Laʻau

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ile eleele

O se tagata na vaʻaia le vavalo o le fugalaau e sili atu ma le tasi, o le a fiafia ma e mafai foi ona filifili e totoina i totonu o lona fale poʻo lona luma foi o lona fale. O ituaiga eseese o le hydrangea (lala vao, laau po o vine) o le a teuteu ai soo se togalaau. E mafai ona tupu le lauiloa e oʻo lava i nofoaga paolo.

O faʻamalositino faʻapitoa e lapatai atu o le laau e faigata. Ina ia mafai ona mauaʻa, e tatau ona e filifilia muamua se nofoaga, pe a maeʻa ona e totoina galuega. E le gata i lea, o le tausiga o le hydrangea e tatau foi ona agavaa, aemaise i le tausaga muamua o le ola o le vaomatua o loʻo ola nei.

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ile eleele

O le teuteuga teuteu e mafai ona ola e tusa ma le limasefulu tausaga. O se laau laʻau po o se laau laʻitiiti e matagofie tele fugalaau lanu eseese. E tele ituaiga fugalaau e lauiloa i Rusia. E tofu i latou ma ona lava uiga. O ituaiga nei e iloga:

  • faʻanoanoa;
  • laau-pei;
  • faanatinati;
  • tele-talo.

O ituaiga o meaola ua faʻafefeteina o se vao vao (e oʻo atu i le 1-1.2 mita le maualuga ma le lautele) faʻatasi ai ma le tele o faʻalavelave lemu i foliga o ni vaʻai le lelei. O le toʻatele o fale o le taumafanafana i le eria o Moscou e sili ona fiafia i lenei ituaiga ituaiga mo le faʻamaonia ma le tetee atu i le malulu malulu.

Hydrangea - o se laau e aafia ai fugalaau matagofie matagofie

O le vaaiga o le laau o se laau ola maloloina lelei ma e le fefe foi i le malulu. E talafeagai mo le tuputupu ae i le totonugalemu o Rusia ma Urals. E masani ona tupu ile 1.7-2.2 m.

O le taumalulu e le fefefe foi mo le tele o ituaiga ituaiga o aʻega. O le uiga ese o lenei ituaiga o le vine o se fuga vine. E mafai e ia ona teuteu le puipui atoa o le fale, o se taunuuga, o le fale o le a avea ma se fale lanu meamata matagofie.

O ituaiga meaola lapopoa o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau. O se laau laʻau lea e oʻo atu i le 3 mita le maualuga. E i ai ona laʻau lapopoa ma mea faʻapitoa. Ma le tausiga lelei, e mafai ona ola mo 2-3 masina.

Leaf hydrangea

Faʻalogo lelei! O nei ituaiga meaola e mafai ona suia le lanu o petals e fuafua i le malosi o le faʻafefiloi o le eleele lea o loʻo i ai le laumei lapopoa.

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ile eleele

O le totoina o le hydrangea i le tautotogo i le eleele tatala e masani lava mo itulagi ma se malulu ma le mafanafana o le tau. I le ogatotonu o le atunuu, e sili ona lelei le totoina o le miti a le tele o fai togalaau latalata i le amataga o Me.

I le tele o itu i mātū ma i le Urals, o le tulaʻi mai o le a faatulagaina i le muamua ma le lua tausaga o Me, e faʻatatau i le tau. I le itu i saute, ua totoina se laau toto i Mati - o le amataga lava o Aperila.

O le totoina o le tautotogo e mafai ai e le laau ona vave aʻa ma ola filemu i le taumafanafana. E oʻo mai i le taumalulu, o le faʻasologa o loʻo maua ai le malosi.

E sili ona lelei le faʻatau o se fatu o se laau i fale faʻatau oloa faʻapitoa ma fale tausimai faʻamaonia. Pe a filifilia se mea totō totō, e tatau ona e gauai i:

  • Le tausaga o le fatuina. O le tausaga aupito sili ona talafeagai e le itiiti ifo i le 2 tausaga.
  • Faʻaaliga E tatau i le togavao ona lua poʻo le tolu o laʻau e aunoa ma se lafoaʻi ma tipi, lau laʻau malosi (pe a iai le laʻau).
  • Faʻaʻau aʻa. Afai e matala, ona i ai lea i se siama ola maloloina o aʻa e mama, e le mago, latou te le o iai foi se mea e iloagofie.

