Laʻau

Whitefly i luga ole fale - auala e taulima ai i le fale

O totonu o laau i totonu o fale o le tele o tagata. O le tausiga mo i latou e le faigofie tele - e ono amata ona afaina fugalaau. O le sasa o se fale e tausi fale e mafai ona avea ma se papa paepae.

Whitefly i totonu o laau

E faʻaaogaina se tamaloa e teuteu ai lona fale. Mo nei faamoemoega, e masani ona faʻaaoga fugalaau i totonu. Latou te faʻamafanafana atili ma faʻamamaina le ea. O nisi taimi e ese le uiga o mea tutupu i laau: o lau e vego ma paʻu ese, latou te olaola, o le laau e foliga mai o le lethargic ma maʻi. Ae o nisi taimi e iloa ai ni moa laiti lanu paʻepaʻe. O nei mea uma o loʻo taʻu mai ai ua tupu se faʻamaʻi pipisi.

E pei o se papaʻe

Whitefly o le igoa tuʻufaʻatasia mo se aiga atoa o iniseti, lea na tuʻuina atu ona o ni paʻu paʻepaʻe se lua. Saienitisi, o lenei aiga ua taua o Aleuridids (mai le Eleni Aleuron, o lona uiga o le falaoamata - o le mea tonu lava lea o foliga o luga o apaau o meaola faalafua foliga). I le aotelega, o lanu paepae o loo i ai i le lalolagi e tusa ma le tasi ma le afa afe ituaiga. E maua i greenhouses, ma i togalaau, ma i fale, ma mafua ai le tele o mea leaga i laau.

O na ituaiga o loʻo ola i Rusia, e masani lava mai le 1.3 i le 3 mm le uumi, pei o moa. O lo latou ola atoa ua pasi i luga o le laau - latou te fafagaina i luga o lona suavai, faateleina iina. Afai e le faia se gaioiga, o le a vave ona mate le fugalaau.

Ae maise lava tulaga papaʻe e fiafia tele i le fiafia, geranium, fuchsia, begonia. Ona o le le lava o na mea, e mafai foi ona latou nofo i isi fugalaau.

Faʻalogo! O nisi o ituaiga o meaola eleelea o meaola faalafua lea e manaomia ai se malo malosi.

Faailoga o siama

Aphids i luga ole fale - auala e taulimaina ai i le fale

E tatau ona faʻaumatia nei pamu. A e leʻi amataina se taua, e tatau ona e mautinoa o le whitefly lea e afaina ai. Na te tuuina atu lona avanoa e pei ona taua i lalo:

  • O laulaau o le laau e leaga;
  • A maeʻa lanu, ona amata lea ona faʻagogo ma pau;
  • O nisi taimi o tagata papaʻe matutua e vaaia i le laʻau;
  • E iai ni mea e gaosia ai grey i lalo o le laupepa;
  • O le laau o loʻo i ai uma faailoga o se maʻi viral, lea e mafai ona faʻalavelave i faʻamaʻi.

White Leafied Leaf

Mafuaaga o siama

Fua i totonu o le fale - auala e tau ai i le fale

E fiafia tele Whitefly i mea e lua: o le timuga ma le vevela maualuga. O le mea lea, o le faʻamaʻi e masani ona tupu i le taumafanafana, aemaise lava timuga. Mo lenei mafuaaga, e masani lava ona tutupu i greenhouses, greenhouses, fale mautotogi, ae le o luga o le auala. O le tafega o le ea e masani lava ona itiiti, e maualuga le vevela. O le mafanafana i lalo o le 10 tikeri Celsius e matautia mo nei iniseti.

Faʻalogo! O fuamoa o le Whitefly o loʻo taatia i le pito i lalo o laulaʻau e malulu. Latou te malulu le taumalulu, oʻo mai i le ola pe a uma le mafanafana.

E oʻo lava i laʻau papaʻe e masani ona amataina i le mea e tele ai laau, ma latou tutu vavalalata.

Fuamoa ma le laumei

Biological whitefly control agents

Spider mite i luga ole fale - ole auala e taulima ai

Afai ua afaina se whitefly i totonu o fugalaau i totonu, e mafai ona e faʻaumatia i le fale pe o le fesoasoani o togafitiga faʻa-le-aga poʻo le faʻaaoga i auala faʻaonapo nei. E tofu tagata uma ma taʻiala faʻavae o le faʻaalia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le metotia faʻalauiloa e aofia ai le faʻaaogaina o mea masani faalenatura i lau. O lenei mea e mafua ai ona alu le iniseti mai le fugalaau:

  • Togafitiga ma le fasimoli. E tatau ona pasi le pa i totonu o se laʻau ma faʻafefiloi i le vai i se vaega o le 1 i le 6. O se vaega o le fofo o loʻo sasaa atu i totonu o le pamu moli ma faʻamalo ai le falemaʻi maʻi. Mai isi, fai le pulu, lea e faʻaaoga i le pito i lalo o lau. Toe faia le faiga i aso uma e sefulu ina ia le afaina ai le fugalaau.
  • Yarrow tincture. 100 kalama o lenei laau fou ua sasaa mai i le vai mafanafana i le tasi le lita. Ona manaʻomia ai lea o le fofo mo le 2-3 aso. Ona saunia ai lea o le tincture mo le susunuina. E mafai ona togafitia se fugalaau maʻi ma le faʻafefeteina faʻatasi i le vaiaso, i se vasega o 2-3 tusi talosaga.

