Vaega o kukama Parthenocarpic

O se mea fou lenei: Kolumoni Parthenocarpic

I le maketi faʻaonaponei o fatu kukama, e tele atu mea e maua mai, o le taunuuga o fua o le faʻatoʻaga masani.

E masani tagata uma i faamaumauga masani o le ituaiga "ituaiga" poʻo le "hybrids." Ae i nisi o sachets e mafai ona e mauaina se fuaitau pei o le "Vaega Parthenocarpic hybrids", ma e le malamalama atoatoa tagata i le uiga o lenei fasifuaitau.

E masani lava o nei ituaiga o kukama fou e fenumiai ma se ituaiga o mea ua leva ona lauiloa e pei o ituaiga o meaola. Ae i le va o nei ituaiga e lua o aganuu kukumba o loʻo i ai se eseesega taua.

O kukama Partenocarpic o sui ia o ituaiga poʻo hybrids, o ona fua e faia e aunoa ma le faʻamalosia. Ma i le faagasologa o le atiina ae o kukama-pollinated kukama, o lenei faagasologa ua faia.

O le autu autu o ituaiga ituaiga fou poo hybrids o le totoina o kukama i totonu o eleele vevela, o lona uiga, pe a leai ni mea e aafia ai iniseti.

O mea nei o ituaiga sili ona lauiloa o lenei ituaiga o kukama.

Aʻoga "Athena"

Apu. I fua o le vevela o le vave ona matua, talu mai le vaeluaga o vaimatua muamua ma le taimi e sauni ai fua mo le faʻaaogaina e 40 - 45 aso.

Kukama ituaiga fatu. O laau toto e le o se mea e sili ona mamana, o le tuputupu aʻe malosi malosi, gaosia, o lona uiga, o le tele o fua o loʻo faia i luga o le vaitau tutotonu.

O laulaau e laʻititi tele. O kukama lava e lanu meamata, o le paʻu foliga, e ufiufi i le ogaumu, e tusa ma le 10 i le 12 cm le uumi.

O le tofo o le fua e suamalie, suamalie, e leai se tiga. E matua lelei lava le tausia o femalagaaiga, ma e le faaleagaina foi i le afa lona lua o le vaitau vegetative.

Na maofa ma le matagofie ia te ia lava e le gata i se foliga fou, ae faapena foi i totonu o le kuka ma teu. E i ai se puipuiga faʻafefe i le paʻu palapala, cladosporia ma le peronosporosis.

E matua lelei le maua o ata tifaga ma tioata tioata i le vaitaimi o le taumalulu-tautotogo. E sili atu le amata ona totoina lenei ituaiga mai laau toto, o le lūlūina o fatu ia e tatau ona gaosia i le amataga o Aperila.

O le totoina o fualaau o nei kukama e le eseese mai le faiga lava e tasi mo isi mea totō. O le vevela sili ona lelei mo fualaau aʻo leʻi oʻo i le germination o le a + 25 ° C, i le - - 15 ° C.

Manaomia faʻaauau vai ma fafagaina laau, ina ia faʻamalosiina i latou ao le i toe totoina i le eleele.

O le togafitiga aupito sili ona lelei o le 70-90x30 cm, ae o nisi taimi e totōina ma mafiafia, e aofia ai le tuʻuina o le 2 - 3 vine i le iunite vaega. A o lei totoina, o fatu laau e tatau ona 22-25 aso le matua.

O faʻatagaga faʻatagaina mo le manuia o le galueaina o vaovao e masani ona faʻasusu i vai mafanafana, sili i le afiafi. E fautuaina foi le faʻaalu 2 - 3 fafagaina vao.

O lenei kulupu e mafai ona tetee atu i le tele o moli, o lea aua e te popole i le faapogisaina o vao. E le gata i lea, e saogalemu le vao i le maualuga o le vevela ma le le lava o le ea.

Ia mautinoa e vaʻaia le eleele pe a uma ona faʻamaʻa, ina ia maua ai aʻa i le okesene. Mo laau taʻitasi, e tatau ona e fausia se tasi au, ma pe a leoleoina oe e le mafai ona aveese uma itu o le itu, ae tuu sina vaega. I lenei tulaga, o mea uma o le a faʻalagolago i le mafiafia o laau.

