se puipui puipui, auala e fai ai se pupuni laupapa i se faitotoa, auala e faʻapipiʻi ai se moli, .
O le mea lea, o le aveeseina o le paʻepaʻe tuai e manaʻomia i tulaga nei:

  • aʻo lei valiina le taualuga poʻo le tufatufaina i le pepa faapipii, talu ai o se mea e faʻaalu ai le lime e faʻaleagaina ai le faʻaauau o nei mea i luga;
  • ao le i toe faʻamaʻeina, ae faʻaaogaina se isi mea (o le faʻatasi ma mea na muamua atu e mafai ona faʻapuupuu);
  • ao le i toe faʻapipiʻi sooga (putty, paʻu) pe aveese ni vaʻa;
  • ao le i faʻapipiʻiina le leo poʻo le vevela vevela;
  • pe a paʻu o soʻo, o le 'eleʻele (mai le paipa paipa) poʻo le foliga mai e foliga mai e faigata ona ufiufi ma sili atu ona vave ave vave ina ia le toe i ai i le taimi mulimuli.
E taua! E tatau ona faʻaumatia le siaki e tusa lava pe o le a faʻapipiʻiina le taofiga pe taofia le taofiga, aua e faigofie ona alu i puipui. E le gata i lea, a maeʻa le aveeseina o le paʻu paepae, ia mautinoa e faʻamamā le pito i lalo ile puipuiga faʻapitoa.
I isi tulaga uma lava, o le a lava lea e naʻo le aveeseina o vaega o le paʻu paepae e faʻaaogaina ai le auala vevela, faʻamamāina i se masini e taʻavale ma aveese le pefu o loʻo totoe ma se pulumu.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

O le filifiliga o mea ma meafaigaluega faapitoa mo le aveeseina o le paʻepaʻe e faʻalagolago i le metotia na e filifilia mo lona aveesea, ae o le tele o taimi o le a tatau ai:

  • spatula (sili atu i se lau lautele lautele);
  • pipiʻi ma se uʻamea umi (faʻaaoga mo togafitiga i le malosi e oʻo atu ai i nofoaga);
  • uila mo le faʻamamaina o le taualuga ma le tane vai (pe a talafeagai, e mafai ona e faʻaopopo i le seti ua faʻamaonia ma se fana fana);
  • omomi mo le fufuluina o paʻu paʻepaʻe;
  • apefai po o le laasaga;
  • mea e puipuia ai le tagata lava ia: tapuni tapuni, foʻo, faʻamafaʻaliga poʻo le fusi faʻamalosi.
Afai e te filifili e aveese le fale tuai faʻatasi ma le fesoasoani o meafaigaluega faapitoa, ona faia lea i se isi faʻaopoopoga e te manaʻomia e faʻatau ai se pulumu mo le faʻaaogaina o mea ma vailaau.
O le faʻatulagaina o fanua, e tatau ona e gauai atu i le fausiaina o le pulou ma le ea, lafu mamoe, moa moa, verandah, gazebo, kekekeke, pergolas, pa mai le filifili, poʻo mai le gabions ma o latou lava lima.

Galuega sauniuni

O le toe faaleleia e toetoe lava o le pefu ma palapala uma, o le mea lea, ina ia faafaigofie ai le galuega o le toe faaleleia o le fale, e tatau ona e saunia lelei le potu.

  • Muamua, aveese meafale pe ufiufi i le paʻu palasitika.
  • Lona lua, ia mautinoa o le tataʻesea o le uila, taʻitaʻa, atavali ma isi meafale i totonu e mafai ona aʻafia i le taimi o lau galuega.
  • Lona tolu, i lalo o le ata tifaga e tatau foi ona e natia uma elemene faavae, masani ona tuuina mai i foliga o faitotoa, faamalama, koluma po o isi vaega o le potu.

E faʻatagaina le tapeina o le eletise, aemaise lava pe'ā e faʻaaogaina meainu vai o loʻo tafe i puipui o lau galuega.

