Laʻau

Spider mite i luga ole fale - ole auala e taulima ai

O fugalaau fugalaau ua avea ma mea fiafia mo le toatele. O togalaau e le gata mo le teuteuga o fale, ae mo le faamamaina foi o le ea, aumai ai le fiafia matagofie. E masani lava, o fugalaau e fiafia i ai e osofaʻia e meaola faalafua ma le phyto-faamai. Afai e afaina se vavaveleve i luga o laau, o le tele o fai togalaau e fiafia i auala e taulima lelei ai ma le parasite.

O meaola matautia e aofia ai se apogaleveleve mite mai le vasega Arachnids. E fausia ai ni 'aʻai tele ma fafagaina i luga o le sua o le suka, ma faʻaleagaina ai meaʻai i totonu.

Spider mite i luga o laau - feau mo tagata fai togalaau

Faailoga Faailoga

O faʻamatalaga autu e leai ni faʻamatalaga o le siaki e faʻamalosia ai lona iloa. O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai le faaleagaina e se meaola faalafua:

  1. O lanu o Brown o loʻo i luga o laupepa, e peiseai mai se pupuʻu ma se fagu manifinifi.
  2. Ua mamae le lau, ua paʻu fugalaau.
  3. O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o aganuu ua faʻagesegese.
  4. Lanu mumu po o le uliuli i tua o le lau o loʻo feaveaʻi.
  5. O le upega tafaʻilagi e puipuia le fugalaau ma le tua o lau.
  6. Tagata faʻapitoa e faʻapipiʻi i luga o le upega tafailagi pe a toʻatele tagata.

Faailoga o siama

White web i totonu o laau

O le faailoga autu o le i ai o siaki o le fausia lea o se laupepa manifinifi i le pito i lalo o le laupepa poʻo le va o le laʻau laulaʻau ma le au. O le upega tafaʻilagi o le apogaleveleve o loʻo faʻaaogaina e le lima. O le gaioiga o parasite i luga o le fogaeleele ua matauina vave.

Puluvaʻa papaʻe i fugalaau i totonu

O faailoga iloga o le i ai o le manufeʻai e aofia ai uiga o le molting, faʻalauiloaina o pusa. E le gata i lea, o pusi vavave e tuʻuina se lafoaʻi i le tulaga o lanu paepae ma fasi siliva i le laʻau.

Mafuaaga o miti

O le tele o fai togalaau e masani lelei ile ulupoga. O fea e sau ai iniseti leaga? O se masani masani o faʻamaʻi o vailaau faʻamaʻi mai se faleoloa. Afai e aliali mai se fugalaau fou i totonu o le fale, e le afaina ai ile faletalimalo: latou te tuu eseese mo le 2 vaiaso i luga o se faamalama avanoa ma matau le laau. I le leai o ni faʻalavelave, e tuu le fugalaau i se nofoaga tumau.

Aphids i luga ole fale - auala e taulimaina ai i le fale

E mafai e pala ona mafai ona ulufale i le fale mai le auala. Pe a tutupu laau, laau toto, fugalaau i lalo o se loggia poʻo se faamalama, o le mea e ono pa'ū ai laumei lanumeamata ma se meaʻai e maualuga.

Manatua! Masalo o le fafaguina o fafine e nonofo i le eleele, pe a mavae le faapalepale umi ma le faia o tulaga lelei mo le olaga. I fuamoa, o le moe e mafai ona 5 tausaga.

Spider Mite Drugs

Mealybug - pe faapefea ona tau i totonu o laau

O mea faʻapitoa, acaricides, o le a fesoasoani i le faʻaumatiaina o le apogaleveleve mo se taimi umi ma vave.

Mo se taunuuga tumau, tausisi i manaoga ma fautuaga e pei ona faatonuina i faatonuga. Aua le faʻataʻitaʻi i le taimi o le faʻaaogaina ma aua le faʻamalo le faʻaaogaina o moli. Latou te tausisia tulafono o le saogalemu pe a faʻapipiʻi togavao - o oloa e gaʻo.

