Laʻau

Ruslan vine: faʻamatalaga o le eseesega ma uiga ma iloiloga, aemaise lava le totoina ma le tuputupu ae

Na sau Ruslan vine i Rusia mai Zaporizhzhya o togalaau tutoatasi a le au faifaatoʻaga o Vitaly Zagorulko. Na taumafai o ia e fatuina ni ituaiga faʻamalosi faʻamalosi ma fua o le fua o le tausaga, maualuga maualuga, ma le sili atu ona mafai ona feaveaia. O le 90 tausaga o le seneturi mulimuli na ia aumaia ai fua i soo se itu: o le seleselega tele o le hybrids na ia fatuina, ma le lauiloa o tusitala e pei o Laura, Talisman, Arcadia, Zaporozhye Gift, Delight, Ruslan.

Faʻasinomaga maualuga i mea uma

E tusa ma le luasefulu ituaiga o le puletaofia o Zagorulko, ae o loʻo faʻaleleia ma teuteuina taʻitasi. E sili atu i le 20 tausaga le sili atu o le galueaiina o le faʻaleleia. O le uaina ma le naunautai na gaoia ma teena seia oo lava ina ia maua le ituaiga o laau e faafetaiaʻia ai ona manaoga uma: e le gata i le tulaga o le aafia o le tagata lava ia, ma i foliga, ma e tusa ai ma mea taua-o le tofo. Na ia mafaufau ma mafaufau i mea nei e avea ma faailo o le faamuamua mo ana oloa fou:

  • vave ona matua ma vave ona matua;
  • lautele-fua ma lapoa tele;
  • faʻaumatiaga ma le faʻaleagaina o ia lava;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ruslan o se tasi o ituaiga eseese o le faʻatoʻaga Vitaly Zagorulko

Na i ai i lenei au fitafita le manaia tele ma le sili ona lelei o se tasi o ana ituaiga meaola eseese, o Ruslan, na ulu atu i ai. O ia, faatasi ai ma isi aganuu, e pei o Moor, Libya, Bazhen, Lily o le Vanu, Veles, Vodograi, Sofia, na manumalo pea i nofoaga maualuluga ma tauvaga i faaaliga faavaomalo na faatulagaina e faatoaga ma faatoaga o Ukraine mai le 2008 i le 2011.

O le amataga o le vine Ruslan ua mafai ai ona tupu i le itu i saute ma le vaega o Chernozem o Rusia

Tolu aganuu na avea ma matua o Ruslan: Meaalofa Zaporozhye, Kuban ma Delight. O le mea moni, o nei atunuʻu i saute e le mafai ona fatuina se ituaiga i matu. Peitai, e ui lava i lea, o le malulu o le faʻafouina o le toto fou o le aufaatoʻaga na maua e le au faifaatoaga tomai. Ae peitaʻi, na faʻaalia e Ruslan le malosi e oʻo i le -250I. O lona uiga o le mea fou na tatau ona faalauteleina i le itu i mātū o Iukureini ma e oo lava i le filemu o latitudes o Rusia. O lenei faigata o le taumalulu ma le matua matua faʻapitoa faʻatasi ai ma le faʻatagaina na mafai ai e Ruslan ona oʻo mai i totonu o togalaau lata i Moscow.

Faamatalaga ma uiga o ituaiga Ruslan - laulau

Ma e le o uiga matagofie uma ia o vine o lenei ituaiga. E taua foi le taua o le puipuiga tele i le milipolo, o le ono mafai ona ola i totonu o tamai fanua faifaatoaga ma le tele o faifaatoaga, o le tuputupu ae o vine i totonu o le eleele tatala ma le fale koli.

Ae o le fusi ma le fualaau aina lava ia, o le maualuga foi na toe manumalo. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia manino ai lenei.