I le faaiuga o gaoioiga sauniuni e tumau ai naʻo le aoina mai o meafaigaluega ma mea faigaluega talafeagai ma e mafai ona e alu i le galuega.

E te iloa? O le kulimi na amata ona faaaogaina tele i le faatulagaga o fale i senituri XVII-XVIII. Sa faaaoga e tagata mauoa ia mea e avea o se mea faapipii i le fausiaina o fale ma malumalu, ma i latou na le maua le fale maa, sa avea o se meafaigaluega sili mo le faamamaina o puipui.

E faʻapefea ona fufuluina le paʻu paepae

I le masani ai, o auala mo le aveeseina o le paʻu paʻepaʻe tuai e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: faʻamago ma susu, e ui lava i totonu o nei filifiliga e mafai ona faʻaalia nisi vaega laiti.

Fufuluina i le vai

O le fufuluina o le paʻepaʻe ma le vai mafanafana o le auala pito sili lea ma sili ona faigofie e foia ai lenei faafitauli. Pau lava le mea e te manaʻomia o se pakete vai ma se omomi, ma ia aveeseina le vevela faapitoa e mafai ona e faʻamavaeina le masima i totonu o le vai i le fua o le 1 kg i le 10 lita.

I le isi itu, e mafai ona e saunia se paluga o le 3 tbsp. l soʻo se fufulu paʻu, e lima o le sipuni o vai inu ma le 10 lita o le vai. O le fofo ua maeʻa ona faʻaaogaina i luga o le taualuga faʻatasi ai ma se uila poʻo le pulumu ma fufulu i le omomi, ma o le faʻatinoga e faia seʻia oʻo ina taofi le sima ma le lime. I nofoaga faigata e le mafai ona lava, e mafai ona e faʻaaogaina se pulu moli ma se pulumu, i taimi uma e tuua ai le vai susu seia maeʻa susu. E mafai ona faigofie ona aveʻesea le paʻu paepae ma se vaʻa masani poʻo se pulumu uʻamea. O le taimi lava e faʻamamāina uma ai le taualuga, e faigofie lava ona fufulu ese le toega o le lime ma se omomi e faʻamalulu i le vai.

E taua! Ua fautuaina e le au fai togafiti le faamamāina o le eleele i ni vaega laiti, ma aveese malie ai vaega taʻitasi o le paepae. O le mea lea, o le vai e leai se taimi e faʻamago ai ma e te le o faia i taimi uma ia lava gaioiga e tasi. E le gata i lea, o le vave faʻavaveina o mea, e fautuaina e suia le vai i taimi uma e mafai ai.
E ui i le mea moni e faapea o le "susu" auala o le aveeseina o le paʻu paʻepaʻe e masani lava ona faʻaaogaina, e tele ni mea faʻalavelave, faʻaalia i le malosi o le tino, le umi o le gaioiga ma le "aau" i totonu o le potu (faʻafefiloi i le suavai, pe a paʻu le pefu o le lime ma le manava lemu). O le mea lea, ao lei faia se faaiuga mulimuli, mafaufau i isi filifiliga talafeagai mo le aveeseina o le paʻu tuai mai le taualuga.
O se matafaioi tāua i le faʻatulagaga o le 'upega tafaʻilagi e faʻatatau i fuafuaga lelei - fale ma nofoaga e faʻafiafia ai, totoina o fualaau faisua i totonu o le togalaau, faʻaitiitia ai galuega faaletino, totoina i luga o le pa.

Sueina

O le faʻaaogaina o se meaʻai e mafai ona faʻaaogaina i le auala na faʻamatala muamua "faʻagogo" o le faia o le galuega. E leai se togafiti i se tulaga faapena, ma o mea uma e manaʻomia mai ia te oe o le na o le faʻapipiʻi le taualuga i le meafaigaluega faʻapitoa, ma solo le lime pe a uma le vaega. O le mea moni, o le pefu i lenei mataupu o le a sili atu, o lea e tatau ai loa ona e faʻaaogaina se puʻupuʻu.