Eseese "Aoga"

O le uluaʻi fua o le paʻu, e tumu i le 42 - 45 aso talu ona fuʻa, kornishonny type.

O pasi e faʻatapulaʻa, malosi-tuputupu aʻe, o ana galuega faʻapitoa e pupuu, o le ituaiga o fuga o le "bouquet", o lona uiga, e 4 - 5 fua i le tasi nopa. O fua o le palaniki, ma paʻu paepae papaʻe, lanu lanu meamata lanu meamata, suamalie, e leai se tiga.

I le fua o le fua, o le umi e oo i le 6-9 cm, ae o le kukama 4-6 cm le umi e mafai foi ona seleseleina mo piko.

Maualuga maualuga, pe a ma le 10-12 kilokalama i le sq.m.

Atoatoa mo le vaʻaia, e pei ona faʻasaoina le totonugalemu o le pulupulu. E talafeagai mo le aofia i totonu o meaai fou, ma o le fua o le a foliga matagofie i faletupe. E le afaina i le paʻu paʻu ma le cladosporia faʻamaʻi, ae o le vao ma fua e mafai ona aʻafia e le kukoma mosaic virus.

Fuafuaina mo le totoina i fale ata. E sili atu le aua nei toto vave fatu i totonu o le eleele, ae ia ola totō.

O fatu e tatau ona faataatia i le ogatotonu o Mati i le loloto o le 2.5 - 3 cm. O tuutuuga mo le totoina o fatu o lenei ituaiga o mea masani, e leai ni suiga.

O le avetaavaleina o laau e tatau ona lautele, e lua 2 laau ile 1 sq. M. i lalo o le penisini 140x25 cm, ina ia lava avanoa uma o vao. Afai o le totoina o le a faia i le eleele tatala, o lona uiga e manaʻomia le ufiufiina o fualaau aina e le masani ai ma se afifi mo sina taimi seia maeʻa le vaitaimi o fetuunaiga.

O laau toto e matua le lelei i le tausiga, e mafai ona tatalia fesuiaiga o le vevela. Maua maualuga le faapalepaleo le mea lea, latou te vave faʻaleleia pe a maeʻa maʻi.

E leai ni faafitauli faʻapitoa i le pine, talu ai ona o le lala laau i luga o le laau o loʻo tuputupu ae le lelei, ma o la latou numera e le tele tele. O le a lava le faʻaleleia o le vao i taimi uma, faʻamalo le eleele faʻataʻamilo ia i latou, ma fafagaina ai vao faʻatasi ma le tele o fomaʻi.

E manaʻomia foi togafitiga ma togafiti togafitiga o vao faʻatasi ma fofo o fomaʻi faʻasolosolo, faʻamalosolo colloidal o le sulfur, faʻapea foi ma le copper sulphate.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga o kukama Saina

Eseese "Barvin"

Vaʻaia vaegahenocarpic hybride. Vaovao i le tuputupu ae tuputupu aʻe malosi, ituaiga gafa, faatasi ai ma se aʻafiaga o aʻafiaga. I le vave lava, e amata ona fua mai i le 38 - 40 aso i le maea ai o le fuʻa muamua.

E oo i le 3 fugalaau e faia i le tasi nopa. O fua e lanumeamata lanumeamata, lanu, ma lapisi tele, palaniki foliga, e tusa ma le 10-12 cm le umi.

I le tofo oona e leai. O le gaosiga e maualuga, ma le 1 sq. M. e mafai ona e aoina 20 - 25 kilokalama o fua. Bushes e fua umi ma tumau. Ia tausia lelei auala. E talafeagai mo le faʻaaogaina i le fou ma le faʻafefeina poʻo le tuʻuina.

O fualaau ma fualaau aina e le afaina i paʻu palapala, cladosporiosis ma le pala, ae o le peronosporosis e mafai ona matua faaleagaina ai le fua.

