Fua o le gaosiga

O le a le mea e fai pe afai e lanu samasama laʻau, e paʻu, e mimilo

Maranta - O se filifiliga sili mo le teuteuina o fale poʻo le avanoa avanoa. O ona laʻau lapopoa lalelei e teuteuina i siliva, lanu paʻepaʻe ma le mumu. E tele lava ina tupu mai le aū ma o lau lanu samasama, o mafuaaga mo lenei mea ma pe faʻafefea ona taulimaina faafitauli i le fanaina o le uʻamea, tatou te mafaufau i lenei tusiga.

Faʻailoga i le faʻaaogaina o uʻamea, auala e aloese ai

O le tele lava o taimi, o le 'ea o le uu ona o le le tausia lelei ma le le tausisia tulafono o le galueaina. Soo se mea lava e mafai ona avea ma mafuaʻaga e malogo ai laulaau, e amata mai i tulāfono faʻavaivai i le le tausisia o le puleaina o le vevela.

Lea lanu samasama ma pauu

O le mea moni o laulaau i lau arrowroot o le a le pine ae lanu samasama, e mafai e le laau ona lapatai oe muamua. Muamua, o le lauulu o laulaau o le a amata ona gau le lanu ma liua, ona oʻo mai ai lea o se lanu samasama i luga ia i latou, lea o le a iu lava ina "fetogia" i luga atoa o le laupepa. O mafuaʻaga o le samasama ma lau lau o le lau e ono le tausisia tulafono o mea. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai o lau laau o loʻo tu i se nofoaga malulu ma ata, e mafai ona lanu samasama lau o le laau.

Aʻo fesiligia pe aisea e faʻamago ai le lau uʻamea, atonu o le tali lea: pe a susulu le la, e susunuina laʻau ma amata ona mago ma, o se taunuuga, latou te paʻu'ū. Afai o le vaega pito i lalo o lau uʻamea e amata ona lanu samasama ma paʻu'ū - e itiiti le susu o le laau. Ina ia togafitia le laau, e tatau ona siitia le fugalaau i se isi nofoaga ma fafagaina. I le avea ai o se faʻamala, e mafai ona e faʻaaogaina faʻalavelave faʻalavelave mo laau i totonu.

Lafoaʻi le paʻu ma fufulu

Afai ei ai sau fesili pe aisea ua gaugau ai laulaau, ua oʻo i le taimi e gauai atu ai i tulaga o le fugalaau. Laʻau e masani ona paʻu ona o le maualalo o le vevela i totonu o le potu ma faʻataʻitaʻiga. Afai i le taumalulu e tu le laau i tafatafa o le faamalama tioata ma paʻi i ai, atonu e mafua ai ona ufiufi laulaau i ni mea ma se uila. E mafai foi ona aliali lau lau laau pe afai e aafia le laau i se maʻi afaina. Ina ia mafai ona togafitia le laau, e tatau ona togafitia i le fiva.

E taua! Afai e le "toe maua" le laau pe a uma togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona faʻaumatia le uʻamea ina ia aloese mai le faaleagaina o isi fugalaau i totonu.

Afai e te matauina faailoga muamua o le siakiina o lau, e mafai ona mafua mai i foliga vaaia o meaola faalavela i luga o le uʻamea. E tatau ona togafitia le fugalaau i iniseti ma acaricides. O le isi mafuaaga mo le faʻaalia o laʻau i luga o le uʻamea ma le fusiina o laulaau o le fugalaau o se faasiliga o fugalaau faʻasusu i le eleele. I lenei tulaga, e sili atu le lelei o le totoina o le laau ile eleele fou.

Lafoaʻi lanu le lanu

O laupepa o le uʻamea e mafai ona leiloloa la latou lanu mo mafuaʻaga e lua: muamua - tulaga sese o le taofia; o le lona lua o le tausaga o le laau (na o le pito i lalo). Afai e ola le laau i luga o lau faamalama-umi mo se taimi umi, e sili atu le tipiina o laulaau pito i lalo (pe a fai e laititi). Afai o le faafitauli e le oi lalo o laʻau - e tatau ona tuʻuina atu le malamalama lelei o le fugalaau, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le faʻasusu ma faʻateleina le vevela o le ea. Ina ia vave faʻafoʻi le laau, e mafai foi ona e fafagaina le fugalaau.