Ina ia aloese mai le malepelepe o paʻu paepae i luga o le fola, e mafai ona e faʻapipiʻiina mea na filifilia i se atigipusa, faʻafoe i le vaʻavaʻa ma le uaea. O se taunuuga, o le a paʻu vave le paʻu paepae i totonu o le koneteina, e le salalau solo i totonu o le potu.

O le le lelei o le faʻaaogaina o se meaʻai e aofia ai le gaioiga faʻapitoa e pei o le faʻaaogaina o le "susu" auala, faʻapea foi ma le avanoa e faʻaaogaina ai vaega laiti o le lime i totonu o le manava, lea, e moni, e matua le manaomia.

Fufulu ma le paʻu

Ina ia faaitiitia le tele o le pefu pe a faʻaaogaina mea uma e faʻamamaina e pei ona taua i luga, taumafai e saunia se paʻu. Faʻamagofie, ia faʻaalu le 2 tbsp. l falaoamata (po o le malolo) i le 1 lita o le vai, ona faaopoopo lea o le paluga i le vai inu ma tuufaatasi i se viscous state.

O le mea e tatau ona faʻafefiloi e tatau ona faʻaaoga i luga o le taualuga ma se pulumu ma tuʻuina mo le 15 minute e faʻagogo. O le paʻu paepae e afaina i le paʻu e faigofie lava ona aveʻeseina ma se vaʻa, ma o le vaega uma o le faʻafefiloi e fufuluina ma se omomi e faʻamamaina i vai o le fasimoli.

Suʻe le tuufaatasiga o mea tuʻufaʻatasia e mafai ona avea ma pepa masani pepa faapipii pepa, faʻaitiitia le lua taimi e itiiti ifo nai lo le mea e manaʻomia e le faʻatonuga. O le mea moni, o sea tuufaatasiga o loʻo i ai tutusa lava meatotino e pei o le faʻapalaina o fale, ma e taugofie. Mai i le le lelei o lenei auala, e mafai ona tatou iloa le faigata o le faagasologa, ona o le manaomia ona saunia se paʻu, e ui lava, i le mea moni, o se mea faatauvaa.

E te iloa? O le faia o le lime, e susunuina ai maa o le limasone i kilini faapitoa, lea e faʻasaʻoloto mai ai ia carbon dioxide. Ae ui i lea, i le taimi e faʻaoga ai, o le lime faʻamalosi e masani ona taumafai e toe foi i le uluai setete o maa maʻa, ma faʻaopoopoina le carbon dioxide.

Faaaoga pepa

E mafai foi ona faʻaaogaina le kesi i le va o le taualuga ma nusipepa. O pepa pepa na gaosia e ia ua faapipiiina i luga o le taualuga i se auala e tumau ai le saoloto o le tasi itu. A maeʻa se faʻatali puupuu, e tatau ona e taʻe ese pepa uma, ma mulumulu le toega o le lime ma le vai manino.

I le mea e tatau ai, e tatau ona faapipii nusipepa i se laulau lona lua, e ufiufi luga ma se paʻu manu, e ui lava o lenei filifiliga e le faʻamautinoa ai le faamamaina atoatoa o le fogaeleele mai le paʻepaʻe. I soo se tulaga, e tatau ona e fufuluina le taualuga i vai mama, e taumafai e aveese le gata papaʻe, ae faapena foi le paʻu lava ia.

Masalo o le mea sili lea e le lelei ai le faʻaaogaina o lea paluga, lea, i le ala, ua matua totogiina atoa i le leai o se tele o le pefu ma le palapala ile potu.

Saili po o le a le mea e fautuaina i totonu o totonu o fale e tuu i totonu o ofisa, potu moe, fale tausi maʻi, i luga o falesa.