Taʻiala o Faʻasalaga

A maeʻa le faʻatauina, e le tatau ona teuina le laau mo se taimi umi. E sili ona vave ave o ia i le fale. E faʻapefea ona toto le hydrangea i le avanoa i le tautotogo? O le laasaga taʻitasi i le taʻiala e faʻaalia ai vaega nei:

  1. A o lei totoina hydrangea, e tatau ona e saunia se lua e tulaʻi ai. O loʻo faʻamalosia malosi le au fai togalaau e fai lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faaiuga o le tautoulu poʻo le taimi lava lea, i le taimi lava e paʻu ai le kiona.
  2. Ina ia faia lenei mea, ia eli se lua i le loloto o le 30-45 cm, o le lautele ma le umi o le 35-45 cm. O le tele o le lua, muamua lava, e faalagolago i le tele o aʻa. E tatau ona eli se pu ina ia leai ni aʻa.
  3. I le pito i lalo o le alavai ua faataatia ese. E mafai ona avea ma maʻa, faʻalauteleina le ele, lala.
  4. Faatasi ai ma laufanua o togalaau, turf, humus, ituaiga eseese o paʻa o loʻo taatia i totonu o le pu. O meaʻai e tatau ona tutusa lelei.
  5. O le soʻo o loʻo faʻafefiloi. O se vaega o lea mea ua ave i fafo e tuu ai se rhizome i totonu o se pu.
  6. Toto lelei se togavao ina ia le faaleagaina ai le suamalie. O le ū ū e tumau pea i le maualuga o le poloka poloka.
  7. O le isi laasaga o le tele o le faʻasusu ma le mulching. I le avea ai o se peat, o le a fai vao.

O fualaau e fautuaina ina ia toto vave i le maeʻa ai ona faʻatau

Faamatalaga faaopoopo. O se tulafono taua e faapea, a maeʻa ona iai se laau talavou po o se laau toto i lona nofoaga fou, e paolo. O loʻo faʻapipiʻiina i luga o le togavao se faʻaoʻo o gaosi ma siteki.

Landing Point Tips

E tatau ona filifilia ma le faʻaeteete se nofoaga mo se fuālaʻau uluola. A le o lena, o le tulaga o le a le mauaa.

A o lei totoina hydrangea, e tatau ona e iloa o ona aʻa e le lelei. Na te maua mai meaʻai mai luga o palapala palapala. A o le manatu i lenei mea, e le tatau ona tuʻuina atu i le isi itu o togalaau e leai ni aʻa. I nei laau toto:

  • taamilo iris;
  • mauga pine;
  • magnolia;
  • talafatai i sisifo, ma isi.

O tuaoi sili o laau totō ma aʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Siberian larch;
  • teine ​​taupou;
  • talo;
  • Faʻasalalau Igilisi
  • laurel poplar, ma isi.

O le totoina o Hydrangea ma le tausiga i fafo mo le amataina o lona uiga o le filifilia o se nofoaga e le paʻu ai le la i le ao atoa. Ua lava pe afai e susulu le la i le leva o le aoauli. O le taimi totoe o le vao e tatau ona ufiufi.

O mea e fiafia i ai le laau e pei e le fiafia i le gaoioi i luga o le saite. O lona uiga, e na o le tasi le fale tumau e tatau ona ia nofo ai. E le aoga lenei mea i laau laiti e mafai ona fafagaina o se taunuuga o le faʻaleleia e ala i le taoto. O loʻo faʻasao mai i latou mai le tina e faʻataʻitaʻi i le tausaga talu ona faʻavae aʻa.

Faatasi ai ma isi itu taua e mafaufau i ai aʻo lei totoina hydrangea o mea nei:

  1. manaoga o le eleele;
  2. mamao i le va o kopi;
  3. faʻailoga.

Soo

Laufanua i le nofoaga ua filifilia e tatau ona avea ma mea manogi pe le faaituau. O le eleele alkaline e faʻamalolo. O le eleele sili ona lelei o le eleele e 4.9-6.3 pH. E tusa ma le eleele e tasi e mafai ona maua i vaomatua. O le isi tulaga mo le palapala - e tatau ona lalelei, faʻalelei le faʻamaʻavale, faʻamaoaigaina i mea tau meaola. I se nuʻu mativa, o le a matelaina se laau. I le faʻatautaia o tekinolosi tau faʻatoaga, e le mafai ona tuʻu se fuʻa i le mamafa o palapala palapala.

O le eleele e tatau ona lafoaʻi, faʻalelei

Taua! Pe a filifilia se nofoaga e te fuafua e ola ai hydrangea, e tatau ona e mafaufau i le vavalalata o le vai. E ui lava i le fiafia i le susu, e le fiafia le togavao i le faaleagaina o vai ma marshland.

Gap i le va o vao

O se fugalaau e alofa i le saʻolotoga, tele avanoa. O mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻalauteleina o le pakiaka ma le totogo. E le fetaui Hydrangea mo se vaega laitiiti. E le fautuaina e toto laau i tafatafa ane o auala togalaau. A mavae ni nai tausaga, pe a faʻaloloa ma faʻamalosia le laau, o lala ma pulou o fugalaau o le ai ai i le vanu o loʻo i ai. O le mea lea e faigata ai ona faimalaga i le 'upega tafaʻilagi.