E amata uma lava i se metotia fatu. O tulaga faʻatupulaia o tulaga masani ia, o lona uiga, vevela i le potu, vaiinu masani, faʻapea foʻi ma nai fafaga faaopoopo o fualaʻau. E mafai ona totoina e tusa ai ma le faatulagaga masani, e aofia ai le tuʻuina o le 2 - 3 laau i le iunite vaega. O le totoina o fatu e faia i le amataga o le ogatotonu o Mati, o le totoina i totonu o le kiona e tatau ona paʻu i le vaitau mai le ogatotonu i le faaiuga o Me.

O pasi e le o se mea e sili ona manaia, o le a lava laasaga o la latou tausiga. O le faʻainuina masani, o nai laʻei ma le galueaina o le eleele o le a lava lea mo vao e fua mai ae le oti.

Pe a faʻatupuina vao, e le o fanau uma e mafai ona aveeseina, ae fautuaina e aveese laulaʻau lapopoa ina ia lava le susulu o le la.

Ina ia puipuia le vao mai mafatiaga mai le palapala paʻu (peronosporosis), e manaʻomia ona togafitia le togavao i le 2-3 taimi ma ni fomaʻi e pei o Ridomil poʻo Kuproksat. E le gata i lea, o togafitiga e tatau ona faia i uluai faailoga o le maʻi.

Toto "Cupid"

I le vave lava o le kulupu, o le 40-45 aso e lava lea mo le fua tele o fua. Busi e malosi, e oʻo atu i le 8 fualaau aina i totonu o le tasi nopa.

O kukama lava latou e lanu meamata, e matua lauolaola foliga, ua ufitia le fogaeleele i vao tuitui. O le tofo o le fua e na o le manaia, e le oona, o le paʻu o le fua e manifinifi.

O fua e le lanu samasama, aua le faʻaleagaina i taimi o femalagaaiga, e ui lava i le mea moni o le paʻu e sili ona manaia.

O le gaosiga e maualuga tele, i le averesi, mai le 25 i le 28 kilokalama o se togavao e mafai ona aoina mai le sikuea sikuea mita o le moega, ae o le tausiga lelei ma le lelei o le siosiomaga, o le fua faatatau e faateleina i le 45 i le 50 kilokalama i le sikuea mita. O le vailaʻau e puipuia i le paʻu palapala ma le faʻamalolo.

E mafai ona e totoina nei vao ma aunoa ma ni togalaau, ae o fatu ua saunia muamua e sili atu ona lelei.

O le luluina o fatu e manaomia ona faia i le amataga o Mati, ina ia lava le taimi e toto ai laau i le taimi o le totoina i le eleele. O fualaau e tatau ona 35 i le 40 aso ao le i pa'ū.

O tulaga mo le totoina o laau e taatele. O le togalaau e masani ona masani ai, e 3 fatu laau e mafai ona saogalemu i luga o le sikuea e tasi. mita sikuea. I le taimi lava e uma ai le totoina o togavao laiti e mafai ona faʻafeinu.

O le vailaʻau e teteʻe i le leaga o le tau, e masani lava ona ola i le vevela ma le maualalo o le manogi.

E leai ni foliga o le tausiga; o taualumaga uma e tatau ona faia e tusa ai ma tulaga masani. Faʻasusu vai, 2-3 taimi e manaʻomia ai e fafie ona fafaga. Tataloina o le eleele e taua tele e leai se mea e gaogao i luga o le eleele, a leai o le aʻa o le laau o le a aafia i le le lava o le okesene.

E mafai foi ona e nonoa le vao i sina mea itiiti e lagolago ai le faagasologa o le seleselega.

Eseese "Tagata Faʻatau"

O le uluaʻi fua o le fua, o le fua tele o fualaau aina e sau i le 40 - 42 aso i le maea ai o pupu muamua o le totoina. Busu e malosi tele, mamana, ma aʻafia lelei aʻa.

I totonu o le tasi pona 6 - 8 fualaau aina ua faia. Fua o le laiga o le toniga, lanumeamata lanumeamata, palanikisi i le foliga, ma le tele o humps, laiti (8-10 cm le umi, pe a oʻo i le 90-95 g).