Uiga
Siata Ripoti RuslanE talafeagai mo le taumafa fou, mo le gaosia o sua ma vine, vine, marmalade, ma vine.
Taliaina o le Ava6.5 g / l
Sugar content17.5 - 18.5 g
Se fusiO le fusi o loʻo faʻasolo. Pe tusa ma le 700-800 g. Faʻamaumauga mamafa 1300 g.
Laʻau ma foliga o le fomaʻiO le mamafa o le tasi iunite o le 14-20 g.
Lanu ma le tofoBerries e lanu uliuli, latalata i uliuli. E tofo i le suamalie, le gaogao, ma le paʻi o paʻu.
Pepa FaʻaaliaPaʻu paʻu ma se paʻu paʻu e mālēlū ma e le o vaaia pe a fufulu vine.
Bones1-2 fasi pepa i fualaau taitasi.
Le matua o le pulumu ma vine105-110 aso.
GaioigaMaualuga. Fuga e le faigofie i le faʻamaligi. E mafai ona latou tautau i luga o le vine mo se taimi umi e aunoa ma le faaleagaina o le fua.

Pusa Ata: Ruslan vine mai le faʻatoʻaga Zagorulko

Faʻatalatalanoaga a le Faatoaga ile vine Ruslan

Ou te matua fiafia lava ia Ruslan, e ui ina e le lautele ma e le mafai ona faapea na tofotofoina o ia mo le tele o tausaga i le tele o eria. Ae o le a ou fautuaina atu i tagata uma, e aofia ai le ola i eleele malulu. O le foliga faʻapitoa e faʻafeiloaʻi ma le mausali, e maua mai i le Kuban, ma atonu foi e sili atu, e ui lava e leai se nutuseg, ae o nisi o faʻamatalaga lelei lelei o loʻo lagona. Ua tatou matutua foi i le itulagi o Aukuso 1-5. I le 2013, na faaleagaina le togavao i le taimi o le taumalulu, pei o le tele o isi. Toe faʻaleleia, faʻaalia ni nai fuifui.

Evgeny Polyanin

//vinforum.ru/index.php?topic=180.0

O loʻu Ruslan o loo talavou. O le tausaga ua tuanaʻi, totoina ma se auʻau mo le nofo tumau. Na atiina ae le lelei. I le tautoulu, na vaeluaina ai i tua e avea ai ma tagata fiafia. I lenei tausaga, e 5 puʻe malolosi o loʻo atiaʻe, o loʻo i ai se puʻupuʻu laiti. E na o le taimi nei e tele a latou fanau, ma, fiafia, e oʻo lava i nai mea laiti laiti e fausia i luga o aʻu laasaga muamua.

Vine vine

//vinforum.ru/index.php?topic=180.0

Faʻatoʻaga faʻatasi ai ma le silafia, matauina le faigofie o le tosoina o le vine Ruslan i tausaga timuga

O Ruslan o loo i ai pea se toe foi mai ... I le tagata lava ia, sa ou matua fiafia lava i afaina. Aemaise lava pe a uma ona toso. E ui lava o le tofo, o le tele o vine ma fuga, o le taimi matua ma isi mea uma e fetaui ma au. Ou te le iloa po o ai e foliga i ai, ae o laʻu togavao e leai se tuputupu ae malosi, e pei o le Talisman. Ae nai lo le averesi.

KI

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=16125

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻatupulaia i le vaitau o le tuputupu ae

O Ruslan, e pei o lana toa o le igoa lava lea e tasi mai le solo a Pushkin, o se faataitaiga malosi, mafai ona tu atu mo ia lava. Ae e le o lona uiga o le a le talisapaia e ia tulaga lelei ma tausia i le taimi o le vaitau ma le taimi o le tuputupu ae.

Totoina o tipi

E ui lava i le suaina o le palapala, o le aganuu e fiafia i se fuga o le palapala ma le faaopoopoina o le humus ma le peat. Ia mautinoa ia faʻavasega le alavai mai iliili i le pito i lalo o le totoina o le lua, pe a faʻaleleia ai le suavai, o le a fausiaina ai nisi faʻafitauli i le foliga o le fuga ma le faʻaleleia o atinaʻe i luga o laʻau ma fualaau aina poʻo ni foliga o suavai suamalie.

