Laʻau

Ramson: faʻaaoga, mea aoga ma le tuputupu ae i totonu o le togalaau

I le amataga o le tautotogo, o le taimi lava e paʻu ai le kiona, i luga o auvai o vaitafe ma vaituloto, o lanu lanumeamata lanumeamata e aliali mai i pito o le vaomatua. O le foliga o laulaau e foliga mai o se lili o le vanu, ma ia tofo - o le keleti moni. O se vailaau masani mo tagata ma meaola - lago vao.

O le a le laumei vao

O le keke keke leaga, lea e lauiloa foi o le aniani, galala vao po o le Kalba, o se tulaga lauiloa o le aiga matua, o se gutu o aniani. O le taimi lava e liusua ai le kiona, o ona laulaau laiti ma pua e aliali mai. Fafagu, vaivai i le taimi o le taumalulu e tafe ma le fiafia e 'ai fualaʻau suamalie, toe faʻafoʻisia le malosi pe a uma le faʻanofo. O lea o le igoa - uu le au.

O le tafe vao vao e foliga mai i le amataga o le tautotogo

O le aisa faiva e atiina ae mai i se uila manifinifi eleni, e le sili atu le mamafa nai lo le 1 cm. O le fatu o le fana, mai le 15 i le 40 cm, ma e oʻo lava ile 50 cm le maualuga. O paluga uumi ma le vevela e maua ai laʻau lafoaʻi e pei o le lili o le vanu.

O lalaga i luga o manua mumu e sau mai le vao vao

I le maeʻa o Me poʻo le amataga o Iuni - i le taimi o le fugālaʻau - e faʻasaʻo ai e le ogalaau se faamalu faʻatoʻaga i fugalaau paʻepaʻe papaʻe i foliga o fetu. O fugalaau e muta i foliga o fatu - peʻa uliuli.

O le tafia o le galau vao e gata i foliga o fatu

O le kalo faiva e tofo ma manogi pei o le kalaka. O le mafuaʻaga lea e le fautuaina ai povi e 'ai i nofoaga e ola ai aniani ani. O le suāsusu ma aano o manu o loʻo faʻauluina le karika vao e maua ai se tofo le lelei ma lanu e le masani ai.

Nofoaga o le tuputupu ae

O le laumei vao ua ola i soo se mea i Europa, le Caucasus ma le tele o lo tatou atunuu. E mafai ona maua i luga o auupega o vaitafe ma vaituloto, faapea foi i totonu o vaomatua o Transbaikalia ma Siberia, agai atu i le tundra. O le tele o taimi, o le urosa a le urosa e faʻatumu ai fiafiaga uma, e matagofie tele i le taimi o fugālaau.

O le fufuluina o le galala vao e faia ai fiafiaga fiafia

I le tele o itulagi o Rusia o loʻo lisiina i luga o le Tusi Pulu Mumu.

E tatau ona seleseleina le anisi vao i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina le vevela. O le lauusiusi o lenei laau o le mea sili lea ona lelei ma suamalie i lenei taimi. I se taimi mulimuli ane, pe a oʻo i luga le maualuga o le vevela i luga o le 18 ° C, o le a fufula lauusiusi laulaʻau vao ma avea ma mea e le mafai.

Faʻaaoga togalaau vao

Mo meaai, o le kalama vao e faʻaaogaina e pei o ni meaʻai vevela, ma o vaega uma o le laau e alu i pisinisi - o laʻau uma, ma uʻamea, ma le sipuni. E fou ona faaopoopo i salakeke ma okroshka, ae e lelei i le vevela ipu. Soupese ma ituaiga uma o sauʻai ua saunia mai le vao lauolaola i le Caucasus, kuka i fualaau faisua i Siberia, ma i Siamani o se mea sili lea e tumu ai pies.

Sandwiches i le kalama vao - o se taeao vave vave, lelei ma maloloina.

Sandwich paʻu

Mo le faʻatumuina o le ae manaʻomia:

  • 150 g sisi malo;
  • 3 fuamoa maoti ua gaosia;
  • se tamai laʻau o vao vao vao;
  • 2-3 sipuni tele o le mayonnaise;
  • masima ma le pepa e tofo.

Saunia o se sanuisi pei o lenei:

  1. Ua seleseleina le tafe vao ma paʻu i le masima i totonu o se paluga seʻia faʻasaʻo le sua.
  2. Laʻau ma sisi e kukaina.
  3. Faaopopo le mayonnaise ma le pepa.
  4. E faʻafefiloi lelei uma.
  5. Lisi fasi falaoa falaoa.

Sandwiches i le pasta paoa - matua lelei le taeao

Ole seleni vao e seleseleina foi mo le taumalulu. E mafai ona faʻafefeteina, gaosia ma faʻamalosi, ma o le tele o vitamini ma minerale o loʻo taofia.

O se auala faigofie e faʻasaoina ai le kalama vao

Mo le salting i le 1 kilokalama o le kalama vao, e te manaʻomia le 600 g masima.

  1. O lau, faatasi ai ma petioles, ua lelei ona fufuluina ma faʻafefe i le vai malulu mo le afa itula.
  2. Ona lalagaina ai lea o mea masani i le vai inu i luga ole laulau 2-3 cm i totonu o se fagu vailaʻau.
  3. O laulau taʻitasi e faʻasusu i le masima.
  4. Ua tapunia le fagu ma se pulou ufiufi ma faamama i se nofoaga malulu.