Fualaau faasaina e aofia ai:

  1. Actellik. O se fofo faʻalagolago mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi. O le totoina o laau afaina ua faia i vaiaso uma. O le togafitiga e faia i totonu o le ea fou e faʻaaoga ai mea e puipuia ai le tagata lava ia. A oʻo i nofoaga tetele e aafia ai, e fautuaina e ufiufi le fagu fugalaau pe a uma ona galue i se pusa paʻu.

Actellic - faʻasologa o le Numera 1 mo vaʻavaʻavevele

  1. Bitoxibacillin. Taofiofi araknids i vaega uma o atinaʻe. E faʻaaogaina i le taimi e totoina ai laau totō. Faʻasaoina o meatotino i totonu o se pusa avanoa e tapulaa i le 3 itula.
  2. Neoron E tau le taua ma tagata matutua, faʻaleagaina le faʻapipiʻiina o oviposition ma pest larvae.
  3. Fitoverm. O mea gaioiolosi i le tuufaatasiga o le aversectin, o loʻo i ai ni mea e le afaina ai ma faʻaleagaina ai le pala.
  4. Skelt. Se fualaau lelei i totonu o mea fou. O vaaiga iloga o le Skeleton o le oti lea o tagata faʻaaloalo i le mavae ai o se vaitaimi patino, o le afaina o le tele ma le kolone atoa. O se togafitiga e tasi e faʻaumatia ai le apogaleveleve i luga o fugalaau i totonu.
  5. Faʻailogaina o faailoga. O loʻo faʻaalia i fesoʻotaʻiga ile toto ma se manogi manogi. O le elemene galue o Aversectin. Faʻaalia i analogues a Fitoverm. E faia i ampoules (4 ml).
  6. Fiafia. E faʻaumatia le mautinoa o le tuʻuina o fuamoa, e puipuia ai le fausiaina o mea fou. E afaina ai tagata matutua, o le laau e vave ona aveese faʻamaʻi. I lalo o le faʻasa, o le faʻateleina o le faʻaaogaina o le oloa ona o le faʻamaʻi.

Meaola o meaola

Faʻasolo i mea maualalo-mea oona, saogalemu mo tagata ma laau. O le muamua gaioiga o lona uiga e mafua ai le faʻaumatia o tagata matutua ma faʻataʻitaʻiga. O le a avea ma togafitiga e 3 i faʻaopoopoga o le 5 aso e faʻaumatia ai fafine ma oviposites.

Meafaigaluega faʻalagolago e faʻafefe ai faʻamaumauga o le apogaleveleve:

  • Tulafonoofit;
  • Lepidocide;
  • Agravertine;
  • Vertimek;
  • Tar birch;

Tar birch

  • Apollo

Manatua! Latou te le faʻatali mo le faʻaumatia faʻafuaseʻi o arthropod - pe a maeʻa ona faʻaaogaina le aganuu, o le a alu mai le 3 aso i le vaiaso seʻia oʻo ina oti.

Auala faaleaganuu i le taua ma le apogaleveleve

Fua i totonu o le fale - auala e tau ai i le fale

Afai o manua o le apogaleveleve e faʻamaʻavale i luga ole fale, pe faʻafefea ona taulimaina se meaola i le fale, o le a taʻu mai e fofo. O a latou uiga iloga e faigofie ona kuka ma faʻaaoga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaau, o le a tatau ona togafitia le fale: faʻafeele, fufulu i totonu o le fagu. Ona fufulu maeʻaeʻa lea o le faamalama ma le fugalaau e aveese ai siaki. A maeʻa nei taualumaga, togafitia le togafitiga o le fale. O le a e manaʻomia se fua lelei mo se fofo faʻaleaganuʻu - o se teuteuga poʻo se tincture, e faʻavae i:

  1. Ata. O se auala vave e tetee atu ai i le arachnids. O tali a le au faifaatoaga e uiga ile teuteu o le kalaka e naʻo le lelei. O le a ave ni nai ulu ulu kelanoa ua maeʻa ona gaosia. Ua faʻafefeteina le masini i vai inu (1 l). O le fagu ua faʻamaufaʻailogaina i se tapuni ma natia lelei. A maeʻa le 5 aso, faʻaaoga le paluga e faʻaona ai meaʻai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 1.
  2. O luga o pateta. Ua nutimomoia laʻau ma 1 l o le vai ua kuka. A maeʻa le 4 itula, faʻapipiʻi toto laau mama i se vaifofo.
  3. Celandine. O le a ave le 1 lita o le vai inu, lea e sasaa ai 2 tbsp. l lanumeamata po o lau o le mutia. Faaaoga pe a uma le 4 itula.
  4. Yarrow. Ave le 100 g o meaʻai mataʻitasi i le 1 lita o le maualuga o le va. O le fofo o loʻo tapenaina mo le 3 minute. Faʻamalosi 4 itula. Aʻo le i faaaogaina, faʻamamaina.
  5. Taleni. Laʻau afu ma laʻau (3 tbsp. L. Sinu vai inu. I le mavae ai o le 4 itula, o le paluga e faʻaaogaina ma faʻaaoga mo le gaosiga.
  6. Soap O le fasimoli lavalava e togafitia ai le fugalaau ma le aganuu. E ave le fofo pe a mavae le 3 itula. Ina ia tumau le susu talafeagai, tuu se taga palasitika i luga o le laau mo le aso.

O se vaifofo iloga lauiloa o le soa soa solution

E faʻafefea ona faʻaumatia se vaʻa apogaleveleve

O luga o le upega tafaʻilagi i luga o le potu na amata ai ona tau

A maua se upega tafaʻilagi i luga o se potu, e taua tele le faʻatinoina o se gaioiga.

Spider mite i luga o se rosa

O le a manaʻomia:

  • siaki ma le faaeteete le fugalaau, aveeseina o vaega ua aafia;
  • fufuluina o le laau i vai inu;
  • soloina i se vaiinu malosi vaifofo;
  • tuʻuina o aganuʻu afaina i luga o se faamalama eseese;
  • gaosiga ma vailaʻau (Neoron, Actellik) ma togafitiga faʻale-aganuʻu (riki / kekisi) i le faʻalavelave;
  • fufuluina i le fagu vai le fagu o le ulo;
  • ufiufi le fugalaau i se pusa paʻu mo ni nai itula:
  • fufuluina faʻatasi ma se faamalama matala, faamalama.

Faʻapipiʻi le laupepa uila i luga o orchids

Afai e maua se siaki i luga o le orchid, e tatau ona suia tulaga o le fugalaau.

Popo o Orchid

Suavai i laau ma auina atu i totonu o se pusa paʻu mo le 3 aso.

Manatua! O le umi o le tumau o le orchid i lalo o le greenhouse le aafiaga e faasaina le faaumiumi. O le i ai o faʻamaoniga o le uila e faʻaalia ai le manaʻomia ona aveese le afifi.

Fufuluina laʻau i se vaifofo lea e saunia mai le 1 tbsp. l fufulu meaʻai i le 1 lita o le vai. O se faamalama sill e togafitia i se fasimoli solution. O vailaau, e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi faʻalua le Tulafonoellic i le vaiaso.

Faʻasologa mai tagata mai se mumu mumu

VaegaTekonolosi teuTalosaga
Palu anufeSuauu i le 1 lita o le vai 100 g, faʻaauau 3 aso.Lafoaia laulaʻau i se vaifofo pe a uma le 4 itula.
Cyclamen tubersSuauu mo le 1 le itula. Fafaga le susu mo se aso i le pogisa, ona aʻa ai lea.Laasaga laasaga i lea aso ma lea aso, toe fai pe a uma le 5 aso.
Falemaʻi faafomaʻiO le metotia e fetaui lelei mo laʻau tilati ma laʻau mama.O se masusu susu e faʻaaogaina e togafitia ai mea e aafia ai.
Onion huskSasaa vai inu, pe a uma le 7 itula.O le fufuluina ose togafitiga e faʻatatau i le 2-4 taimi i aso uma, o le togafitiga e 4 aso i le laina.