E te iloa? Maranta e mafai ona "liliu" i le itu o le malamalama, o lea o le susulu o le la o le a faʻaumatia ai le fugalaau.

O pito o laulaau e samasama-lanu enaena.

Afai ole lanu samasama lau laʻau, ona aʻafia lea o lenei faafitauli ma le le tausia o tulafono o le tausiga o fugalaau. O pito o laulaau e lanu samasama ma se lanu enaena e mafua mai i le sili atu o lanu lanu susulu (tele lava o lenei faafitauli e tupu i le tautotogo po o le taumafanafana). E le gata i lea, o le lagolagosua o laulaau e ono aʻafia-lanu enaena ona o le mago o le palapala ma le ea. Mo le faʻaleleia atili o le susu, e mafai ona e fufuluina le pupuni i tafatafa o le pamu i le vai - pe a vevela, o lona susu o le a faatelevave. O pito o laulaʻau e mafai ona samasama-lanu enaena ona o se vevela vevela.

Umu ma le pala

Afai e te maitauina o le uʻamea e afaina ai ni atigi, lea e mulimuli ane amata ona pala, e mafua ona o le tele o le susu ile palapala. E tatau ona vave totoina le laau ma aveese vaega uma o le fugalaau mai le fugalaau.

E taua! Afai o loʻo i ai pea pe tusa ma le 60% o se mea e masani ai, o le soifua maloloina lelei i luga o le 'au - e mafai lava ona faʻaola le arrowroot.

Ina ia puipuia se ituaiga o faafitauli, e tatau ona fafaga le laau i le taimi ma i uluai faailoga o le pala - faʻaopoopoina le faʻamaʻiina o le plant fertilization ma le faʻalaʻau faʻasaina mo fugalaau i totonu. Ina ia tausia lelei le malosi, e tatau ona matauina le puleaina o le vevela e fuafua i le vaitau: i le taumalulu, o le vevela e tusa ma le 15-20 ° C; i le taumafanafana - 20-25 ° С.

Faʻaitiitia le alualu i luma

O le totoina o laau i le tasi taimi e mafai ona taofi pe faʻagesegese ona o le le talafeagai o tulaga o le taofia (vevela, moli, mea manogi), faʻapea foi ona le o tausisia tulafono o le fafaga. Ava malulu - o le mafuaaga autu o le faʻagesegese le tupu o le uʻamea. O le isi mafuaaga o lenei faafitauli e mafai ona avea ma osofaiga o le miti mumu mumu, lea e mafai ona taofiofia ma iniseti.

Maranth pests pe faapefea ona taulimaina i latou

E ui lava i le mea moni e faapea o le uʻamea o se fale i totonu, e mafai foi ona aʻafia e faʻamaʻi. O le "osofaiga" o iniseti i luga o se fugalaau e mafai ona iu ai ina mate le laau.

Spider mite

O le miti vavave o le mea masani lea o manufeʻai i totonu o laau. O ona foliga vaaia e mafai ona vaaia pe a e tilotilo i lalo o le laulaʻau: o le pito i totonu o le lau e paʻu, ona lanu samasama lea ma ufiufi i se manoa mumu ma lanu paʻepaʻe. Laʻau e mafai ona pauu. O le apogaleveleve o se tamai iniseti laitiiti, toetoe lava a manino (lapoa 0.2-0.4 mm) ma se lanu samasama po o le lanumeamata. Ina ia faʻafefeteina lenei iniseti, e tatau ona e faʻaaoga vailaʻau oona, aua o togafitiga faʻaleaganuʻu e pei o le fasimoli ma le tapaa e le lava.