O le a fiafia le kele vao vao i le taumalulu

O vailaau faafomai o togalaau vao

Aumai aniani - o le togalaau pito sili ona tuai. Tagata suʻesuʻe, e faʻafetai i suʻesuʻega o nofoaga o Neolithic i Alps, ma maua ai ni meaola otaota vao. O lenei mea na mafua ai le talitonu na faʻaaogaina e tagata lenei laau i le fia afe tausaga talu ai:

  • o togafitiga o laulala vao sa faaaoga e tagata anamua o Roma ma Celts;
  • i tusi faʻataʻitaʻi faʻapitoa, o lenei laau ua taʻua o se auala mautinoa o le puipuiga mai mala ma le kolala i le taimi o se faʻamaʻi.

O vaega uma o le kalama vao e mauʻoa i le vitamini C, ma o lona anotusi e tuusao lava i le nofoaga o le tuputupu ae o ituaiga - i laau o mauga maualuga o lenei elemene o se faasologa o le sili atu. O loʻo iai foʻi lelala vao:

  • faʻatau
  • fructose
  • polotini, suauu oona,
  • gaioiga faʻapitoa.

Ona o le tele o meaʻai, o le laumei vao e faʻaaogaina i mea tau taumafa mo fualaʻau suamalie e pei o le anti-zingotic, siama o le gasegase ma le motuala e faʻaleleia ai le sui. E le gata i lea, o le faʻaogaina o lenei vao i meaʻai e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le metabolism, maualalo le cholesterol ma le toto maualuga, faaleleia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto.

Vitio: auiliiliga e uiga i le siva vao vao

Lapataiga mo le faʻaaoga

Ona o le maualuga o mea o le phytoncides, o le kalama vao e mafai ona afaina ai totoga o meaola, o lea e tatau ai ona e 'ai ma le lapataiga, aemaise lava mo tagata e maua i maʻi o le manava ma le gall vladdertive.

Eseese o laʻau vao vao

I le vao vao vao e maua i se tasi o meaola. Ae ui i lea, faʻafetai i galuega faʻaleleia o atinaʻe faʻatoʻaga, o ituaiga fou o lenei laau e foliga mai:

  • Tuʻuina atu o le meaʻai suamalie o se ituaiga umi o le vevela ma le tele o le rosette, e fua tele. Faʻafetai i le vevela o laʻau vaivai ma se manaia lelei, e fautuaina mo le faʻaaogaina o salakeke, mo le teu ma le toloina;
  • Teddy bear o se ituaiga uluaʻi fua. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, tele, lily o le vanu. O le pito i luga o le ie e ufiufiina i se pusa e le maalofia le solo. E mafai ona e aoina mai muamua fualaau aina 15 aso pe a uma ona faʻaalia lau laulaau. O le teddy bear e tu i le vevela o le vevela ma le itiiti o le suavai o le eleele;
  • O le taliga o le taliga o se galala vao vave o le vave ona tupu: 20 aso e pasi mai le afua mai i le uluai seleselega. Laʻau tele o le tofo malosi. O lau e umi, vaapiapi, lanu meamata. O le vailaʻau e matua fua tele lava, 2-2.5 kilokalama o mea gaosi e aoina mai le sikuea sikuea.

Faʻafanua ata: vao vao vao

I totonu o Siberia garlic garlic e taua foi o se laau e fesootaʻi - o le sipuni manumalo poʻo le manumalo. O nei ituaiga o meaola e talitutusa lava i foliga vaaia ma fausaga, ae o aniani e manumalo, e sili atu le telē, e ui lava o mea o loʻo taua ma meaʻai e ese mai le laulaʻau vao.

Manua manumalo - Siberian ramson

Toto le vao vao vao i totonu o se togalaau

O le tele o fai togalaau, aemaise lava i eria e le ola ai lauusiusi vao vao, ola i luga oa latou nofoaga. O lenei faagasologa e le mafua ai ni faigata faapitoa, ae o nisi itu e ao ona matauina:

  • o le nofoaga i lalo o le tafao vao e tatau ona malulu ma susu;
  • aganuu e masani ona faʻaleleia le tele o taimi e ala i fatu na pasi faʻamalosi;
  • laumei vao - o se laumei lemu-tuputupu ae, o lea e tatau ai ona e saunia o le a totogo fatu laau i le tausaga e sosoo ai;
  • o le a avea le laau ma tagata matutua i le lua, ma o le a fuga, atonu e tolu tausaga talu ona totoina.

O fatu o nisi o fualaau aina e tatau ona faʻamafaʻiina ina ia mafai ona tupu - faʻaitiitia le vevela mo le oʻo atu i le 100 aso. I le natura, o lenei faagasologa e tupu lava i le mea moni, pe a paʻu i lalo o le kiona ia fatu laau e pau i le tautoulu, ma i le tautotogo latou te tosoina i le eleele e le meltwater. Mo togafiti o togalaau aina, e faʻaaoga lelei ai le pusaaisa.

Vitio: lūlū vao vao vao i se galu pe a uma le faʻasalaga

Ramson - o se meaalofa ofoofogia mai le natura, faʻatagaina tagata e faʻalauteleina ma faʻamalosia a latou meaʻai. Ae e taua le malamalama o le vao faiva lemu ma o lona aoina i luga ole laulau gaosi oloa o le a mafua ai le leiloloa atoatoa o aniani taua. O le mea lea, o le galueaina o laulaʻau vao i totonu o togalaau aina e mafai ona mafaufauina o se siosiomaga.