O seleni ao le i totoina i le eleele e tatau ona mauaʻa i totonu o se vaifofo vai

Ua leva ona saunia ni vaimatua o Ruslan i le taimi muamua, e tusa ma le 15 aso ao lei faia le togalaau. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai e le palapala ona faʻamautu ma tuʻufaʻatasia. O ogalaau e tatau ona loloto ma vateatea, talu ai e le gata i le tulaga maualuga e ola ai, ae o loʻo i lalo foi. A maea le tuʻuina o fualaau i totonu o le lua, faʻalemolemole eli, faʻafeinu ma vai mafanafana ma toe toli. O nei auala e lua e faʻataʻitaʻi ai le lelei o le taofia o le susu i aʻa ma puipuia ai le fausia o se pulu i luga o le eleele.

I lalo o le vine vine tetele e oʻo i le 80 cm loloto ma lautele

O le mamao fautuaina mai le va o laau totino e tusa ma le 1.5 mita, ma i le va o laina o togavao faʻanoanoa - ia le itiiti ifo ma le 3 mita. A o le ogatotonu o le vaitau, o le vine o le a tupu ina ia leai se avanoa avanoa, ae o le ai ai ni alalaupapa talafeagai mo le vavaveina o fualaau aina ma le vaeluaina i le va o le seleselega. O le mamao o le a avea foi o se fua faʻataʻitaʻi i le tulaga o faʻamaʻi o vine vavalalata ma soʻo se maʻi le lelei.

O le mamao i le va o laau toto e tatau ona le itiiti ifo i le 1.5 mita, ina ia mavae le tuputupu aʻe, latou te le faanenefu le tasi i le isi

Totoina o lapisi o Ruslan e sili ona aoga i le tautotogo, e ui lava o seleseleina latou lava e seleseleina i le tautoulu. Faʻatoʻaina e ala i le tuʻuina atu e lelei i le taumafanafana ma le autumn.

Tausiga masani

O le tausia o vine e le sili atu ona faigata nai lo togalaau. E manaomia e ia masani ona faʻasusu, totoina, vevela vao ma laʻei pito i luga, a aunoa ma lea o le a vaivai ai le ovary, ma o le fua e maua mai i lalo ole tapulaa na faʻaalia mo le ituaiga.

E tolu mea e mafai ai ona faʻaleleia faʻasusu i vaitau taʻitasi pe a:

  • o le vine e talavou ma e le afaina i faʻamaʻi;
  • totoina o vine i le taimi e tasi na faia i totonu o le eleele faʻasusu;
  • o le vine na faʻatagaina le tau malulu ma leai se mea e leiloa.

O le faʻataʻitaʻi muamua faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le nitrogen ma le potassium o loʻo faʻatinoina i le tautotogo pe a maeʻa ona teuteuina.

O le laeiina o le minerale o le vaega sili lea ona taua o le tausiga lelei o vine

O le lona lua ma le tolu o le fafagaina o loʻo faʻatinoina i le vaitaimi o le fuga ma le fua o fua. O lenei mea e mafai ona avea ma aʻa ma pulupulu o le laupepa o laʻau ma paluga o le potassium phosphate ma meaola faʻapitoa. E taua le manatuaina ina ia mafai ai ona aloese mai le tagofia o meaʻai e toega o mea faʻatoʻaga faʻatoʻaga i luga o le fua, e tatau ona faʻaaogaina le totoina a itiiti ifo ma le lua vaiaso aʻo leʻi pikiina vine.

Mataʻutia mo vine togafiti ma faʻamaʻi

O le vailaʻau o loʻo faʻaalia e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi e ala i le paʻu ma le paʻu palapala, e faʻaalia i foliga o lanu enaena-lanu samasama i laʻau, laʻau faʻapitoa i luga o laʻau ma fua, o le manogi o le fesuiaʻi iʻa. O faʻamaʻi e sili ona matautia mo vine - afai e leaga mea, e mafai ona e leiloa mai le 50 i le 90% o le fua. I lenei tulaga, e vave ona pasi le siama mai le tasi vine i le isi. O le laau e amata vave ona valivali, o le a mago ma paʻu.