E te iloa? Ina ia mafai ona aveʻesea ni moli vavave, e tatau foi ona faʻaumatia faʻamavae o lenei iniseti. E mafai ona faʻaumatia fuamoa mite e faʻaaogaina ai le acaricides.

O le totoina o laau toto ma vailaau e tineia ai manu faalafua e talafeagai i fafo. Afai e te faʻaaogaina iniseti po o acaricides - e tatau ona toe faia le togafitiga. O le puipuia o foliga mai o le apogaleveleve o le a masani ona pulumu ma tausia tumau le fugalaau mama.

Mealybug

E tele taimi e feagai ai tagata e ona le "lotoa tatalo" ma le fesili: aisea e malogo ai le uʻamea? O le mafuaaga mo lenei mea atonu o se mealybug, lea e aafia ai le tele o lau o le laau. O faailoga o le faʻaalia o lenei parasite i luga o le laau o le a avea ma "tulagavae" o le cotton i lalo o le mea lea e paʻu ai le iniseti. Afai e te mauaina le parasite i le amataga, e mafai ona togafitia le laau e ala i le togafitia o upega ma laʻau i vai manogi. Afai o le nofoaga faaleagaina e sili atu i le 60%, e sili atu le faʻaaogaina o se meafaigaluega vailaʻau e pei o le "Mosplan" poʻo le "Fufafona".

Thrips

Thrips o ni iniseti laiti o le lanu uliuli-lanu enaena-lanu samasama 0.5-2 mm i le tele. Ona o le faʻaleagaina mai le uʻamea ma le vaʻaiga, o laulaau o le a suia ai le lanu - faʻapupulaina i fafo ma o le a ufiufi i totonu i totonu o totonu. O le taua faasaga i lenei iniseti e mafai ona faia i le lima (aoina o iniseti) poʻo sauniuniga faʻapitoa, mo se faataitaiga, "Fitoverm", "Tanrek", "Spintor". E talafeagai le faʻaaoga sauniuniga e tusa ai ma le faʻatonuga ma sili atu ona lelei le faʻatinoina o le gaosiga o se laau i luga o avanoa avanoa.

E taua! O le auala pito sili ona faigofie e puipuia mai ai vaovao o le a faʻamalosi ai le uʻamea i le vai malulu - e le taliaina e iniseti ia vevela maualalo.

Mai togafitiga faʻaleagaga e faʻafefe ai nei iniseti, e mafai ona e faʻaaoga aniani poʻo aniani o keleni (o le manogi manogi o le a faʻafefe ai iniseti): 1 tīpuni o le gati / galati mafiafia poʻo le paʻu e tatau ona sasaa i se ipu vai. Se mea taua - asiasiga o laau vavalalata: e mafai foi ona aʻafia i latou i mea e tutupu.

Shchitovka

Ona o le toilalo o le laau i le talipupuni, o lea ua faaitiitia ai lona tuputupu ae, aua o lenei iniseti ua mumu le sap mai le fugalaau, ma ua leaga le au o le laau. E le gata i lea, o le talipupuni e fai ma faailoga - o se patina paʻu, lea e iu lava ina taitai atu ai i le mea moni e faapea, o fugalaau i luga o le laau ma le fugalaau e le manava. Afai e ogaoga le aʻafia o le laau - e leai se mea e togafitia ai, e sili atu le faʻaumatia vave o le fugalaau, ae afai o laasaga ia muamua, ona mafai lea ona e taulimaina le talipupuni.

O le algorithm o le gaioiga e faapenei:

  • fufuluina le laau i totonu o le fagu e aveese ai ni meaʻai;
  • fufuluina le laau ma le fulufulu mamoe ua gaosia i le ava malosi;
  • faamago le fugalaau;
  • faʻagasolo le laau faʻatasi ma Bitoxibacillin poʻo Vertimec;

E tatau ona e toe faia le gaoioiga ile vaiaso.

Maranta - o se mea e sili ona manaia ma e manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le tausiga, ae o taumafaiga uma e faʻaaluina o le a fetaui ma ou manaʻoga, ma o le fugalaau o le a fiafia ia te oe i lona matagofie matagofie.