Faʻamamaina fofo

E ui i le tele o fofo ua saunia mo le vave ma le maualuga o le aveeseina o le paepae mai le taualuga (o le a matou talanoa e uiga ia i latou mulimuli ane), e mafai ona e saunia se mea faigaluega talafeagai i le fale. Mafaufau i nisi o lauiloa sili ona lauiloa mo ia ituaiga fua.

Filifiliga 1. I le 5 lita o le vai mama e tatau ona e faʻamavaeina ni pulou se lua o le fofo ma faʻaopopo 1 tbsp. l 9% vinika. O le mea na tupu e faʻapitoa i vaega uma o le taualuga, taumafai e ausia le maualuga o le susu o le paʻu paʻepaʻe. O le ufiufi o le ufiufi e faigofie ona aveese faʻatasi ma se mea e malolo ai poʻo se togi.

Filifiliga 2. Afai o le penisina e faʻaaogaina nai lo le lime mo le faʻamamaina o le taualuga, ona sili atu lea ona saunia se masima masima mo le kukaina o le "fufulu", e tasi le kilogram lea o loʻo faʻafefeteina i totonu o se pakete vai mafanafana ma faʻaaoga i luga o le taualuga faʻatasi ai ma se uila. A maeʻa ona aveeseina le paʻu paepae ma se spatula, e tumau pea e faʻamama le pito i luga i le vai mafanafana e faʻaaoga ai se pulu poʻo se mop.

E taua! I tulaga uma e lua, o le fofo sauniuni e tatau ona faʻaaoga lelei.

Tulaga faapitoa

Afai e te le manaʻo e faʻaaogaina fale, ona mafai lea ona e faʻatau mai le faʻamalo o le paʻepaʻe. E mafai ona maua i toetoe lava o faleoloa fale faleoloa, ma o le sili ona lauiloa e aofia ai mea nei:

  1. "Probel" - ua fuafuaina mo le aveeseina o se mea faʻapipiʻi ma se mea e gaosia, ma le faʻamaeʻaina o le pefu.
  2. "Metylan" ma "Quelyd Dissoucol" - faʻaaogaina e aveese ai le paʻepaʻe ma le pepa.

  3. "Alfa-20" - faʻafeiloaʻi lelei ma le faʻamamaina (e le afaina pe a fai e faʻaaogaina le penisina poʻo le lime) ma le faʻamamāina pe a uma ona toe faʻaleleia.
O le tele o nei meafaigaluega faʻapitoa e saunia i luga o se faʻapipi faʻapipi ma e faʻaaogaina i le taualuga ma se pulumu. A maeʻa le mago, e faigofie lava ona faʻamamā faʻatasi ma le fufulu mama, lea e faʻaaogaina ai le vaʻa masani.

O le le mautonu o le lelei o sea tali e aofia ai le faigofie o sauniuniga (faitau i faatonuga) ma le saoasaoa o gaioiga o mea uma ua maeʻa, ma o mea sili ona le lelei ua na o le afaina o nisi oi latou poo le tau maualuga (aemaise lava pe a faatusatusa i le mafai ona saunia le tapena).

Polokalame saogalemu

E tusa lava pe o le a le faigata o lou taumafai e aveese le paʻu paʻepaʻe ma se vaega itiiti o le efuefu ma le palapala, o le a le mafai ona e faʻamaʻaʻaina uma lava oe, o le mea lea, ao le i faia ni gaioiga gaioiga, e matua manaʻomia lava e puipuia oe lava mai le faʻaaogaina o mea laititi o le lime microscopic poʻo le penisina.

O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o le faʻaaogaina lea o se manava, ae o le faʻaaogaina o le gau gau gau o le a galue foi i se tulaga ogaoga. O tioata tioata, totigilima ma laʻei vaʻaia e masani ona faʻaaoga e puipui ai mata ma vaega faʻaalia o le tino. E mafai foi ona e liliuina le pulou, ae ui i lea, e le maua i potu uma.