O le gaosiga i luga o laʻau ma fualaau aina o se tasi lea o faailoga o le palapala

Faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻamaʻi

Puipuiga mai le gasegase o le vaega sili lea ona taua o le tausia o vine o soo se ituaiga, tusa lava po o le a le maualuga o le tetee atu i le maʻi. O tulafono autu o lenei galuega puipuia o vaega nei:

  • Puipuia le suavai i le eleele. Ole faʻaleleia ole ala, faʻaleleia, faʻalelei ile fesoasoani e aloese ai. O uo nei o vine.
  • Faʻamama le palapala i aʻa o le vine i vaovao, paʻu, paʻu, otaota. O lenei mea o le a laveaʻi ai le fale mai le leai o le susu ma mai le malulu.
  • Aloese mai le siʻitia o mea e totoina. O le seleselega e totoina i eleele matala pe a maeʻa le taufaamatau o le kiona malulu ua uma ona pasi, ma o le palapala e mafanafana i + 6 + 80C. I le po i se tau malulu, e tatau lava ona ufiufi le fatuina o se fatu i se ata tifaga.
  • Aveese ni laasaga i se taimi tatau, ma o puʻupu fou e tatau ona nonoa i lagolago ina ia le pa'ū le tautau i le eleele aʻo faʻapupula.
  • E faʻalua ona faia togafitiga faʻasaina faʻalua i le vaitau faʻatasi ma sauniuniga faʻamaonia o le 'apamemea, sulfur, uʻamea, e pei o le: Bordeaux liquid, colloidal sulfur, Oksikhom,' apamemea ma le sulfate.
  • A oʻo mai faailoga muaʻi o le maʻi, vave ona togafitia togalaau faʻatoʻaga. Faʻasalaga e tatau ona faʻatino manino e tusa ai ma le faʻatulagaga ua fautuaina e le au gaosiga. Uiga agavaa mo vine o Quadris, Cabrio Top, Champion, Ridomil Gold, Abiga Peak.

E tatau ona manatua e tele naua tapenapenaga faʻafiafia. Ina ia aua le tuʻuina atu le masani o vine i soʻo se tasi o la latou ituaiga, ia fautuaina e sui mai lea vaitau i lea vaitau, pe mai luga o laei e oʻo i luga o laei.

O auala aupito sili ona malu o le puipuiga mai maʻi faʻaleagaina e aofia ai le pulupuluina o mea manogi poʻo gaʻau mu: anufe, chamomile, pepa, garlic, sipisi ma isi. O se meaolaola lelei e pei o le fafie, e masani ona luluina i lalo o le vao.

Faʻataʻitaʻiga o Ata: Auala mo le Faʻataʻiina o faʻamaʻi vine

Le taua faasaga i le phylloxera

Aʻo le i tuʻuina atu le vaʻa i totonu o le lua, e tatau ona suʻesuʻeina mo le i ai o parasite luga. O se tasi o mea sili ona matautia mo vine o le phylloxera, po o le aphid appe. O se tamai laumei-lanumeamata lanumeamata e 'ai fua ma tipi ma aʻa. I le taumalulu malulu, o ona laʻau e manuia lelei i luga o aʻa, ma taia i latou i se faʻamaoniga ma faʻaleagaina ai lo latou faamaoni. Pe a vevela le lalolagi, e tafe mai i luga le pala, i le mea e amata ai la latou taamilosaga faataumaoi.

Phylloxera o loʻo faʻapipiʻiina e le gata i luga o laʻau, ae faʻapea foʻi aʻa

O le faaleagaina o le vavaeina mai se ituaiga o laau ua aafia e mafai ona vaaia i mata le mautonu. O le ai ai ni faʻavavega e le masani ai po o ni gasegase. E tatau ona vave auina atu le mea na pisia i le afi, ma i le taimi lava e tasi o le vine mama lea na seleseleina ai le saito. O le eleele mai le sone o le a tatau ona togafitia i vailaau faʻasaina, ma mo le sefulu tausaga e aloese mai le totoina o vine.