Faʻalogo lelei! O auala masani o le puleaina o le whitefly e fesoasoani lava pe a oʻo mai i le uluaʻi laasaga o faʻamaʻi, pe a le tele naua iniseti. I isi tulaga, o le aveeseina o parasites i lenei auala o le a le aoga.

Fafine e totoina fugalaau

<

Fofo faʻapitoa e faasaga i le papaʻe

Afai ua amata i luga o fugalaau i luga o le fale, pe faapefea ona aveeseina (pe a vave ona iloa vave le siama), o le a taʻu mai e metotia. Latou te amio i se mataupu ese, e aʻafia ai iniseti, ae le o le laau. E aofia ai:

  • Mailei. O loʻo iai nei mailei mai i meaola vevela o loʻo iai faʻatau fale. O le mataupu faavae e tutusa lava ma se lipine mai lago. O se laumei malulu o le kelu, vali i le lanu samasama, tosina mai ai pusa. Latou te pipii i ai ma oti. E mafai ona e faia se mailei e ala i le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o rosin ma le meli i se fasi plywood samasama.
  • Laʻu maualalo. E fefefe Whiteflies i le malulu, o le mea lea, ina ia mafai ai ona tutuli i latou, e mafai ona ave le fugalaau i totonu o se potu malulu po o le auala. O le mea moni, o le faiga o le a faia i le tele o taimi, aua o fuamoa o parasite e le mafai ona faʻaleagaina e ala i le mafanafana.
  • Suavai. O lenei meaola e le o taofiofia laulaʻau; o le mea lea, na o le fufuluina o le laau e mafai ona fesoasoani. A maeʻa lena, e tatau ona e ave le pito i totonu o le ulo ma faʻaopopo le eleele fou.

Iniseti Pest Trap

<

Whitefly Chemicals

Afai o se whitefly ua faʻaalia i totonu o laau, o le auala e taulimaina ai i le fale e le mafai ona malamalama i ai, aemaise lava pe afai o le faʻamaʻi ua tele naua, ma e le aoga ia auala o loʻo i luga. O le auala sili ona aoga o vailaʻau. E suia ai le sua o le laau, lea e fafagaina ai meaʻai, e mafua ai ona oona. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamaʻe ese le fugalaau o latou. I fualaau uma, o mea nei e sili ona lauiloa:

  • Galue. Ole fofo e le gata ina faamaloloina ai le laau, ae e fesoasoani foi e puipuia mai le toe toe gasegase mo le 3-4 vaiaso. I lona tuufaatasiga - thiamethoxam, lea e afaina ai meaola faalafua. O le fualaau faasaina ua faʻafefe i le vai, faatasi ai ma lenei fofo o le fugalaau ua faʻafefe latalata i le aʻa. Afai e ogaoga le faʻamaʻi, o le taimi muamua e fautuaina e faia le faʻaogaina o le tali 3-4 taimi malosi. O lenei mea o le a le afaina ai le laau, o le aoga o le taualumaga o le a faateleina.
  • Faamaonia. O lenei vailaʻau e aoga tele. Fufulu i le vai e tusa ai ma faatonuga. I le tele o tulaga, e oʻo lava i le faʻavaveina ma le faʻaleleia o meaai e lava lea e aveese ai le paʻu. O lona malosi autu autu o le imidacloprid.
  • Akarin. O fugalaau mamaʻi o lo o suʻaina i lenei fofo. E tatau ona faʻaaoga lelei i laʻau ina ia lelei ai le susu, aemaise mai i lalo. I le taimi lava e tasi, taumafai e oso i iniseti.

Aktara

<

Faʻafefea ona puipuia faʻamaʻi

E sili atu ona faigofie le taulimaina o soʻo se faʻafitauli e ala i le lapatai faʻapea foi ma le papaʻe. E tatau ona e tausia lelei laau, ma mafaufau i mea nei, ona faʻaitiitia lea o le faʻafitauli o le siama:

  1. Faatulaga le vaalele. I totonu o se potu e faʻasalaga lelei ai le ea, o loʻo i ai se avanoa itiiti o meaʻai.
  2. Aua le sola tele. Maualuga maualuga o se auala tuusaʻo e maua ai faʻamaʻi. O le mea lea, e taua le matauina o le fua i le fufuluina, i le malulu o le tau, e faaitiitia ai.
  3. Aua le tuʻuina faaputuga laau. I le tele o na mea, o le a sili atu ona iloa le amataga o le faʻamaʻi pipisi. Sili atu ona lelei le tausia o se mamao talafeagai i le va o lanu.

Whiteflies o le paʻepaʻe paʻepaʻe o le fugalaau. E tusa lava pe o le a le faʻamaʻi, e le mafai e se tasi ona puipuia atoatoa mai ai. Faatasi ai ma le tausiga ma le totoa lelei o tagata e ona, o le faʻaumatiaina o lea mea e mafai.