Saunia e galue lelei ma filifilia le auala e sili ona aoga e aveese ai le paʻepaʻe tuai, e tatau ona e mautinoa o le toe faaleleia e le leaga e pei ona foliga mai i le taimi muamua e tilotilo ai.

Vitio: auala e aveese ai le paʻu paepae mai le taualuga

Faʻafefea ona aveese le paʻu paepae mai le taualuga: iloiloga

Aveese pepa tuai tuai (Sa ou faʻaaogaina Methylan) mo pepa pepa vevela. E faʻaaogaina le tilila i le paʻu paepae e faʻamalie lelei. Ma o le na o se vaʻa vaʻaia e aveese mai le sima e naʻo le lelei. A uma le masimamaina o le pa uamea, faʻapipiʻi ma se mea muamua e fuafua mo le pefu ma faʻafefe.
TUSI
//www.mastergrad.com/forums/t93404-udalit-pobelku-s-potolka-mozhet-est-kakie-hitrosti/?p=157303#post157303

Ou te faasoa atu ...

Pe a ma le lima tausaga talu ai.

Na amata ona toe faaleleia e loʻu tuaoi. Sa ou mauaina o ia i totonu o le umukuka ma se afu i luga o le taualuga - uma susu, i le papae paʻepaʻe. Ona oo mai lea o le manatu ia te au e faaaoga se faamama fufulu mama i lenei galuega, talu ona ou maua.

O le tele o lenei manatu na afaina ai au i lena lava aso na ou taumafai ai i lenei faataitaiga i le fale i le tulimanu o le umukuka. Faʻaalu - e aoga tele.

Ae a o sina mea na mago, na ou iloaina ai o le taimi nei e tatau ona fufulu le umukuka atoa, ma e tatau ona faia le taualuga. O le mea lautele, o mea uma na alu "ma se pusa."

O le a ou faia se maliega e faapea o le masini faamama - Vax. Atonu o lenei mea taua. E pei lava ona ou iloa, mo isi mea gaosiga, o le vai e pala i luma o le pulumu, ma i Vax-e, e pamu le vai i totonu o le pulumu ma vave ona aoina mai luga.

O se tasi mea taua taua e taofia ai - o le pito i luga o le taualuga e sili atu ona lelei le susu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sprayer standard sprayer lea o loʻo faʻatau atu i pisinisi. Ie e tatau ona maua e le paʻu paʻepaʻe le vai ia te ia lava - ina ia amata ona susulu lemu, ae e le paʻu i luga o le fola.

Ma, i le tasi le umi o le pasese o le moli o le masini faamama, ua fufuluina ma aveesea uma le paʻepaʻe paʻepaʻe.

Ae o le paso, e pei ona ou manatuaina, sa ou faaaogaina le mea sese mo le fufuluina o le fola, ae o le isi, e foliga mai, mo le fufuluina o mea faigata (ou te le manatuaina). E le mafai ona ou fai atu e leai se mataua i luga o le fola - o pa'ū taʻitasi ua pa'ū, ae, e mafai e se tasi ona fai mai, i vaega tetele.

E leai se faʻafitauli na i ai se tagata e fufulu mama vai - o loo ola pea.

Aotelega - fufulu Vax-ohm lafulafu faigofie faigofie, faigofie ma mama.

Shprot

//www.mastergrad.com/forums/t93404-udalit-pobelku-s-potolka-mozhet-est-kakie-hitrosti/?p=188024#post188024

Glasses + Filipili i le gutu ma le taliga + PSM Makita 3700 - afiafi e lua ma mea uma ua faʻamamāina. Sa ou taumafai e fufuluina - ma vai inu i le vinika, ma le soda i le fasimoli, o se anufe ma se pulumu - tele, matua lemu lava. Faʻaalu moni 5-10 taimi sili atu taimi. E le mafai ona fufuluina i le sooga !!!
Vladimir
//forum.vashdom.ru/threads/kak-snjat-pobelku-s-potolka.16233/#post-62515