Ae faʻapefea pe afai e maua le phylloxera i luga o se faatoaga i le vaitau maualuga? E na o le tasi le ala e alu ese ai - ia faia faʻataʻitaʻiga faifai pea o vine ma le dichloroethane. Ae ona o le mea moni o le vailaʻau o se mea oona tele, 20ml lea ua lava e mafua ai le faʻamaʻavale, o le togafitiga o toga vine ma le dichloroethane e tatau ona faia naʻo se vaega faʻamaonia o faʻatoaga faʻatoʻaga poʻo vailaʻau.

I totonu o tamai tovine tutoatasi, e mafai ona e faʻaaogaina faʻapitoa ia vailaau faʻasaina e pei o Actellik, Kinmiks, Fozalon, Fufanon.

Faʻaaliga Photo: phylloxera - o se tasi o mea sili ona matautia o meaola mama o vine

Autalavou fufulu ituaiga Ruslan

O le teuteuina o se ituaiga o masaniga, e tatau ona faia mo taumalulu uma, e tusa lava po o le a le matua o le vine vine. I luga o le taumafanafana, e totogo le vine ma faʻamalo ina ia matua le mafai ona tuʻuina i le taumalulu i lenei pepa. O le vine e leʻi peritomeina o le a faʻaleagaina, ma o le tausaga e sosoo ai pe a le oti, o le a maua ai se alualu i luma lemu lea e le mafai ona faʻatali ai fua. Ma o le lelei o le teuina e tele.

  • Muamua, o le a faʻauʻuina le vao ma faigofie mo le taumalulu;
  • Lona lua, o le a faafouina le vine, fatuina le gafatia mo le tuputupu ae i le tausaga a sau;
  • Lona tolu, o le a fesoasoani i le saunia o ni mea e sili ona lelei mo le faʻaleleia i le tautotogo e sosoo ai.

O le teuteuga o le Autumn e faia ina ia mafai ai ona fausia se togavao ma faateleina ai le gaosiga

Aʻo le i teuteuina le laʻau, e asiasia le vaomatua, faʻaalia fualaau mamago ma aveese le lau o loʻo totoe. O le faʻavaeina o vine ua amata mai le tausaga muamua o le olaga. O togi uma e totogo i le taimi o le vaitau ua aveeseina, sei vagana ai ni mea se lua, e tolu laulau e totoe. O le tausaga na sosoo ai, e 3-4 mata o loʻo faʻaagaga mo taʻavale.

I le tausaga lona tolu, e lua lima e faia, o le isi vaitau o le a alu i itu uma e lua o le ogaumu tutotonu. Mo lenei mea, o le a faʻapuʻupuʻu lapalapa i 50 cm ma le numera o mata e le silia le 4. E toesea uma laʻau laiti. I le lona fa tausaga, o lima o loʻo tumau i lenei tulaga, ae o mea uma faaletausaga i la latou pito i lalo e vavaeeseina. O galuega uma lava e faia e se failaʻau faʻatoʻaga ma meaʻai.

O le togavao atoatoa ua maua i le tausaga lona fa o le ola o le vine

O le teuina o le vine mo le taumalulu e faia e tusa ai ma tulafono o le vaega o fesuiaiga lea ua tupu ai vine. Afai e le manaʻomia le fale, ona faʻapipiʻi lea o lala i le lagolago.

O fualaau vine Ruslan o se mea moni i le togalaau i se tulaga moni ma faafaatusa. E le lelei, e sili atu le tumau, e tetee atu i faʻamaʻi ma vave ona matua, e mafai ona avea ma se "faʻalauiloaina o le polokalama" i luga o le 'upega tafaʻilagi, e aunoa ma le faʻaleagaina o tagata e ona. E tupu ai o le suka suka e sili atu ona faigata ona ola ma puipuia nai lo vine vine, aemaise lava pe afai o lena lapisi e matua tele lava.