O le tele o fai togalaau e filifili e toto 5-10 kopi i le taimi e tasi o se pa puipui. I lenei tulaga, e tatau ona totō vao i le mamao mai le 60 -80 cm.

Faʻamasinoga faʻalelei

Pe a fatuina se pa puipui, o le tau e tulaʻi ai e faapenei:

  1. i le va o laau vao se mamao o le 60-80 cm;
  2. i le va o vao ma se auala - 1 mita;
  3. o le va i le va o le 'hydrangea' ma isi laau totō e 1-1.5 mita.

Pe a faʻapena se togalaau fugalaau faʻatasi ma ni meaʻai e tusa ai ma le polokalame, e totoina le hydrangea i le ogatotonu poʻo le talaʻaga, e fuafua i luga o le maualuga ole maualuga o le moega fugalaau. E sili ona lelei le faʻapipiʻiina o se togalaau fugalaau e lua, o le a tupu mai le tasi i le isi i le mamao ma le tasi ma le afa mita. O le mamao i le va o isi fugalaau ma laau mataga e 40-70 cm taitasi.

Hydrangea i totonu o se fugalaau fugalaau mai vao

I le totoina o laau, e pei o se teuteuga tasi o le togalaau, ua totoina le hydrangea i se auala e faapea o le mamao i isi mea totō e tusa ma le 1.2-1.5 mita.

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ma fualaau

Aʻo leʻi faʻamataina se togavao mo se fale tumau, e taua le saunia tatau. Naʻo le tulaga lenei o le a aʻafia ai le laau.

Sauniuniga sauniuni:

  • Ua aveeseina le fatu mai le ato ma tuu i totonu o se pesini ma vai lea e faatupuina ai se tuputupu ae, mo se faataitaiga, o Cornevin, beta-indolylacetic acid, ua solo.
  • O aʻa e fufulu laitiiti. Ua lava le ave 3-6 cm mai aʻa malolosi.
  • O le vaega eletise foi ua faapuupuuina. 4-7 o polo e totoe i luga o le tipu.

Hydrangea totoina ile lauʻeleʻele ile tautotogo mai se ulo

Mai se ulo, o se laau totō e faʻatagaina foi ona totōina ile eleele. E faia lenei mea i le tautotogo, pe a manava le lalolagi. Pe a totoina se laau mai se ulo, aemaise lava pe a fai o se fale, e iai ni nuances e mafaufau i ai.

Lauga Faʻatonu:

  1. O se vaʻa faʻaleleia ua saunia i ni nai vaiaso aʻo lumanaʻi le aso faʻatulagaina.
  2. O le lua e tatau ona manaia ina ia leai ni aʻa: a itiiti ifo i le 50 cm le umi, lautele ma le maualuga.
  3. Ua faataatia se alavai i le pito i lalo. Pepa, lala o le a faia.
  4. O se vaega e saunia mai le eleele ua aveeseina mai le lua. E aofia ai peʻa solofanua, oneone, humus, lauʻeleʻele togalaau, eleele lau. E tutusa uma.
  5. 24 itula ao le i totoina, o le paluga eleele o loʻo tuʻuina i totonu o se lua, faʻafeinu tele.
  6. 2 itula ao lei totoina, o le fagu ua i ai le laau ua tuu i totonu o se pesini i vai. Ua faia lenei mea ina ia tumu ai le peisipolo. O le isi mafuaaga o le ea e sau mai le eleele.
  7. Aʻo lei totoina, e faʻasaʻo le laau mai le ulo. O aʻa e amata ona luluina.

Faamatalaga faaopoopo. O le faʻaogaina o auala mo le faʻaleleia o le toto o se laau mai se ulo i totonu o le eleele avanoa e le faʻaaogaina. O fai togafiti poto e fautuaina le faʻaaogaina o le auala mo le totoina o le taumafanafana poʻo le totōina o se vao vao.

Toto se vaega mai se ulo i le tautotogo

  1. O le aʻa e tuʻuina i totonu o se lua ma eli i luga o le eleele. E tatau ona i ai le ū u i le maualuga o le lio.
  2. E faatagaina e faaopoopo sina sulfate ammonium i le palapala.
  3. O le lio poloka o loʻo faʻalelei ma mulimulitaʻi. Tatalaina o le mulch pe a le fautuaina le faasusu.

E faʻapefea ona tupu aʻe ile hydrangea i le togalaau? O le manaia o hydrangea na o le foliga muamua e foliga malosi ma faigata. O le mea moni, o se mea faʻapitoa faataitai o le fugalaau. E manaʻomia e ia se tausiga faʻapitoa i le 12 masina talu ona faʻatulagaina i se nofoaga tumau.