Kukama e le lanu samasama pe o luga o se moega, pe a maeʻa ona aveese mai vao. Fualaau aina e faigofie ona ola i femalagaaiga, aua le faʻafefe mo se taimi umi. O le ituaiga e le o se kuluma mosaic virus, e le aafia foi i le olive ma le paʻu palapala.

O le gaosiga e maualuga ma e oo atu i le 20-25 kg i mita taʻitasi o le faatoaga.

O fualaau aina e tatau ona taoto i le ogatotonu o Mati.

O tulaga mo le vaomatua e tatau ona matua mafanafana, ina ia mafai ai e fatu ona ola lelei ma vave. Ina ia faatelevaveina le tulaʻi mai o laau toto, e manaʻomia e tane tane ufiufi i le afifi palasitika ia fatuina se microclimate faapitoa lava.

E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia ma le faʻasusuina o laau. E fautuaina foi le suia o le vevela i taimi uma, ina ia lelei le totoina o laau ma vave ona mauaa i le eleele. O nei kukama e mafai ona tupu uma i totonu o le fale koli ma le malae vaalele. Ae i tulaga o fanua e leʻi faʻaalia, e sili atu le puipuia o laau toto i le afifiina o plastika, ina ia, mo se faataitaiga, o le malosi o le matagi e le mafai ona afaina ai le totoina o laau.

O lenei vasega e matua le lelei i le tuua, o le a mafai ona tatalia le le lava o le susu, maualuga le vevela, televave po o le leai o se malamalama. E le manaʻomia le fetuutuunaiga o faʻalavelave i le faʻavaivai, ina ia le mafatia le fua. 2 - 3 faʻamalosi faʻatasi ma faʻalavelave faʻaleleia eseese o le a faʻaleleia le lelei ma le tofo o kukama.

O togafitiga faʻasolosolo ma fualaau faʻasaina e aʻafia ai faʻamaʻi e na o le faʻafeiloai.

Eseese "Crispina"

Apu. Ripens vave, moni i le 35 - 40 aso. O taʻavale e malosi, laʻau lauolaola. O laulaau o lauʻau lanumeamata.

O fua e fua i le paʻu, ma le tele o tubercles, lanumeamata i le lanu, i luga o le paʻu o loʻo i ai moli mama.

Kukama e tele, i le mamafa e oo i le 100 - 120 g, 10 - 12 cm le uumi. O le gaosiga e maualuga, 6 - 7 kilokalama i sikuea mita. O le tofo e lelei tele, e aunoa ma le ita, o le paʻu e matua manifinifi lava.

O fua e le faʻaitiitia i le taimi o femalagaaiga, e lelei fou, kukaina pe faʻapipiʻi. O le paʻu paʻu, le palapala ma le kukama mosaic virus e le mafai ona faʻaleagaina le fua.

E sili ona lelei aʻa i totonu o greenhouses. I le laasaga o le totoina o laau, e leai ni mea faʻavae faapitoa mai le faʻatulagaga masani. Lava ufiufi fatu vai i le polyethylene, tausia lelei le vevela, faapea foi ma vai masani ma fafaga fualaau mo lona manuia ma atoatoa. Suʻeina i le eleele e tatau ona faia pe a maeʻa le mafanafana o le eleele.

Pe a totoina, e mafai ona e tuʻuina 2 - 3 tipu ile 1 sq.m.

O ituaiga laau e le faigofie ona maua i le maualalo o le humidity, o lea e leai ni suiga faapitoa i le faagasologa o le tausiga.

Matou te manaʻomia togafiti puipuia mai faʻamaʻi, faʻafeinu masani ma isi vaega o le tausia o vao vao. O pupu laau o lenei ituaiga e mafai ona nonoa i le vao, ae o le vao o le a fua mai pea e aunoa ma lenei faiga.

O ituaiga o kukama faʻapitoa e lelei atoatoa mo na tagata fai togalaau latou te talisapaia le fuaina ma le lelei o fualaau faisua, vao e le manaʻomia ai le tele o galuega ma le tausiga le lelei.