Cyclamen togi i violet

Cyclamen, po o le masi vine - o se vailaau o le microscopic lea e lamatia ai fugalaau i totonu o aiga, e aofia ai violet.

Manatua! O se auala lauiloa i le taua ma siaki o le faatofuina o se fugalaau ua pisia i le vai e vevela i le 45 ° C, i le aveesea muamua o vaega na aafia o le laau. O le umi o togafitiga vai e 15 minute. aʻo tausia le vevela manaʻomia. A maeʻa ona fuga le fugalaau i se fale paolo mo ni nai aso.

Fufulu le laʻau ma 'au o violets faʻatasi ma sauniuniga faʻapitoa:

  • Aktofitom ma Akarin;
  • Fitoverm ma Agravertin.

E tatau ona aveese faʻamaʻi i aso uma 3.

Spite mite i geraniums

E leai se faʻaogaina o moa o le Spider i geraniums i vailaʻau. E teena i latou e se laina o acaricides:

  • Lulu ma Kemifosa;
  • Fufanon ma Ditox;
  • Kungfu ma Omeli;
  • Bi-58 ma Solon;
  • Iskra-M ma Oberon.

Togi faʻasologa

Biteamic spider mite

O balsamini e paʻu i le Arthropods e foliga mai e paʻu i totonu o le vai faʻafefe: o se lanu ulaula, laʻau mago ma fugalaau.

O le fugalaau e tatau ona fufuluina lelei i le vai, faʻaaoga le fale poʻo le fasimoli. Sapalai le balsam i le polyethylene. A maeʻa le aso, ona fufulu ese lea o le oloa i lalo o le mafanafana.

Fesoasoani i le feteenaʻi o le vaʻavaveveve:

  • Fitoverm;
  • Aneti-mite;
  • Sunmight.

Sunmight - faʻafesoʻotaʻi le iniseti

Manatua! Faiga faʻasaina i se taʻalo ma se apogaleveleve - faʻafefe masani ma faʻasusuina o le eleele palapala luga.

O le Spider mite i le pito o Peniamina

Afai o se mamanu mamanu na faʻaalia i luga o laulaau a Peniamina, o loʻo taʻu mai ai le le lelei o le mea e tasi: o le salalau o le apogaleveleve ma le tuputupu ae o le faitau aofaʻi.

Mai i le apogaleveleve mite kemine o le a fesoasoani i fafo:

  • Ala;
  • Karbofos;
  • Vermitek;
  • Intavir.

O meaola o meaola e lauiloa i tagata e faaaogaina: Phytoseyulyus, Ambliseyus.

Spider mite luga o le cyclamen

O le parasite e afaina ai cyclamens, faapea foi le chrysanthemum, gloxinia, Kalanchoe ma isi mea totino i totonu o le aiga. O le vevela ma le vevela o tulaga sili ona lelei mo se siama cyclamen. O fuga afaina e foliga mai o le pefu. E mafai ona aveese se siaki, pe afai e te le amanaia togafitiga faifai pea, totoina laau i le vaiaai, faamama le nofoaga o le fugalaau.

Ua fautuaina le fugalaau e faʻaaoga Aktara: faʻaopopo se taga i le 2 lita o le vai ma faʻafefea i luga o le palapala malulu e faʻafefe ai aʻa. O lenei fuataga e faʻaaoga i lanu uma o le fale.

Faʻatonu e faasaga i le apogaleveleve

<

Afai o se upega tafaʻilagi e faʻaalia i fugalaau i totonu, mea e tatau ona faia e le au faifaatoaga, o fautuaga faufautua o le a tuʻuina atu. Ina ia faʻaumatia vaʻavave, e manaʻomia le paleni auala. O le filifiliga o fualaau faasaina (vailaau e tineia ai manu faalafua, meaola o meaola, togafitiga faa-tagata) e faalagolago i le tagata faaaoga ma le tikeri o le faaleagaina o le fugalaau.