Totoina o le chrysanthemum i le tautotogo i le eleele avanoa

A maeʻa ona toto, o le a taumafai le laau e fuga. E le tatau ona faatagaina lenei mea. Ua aveeseina inflorescences i le tausaga muamua. E fautuaina ia vavaeina i latou i se naifi maoaʻe, aʻo leʻi amata ona maua e le tamaititi le malosi. O sea faiga o le a fesoa- soani i le masiofo o le togalaau e tufatufa lelei ai ana malosiaga, e taua o le faʻaalu o meaai i le tuputupu ae o le vao, ae le o le vaivai o le tupu.

E masani ona osofaʻia le suka i meaola faalafua. O laʻau talavou e sili ona lelei e mafai ona alofa i faʻaupuga, slugs, miti vaʻaia. I le tulaga o ia faafitauli, e fautuaina e sulu le laʻau ma se fasimoli ma faʻaaoga ai iniseti. Faʻatasi:

  • Tusitusi;
  • Faititili
  • Uelefea, ma isi.

Faʻatau inu

I le gagana Eleni, o le igoa o le vao o lona uiga o se ipu ma le susu. O lenei faauigaga e lelei atoatoa le faamatalaina o le laau. E fiafia Hydrangea i le vai, ae e le fiafia i le paʻu o le susu. O le tausiga o le hydrangea e aofia ai le faʻamautu lelei.

O le fuafuaga o le faʻavaivai e pei ona taua i lalo:

  • A itiiti ifo i le 15-20 lita o le vai e tatau ona faʻaalu i luga o laau taʻitasi.
  • Fai vai ile 5-8 aso, e faʻatatau i le tau. Afai e vevela le taumafanafana, ona faʻafeinu lea ile 2-4 aso.
  • E tatau ona faʻaaoga le vai puipuia, faʻamalulu.
  • Pe a uma ona faʻamaʻa, o le palapala ua tatalaina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga meafaigaluega i le togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faila.

Laʻei pito sili

Pe a totō, e faʻapipiʻiina se togavao ma mea uma e manaʻomia. Urea, humus, humus, superphosphate e maua ai se taunuuga sili ona lelei. O fea o nei fugalaau ua filifilia e le taua tele.

Taua! O le isi laʻei pito i luga e faia i le na o le 2 tausaga talu ona totoina. O le mea lenei pe afai o le hydrangea e atiaʻe lelei. Afai ua mimiti ona laʻau, poo ua tuputupu ae lemu, e mafai ona e faʻaopopo mea faʻalaʻau, mea faʻaopopo minerale.

Fugalaau tausi

O faʻalavelave faʻapitoa i nisi o meaola o loʻo faʻaalia ia Me, ma e mou ese atu i le tautoulu. E faʻapefea ona tausia le hydrangea ao fulo? O faufautua faʻapitoa e fautuaina naʻo le mataʻituina le taimi e fafaga ai ma puipuia le laau mai meaola faalafua.

E le mafai ona tuʻuina atu le vao fugalaau e aunoa ma se taimi talafeagai e fafaga ai

<

Totogi Tausiga

O le aiga hydrangea e ola i tulafono fetogi. I le taumafanafana, e fuga mai, i le tautotogo po o le taumalulu muamua - e pau atu i se nofoaga malolo. I le taimi lea, o le teuteuina lelei, o le fagu ua tuʻuina i luga o le eletise, faamamaina i le eleele, lalo ifo. Perennials e manaʻomia +10 tikeri ma le lanu. O le faʻatauga e laʻititi ma e le tele. Faatasi i le masina o le a lava.

Sauniuniga mo le taumalulu

I totonu o nofoaga e maua ai le vevela, o mea uma lava e mamago e aveeseina mai i le hydrangeas, pe a uma ona mulimulitaʻi ma peat. O nisi faifaatoaga latou te fautuaina fale malupuipuia, o isi e talitonu e mafai ona e faia e aunoa ma lena.

O le tuputupu ae o le sdrangea lapopoa e aofia ai le eliina mo le taumalulu ma le aumaia o meaʻai i lalo. O meaola e totoe e masani ona le manaʻomia ona eliina.

Afai e te taulimaina togafiti uma o le hydrangea pe faapefea ona totō ma tausi, e mafai ona avea oe ma se tagata e tupu i se vaʻaiga umi. I le taimi lava e tasi, o le aʻoaʻoina e taulimaina le vao e le faigata. O le mea autu o le filifilia lea o le nofoaga saʻo, faʻamalosia le eleele ma tausisia le fuafuaga o le vaalele.

A e totoina le phlox i le tautotogo i le laufanua
<